markarbete

hade markarbete idag som ja berättade här förrut , ja de gick bra ändå tyckte jag , hon skötte sig fint som hon brukar aahh iaf nästan ;) Hon va lite pigg och betedde sig jättekonstigt i början men var väldigt avslappnad när vi väl börjat och inte sådär ''nervig'' som hon kan vara . Nästa vecka är det Teori istället så då ska hon få vila kan hon behöva ! Det kommer snart upp bilder på mejj och linnéa när vi va ute och red , lite vinterbilder .sen så har vi ju tävlingen oxå så GLÖM inte att vara med i den ! massa fina priser till den som vinner !



Tävling

Nu tänkte vi ha en liten tävling här.
har du frågor så kommentera det så svarar vi så fort vi kan !

Regler !

1. Kommentera ditt namn och din e-mail (så att vi kan kontakta dig) i det här inlägget. Länka adressen till där ni la ut det.
2. Ta bilden här neranför och lägg in på eran blogg/bilddagbok samt länka till oss i samma inlägg eller i menyn.
3. Vad vill du vinna i nästa tävling. Ett ländtäcke, ett rött schabrak, ett lurvig med glitter schabrak.
(skriv det i samma kommentar som punkt 1.
4. Skriv också i kommentaren varför just du ska vinna, och motivera bra !
5. Kommenteara man mycket får man extra röster, ex. kommenterar man 2gånger får man 1extra röst, och så vidare.

Man kan vinna en bildlänk eller en vanlig länk i menyn. Vi kommer även att interjuva dig som vinner.
sen vinner man även ett hemligt paket !






Stallet.

Hemma nu.
Hade markarbete som sagt.
Värmde upp själva i skritt och trav,asså gud vad mjuk hon var, och gick på tygeln åt andra hållet också.
Sen i galoppen var hon jätte fin, men ville springa lite. Sen på själva övningen så rusade hon på allt vad hon hade och jag fick knappt stopp på henne, men vi hade roligt båda två iallafall :D

Nicki får stå för dagens bild :D




Jag vet. . .

Jag vet att jag sagt detta förut, men iallafall nu ska det funka !

Jag börjar nu ett nytt Liv ! :D

Lycka till, säger jag bara :)


Smarta Linnéa . . .

Jag är så smart och skriver klart ett helt inlägg då jag klickar bort hela internetsidan, åh jag blir så trött på mig själv ibland.
Skrev aldrig igår, men red ute i snön. Var riktigt trevligt och ponnyn älskade det, tog några rejsgalopper. Det uppskatades mycket av ponnyn.
Så idag blir det markarbete på lektionen för Maria. Ska bli rätt roligt, eftersom hon har varit så trevlig och glad på senaste tiden, då tycker jag att det är kul att rida henne och hon blir gladare.
Skriver ett inläggt till ikväll om hur det gick kanske även kommer någon bild.
Sen ska även Emma följa med ut någon dag och ta kort när jag och ponnyn busar i snön. Då bliremånga bilder ska ni veta.

Imorgon ska Malin rida Azzi, så då kan jag blogga massa istället. Kommer även att ändras lite andra saker också nu i veckan förhopningsvis i morgon.

Blir även en tävling snart, och en frågestund så håll utkick ! :D

 

HEJJSAN

Idag blir de lektion med henne , skulle nog ha markarbete men 'är inte så sugen på det idag ;o eftersom vi hoppa i söndas så skulle ja hellre köra ett dressyrpass , men aja de ska de bli resten av veckan istället . Har även kollat på lite olika tävlingar oxå , och hittat en i Götene som vi antgaligen ska vara med på . ska bli riktigt kul att komma bort och tävla nån annanstans , läste även att dom skulle ''klä'' ut sina hinder så kanske är dags att köra ''läskiga-hinder-hoppning'' innan iallafall . men de är ju ett tag kvar .
och innan jul nu så kommer vi ha en liten tävling med fina priser så håll utkik !

(mer bloggning blir det ikväll)




Snabb bloggning

inte inte skriva så mycket nu, ska dra ut till stallet och rida lite, funderar om jag ska rida ute elleri ridhuset, det får ni iallafall veta när jag kommer hem igen, för då blire bloggning som attan ! :D


wiiiee

Det gick hyfsat bra på tävlingen idag faktiskt , hon va ganska så pigg när ja skule göra iordning henne men de är ju rätt så bra ändå :) hon var inte lika uppstressad som hon var sist utan lite lugnare och hon har förbättrat sin ''hoppteknik'' mycket mer , i början sprang hon bara nu lyfter hon mer och tänker bättre . de börjar närma sig dom högre höjderna nu på tävlingarna och de är ju på dom hon går bäst på så de ska bli roligt ! :D så nu letar vi tävlingar på andra platser så vi kommer ut lite oxå ! ska kanske va med i götene i december nu om vi får tag på en transport bara ;) bilder från idag kommer upp i veckan !


hejhej !

