Sista

Mitt sista inlägg för iår, lite tråkigt faktiskt men det kommer ju ett nytt år och det betyder bloggning på top nivå!

Men iallafall kan jag inte blogga förens imorgon eller på söndag, beror på. Men ska iallafall fira nyår med vännerna <3

GOTT NYTT ÅR alla bloggläsare :)



bra start

maskeraden gick faktiskt riktigt bra idag ! :D  va rätt många starter ändå så fick stå och vänta ett tag men de vare värt ;) mitt lag då som bestod utav Linnéa,Amanda och jag var enhörningar ! haha hästarna var iaf jättesöta de va vi oxå tyckte jag ;) vi starta typ sist av alla i 70 så man frös ju ngt enormt menmen lite får man tåla , iaf på banan och även innan vi gick in på banan så var hon jättelugn och gick jättefint ! och under själva rundan var väldigt kontrollerat som de ibland inte kan vara . men idag gick allt verkligen super ! så fick en rosett och även ett pris för bästa stilhoppning ! så mitt nyår börja bra ! :D



Snabb

Haha gud vad snabb jag är.
Men är lite upptagen så kan inte blogga just nu.
Ser på hästhoppning på svt24 :D
Det går faktiskt förre bloggen

Snart . .

Jag bloggar snart om dagen, ska duscha och äta först men skyndar mig. :)


Sommaren 2010

Nu har jag puzzlat ihop ett litet enkelt videoklipp från i sommras. Titta gärna :)




Hejdå

Nu kommer snart Karro och då åker vi till stallet, Kan inte göra tid inställda inägg :( det funkar inte,
men bloggar när jag kommer hem då blir det hiss/diss och outfits. :)



Vinden från himlen är den som blåser mellan hästens öron

Ska klippa ponnyn igen idag, hoppas att det går lite bättre idag än vad det gick förra gången :D
Ska ut tillstallet vid 3, och då klipper vi henne direkt och sen när det är klart så fixar jag så allt är klart. Sen ska jag och Karro och eventuellt någon mer rida ridskolehästarna, eftersom vissa har stått hela jul Lovet och det är maskerad imorgon och nästan alla ponnyer ska gå och domlär vara pigga så då sa maria att vi fick rida dom om vi hade tid, och det har vi ju :D.

Kommer kanske upp förre och efter bilder på klippningen.
Tänkte även göra någon outfits och hiss/diss.

Glöm inte frågestunden !



 


lite smått

bloggar lite smått nu bara , kommer ju inte va hemma ikväll sen så passar på nu ;)
imorgon är de ju maskeraden så idag ska ja inte göra ngt speciellt med henne bara ta de lungt åså . sen kan ja ju säga att ja är ngt nervös inför söndag ! ska ju hoppa 95 cm då med henne , jo de klart har ju hoppat höjden förrut åså men de är alltid ngt man oroar sig för ;) men får hoppas de går hyfsat bra iaf . ne nu måste ja packa ner alla grejjer ja ska ha med så bloggar ja mer innan ja åker sen hejdåå så länge ! :D


länk till frågestunden

ni glömmer väll inte frågestunden ? klicka på länken och var med du oxå !

http://hastochponnyryttare.blogg.se/2010/december/fraga-pa-nu.html Direkt länk till frågestunden !



somliga äger att man ska sitta på hästen men börjar tvivla .....

träna lite inför fredagen och söndagen , blir ju först maskerad hoppning och sen på söndag äre nyårshoppet då de är lite seriösare :D så hoppade lite idag inför de och de gick ganska bra faktiskt , den här gången gjorde ja som ja skulle och hon gjorde som ja ville eller ahh nästan iaf , när vi kom upp till en meter så hade hon bra fart och såg inte ut att hon skulle vägra och man kände de inte på henne heller men man ska inte säga för mycket . TVÄRSTOPP tog de ! och denna gången hade ja inte glömt skänkeln lllr ngt utan hon får ju för sejj sina egna ideér ibland ;) men hoppade de igen och då kom vi över så tog några skutt över de utan några problem alls :D men nu vet ja iallafall hur ja ska göra !
(min kamera är ju inte den bästa -.-)







Om man ändå var rik !


Outfits


Reflexer

Använder ni reflexer när ni rider ute?
Själv använder jag nästan alltid reflex när jag rider ute, har alltid det när det är riktigt mörkt ute och om jag rider i paddocken såhar jag inte alltid reflex eftersom det är ljust där. Men ibland har jag det där med. Jag tycker att alla borde ha det, iallafall när man rider ut, och ska till exempel rida över en väg, billisterna kanske inte ser er och då är det bra att ha reflex. När man sitter på hästen finns det ju en massa reflexer att fästa i sadeln som gör att man syns väl. Jag tycker att det är jätteviktigt att synas när man är ute i mörkret, speciellt när man rider mycket på vägen bland bilarna. Finns massa olika reflexer man kan ha.
Jag rekomenderar verkligen att ha reflexer nästan hela tiden. Och tänk på att man kan aldrig ha för mycket reflexer på er !



Tolkning :)

Tolkning stog på schemat idag.
Karro och Emma följde met ut.
Azzi tyckte det var lite läskigt med en pulka bakomsig och "snören" som rörde henne. Men det gick bra tillslut. Blev ingen galopp bata trav, men Emma togtyp 300st bilder, hon ska bara skicka dom till mig sen kommer dom komma ut.

Sen gick vi in och värmde oss i sadelkammaren.
Eller ah emma gjorde det, medans jag och Karro hade väldigt roligt !

Karro - Linnéa, om vi ligger med varandra så blir det som vanligt igen !
Linnéa - Ah visst, men ska inte ... det till dig ?
Båda - Gapskratt :D

haha ingen kanske fattade men det var jätte kul verkligen.

