en bra övningsbana

För ryttaren början man prata om att ha "öga för avstånd" när det handlar om de högre klasserna.
- En del ryttre har lätt för att se avstånd medan andra har svårt för det. Har man bara en häst kan man inte hoppa sju dagar i veckan. Det man däremot kan göra är att träna över bommar ett par gånger varje vecka.

De ryttare som vill träna för medelsvår eller helt enkelt bara vill få bättre koll på galoppen med bommar på marken och som hinder.Den här övningen är också bra för lite hetare hästar, du kan ta tillbaka den och ha 6-7 galoppsprång mellan hindren och sedan utmana lite och rida framåt. Får du tillbaka hästen igen efter det?
Normalt rider du den här sträckan på fem galoppsprång. Den här övningen har hur många valmöjligheter som helst och visar hur bra diciplin du har på din häst.

För den som är osäker på avstånd har rolf Göran ett bestämt tips när det är tävling som gäller.
- Bestäm dig och håll dig till din plan. Det är när man börjar tveka och fiffla mellan hindren utan att riktigt ha koll som det blir fel.

Hur är det då med en OS-ryttare, hur exakt är han på att känna galoppsprång?
- Jag kan såklart inte känna att galoppsprången är exakt 3,75 meter långa, men jag kan reglera och justera galoppen så att den passar för de flesta avstånden.

När det gäller bangång i medelsvår är det extra viktigt att vara noggrann tycker Rolg-Göran.
- Se till så att du har tid och plats till nästa hinder och har planerat noggrannt. Det börjar bli kortare mellan hindren!

Här under är Rolf-Görans favorit övningsbana!
(All text är tagen från Stall Magasinet 2009)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0