För att se den nya designen om den inte kommer upp klicka på f5 !
/ Felicia Tollesson som gjort desigen , ni hittar migpå classicalpony.blogg.se

Äntligen

Nu är jag äntligen tillbaka på våran kära blogg, hoppas ni har saknat mig.
Men jag har inte haft någon dator, och den kom igår men då var jag inte hemma så ni vet.
Men jag är glad att ni ändå läser bloggen varje dag, eftersom Elin har bloggat massa :)

I fredags så var det årselevs ridning, först skulle vi  ha teori men vi pratade massa skit i stället om vad vi skulle göra innan jul och så.
Sen hoppade, hade Azzi eftersom jag inte kunde ha Prince.
Det gick jätte bra, hon kändes väldigt seg först men sen när vi skulle börja hoppa så tagga hon igång och typ bockade över hinderna, kul hade hon iallafall.

Lördags hade jag morgonen så var där tidigt, pappa var snäll och följde med ut och hjälpte till lite, red inte något hon fick vila.

Idag var det tävling. Hoppade bara Prince 80x2, första rundan var han lite seg och jag fick driva väldigt mycket men felfri, andra rundan gasade jag på lite mer på framridningen sen på banan blev han jätte pigg och ville bocka, men den sista rundan kändes bäst. Så kom hem med två rosetter.

I veckan kommer ni se att bloggen förändras på utsendet och så :)






morgonpigg

kan ju inte säga att ja är det men imorse så cykla ja ut till stallet för att vara ''vikarie'' och ha stallet idag , men behövde inte va där så länge utan var klar med det typ halv elva ;) så nu sitter jag här med te och frukt och försöker välja film har ni några förslag ?  sen i eftermiddag ska ja ut till candela och idag blir det ganska lungt barbacka och plumsa i snön de har hon nog inget emot skulle ja tro :D åsen taggar vi för tävling på söndag ! och mitt mål den här gången är att inte krascha in ett hinderstöd ! ne men de har ja inte planerat så . ska inte glömma kameran imorgon heller så ni får se lite kort oxå ! :))


träning till söndag

Blev lite hoppträning med henne idag till söndagens tävling. kändes sådär i början känner att ja börjar tvivla på mejj själv , men sen när ja hoppat några småskutt så kändes det helt okej . Hon var pigg och framåt och fokuserade på de hon skulle göra och o´hon tyckte de va jättekul ! sådant gillas ! så de kommer nog gå ganska bra på söndag hoppas jag viallafall ;)

en annan sak som vja måste ta upp är att om ni undrar varför det bara är jag (elin) som bloggat de mesta nu är för att linnéa inte har ngn dator för tillfället den kommer troligtvis tillbaka nästa vecka . Så alltså hon har inte slutat blogga är bara datorlös men hon kommer tillbaka :)


Tisdag

ännu mer snö , ska inte detta komma i december ist ? eller vad tycker ni ? 
ajaa värsta snöovädret idag igen så ja slapp cykla idag iallafall skönt faktiskt ;) . Vi hade skänkelvikningar på schemat idag , och de gick faktiskt bättre än förra gången visste lite mer om hur ja skulle göra med henne och så . Nu vet ja va jag ska gör när jag rider själv , de blir mycket böjda spår och ställa åså , serpentiner ,volter jaa massa sånt ska ja syssla med ett tag! På söndag är det även CR på klubben som ja hade tänkt vara med på de lutar åt 70,80 denna gång så på fredag ska vi eventuellt hoppa så ja ska försöka få ner Candela då , kan ju vara bra . ska rida ut barabacka nån gång denna vecka och plimsa i snön så då ska ja nog passa på och ta fina vinterbilder oxå ! :D


Barbacka :D !

Det var längesen man red kan ja säga , Iallafall åkte ut och skritta Lucas igår han har ju stått ett antal veckor nu så han hade ganska mycket överskotts energi. Vi skulle skritta typ en timma så under tiden gjorde ja lite övningar på honom iaf som var bra för mejj hehe , skulle sitta i balans sits så då luta ja mejj lited mer bakåt för att få upp benen , ja de skulle ja ite gjort hehe ne men då börja han bocka ist de var lite kul kan ja erkänna, men sen  red jag lite på volten mesta dels med lång tygel men oxå med kort och han har blivit otroligt mkt mjukare nu när han har fått stå den här tiden , och gick i form jättefint ! :D

  en bild när vi tävla förrut (L)


O.o

Ibland går klockan riktigt seegt -.- sitter och väntar på att klockan ska bli runt ett så ja kan åka ut till stallet ska va där till 6 ikväll (har US-möte då) så känns lite onödigt att åka ut nu , menmen ska nog göra de ändå så kan jag fixxa lite andra grejjer oxå ;) Candela ska stå idag så ska åka ut och skritta Lucas ! istället, han har varit halt så ja ska bara skritta honom i en timma ungefär så han får röra på sig , och det är bestämt att ja ska göra nu varje söndag tills det inte behövs mer sen :D ! Har verkligen saknat den hästen ! Som kanske inte alla vet så va de den hästen ja börja tävla för exakt ett år sen och vi har haft våra ljusa stunder , kan säga såhär de är faktistk världens bästa ridskolehäst ! underbar personlighet och underbar charm har den hästen hehe :D
ne varför ska vi inte ha lite bilder på honom också när vi väl pratar om honom ?! :))




 