 


-.-

Städar bloggar mer sen, men är snart klar :D


filmklipp

skrev inte så mycket om vad som hände igår , men red ner och mötte upp linnea efter vi hade varit en sväng på stan , red mestadels utomhus och sen en stund i ridhuset , korten som vi tog blev sådär men hon fick med en bild på min absoluta snyggaste av fallning ! hhah ser verkligen roligt ut ! om ni har tur kanske ja lägger upp den här nån gång oxå :D men iaf hitta en video på när ja och candela hoppträna för ett ganska bra tag sen men tänkte att ni kanske vill se den ändå ?
slänger iaf upp den här nu så får ni säga vad ni tycker .(oxern är 1 meter )






inte bra alls

hej allihopa , ja nu ska ja klaga lite till på vintern men ni som gillar den får stå ut ;)

nu när de är så förbaskat kallt , så medföljer de konsekvenser tex : att vattenkoppar fryser eller att tårna och fingrarna blir is kalla ! men oxå att de går åt massa energi för att hålla oss varma så fort vi fryser så förbrukar vi energi ( och då menar ja inte element osv ) de gäller oxå hästar dom måste hela tiden nästan iallafall röra på sig för att inte frysa även fast dom har massa tjocka täcken . Och eftersom ''min'' häst (Candela) har så mycket överskottsenergi + den kalla vinter gör att hon oxå har gått ner i vikt vilket inte är bra och jag rider INTE  alls hårt , men nu har vi allafall hittat något special foder som inte är så energirikt utan ska göra så att hon  lägger på sig några extra kilon åsen har ja självklart dubblat hennes foderstat llr hon får mer av vissa saker och sen massamassa mer hö ! så nu hoppas ja att detta hjälper :D




Jag tog en kula av dig och fick en smula tillbaks

Dagen då.
Gick ner till stan och mötte Elin. Köpte saker till maskeraden. Drog sen till stallet, skulle egentligen fota massa men det hann bli mörkt och sen blev det inte så bra kort heller. Red 1timme typ, både ute och inne i ridhuset.
Azzi gick faktiskt väldigt bra ändå.
Jag känner att jag har ingen fantasi !
Vet inte vad jag ska blogga om, tänkte lägga upp ett klipp på mina julklappar, eller om jag bara skriver. Vi får se!
Men seriöst så vet jag inte vad jag ska skriva.
Kan inte göra tidinställda inlägg ängre :( Det fungerar verkligen inte!
Ska försöka fixa det så jag kan göra det under veckorna.
Känner också att inläggen blir tråkigare för varje dag, haha vad jag klagar !
Ny bloggdesign också har vi fått.
Kommer kanske ändra på fler saker.
Ska kanske sluta blogga?
Haha, nej men seriöst jag vet inte vad jag ska skriva.
Nu slutar jag detta inlägget utan bild :(


Outfit


HJÄLP !

Jag vill blogga men vet inte vad jag ska blogga om !




Genom att rida en häst, lånar vi frihet

Drar ner till stan och träffar Elin, vi ska köpa saker till maskeraden :)
Sen åker vi direkt till stallet och fotar när vi rider och kanske även att jag filmar lite :D

Ha det bra. bloggar när jag kommer hem !



(haha rubriken har jag redan haft men skit samma)

Nu ska vi se !

Dålig upptadering jag vet, ni behöver inte påminna mig !
Men har varit lite svårt att blogga nu när det har varit juloch så, men nu ska vi ändra på det. Lägger ut en outfit, hiss/diss och vad jag fått i julklapp i video :) haha nu ska vi se om det kommer gå ! :D
Bloggar mer sen.

 


Asså denna tjejen. . .

Helt jävla otroligt !

Den här tjejen har gått på ridskola rätt länge och nu ska hon få en egen ponny. Nu tror ni säkert vad är det stora med det ? Jo, har utvecklas så himla mycket på så kort tid och ska nu få en egen ponny. Fatta liksom själv om du gått på ridskolan och bara haft medryttarhäst några dagar i veckan och sen få en egen ponny! Det är väldigt stort ansvar som många inte klarar av. Och det jag inte fattar är att hon hinner med skolan, stallet, kompisar och framför allt bloggen. Hon säger själv att hon inte har många läsare men det tror jag inte på. Det är säkert jätte många som läser den iallafall över 40st och det är faktiskt rätt mycket, men det är bättre att ha få läsare som kommenterar mycket än att ha många läsare som inte kommenterar ett skit. Själv har jag aldrig träffat henne, skulle gärna vilja men hon rider otroligt bra, och det märks att hon gillar att blogga om sina motgångar även framgångar. Denna 15åriga tjej är otroligt duktig på den hon kan och vet om hästar och allt som har med hästar att göra. Snäll, söt och bloggar otroligt bra !
Hon har ett bra exempel på hur en bra blogg ska se ut. Bra upptadering, blider, video, och självklart jätte snygga designer som gör det första intrycket på bloggen.

Kommer säkert få massa elaka kommentarer om att jag inte känner henne, men jag känner henne som den hon är på sin blogg, Jag har följt den ända som hon börja blogga och kommer aldrrig sluta läsa hennes blogg.


Ja. . .

Tycker ni att jag ska visa vad jag fått i julklapp ? :D


U P D A T E : )

e va ett tag sen man uppdaterade här ber om ursäkt för det . men under juletider har de alltid varit ngt man ska göra varje dag . igår va senast ja va ute hos candela red en liten skogstur och gick in i själva skogen  så fick lite skrapsår i ansiktet av alla grenar menmen de gick bra , sen så fick Candela bestämma vart vi skulle gå och ja kan konstatera att dom vägarna hon tog var inte alltid dom bästa . Men även hon går på okänd mark så hittar hon alltid hem till slut ,kan vara tryggt att veta ;)

idag ska ja även på dressyrkurs vid 15,00 ska bli lite intressant och se hur de går , fast dock inte på Candela idag ska upp till henne efter kursen sen ikväll :D får se vad vi hittar på då .
börjar även dra ihop sig till nyår ! Har ni några speciella planer då ?
ja har faktiskt de först blir de maskerad hoppning avslöjar inte riktigt vad vi ska vara för något . sen på kvällen blire att fira med kompisar ! :D




JULEN

Julafton igår blev lyckad fick massa behövliga grejjer som ja kan ha i stallet till exempel :D och massa PENGAR ! och de behövs ju alltid eller hur ? ! för pengarna har ja redan bestämt va ja ska lägga dom på de mesta ska ja ha till Australien i sommar ska ju va borta i 3 veckor och flyga tilll min kompis heelt själv ! sen ska de andra gå till mina efterlängtade ridstövlar !! :D 

 <------- dessa !!

sen fick ja vinterridskor
ridbyxor
tummvantar man kan rida i
godiiis !
aahh och pengar då :D
hoppas ni oxå fick en bra jul !


felicia här !