Gårdagen

Jaa man börjar känna lite julstämning nu , iaf jag . Red ner till Linnéa och Azzi igår , gick förvånarts värt bra att rida iväg själv från stallet , Hon brukar inte vilja ¨gå iväg sådär på egenhand men hon trassla inte mer än vanligt och hon gick fram iallafall .  De kan ha varit till stor hjälp att jag satt och sjung både julsånger och barnsånger för henne , som tur så mötte ja ingen hehe. När ja väl kom dit till linnéa så red vi en stund i ridhuset , det fick bli en dressyrlektion igår , och även där så skötte hon sig jättebra ! ja fick henne dit ja ville iallafall , så som liten belöning efter passet så skritta ja och Linnéa ut till terräng hindren och tog lite kort som vi ska försöka få upp idag ;)
när ja väl skritta hem igen så va de inga problem , och när vi kom in i stallet så fick hon lite godis att tugga på som belöning för att hon hade varit så duktig !


på väg ut

är precis på väg ut till stallet , funderar fortfarande på vad man ska hitta på , aahh vi får se kanske blire ridhuset va ett tag sen isf om jag går dit så blir det på att öva skänkelvikningar och fatta galoppen när hon är på tygeln hon vill gärna dra upp huvudet så högt som möjligt men de går att träna bort ! . annars blir det ''dressyruteritt' eller vad man ska säga som sagt vi får se ;) ajaa nu måste ja skynda mejj bloggar mer sen!

sugen på tävling igen kanske ?? !! eller vad tkr ni ?




mgtkjvljölkjddtgh

det där kallar jag trycka på alla knappar på tangentbordet :D
Men iallafall längesen jag skrev nu, men nu ska det bli ändring på det.
Den senaste tiden med Azzi har det gått faktiskt väldigt bra.
Igår på träningnen så var det den lungt roligaste på länge, vi skulle försöka få hästarna att srkitta från trav och vi fick inte använda tyglarna bara sätet och rösten, jag skratta så att jag grät, alla utom jag fick stop på hästarna efter en stund men min bara sprang på fortare och fortare :)
Men det viktigaste är iallafall att jag och Azzi hade kul !
Kommer antagligen komma upp en ny design igen snart.
Forsätt kolla bloggen för nu kommer det massa nya saker :D




kanske inte jätteseriöst

jaa lektionen idag kanske inte blev så seriös , men de var ett utav dom roligaste lektionerna på länge iaf ! skulle träna på att ''bromsa'' med sätet så alltså fick vi inte ta i tyglarna , de gick sådär hästarna ville helst inte stanna , men tillslut så ;) imorgon blir det candela igen ska fundera ut ngt ja ska hitta på med henne kanske ska gå ner och låna ridhuset aahh de får vi se imorgon . Har även US möte på söndag och där planerar vi inför julshowen som ska ske den 19 december så den får ni gärna komma på ! om tid och så kommer snart :D


ni borde testa

Va tvungen att göra religionuppsats -.- innan ja åkte upp till stallet men gjorde hälften innan och sen gjorde ja klart de nu när ja kommit hem , äntligen klar iaf puuuhhh ! iaf kom ja ut till stallet och visst är de tråkigt att det blir så mörkt så snabbt ;o ! man kan ju inte göra de saker man vill längre , vi gav oss ut i mörka sogen idag igen , lite halt var det på vägen men inte så farligt . Res även barbacka , jättehärligt verkligen var ett tag sen jag gjorde de nu ,de var inte så farligt men de blev inte så mycket galopp mest skritt och trav för annars hade jag legat på backen hehe . hon var inte busigare än vanligt så de var ju bra . Imorrn blir det ridskolestallet igen eller var aldrig där i tisdas eftersom ja var på gymnasieval grejj istället ska ju snart välja ! men imorrn ska ja ju inte ha candela hinner inte ta ner henne eftersom vi bara har en kvart på oss då teorin tar upp en del , så då blir det att rida ridskolehäst var ju ett tag sen nu så de ska bli spännande :D men hörs imorrn har ju prov imorrn så nu måste ja ladda upp inför det .




bättre häst är svårt att hitta

lite uppdate som har hänt dom senaste 2 dagarna, har inte hunnit vara inne här har haft mycket i skolan och har väldigt mycket i skolan! -.- , menmen de blir bättre hoppas jag . Igår iallafall så red ja ut själv på candela hur trevligt som helst var det ! man njöt i fulla drag utav det :) gick ut på fältet skulle se om de gick att va där över huvud taget, men de gick faktiskt tog en väldigt lugn galopp där så man riktigt kunde känna hur hästen rörde sig under en jaa de går inte riktigt beskriva men härligt var det iallafall. Sen så stanna ja mitt te där med henne och bara stod dtill i typ 10 minuter och titta på när solen gick ner . man fick sig väldigt bra tänketid där ute och candela såg väldigt nöjd ut :D ja kan ju säga en sak iaf älskar den hästen väldigt mycket hur knäpp hon en kan vara ! hehe ;D






nattridning !

när ja åkte ut idag så va de så gott som kolsvart ute ! vi mocka åså snabbt sen gick vi ut och hämta hästarna och fixxa iordning dom lite snabbt , när vi skulle rida väg hade vi ju ''hjälmlampa'' åså på oss men den hjälpte ju inte så mke men vi red i skogen iaf . på ett ställe där vi s´visste att de gick att galoppera gjorde vi de ja fick va först haha ojaa sen så vare så att de kom en vattenpöl och den va ju såååå läskig ! så de blrv nästan tvärnit framför men som tur åkte ja inte av ! och kan ju säga att vid 7 på kvällen i skogen med 2 helt opålitliga hästar som blir rädda för de mesta så vare ganska läskigt ! men ja vi överlevde iaf utan ngn skråma :D




Linnéa Tävlar !

  http://hastbloggeen.blogg.se/

hahaha

Hade ju som sagt stallet med linnéa idag ! va riktigt kul , vi har filmat massa nu som förhoppningsvis snart kommer upp här på bloggen. Lite om hur de kan se ut när vi har stallet . Till en början hade vi otur för att de börja regna men de gick snart över , mockningen idag tog inte så lång tidändå . Hästarna fick vara ute lite längre än vanligt eftersom de var dressyr-tävling. Så ja dom hästarna man skulle leda in sen var helt fullständigt galna ! men vi fick in dom tillslut iaf . jaa och mer om de har sett ut under dagen kommer snart upp ! :D




Vet ni. . . eller det vet ni inte

Tävling i Götene i går (lördags), gick väldigtbra faktiskt orkar inte skriva mer exakt hur det gick.
Idag så hade jag och Elin stallet, fick faktiskt bättre än vad jag hade trott, trodde det skulle vara lite mer oseriöst, men vi var faktiskt rätt seriösa. Kommer upp filmer sen :)

Nu ska jag faktiskt försöka göra en design och header lite mer åt jul :)
Så ah bloggar mer sen.




Glaaaaad

Åkte ner till stallet iaf sen  , fast ganska sent så de fick bli att rida ner till ridhuset och rida där en stund. Men oturligt nog så ös regna det :o och gärdet som vi skulle korsa va alldeles geggit ,men de gick ! De fick bli ganska så hårt dressyrpass idag , kände att de behövdes känns som ja har hoppat en del så nu får hon vila från de tills nästa tävling. men ja är super nöjd över henne hon gick jättefint ! Hoppas hon har en lika bra dag på  tisdagens lektion kommande vecka .

Transporten är i stort sett klar nu så förhoppningsvis kan vi få den om 2 veckor ungefär , så då hoppas ja vi kommer ut på lite tävlingar oxå ! blir spännande att se .

just nu ska ja duscha , lägga mejj under täcket och tagga inför stalljouren imorrn !


hhhmmm...

jaa idag händer inte så värst mke , vakna 10 tp åt frukost å satte mejj vid denhära saken (datan) , sen har ja inte kommit så mke längre :)  har även kalas här hemma för lillebror min han fyllde nämligen år igår så de kommer gäster om en timma typ och har inte hunnit fixxa mejj ännu !!! Neee funderar på att åka ut till stallet ikv (mrk alltså ) och göra nånting finns inget att göra här hemma , ska ut ågå innan oxå tänkte jag bara för att ha nånting att göra . Imorrn har både ja och linnéa stalljour så då kommer även lite bilder på hur vi kan ha de en dag i stallet är även KM i dressyr oxå , ska försöka kolla lite på de oxå ! :)




LÄÄÄS ! :)

bloggandet får vänta nu, andra saker kommer förre ! :)



ska man skriva ngt här ??

Jaa är de bara ja som blir less på vädret ;o ?!? bättre att de är vitt och fint eller inget alls ! Jaaa va ska man hitta på idag tro , inget stall blire iaf Maria är sjuk , vi får gå på ngn hoppteori klockan 6 men vet inte om ja ska . Vill hitta på ngt roligt idag ändå även fast vädret är j***** deprimerande ! men nu ska ja nog iag fixxa toast eller rostat bröd ! :D kanske ska ut och gå llr springa eller så åker ja hem till någon :D puussheeejj sålänge


Skoooolan

När ni läser det här så sitter jag antagligen i skolan och pluggar.

Tänkte bara skriva att jag drar till stallet på kvällen och förbereder till tävlingen, sen får också Azzi stå idag så att hon är lite pigg imorgon, rider antagligen ridskolehäst om det blir någon eftersom maria har varit sjuk, men vi får se.

Ska jag sluta blogga här, asså jag vill inte men det är så tråkigt att läsa den när det står likadant varje dag och ingen snygg design, liksom det är tråkigt !





dagens ridning

Ja, idag red jag i snön ute på gräsbanan. Gick faktiskt bra fast Azzi var väldigt pigg och så !
Nu taggar jag  till på lördag ! :)

Känns inte värt längre att blogga när kommenterar och att det är inget intressant det vi skriver då vi typ skiver samma sak hela tiden, funderar på att sluta blogga. Men det avgör ni,

vi behöver också en ny design och header !



otur...