Tjena alla söta bloggläsare mitt i julstöket !
Tänkte gästblogga lite här idag då Linnéa fråga mig om jag ville , så varför inte ? :)
Om ni inte visste det är det jag som gjort bloggdesignen här !
Kanske skulle berätta lite om mig själv ?:)
Jag heter Felicia Tollesson och är 13 år !
Jag har just nu 2 hästar !
1 treårig unghäst som ska bli min framtida tävlingshäst inom hoppningen !
Sen har även jag en litenb-ponny som för det mesta min lillasyster rider , hon är en rikiigt liten läromästare inom hoppningen , hon har hoppar 110 när vi haft henne !
Annars så är jag väl en ganska glad och sprallig tjej som gör en del rätt galna saker ! :D
Dock är jag väldigt blyg men inte när man lärt känna mig så det måste jag bli bättre på !
Alla har ju sina svagheter  right ? :)

Jag har även också en blogg som ni kan följa med i min vardag med hästar , kompisar och mycket mer ! :D
http://classicalpony.blogg.se
Nu har jag nog inte så mycket mer att skriva mer än att önska er en riktigt God Jul !
Caramia min 3-årga hästbus !
Jag och Selene ute i halv snöstorm ! :D
Nu har ni fått en liten blick på mig och mitt liv !

. . . .

Haha jag koller på Harry Potter bara för att R-P och Emma är sjukt bra skådespelare, sen så ärfaktiskt filmen rätt bra, men den blir ännu bättre när det finns snygga/söta med i filmen.


Julafton idag då, orkar inte skriva mer om det,

Haha snabb och ointressant inlägg :D


Ni glömmer väl inte

Att vi har frågestund, så fråga massa nu !
Fråga hur mycket du vill! :D

http://hastochponnyryttare.blogg.se/2010/december/fraga-pa-nu.html Direkt länk till frågestunden !


Julafton !

snart är de julafton ! ska bli riktigt kul , detta år har ju gått riktigt snabbt även om de känns lite segt ibland . ajaa get to the point , jag och Candela vill iallafall önska er en riktig GOD JUL ! 

                                                  


Outfits


Dressyr Outfits


Hästar ger oss de vingar vi saknar

Stallet på morgonen idag, red 20minuter sen åkte jag och Elin ner till stan och handlade dom sista julklapparna.
Gött att det är Julafton imorgon eller.
Ska till stallet på morgonen och sen vid 13.00 ska vi till kusinerna och fira jul !
Så det blir ingen bloggning kanske på kvällen eller på dan, men vi får se gör lite tidinställda inlägg så det bli lite upptadering iallafall :D






GODMORGON

tjenamors !
nu är det bara 1 dag kvar tills julafton ! ska bli roligt , fast om ja ska va ärlig har ja inte köpt nåra julklappar än men ska ner med linnea och fixxa de idag vet redan cad mina föräldrar ska få , så de blir inte så svårt sen äre bara resten av släkten dom är inte så kräsna som tur är ! ajaaa måste kila nu om ja ska försöka hinna de idag !

kall uteritt

Red ut själv idag va rätt skönt faktiskt ;) orkade inte sadla så fick bli barbacka idag underbart ! hon skötte sig utmärkt för mycket öveskottsenergi bara men annars var de inget ;) de blir ganska lunngt schema för henne nu innan jul eftersom min tid inte räcker till tyvärr :( men ska ta tag i de efter jul sen , måste ju ha lite socialt liv oxå !




Bloggning för 2 ! ;D

Kom hem från stallet för ett tags sen, det var -18 ute och jag ville verkligen rida. Så red barbcka i ridhuset typ 20minuter sen hade jag inga fötter kvar.



Känns att bloggen blivit tråkig på senaste tiden, vad tycker ni? (Fast ni kommenterar ju ändå inte) (nej nu var jag lite taskig där) KOMMENTERA gärna vad ni tycker !



Info . . .

NAMN: LINNÉA
EFTERNAMN: AHL
ÅLDER: 14
HÅRFÄRG: BLOND 
STIL: KLÄR MIG HELST I MJUKISBYXOR
INTRESSEN: PONNYN
VILL: FÖR MYCKET
FÅR: FÖR LITE
TROR PÅ:
TRODDE PÅ:
ATT 2010 SKULLE BLI MITT ÅR
HOPPAS PÅ: ATT 2011 BLIR MITT ÅR
GRÄT SENAST: IGÅR
VARFÖR: . . . .
VAD TÄNKER DU PÅ NU: PONNYN 
DITT SENASTE SMS:
OKEJ VAD BRA <3
MITT SVAR:  <3
DITT ÖNSKE SMS: HON ÄR DIN 
DITT SVAR: . . . .
SENAST JAG VA LYCKLIG:
IGÅR
NÅN DU LITAR PÅ:  PONNYN
NÅN SOM SÅRAT DIG: DU !
NÅN DU SÅRAT: . . .
NÅN DU SAKNAR: ´PONNYN
NÅN DU BRÅKA MED SENAST: . . .
VARFÖR: . . .


Fråga på nu !




Genom att rida en häst, lånar vi frihet

Äntligen jul lov, och det betyder att det snart är Julafton och sen blir det massa bloggning också !
Slutade skolan vid halv 1 kanske? Tog bussen hem och kom hem vid 1 typ. Fickocksåmina betyg och det såg rätt bra ut.