Skulle rida ner till ridskolan idag eftersom de blev för mörkt när ja kom ut till stallet idag ,testa även en ny väg idag den gick mycket snabbare så den ska ja börja använda nu ! De va riktigt halt på vägarna nu , skulle brodda innan men fick cp damp på brodden så ja ska göra ett nytt försök imorrn eller lördag , men vi red i snön så då halka hon inte så . När vi kom fram på anläggningen så skulle vi in i ridhusen ja tror ni inte att de va upptaget i båda till halv 8 och vi kom dit 6 ! så sur blev ja . men gick upp i paddocken och red lite där , gick väll sådär . Men red runt där åsen vare bara att vända hem igen , galoppen fick bli på ett gärde ist haha var as mörkt och lampan ja hade hjälpte ju inte ett skit men såg lite tack vare snön iaf :D imorrn blire troligtvis lektion igen om annat händer så kommer de upp här !



Jag behöver . . .

Jag behöver verkligen nya schabrak både till tävling och till träning, helst till tävling där jag vill ha ett nytt tävlingssätt, men alla som jag vill ha är så dyra, men detfår jag väl kosta på mig.
Någon som kan hjälpa mig att hitta snygga schabrak men inte allt för dyra ! :D

 


SNÖÖÖÖÖÖ!

ingen nyhet men kom inte på något bättre , Fick skjuts ut idag riktigt skönt gick ju inte cykla på vägarna nu ju . Åkte ut typ vid 3 så börja göra iordning allt som skulle fixxas till kvällen åså . de va riktigt härligt att rida ut nu ! Ja red och blunda samtidigt när vi galoppera hur skööönt som helst verkligen ! Så vi red lite på fältet och i skogen , sen fick vi vända hem eftersom de blev för mörkt ;( lite synd. Men om ni kom ihåg så nämde ja ju att ja tog med kameran och de blev några bilder , fast dom blev mest i hagen (glömde bort att ja hade med kameran när vi red) men de får duga ;)



Hämtad ut mitt paket :)

Äntligen har mina saker från hööks kommit.
Nu ska jag bara prova transportskydden imorgon och sen mina skor.



förlåt...

haha nu har jag inte bloggat på ett tag, men jag har verkligen inte haft tid, det är väldigt mycket med skolan och sen hästen så datan och bloggen kommer i andra hand just nu.
Men dom igår red jag lektion, vi hade hoppning, två hinder på medel linjen, och sen skulle vi öka och minska tempot och så, det faktiskt bra, Azzi tycket det var jätte kul. Så hon taggade på lite ♥

På lördag bär det av till Götene på Pay and Jump. Åker med Julia men Samba har blivit halt så hon ska inte tävla men hon följer med ändå. Är verkligen jätte taggad just nu.

Idag kunnde jag inte rida i ridhuset eftersom det var lektion i båda, så jag fick rida ute i snön och det kalla mörka vädret. Men jag travade och skrittade mest, tog en galopp och j*vlar vad det gick, hon taggade på som f*n, men fick stopp på henne sen iallafall.

Ni får ha det bra nu


Rösta !!

Hejjsan vi är med i en tävling om veckans blogg , och vi skulle gärna vilja att ni rösta på oss !

gå in på länken(nedan) och rösta på oss så är ni gulliga :D

http://jujulias.blogg.se/2010/november/veckansblogg-finalisterna.html?_tmp=671ce8fcb21882a1e2af195d7a64d64a77aea36d


Bråttom..

Har lite bråttom så hinner inte skriva så mkt!. Men är iaf påväg ut till candela nu , så håller på att leta upp de varmaste klädesplaggen ja har :D Så ska ja så småningom ut och plumsa i snön ska bli riktigt härligt och tar med kameran idag oxå så med lite tur kan de komma upp lite bilder oxå hejdå så länge !

Dagens lektion

jädrar (ursäkta mitt språk) vad snö de kommit på bara en dag ! skulle cykla upp till candela först efter skolan och de va rätt tungt  att cykla nu , kändes som flera nålar sköts in i kinden på mejj . brukar cykla dit på typ 20 minuter , men idag tog de tp 40 minuter ist hehe ja cykelbanan gick verkligen inte att cykla på så fick åka på vägen istället . men kom fram tillslut iallafall . De roliga med snön är att man nu kan köra härliga vintergalopper och sen TOLKA !! de ser ja fram emot :D . 
SZkulle ju rida ner busen till lektionen idag  men de gick hyfsat bra iallafall bråka inte lika mycket , de tog en stund men vi hann precis . Hoppning på schemat vare idag gick rikigt bra idag bättre än vanligt . hoppa 2 hinder på medel-linjen och de hela fungerade som de skulle . gick jättefint och lungt ! Så ja är riktigt näjd över henne :D
ps. snart så kommer dom första vinterbilderna upp så fortsätt kika in så ni inte missar något ! ds.




tävling

   
http://brusella.blogg.se/2010/november/vintertavling.html#comment

ändrade planer !

Som ja har nämt här tidigare så skulle ja varit med i götene nu den 13 november. men så blir inte fallet ... Eftersom hon ja skulle åka med inte riktigt visste hur hennes häst reagerar på lastningen eftersom de va ett tag och att deras transport inte är färdig renoverad än. jaa de är verkligen synd men hoppas att vi kan komma ut snart iaf ....

Detta suuugeeer .....

Ne nu när ja har lite tid kan ja ju passa på att blogga lite oxå . Har inte vart i skolan idag mådde inte så bra imorses men de är lite bättre nu ,  Verkligen skiiittrist att vara hemma med tanke på de gryyymt fina vädret ute ! även fast de är minus grader ute vill man bara ut och leka eller ja hitta på ngt roligt iallafall ! :D Funderar på att ta mejj en promenad innan utvecklings samtalet ikv ! De känns väll sådär att gå dit sen menmen va kan dom göra ? ! 
Nu har ja min chans att ta igen lite i skolan ändå , har ju vart i stallet varje dag nu så att mina päron tycker ja ska ge skolan lite mer tid , men de är skit svårt eftersom de är mycket roligare att åka ut till stallet en sån här dag ju ! jaa , hade iaf tänkt att fixxa lite matte idag iaf , och sen börja på religionen oxå .  ajaa vi hörs sen !


LokalHästHopp..+ Stalljour

Hade ju stalljour idag oxå så va i stallet vid 7 imorse. höll verkligen på att frysa ihäl när ja cykla det var säkert 20 minus eller något kändes som de iallafall . Väl i stallet var de ganska lungt , fodrade både ridskolehästar privathästarna . vid 9 ungefär drog lokalen igång , men gick ner och kolla på den efter vi va klara . Fick även hjälpa till på banan helt okej öppna mest dörren där dom skulle gå ut och byggde upp hinder där dom rev . Kände att ja skulle haft på mejj thermo brallor och varmare skor ! stod där från halv 1 till 5 så de blev ganska så svinkalt där oxå . Men de gick va bara att hoppas att dom skulle riva så man fick springa lite hehe nee så vare faktiskt inte. Efteråt satt jag och höll Linnéa sällskap när hon gjorde iordning hos Azzi tills min pappa kom . Så åkte ja upp till min söta galna häst ! Lät henne stå idag så mocka bara och gjorde iordning maten till henne . Ja sen åkte ja hem och nu sitter ja här :D





Home, sweet Home !

Äntligen hemma, kom hem vid halv 7 tiden typ.
Har varit i stallet hela dagen, och hjälpt till på lokaltävlingen från halv 1 till 5 ungefär.

Hatar att det ska vara så himla kallllt ute, saknar sommaren, värmen och solen. Vill ha sommar snart !
Men det possitiva är att det snart är jul lov, längtar,

Nu sitter jag här med ett stortglas cola med en skål på ostbågar och en filt rund om mig och sitter i sängen med ett tjockt täcke och massa kundar och ser på tv plus att jag orkar blogga, det är bra det.

Red barbacka ungefär 15 minuter kanske, bara skritt, Imorgon ska hon stå, Hon har typ haft en minivila nu så,

Sen TAGGAR jag som fan till tävlingen på lördag med Julia, ska bli så himla kul.

Ne, nu ska jag gosa ner mig i sängen igen och bara slapppa lite :)




Stallet

( Tidinställt inlägg )

Stallet hela dagen idag,

först fodra alla ridskolehästar samt alla privhästar i samma del
Börja mocka hos ridskolehästarna
Sen släppa ut alla ridskolehästarna
forsätta mocka, sopa, kratta, lägga in foder till alla ridskolehästar samt två privat hästar
Kolla så att allt ser snyggt ut ( eftersom det är tävling )
Börja mocka hos Azzi, även lägga in middag maten, och göra nytt foder
Sopa privat delen
ÄTA något
Gå ner till stora ridhuset och hjälpa till på banan.
När det blirpaus framåt 2-3 tiden släpper vi in ridskolehästarna.
Rida Azzi.
Åka Hem, och soooova !

Så här ser min dag ut typ. Jobbig men även lite kul.
När ni läser det här så mockar jag antagligen eller hjälper till på tävlingen :)

Ni får ha en bra dag.


Galna Hästar !

Red seriöst dressyrpass i paddocken idag inte så länge men en halvtimma typ . Gick bra ändå hon går mycket bättre där än vad hon gör när vi är ute i skogen haha. Bestämda oss för att rida skogsvägen hem sen , jaa , gick ner på fältet lite tog ngt skutt över diket , Sen så såg de så härligt ut när kvällsolen låg på så tog en galopp där och det var jättehärligt verkligen ! Men sen så ände de något med henne , hon fick totalt damp så fort ja skulle få henne att skritta fram de va lite kul . Så idag har hon stått på bakbenen rätt så mycket och ett och annat bocksprång kunde hon klämma in hehe ,Men de är bara att sitta och försöka hålla sig kvar :D Tog även lite bilder oxå men har inte lagt in dom än så ni får se dom snart ;)




Bra Blogg

Våra punkter till en bra blogg

- En bra blogg ska variera mellan text och bilder, men det får inte bli för mycket bilder för då tröttnar man lätt. Så istället välj ut dom bästa bilderna att lägga ut.

- Vi själva gillar att läsa om utrustning, vad som är dålig och bra och självklart vart man kan hitta sakerna. Får även vara olika collage med matchade saker, behöver inte vara ens egna saker utan saker som är snygga eller som du själv vill ha.

- Vi tycker också att man inte ska stav fel för mycket det ser slarvigt ut och som om man ha bråttom. Vissa små fel är ok, men inte om man stavar fel i varje menning.

- Bra uppdatering är nummer 1 till en bra blogg, visst man kanske inte kan uppdatera 5 gånger samma dag men man ska helst försöka med 2 inlägg om dagen eller mer.