Halv 6 drar jag ut till stallet, och vid halv 7 blir det lektion. Bloggar mer om ridningen ikväll  :)


svar på tal !!

svar till : Julia  ([email protected]) om sooooooooooovmorgon

hejsan kunde tyvärr inte svara på din blogg (om du hade ngn) men ja de klart vill jättegärna höra mer om henne ! och få se alla bilder , ne hon är inte lätt i alla lägen men hur mysog som helst ! :D <3
 

adda min msn : [email protected] 



Outfits

 Inte världens mest snyggaste men ah! :)

 


Ridning förvandlar "jag vill" till "jag kan"

Kom hem från stallet nyss.
Mockade och gjorde iordning fodret sen red jag.
Red lilla slingan i skritt som uppvärming, tog ca 15 minuter kanske. Fanns inget ridhus ledigt så fick rida ute i snön. Det uppskattas alltid av ponnyn. Red mest i skritt och galopp. Traven kändes redan bra från början så ville inte förstöra den med att försöka ställa henne mer. Galoppen var inte bra, hon ville inte alls gå på tygeln eller lyssna på mig, så jag belv lite sur på henne och sen efter typ 20 minuter med dragkamp och envis ponny så blev det tillslut jätte bra. Hon gick fint på tygeln. Skritten var också bra från början men tränade på ökningar och minskningar i skritt och det gick faktiskt bättre än vad jag hade trott.
Imorgon blir det lektion, tror att vi ska "leka" med hästarna.
Kommer upp en outfits som ponnyn och jag hade idag !


Top 3 ridstövlar



Dom här ridstövlarna gillar jag och det är inget ni kan påverka !


Om du har problem med ridningen, fråga hästen och lyssna noga på hans svar.

Hej, rätt längesen nu men är tillbaks nu.
Slutade typ halv 2 kanske ? Skön skoldag med skridskor och film.
Drar ut till pollen vid 17.00 typ. Ska rida 1timme idag tror jag, har inte gjort det på länge nu, eftersom hon har hat lite vila. Hon har ju bara gått max 30 minuter dom senaste veckorna. Men nu ska vi börja jobba lite på konditionen, hoppningen, dressyren och precis allt ! :)

Slutar skolan imorgon sen har vi jul Lov !!
Jätte skönt verkligen, så kan man rida på lunchen typ iställetför sent på kvällen.


tjabbatjenahallååå!

idag har de varit julshow i stallet , kan ju börja med att säga att de blev otroligt bra om man jämför med förra gången :D vi hade hoppduell , ponnygalopp, kadrilj tomteparad och luciatåg ! publiken tycktes gilla de ialllafall :)

ponnygaloppen är ja oxå nöjd över kan ju va eftersom ja vann ! med lilla Parant iår igen även fast han är gammal så är han riktigt snabb :D Jag och Linnéa (som red jasmine) va i final iår igen oxå och även fast hon fuska massa så klarade vi oss och tog hem segern !!! :D

//// Elin

Äpplet faller inte långt från trädet :D

(rubriken har egentligen inget med texten att göra)

skriver lite kort innan ja åker ut til stallet , ska inte göra något speciellt med henne idag utan blir väll de vanliga skogsturerna . men hinner inget annat för ska till de andra stallet vid 3 i eftermiddag och repetera lite innan julshowen som är imorgon ! veckorna ha gått ganska fort så har inte riktigt fattat att de är om 1 dag vi ska ha den ;)) men de ska bli grymt roligt och jag hoppas att de är många som kommer , har planerat in massa skojj ! :D
men måste skynda mejj nu , skriver mer ikväll , puuusssheejj !


surt -.-

aahh nu vare så att egentligen skulle ja följt med linnea och julia imorrn till götene , men så gick ju inte de eftersom vi inte har ngn transport + att ägaren har sagt i en månad nu att dom skulle fått tillbaks den för en månads sen ! och att man frågat igen och får samma svar ''vi får den om 2 veckor'' inmyass förlåt men blir så jäkla irriterad på sånt , vill ju lixxom ut och tävla oxå inte bara va här hemma med samma gamla banor !!!!! så nu har ja nog fått ut det värsta ja ville ha sagt .


haaaallååå !!

fölrlåt för min dåliga update men ja har inte kunnat komma in på bloggen den har bara krånglat , men nu äntligen kom jag in !
dom senaste dagarna har jag inte gjort så mycket med henne igår blev det uteritt med Matilda riktigt skojj vare ! tog den vanliga rundan och galoppera av dom lite sen avsluta vi med att gå till ''is-rinken'' där dom åker skridskor i ullervad , tror nog hästarna tyckte de va lite spännande faktiskt åsen fick dom massa uppmärksamhet av 2 små gulliga tjejor ! :D
Idag hade vi alla årselever en avslutning som började med att vi goíck och bowla , som sedan följdes upp av att gå och käka pizza med glass som efterrätt ! när vi hade ätit så dela vi ut våra julklappar till varandra ! :D skoojj vad det iallafall !






Månadens . . . .


För att bli Månadens Ekipage, kommenterar du det är inlägget med ditt namn samt hästens namn,och länking till inlägget där du har lagt in bilden och länkat oss !
Ta sedan den här bilden (den som är över den hät texten) och lägg ut i ett inlägg på din blogg samt länkar oss.

En vinnare utses på Söndag !



Outfits


Du kan alltid leda din häst till vattnet, men aldrig tvinga den att dricka

Ska börja med lite roligare Rubriker nu för tiden. Tycker det är lite tråkigt med rubriker som "Dagen" och sånt.

Sjuk idag igen, så Elin är snäll och tar Azzi. Har inte träffat pollen på 2dagar nu :(
Men imorgon så ska jag till skolan och även ut till ponnyn <3
Saknar ponnyn jätte mycket <3

Tänkte lägga in en outfits, kanske även någon hiss/diss !

 


freeeze !

väntar på att jag kan åka ut till stallet , ska även ta hand om Azzi idag ;) eftersom Linnéa är sjuk :( så ska åka ut typ 20 i 5 ungefär . sen ikväll blir det att försöka suda franska som vi har prov i imorrn , så inte taggad asså !!

har ni tänkt på ? hur ***** kallt de har blivit nu llr :o man fryser ju fast bara man går ut , ja har på mejj massa kläder men de är fortfarande kallt . Ja nu längtar jag iallafall till sommaren ! :D ajaa vi hörs ikväll igen !


And the winner is . . . .

Youtube krånglar så kan inte ladda upp klippet.

Men den som vann det hemliga paketet är . . . .    FELICIA !!!
Ett stort grattis :)


Den som vann bästa motiveringen och får en länkning är . . .
amelie  om Tävling:

ja vill vinna för att ja aldrig vinner nånting , annars och jag skulle bli sjukt glad!;D som en julklapp:`)
+ att ja de skulle helt enkelt betyda sjuukt mycket för mej om ja gjorde det!

Så grattis både FELICIA och AMELIE ! :)



Äntligen

Nu ska vinnaren utses !
Vi kommer filma lottningen så att ni ser att vi inte fuskar :D


 


ni frågar jag svarar !

hejsan , ni som undrar när vinnaren från tävlingen ska komma ut , alltså den vi starta i november , så presenteras vinnaren här på bloggen imorgon ! (15/12) så håll ögonen öppna de kan va just du! som vinner :D


Önskeinlägg

ett önskeinlägg av Felicia, att vi skulle skriva våra önskelistor till jul. Men har inte fått Elins än men hon får lägga upp den själv sen. Här kommer iallafall min och den kanske inte ser ut så direkt men det är vad jag önskar mig mest just nu !


sjuk -.-

Sjuk idag, hade lite feber i morses och har jätte ont i halsen.
Sitter och latar mig framför Top model 13.

Ska fixa fram en outfits nu. Glöm inte att kommentera massa för imorgon så utser vi en vinnare av det hemliga paketet ! :D
Önskar er alla ett stort Lycka till !



Linnéa Tävlar



Var med du också !
www.showjumper.blogg.se  

Älskade ponny ♥

Nu är jag tillbaka hos mamma. Jag kan inte blogga hos pappa ibland för vi har just nu bara en data där så.
Men i går (söndags) hadejag privatlektion på med Elin. Jag red prince och hon Candela, det gick bra för båda.
Idag red jag Azzi ute i paddocken, det gick bra men red bara i ca 20min eftersom jag slog i huvudet igår när jag ramlade in i ett hinderstöd av trä jätte hårt trä). Så mådde inte så jätte bra idag, men jag ville verkligen rida idag. Och min söta lilla älskade ponny är underbar. Hon finns ju alltid där när man behöver någon, och vissa gånger har jag till och med gråtit när jag har ridit ute på "slingan", när jag tänkt på att jag har henne och livet.

Men på lördag drar jag, julia och våra ponnys och tävlar i Götene. Det ska bli roligt, och det kommer självklart komma upp bilder från det :)

   


längesen

va ett tag sen ja va inne här nu :o ska försöka bättra mej men har gjort lite annat :)

men dom senaste dagarna kan ja berätta om nu när ja är här igen !

Lördag: åkte ut till Candela på eftermiddan och gjorde inte så mycket tog de mest lungt och skritta ner till ridhuset och red en stund där ;)

Söndag: hade privatlektion med Linnéa hon red prince och jag Candela , gick bra till en början och hon hoppa jättefint :D tror vi hoppa en meter iallafall . sen så på slutet av lektinen så blev både hästen och jag trötta så då blev de bara pannkaka utav alltihopa , men de ordnade sig sen efter en stund :)
idag har jag bara vart hemma har haft jätteont i huvet och verligen jättetrött :o så har redan sovit en stund (aa) och pappa fyllde år så har även firat honom nu en stund !


pearl harbor (L)

kollade nyss på världens bästa film ! Pearl Harbor as bra är den, kan se den nästan hur många gånger som helst ! fast har tp suttit och gråtit igenom mejj filmen jätte sorglig speciellt när Danny dör som han INTE !  får göra . aahh kan ju säga att de är den bästa filmen ja har sett iallafall kan ju säga att de är ett + att Rafe och Danny är sååå snygga ! ni som inte har sett den måste se den ni kommer absolut bli helt kär i den !






8 hästar brann inne i karlskoga !

Detta gör mejj bara gråtfärdig , att 8  hästar brann inne i karlskoga inatt . De är då man tänker om det hade vart ens egen llr en själv , hjälplös och instängd i en box med varm eld som brinner i en , dom kan ju inte direkt ringa efter brandkåren själv :( eller vad tycker ni ? hur känner ni när ni hört detta ?


vill ni läsa mer gå in på :  http://www.nwt.se/karlskoga/article818674.ece 


Mini-Tävliing !!

ja tänkte dra igång en minitävling medans vi väntar på vinnaren från den förra tävlingen :)

den går till så att den som frågar oss mest frågor+ lägger till oss på Bloglovin' (som en frågestund) får en länkning här på våran blogg ! :D

så se till att bombadera oss med frågor nu ! vinnaren utstes onsdag nästa vecka ! :D



hejsan !

kom typ precis upp ur sängen och klockan är elva ;o börjar bli en dålig vana nu att gå upp  sent , ajaa dagen ser ut såhär :

1 ta på mejj kläder
2 städa rummet -.- måste tyvärr göras nu hehe (aa)
3 ta mejj ut till Candela :D

ska nog ta det lite lungt idag med henne ska ju ha med henne på privat hopp lektion imorrn så vi kan hoppa lite högre än på vanliga lektioner . så antingen går ja ner till ridhuset och kör lite lätt dressyr llr så rider ja ut i skogen igen :D Skogen låter lite mer lockande faktiskt :) vad jag väljer får ni se här ikväll .

sen så den 19 december klockan 17.00 så har Mariestads Ridklubb sin årliga julshow ! och dit är alla välkomna ! kommer bjuda på ponnygalopp , hinderbanor och massamassa mer ! så kom dit och kolla ! FRI ENTRÉ



snögaloooopp

nu i helgen får ni stå ut med mejj Linnéa har ingen dator (igen) ne men hon är hos sin pappa :)
men de ska nog gå bra ska försöka blogga massa !
Red ut barbacka på en helt urmysig häst i förmiddas ni kan nog gissa vem de var :D precis Candela ja ! men de var verkligen härligt fast de va så ***** kallt menmen de var defenitivt värt det ;) red den vanliga rundan tog ungefär 40minuter i typ galopp och skritt och hon bråka inte så mycket heller . Sen när ja kom tillbaka så fick ja skynda mejj ner till stallet och rida där oxå fast på årselevsridningen , de gick helt okej de med fast den hästen (lady-Mary) är nog mer dressyrhäst än hopphäst , men vi löste de bra tyckte jag. Och inte nog med det så var dom tvugna att filma oss för att vi sedan skulle se bättre vad vi gjorde för fel och kolla när dom andra gjorde fel så vi lättare skulle förstå. Den taktiken var faktiskt bra även om man inte vill vara med på film , så uppmuntrar jag er bloggläsare att filma er själva när ni rider en helt vanlig dag kan va när ni har hopplektion llr dressyr men man ser bättre vad man gör för fel ;) ett tips bara .