- Bloggen ska även ha en header och en lite snygg bakrund, det behöver inte vara avancerad eller så, bara det är en header och någon bakrund med lite färg någonstans.


Outfits


Hiss & Diss

 

Hoppning : Eftersom vi älskar hoppning bägge två, och det är det bästa som finns, att flyga över ett hinder och känna samspelet mellan häst och ryttare.



Kopier av märkessaker : Till exempel JW hjälm som alla tycker om finns i kopia och dom är jätte fula ingen vill ju betala lilka mycket för en Äkta JW hjälm som en kopia av JW hjälmen.


Tyck vad ni vill, men så här tycker vi iallafall !



Hemma,

Blev en snabbis i stallet i morses, fickade foder, mockade och red även en stund inte så länge, men det gick bra, red först ett var runt slingan i skritt och trav gjorde även några halter så att hon skulle lyssna på mig, gick sen in i ridhuset och galopperade en liten stund,
Imorgon har jag stallet med Alice och Elin också, sen är det även lokaltävling somjag ska hjälpa till på, ska stå på banan, men vi får hoppas att Elin tar lite kort.
Ska försöka få med mig någon som kan ta kort när jag rider, lite tråkigt att bara ha samma bilder hela tiden och så vill ha lite nya bilder.
Näh nu ska jag göra lite outfits och lägga upp även hiss och diss och kanske även vad jag tycker hur en bra blogg ska vara.

Ska prova att gör ett tidinställt inägg tills imorgon så det bloggas lite och så.




En Snabbis

hinner inte blogga så mycket nu , men lite hinner de bli.
är precis på väg ut till stallet, har inte bestämt va de ska bli men lite bilder ska ni få se sen , tänkte att de va dags för en fotodag oxå ! :D men hejsvejs så så hörs vi ikv sen !


Allmänt

Idag körde ja inte så seriöst med candela , ne men träna lite galoppfattningar . gick ändå riktigt bra galoppera lite på fältet va sådant härligt väder för det :D jätteskönt vare .

På årselevsridningen var det hoppning men togridskolehäst , fick Zerto buus jaa ja är riktigt nöjd träna på att svänga ! så ja och linnéa va ponnyligan då eftersom vi hade ponnies med bäst omhoppnings-svängar ! var riktigt kul .

Har även kollat på fler tävlingar så antingen ska ja va med i Töreboda , eller Götene den 13 , de är tävlingar på båda ställena samtidigt så får se vad ja tar ;)





Bildeeerrr !!

Så nu kommer äntligen söndagens tävlingsbilder upp ! vissa kort blev ju bättra en andra , men titta njut och kommentera :D








 



Linnéa Tävlar



Gör som jag och tävla om en snygg jacka hos http://showjumper.blogg.se
eller kom direkt till inlägget http://showjumper.blogg.se/2010/october/vinn-en-supersnygg-ridjacka-fran-tattini.html#comment

You're the missing piece I need ♥

Rubriken har inget med inlägget att göra :)

Igår så red jag lektion vid 14.00 ungefär, gick rätt bra men det kunde ju ha gått bra, hon accepterade iallafall att hon skulle vara både inåtställd och utåtställd, men det var lite jobbig, sen tränade vi även skänkelvinkningar, och i början ville hon inte alls, men i slutet blev det några ritigt bra, så är nöjd.
Hjälpte även till i handikappsgruppen (min grupp som jag hjälper till i) och det gick bra den var lite kortare eftersom vissa som också hjälper till skulle göra Grönt Kort provet, sen hjälptejag även Maria med hennes nybörjar Vuxna,

Idag åker jag ut till stallet lite innan halv 5, eftersom vi har årselevsridning, skriver mer sen hur det gick.

Nej, nu ska jag allt blogga mycket idag :)


Äntligen !

Provet gick riktigt bra ! är as nöjd haha , ajaa fick iaf över godkänt gränsen så nu har ja mitt gröna kort :D

Lektionen kunde ju då ha gått bättre än va den gjorde , aja man får va nöjd ändå va ju lite irriterad från början när ja skritta ner henne så kan varit därför de inte gick så bra sen heller . men vi försöker igen så hoppas vide går bättre ! .


Kortfattat

Blir en liten kort blogg nu , Är precis på väg ut till mitt halva liv ! haha ne candela såklart men blev riktigt glad när ja vakna förrut och solen äntligen! kommit fram ;) Så nu behöver vi inte se ut som dränkta katter när vi ska gå ner till klubben i eftermiddag.
Har även mitt efterlängtade prov idag oxå ! Grönt kort provet som ja har vid 6 ikväll , ska bli skönt att ha de gjortså ja får de nån gång . Men dom stora tävlingar kämpar vi för att kunna vara med på nästa år !
så nu måste ja kila hörs ikväll !


Funderar på ....

Har funderat ganska mycket på om ja ska starat juppés-cupen med Candela istället för med manne . De har inte riktigt gått som ja trott med manne den hästen och jag kommer inte riktigt överens med varandra. och tävlingen är nu i december ! de positiva är ju att ja har möjlighet att träna med Candela varje dag ochd de kan ja inte med honom . åsen tkr jag att ja kommer bättre överens med henne istället , men ahh vi får se hur ja gör ska ju bara försöka övertala min tränare oxå ...