utgång

Nu ska jag skynda mejj att ta på mejj ridkläder och cykla iväg till stallet och ta en härlig runda i skogen med sötaste hästen ! :D <3 pussheejj så hörs vi ikväll då ja skriver om hur det gick på ridningen !


om tävlingen

Ni som inte hittar tävlingen som vi har här på bloggen så får man titta i NOVEMBER  men istället så har ja länkat tävlingen http://hastochponnyryttare.blogg.se/2010/november/tavling-1.html   så klicka på länken och gör så att DU oxå är med !


sooooooooooovmorgon

Sitter framför tv:n med en kopp te och en macka i handen,  jättehärligt att få lite sovmorgon ! Efter frukosten så ska jag nog baka några chokladollar :D sen ska jag försöka cykla ut till Candela ! har ju inte varit där på typ hela veckan :( har haft lite mycket i skolan -.- Men idag när ja titta ut ch såg detta underbara  soliga väder så bestämde ja mejj för att rida ut en lång sväng med henne BARBACKA ! :D de ser ja fram emot ska bli riktigt härligt !





H E E E J J ! !

kom precis hem från skolan:o jaa vi har haft våran nobelfest , den låter inte så rolig men den va helt okej faktiskt :D aja iallafall så har ja nu sjuuuuuukt ont i fötterna har typ stått upp i  10cm höga klackar i typ 4timmar ! men skönt ska de bli att slippa skolan imorrn har ju ledigt från den gillas mycket ! nu ska ja ta min kopp te och äta mina mackor och så får de bli någon bra film tycker jag ! :D


Linnéa Tävlar



http://lovicious.blogg.se/   Hennes blogg
http://lovicious.blogg.se/2010/december/jultavling.html   direkt till Tävlingen

. . . . . . . .

Jag hinner inte blogga nu på hela veckan, förlåt men det går verkligen inte.
Ska försöka hinna !


Tiden rinner ut ....

Ja nu avslutar vi snart våran tävling ! Har du varit med om och deltagit i den? om inte gör det nu reglerna är enkla kolla under kategorin Tävling så du oxå kan vara med och tävla om fina priser !




HisseN !

Japp nu tänkte ja hissa världens bästa jullåt asså ! llr aahh en utav dom braiga iallafall , ,Har börjat tänka i julbanorna nu och fattat att det snart är julafton ! måste ner till stan och fixxa julklappar snart ! :D

aja den låten ja skulle hissa är LAST CHRISTMAS  tycker att alla ska lyssna på den iallafall ! :D

http://www.youtube.com/watch?v=ds6oTHYmqRc&NR=1&feature=fvwp <--- asbraa !

har ni några bra jullåtar ni vill dela med er utav ?


ni frågar jag svarar !

anonym : funderar på att sluta rida , vrf då ? :o

svar : Ja tänkte göra de förrut , vet inte riktigt varför men de va ganska tufft då och då menar ja inte bara ridningen utan allt annat , men nu har ja inte tänkt göra de ! Ska fortsätta så länge ja orkar ! :D


Detta visste ni inte :o

att jag är 15 år

att jag bor i mariestad

funderat på att sluta rida

nästan tagit självmord

är killintresserad

att ja brutit armen

brukar få ångest när ja åker bil

att ja inte gillar vintern

Vill bli polis i Australien !

lyssnade på Jonas'Brothers

varit blond

att jag ska flyga själv till Australien i sommar :D

(bjuder på en bild på mejj oxå)
aahh nu fick ni veta lite om mig är det något mer ni vill veta så var inte rädda av att fråga ! utan frågor kommer man ingenstans , och vi älskar frågor !!







ticktack...

Sitter och väntar på att klockan ska röra lite på sig så ja kan dra ut till stallet :) eftersom vi ska ha teori idag får Candela stå , men de tycker hon nog bara är skönt hehe. Så nu blire bara att åka ut ha min barngrupp och sen teori , om vad vet jag inte än .

nu är äntligen alla prov avklarade innan jul ! as skööööönt ! hade svenskan idag det kändes helt okej ändå så förhoppningsvis gick det bra , På torsdag ska vi ha en så kallad ''nobel-fest'' i skolan och har äntligen fixxat både skor och klänning , dom kan ni få se sen. åsen på fredag har vi ingen skola alls hur bra som helst  :D


Hemligheten

haha nu ska ni alla få veta hemligheten !

Hemlighet nummer 1
Vi kommer att dela våran kunskap med er, så den nya Kategorin kommer att heta " Tips och Trix"

Hemlighet nummer 2
En liten till tävling kommer komma sen :)







Skolan är inte rolig

Har 2 prov tills imorrn inte okej svenska och kemi , kommer nog inte gå så bra kan ju inte så jättemke om det -.- ajaa de får nog gå ändå !

ajaa de fick bli lite ridning på vägen va liiite för mörkt att rida ut med henne men det gick bra piigg som bare den var hon men det gillas ! På söndag ska jag och linnéa vara med privat hopplektion så kanske vi kan vara med på nyårs hoppet sen ! ajaa vi får se hur det går :D Men nu är det bestämt iaf att den 18 är det götene som gäller !



Skövde

Skövde i söndags (igår).
Åkte först till Skövde Ridsport, kollade runt lite först. Hittade massa saker som jag behöver och som jag inte behöver. Men kollade runt extra mycket bland hjälmarna. Hittade Charles Owen Classic hjälmen men mamma tyckte den var för dyr annars hade vi köpt den, men blev i alla fall en annan hjälm nämligen en Lami-Cell, snygg och praktisk. Köpte även ett par vintervantar för min har redan gått sönder, köpte ett svart schabrak (hoppmodell) till Azzi.
Åkte in till Elins esplanad också köpte lite saker där med.

I stallet på julpyntningen gick det rätt bra, först bakade vi pepperkakor. Jag tyckte mina blev jätte bra men det tyckte inte dom andra, så jag gick och hämtade Azzi i hagen. Red först, paddocken såg inbjudande ut så red där i all snö. Azzi tyckte det var jätte kul och smyg ökande lite hela tiden i traven och galoppen.