Båda dagar

Tisdag : tog med candela på lektionen , ett riktigt skit! väder var det att rida ner henne i , men de gick . vi hade markarbete gick hyfsat bra iaf gjorde inte så avancerade saker mest ''kontroll' saker.

Onsdag :  eftersom hon gick lektion igår och ska göra de imorrn igen så blev de skogen idag igen med dressyr . hon börjar lugna ner sig en aning men är ganska så pigg ändå vilket är bra hehe . imorrn  hoppas ja att de blir dressyr på lektionen för de kan vi behöva nu känner jag ! :)






Nytt och Fräsht !

Nu har jag kladat ihop en ny design men det blev en enkel sak :)
Men blev rätt nöjd ändå.

Tisdag :
Orkade inte blogga så bloggar om det nu istället.
Azzi fick stå och då fick jag rida Noblesse istället, riktigt rolig ponny där, vi hade markarbete det gick bra men det kunde ha gått bättre såklart !
Mockade och gjorde mat åt Azzi bara.

Onsdag :
Idag åkte jag ut med Julia till stallet, mockade först sen hämtade jag in Azzi från hagen, sen gjorde jag iordning henne och skrittade ner till ridhuset, mötte Julia precis utanför ridhuset, gick in och red dressyr, lite lösgörande saker eftersom hon är väldigt stel i båda sidorna, men hon blev lite mjukare i slutet annars gick det bra tycker jag.

Imorgon blir det Lektion, får se hur det går :)

 


Linnéa Tävlar




http://lovicious.blogg.se/          - hennes blogg
http://lovicious.blogg.se/2010/november/novembertavlingen.html     - till inlägget

Fel....

1. Har nästan alltid ena handen på andra sidan, ett stort problem för mig. Men den försöker jag öva bort.
2. Trampa ner hälen, ridläraren får ofta säga till mig att trampaner hälen,
3. Mina miner när jag rider, så himla fult när det syns på kort, det liksom förstör bilden.
4. I bland när jag hoppar så står jag nästan rakt upp, men det är nästan borta som tur är !


Rubrik ?

Ännu en onödig rubrik men kom inte på nåogn rubrik.

I går var det brandövning i stallet och det var kul, vi fick släcka en eld och sen släcka brand i kläder på en docka fick även veta vart vi ska samlas när det brinner.
Sen red vi lektion inget speciellt direkt, fick Jerry asså jag älskar den ponnyn, så j*vla underbar är den ! ♥ Red även Azzi sen, :)

Idag har jag inte gjort  så mycket åkte iväg och köpte mat till hästen och även lite saker till mig. Nu har jag också beställt saker från hööks. Så nu hoppas jag att det kommer snart, ska ju snart åka till Götene med Julia och tävla, det ska bli jätte kul :)

1. Rikigt sköna varma skor att ha när man jobbar i stallet på helgerna
2. Sköna ridstrumpor sen i vinter men ull.
3. Ett par transport skydd till Azzi. Snygga och verkar var jätte bra.


Brandövning

Åkte till ridskolestallet vid 10 redan , men vi skulle ha en kurs om hur man gör när det brinner i stallet . ja kan ju säga att man  nu vet lite mer om vad som  är viktigt och VART alla grejjer finns . vi har även sett ut en ''mötesplats'' så vi vet vart alla är . fick även släcka brand med kolsyresläckare och även brand i kläder. var rätt kul faktist. Hade årselevsriding efteråt gick väll hyfsat har ju gått mke bättre om man säger så . Åkte även upp och red Candela oxå, där gick de bättre Linnéa kom oxå upp med Azzi så red vi alla 3 ut tillsammans vi tog de lite lungt hoppa över diket och red lite dressyr på fältet . hon är fortfarande lika pigg som vanligt hehe. Imorgon ska ja ha med henne på lektionen så då blir de mer update .


Hej och Hejdå !

Näh, nu fårjag skynda mig att blogga för jag måste snart till stallet
Hejjdå :)

Söndagens Tävling

De gick faktiskt inte så illa för att va första gången. På morgonen när jag skulle göra iordning henne så var hon helt uppe i varv och hade alltför mycket överskottsenergi. Men hon lugnade sig ganska snabbt när vi väl skritta iväg. För en gångs skull så va vi tidiga ! eftersom ja skulle starta 60,70 så fick jag vänta ett tag men kom ganska snabbt in på framhoppningen ändå. Där inne va hon oxå helt skogstokig och körde upp huvet och bara gnäggade , men så småningom lugnande hon ner sig en aning iallafall. Dom första hoppen gick riktigt bra faktiskt , sen så glömde ja ytterskänkeln ett hopp där och hon svarade med ett tvärstopp! Så flög in i hinderstödet med huvet först ,så hade lite ont i huvet sen men de va bara upp på hästen och köra igen, men sen så gick de bra och jag var mer koncentrerad. På själva banan gick de verkligen super hon  lyssna mer på mejj och vi kom över båda rundorna felfritt ! Så ja är nöjd över dagen ändå .
bilderna från tävlingen har ja inte hunnit lägga in på datorn än men ska göra de idag så dom kommer upp ! :D

RSS 2.0