Städar och bloggar samtidigt, det tycker jag är bra gjort. Malin tar Azzi idag, rätt skönt ändå. Imorgon tror jag det är hoppning på lektionen. Taggar isåfall inför det, inte så sugen på dressyr, har ridit det jätte mycket ett tag nu. På onsdag följer Frida och Karro med till stallet, skit kul !

Ska forsätta städa lite nu, kommer tillbaka sen till bloggen med vinterbilder, outfits, hiss/diss, min hemlighet :)



-.-

Ska sätta mig ner och plugga matte, men bloggar mer sen ikväll då ska ni allt kommentera massa ! :D


Ni frågar, Jag svarar !

amelie  ([email protected]) om Dissen !!:
håller med dej på dissen!

sv. okej:D ja lägger till er nu då så säg till när ni lagt till mej:)

                 Har lagt till dig nu :)




Nora :D om Titta HIT ! :D:

Tjena jätte snygg blogg :D
Du får gärna göra en hopp-outfit till mig så är du snäll ! :D

Ah okej, bilden kommer upp på bloggen sen :)

 felicia om Förlåt . . .:

man hinner ju inte alltid blogga ! (: <3

nej precis, men nu ska det bloggas  :)<3

 


Julkort :D

har kanske inte sagt detta men har ju kommit lite nya hästar till ridskolan. Har tagit lite julkort på 2 av dom nyaste som ni får se nu , skriv gärna vad ni tycker :))

 




Snökaooos

Hade stallet idag igen , cykla ut denna gången oxå ja de gick hyfsat ändå lite svårt att cykla i detta snöoväder :( kan de inte bli sommar snart?? !!! ajaa vi får göra det bästa av det går ju faktiskt att göra massa roliga saker i snön med hästarna oxå :D , fick ha stallet själv på morgonen för den ja skulle ha med försov sig menn de gick ändå , fast blev lite sur på hästarna när ja skulle släppa ut dom i hagen för dom hade lite för bråttom kan man ju säga . Men den andra tjejen kom tillslut och så hjälptes vi åt så vi blev klara fortare. Julpynta även stallet idag blev riktigt fint faktiskt .
Hann oxå med att rida Lucas oxå han var pigg fast inte så pigg som första gången tänkte rida ute i snön men de blev för mörkt tyvärr :( jaa sen har det inte hänt så mke mer har varit där i stallet exakt 12 timmar ganska stoolt ! hehehe ne hörrni nu blire sova och tagga skola imorgon Y Y A A Y Y ! ! !




Dissen !!

ne måste verkligen dissa detta , de är ngt som stör mejj otroligt mycket faktiskt ! Det är när godis fastnar mellan tänderna och i tänderna sådär så man inte får bort det ! Tänk då om man är hemma hos ngn annan så måste man hålla på och peta sig i munnen de är ju inte så fräscht llr vad säger ni håller ni inte med mejj om detta ?? . Och detta gäller inte bara godis det är när mat oxå fastnar i tänderna jätte obehagligt, ser inte så fint ut heller.
Synd är det för annars är ju godis riktigt gott oxå :D


Förlåt . . .

Bloggar mer när jag kommer hem !



Dagen.

Ja, har precis vaknat. Kan typ inte sova länge. Men iallafall drar jag till stallet vid 10 tiden och bakar pepparkakor och pyntar stallet ska även hinna med att rida och fixa allt hos Azzi också. Vi får se hur jag ska lösa det :)

Men iallafall det är sjukt kul att blogga nu, när alla ni läsare tycker om att läsa och kommentera massa, självklart så läser vi era bloggar också !

Idag kommer min hemlighet upp, den som jag har berättat om tidigare :)

 


fiiiilm!

fick frågan om vi kunde filma oss ist när vi tävlar och sedan lägga ut på bloggen .
skulle de vara något ni skulle gilla att titta på ???



rymlingar

hejsan allihopa ! vart i skövde idag med mamma min :) köpte massa saker och de behövdes kan man ju säga ! mest kläder fick det bli åsen ett par skor , vi red ner till ridhuset idag och skulle hoppa lite ''läskiga'' hinder så tog fram vattenmatta och lite annat plank och så men ne dom brydde sig ju inte om det va nog mer jag som var lite skraj ändå , men hon kändes bra idag oxå .  och så kom de ju då när vi skulle bygga fram så hade vi dörren öppen och jag hämta bommar och amanda byggde fram och ja va tror ni Candela gjorde då ???
jo ''kom brummelisa vi kollar vad som finns utanför dörren'' så ja först kom candela ut sen brummelisa åsen försvann båda 2 ut på anläggningen men som tur var så sprang dom rakt in i en hage längre bort så där kunde vi fånga dom oskadda igen ! haha de var verkligen en syn för livet så oskyldiga som dom såg ut ! :D


Outfits till andra :)









Ni frågar, Vi Svarar ! :)

Sabina Shahbazi  om Hiss !:
Var kan man köpa dom? (a)

Man kan köpa dom på Cheval Ridsport



Anna om Outfits:
Finns det rosa tretorn vart kan man köpa dom ?? :O :D
Nej tyvär inte vad jag har hittat, men jag har iallafall redigerad dom till rosa :D


Titta HIT ! :D

Jag gör nu outfits till andra ! :D
Kommentera om du vill att jag gör en åt just dig !

Gör även önskeinlägg, om ni vill, men då måste ni kommentera vad ni vill att vi ska skriva om ! :)




Ni frågar, Vi Svarar ! :)

felicia om Lite kort:

Har du någon film när du tävlar ? :D
Kan inte ni skriva lite om eran utrustning ? (:


Ja, det har jag, kan lägga ut dom senare, måste även få filmer av andra eftersom dom har filmat.
Visst, det kan vi göra. Det kommer upp i veckan :)



felicia
om Outfits:
hihi söötisch juuh , men finns det ens rosa tretron ?x'd

Nej, det finns det inte, inte vad jag har hittat, men har iallafall redigerat dom själv :)



Jag tog en kula av dig och fick en smula tillbaks

Fredag : Kom till stallet och fick veta att Prince inte skulle gå några lektioner så jag kunde ta honom. Fasen vad glad jag blev. Vi red nästan 1 och 1/2 timme.
Red dressyr först som uppvärming i 1/2 timme, ska ju jobba med att han ska få mer tryck i bakbenen och inte bli seg som en kola. Och lyckades faktist rätt bra med det. Gjorde "snygga" priuetter i galopp (inte äkta). Sen hoppade vi. Vi började hoppa på låga hinder i början. Sen höjde vi lite åt gångnen. Jag fick tillslut hoppa 1m med Prince på ett hinder och dom andra var typ 85cm kanske, jag måste verkligen jobba att få mer tryck och snabbare galopp samtidigt. Men det gick jätte bra annars ! Är jätte nöjd :)
Azzi fick stå idag också, skulle inte blivit så igentligen men aja.

Lördag : Hade morgonen, så släppde ut alla. Red direkt innan jag släppte ut min Ponny. Red ut i snön, det uppskattades mycket av Azzi. Vi mötte även 1 hare och 2 rådjur, jätte mysigt i skogen helt själva !
Sen mockade jag och gjorde foder och allt sånt.

Bana 1. Framridningen

Bana 2. Framridningen




Bana 3. Själva Banan
¨


Hiss !

 

Ballistic Overreach Boots från PC Dessa underbar boots, otroligt snygga och till ett bra pris !


Diss !

Tycker verkligen inte om detta täcket, sjukt fult och ett dåligt pris, kostar ca 2000kr !


Outfits


hoppning/dressyr

hade inte med candela på årselevsridningen idag ,så fick ha Lady Mary istället enmycket trevlig häst är hon ganska stor i gångarterna men när man väl arbetat ''ihop'' henne så går hon riktigt fint . Så öva mycket på att hålla henne i en så kort galopp som möjligt de gick med lite om och men , hon är inte jättestark i den fasen. Vi hoppa ju även oxå de gick oxå bra hon hoppar ju även där jättestort , så de blir lite svårt för henne där ibland, hon har inte riktigt fått in hopptekniken än ;) Men förövrigt är ja nöjd över dagen , är även helt slut från förmiddan då vi hade innebandy turnering gjorde faktiskt 1 mål så är riktigt stoooolt ! SÅ idag ska ja sova tidigt så blire shopping imorrn innan Candela ! :D

  


Outfits


Lite kort

blev inte så mkt gjort idag , har inte hunnit . i morses var vi på vadsbo och kolla på inför gymnasievalet åså, de lutar åt samhäll troja ;) sen i eftermiddas åkte ja ner till stan och klippte mejj , de var välbehövligt ! blev ganska nöjd ändå . Sen så passa ja på att gå på stan en stund innan mamma kom och hämta mejj , hitta lite saker men ska åka till skövde på lördag så sparar pengarna tills dess . Åkte ut en snabbis till candela oxå blev ingen ridning idag så mockade bara och gjorde lite annat . Har även lite bilder från tävlingen ska lägga upp en bild så kommer dom andra i veckan :)

  inte bästa kvalité men aahh ska försöka ta bättre nästa gång !


Jag älskar min ponny ♥

Idag fick ponnyn nya skor, och hon var jätte duktig som vanligt. Satte även i broddar nu.
Hon fick stå idag, men imorgon kör vi på igen.
Hovslagaren tyckte att det syndes att hon var fräsch och frisk och att jag hade gjort ett bra jobb i ridningen med henne, det värmer !

Har faktiskt inte jätte mycket prov/läxor i skolan nu, fast proven kommer allihopa samtidigt typ. Lärarna fattar inte att det är jobbigt att alla prov kommer samtidigt sen så får man läxor i alla andra ämnen samtidigt. 

Men jag mår bra ändå eftersom jag har världens bästa ponny ♥






Skolan

(Tidinställt inlägg)

Sitter antagligen i skolan när ni läser detta, slutar iallafall tjugo över tre.
Sen åker jag och Karro direkt till stallet, och då ska min ponny få nya skor, sen ska jag även sätta i broddarna nu eftersom det är väldigt halt ute nu.
Ska nog inte rida vi får se.

Blir antagligen mer bloggning när jag kommer hem sen på kvällen.

Kommer även en ny kategori snart, men ska hålla det hemligt ett tag till, inte äns Elin vet vad det är för något.

Glöm inte tävlingen ffina priser kan jag säga !



Dressyr Outfits


se upp bockande ponny !!

De fick bli att rida ner till ridhuset för ingen av oss hade ngn större lust att rida ut idag. Gick ändå hyfsat bra hon har blivit lite mer avslappnad nu än vad hon var förrut körde mest dressyr och mycket på volterna + lite skänkelvikning oxå . väldigt duktig må ja säga . När jag och amanda (som hästarna står hos) skulle rida hem ja hennes häst iaf började dampa lite som vanligt för att candela gick först  så vi kom på idén att byta häst och ja kan ju säga att när en ponny gör världens bocksprång + stegring och sen drar ner huvet samtidigt och drar iväg är de inte alltid lätt att sitta kvar ! men ja trilla inte aviallafall satt mest och skratta åt eländet :D ja så höll den ponnyn på hela vägen hem står ochbockar på stället och sen upp i luften ! haha är det bara jag som tycker de kan va lite roligt när dom gör så ??? :D vi kom hem tillslut iallafall !




Varför inte :)

Min kompis frågade mig häromdagen i stallet, varför jag alltdig gjorde hoppoutfits, och aldrig dressyroutfits.
Visst kan jag göra det, varför jag inte gjort det tidigare vet jag inte varför, har faktiskt inte tänkt på det :)

Kommer en lite senare sen :D




inte kul du...!

såhär denna vecka i skolan ser de ut såhär :
måndag:----
tisdag   :----
onsdag : engelska prov !
torsdag : vadsbo
fredag : innebandy turnering
aahh denna vecka är ganska chill ändå men har ändå as mke i skolan nuförtiden -.- nästa vecka äre svenska prov som man ska kunna hur mke som helst,kemi prov ! och veckan efter det så är de både uppstats och franska prov, & fysik prov ! asså varför ska alla lärare bara mosa in prov precis veckorna innan lovet !?! kan ju planera lite bättre har ju haft massa saker som man har varit tvungen att göra jaja får väll hoppas att de går bra ändå ;) ska föröka hinna med updaten här så mkt ja kan !






RSS 2.0