Positivt&Negativt

Red LM igår , och de gick faktiskt bra i början var de vanliga med att hon hängde lite fast de fick vi bort rätt så snabbt , sen jobbade jag mycket med att få in speciellt vänster bakben inunder sig , de gick oxå efter en stund när jag förstod vad ridläraren menade , missupfattade de hela först tills hon förklara :)

Sen jobbade jag lite enskilt eftersom resten av gruppen red genom vattnet , men tyckte att jag och LM behövde lite annat än de just då , så jag red igenom LB:1 programmet och de sitter ganska bra faktiskt och hon bärde sig själv jättebra och va väldigt framåt vilket bara är positivt så jag hoppas de håller i sig !

Idag ska jag ut till stallet vet inte när men snart nån gång åsen får vi se vad som händer .




svar på läsarfråga !

Ellen om Svar på läsarfråga !:
Ska ni/du vara med På idrottslyftets terrängträning? :D

svar : vet faktiskt inte , när är den ? :D


Hihi . .

eftersom pappa inte är hemma passade jag på att sitta vid datorn :)
Igår red jag först Nicki, det gick faktiskt väldigt bra, bara det är båda två måste bli starkare i vänster varv. Men vi jobbar på. Sen red jag azzi, 20min i skritt och trav och jobbade på övergångar och att hon ska lyssna på mig och inte själv bestämma när vi ska stanna eller gå fram. Gick bra så jag slutade när det gick som bäst!

Idag ska jag åka till stallet på kvällen vid halv6 ungefär sen får vi se vad som händer. Eftersom det har hänt lite saker.



haha väldigt snygg bil på mig och evert i skåne. Har ju försändras lite som tur är.
Om ni vill veta mer om Evert så kommentera :)


här igen :)

hemma igen ! har precis ätit tacos och nu håller jag på och fixar med massa inställningar ;) sitter förövrigt vid den stora datan så har inga bilder så skriver om ridpasset lite senare sen ;)


*.*.*.*.*.*---->

kom nyss hem har bytt om ska snart åka igen ja så ser de ut just nu , har ingen större lust med nånting just nu för tillfället förrut var allt bra nu är allting ................................ 

ajaa hejdå !


gott

Kom nyss hem från skolan och har käkat mat, ska nog gå och hämta lite cheesecake och gotta mig lite.
Ska packa lite och sen drar jag ut till stallet vid typ kvart i fem. Då ska jag rida lite dressyr på min lilla skit ponny :)
Jag kommer inte blogga i helgen då jag är hos pappa och så. Men gör något tisinställt inlägg :)

Men ska gå upp och hämta lite cheesecake.




Svar på läsarfråga !

Team Kråksjö - Amanda Wilhelmsson om Terrängbilderna:
Åh, vad härligt med terräng!
Var tränar du/ni där? :)

svar : Jaa de är jättehärligt !

Vi finns inte med på bilderna , men vi ska ut nästa vecka så de ska bli kul ! :)



Dagen :

Cyklade ut till stallet vid 5 ungefär ,     Gick och satte mejj en stund hos LM så satt vi och myste eller hon var nog intresserad av mitt godis istället haha !
Träffade även Linnéa Karro & Matilda där , så de blev lite snack där oxå :)

Sen efter Linnéa ridit hjälpte vi henne lite med de andra sen så cyklade vi hem  och nu sitter jag här sen har deinte hänt så mycket mer , imorgon får vi se hur de blir med ridningen ;)


Ridningen

Idag red jag först på slingan ett varv i skritt och trav. Sen gick jag upp till paddocken och jobbade på välidgt mycket med formen på henne. Hon blev lite sur på mig och så, men sen som lite belöning hoppade vi några små skutt :). Det var mycket roligare tyckte hon än att jobba.




FÖRLÅT alla . . .

ville bara säga förlåt till alla om allt!

Jag kan säga att jag har inte mått så bra den senaste tiden, och allt har bara blivit fel!
Vill inte prata om det med någon och speciellt inte genom bloggen.




Be right back !

Hemma igen så bloggar mer alldeles strax , ska bara göra mejj iordning för kvällen innan jag fastnar vid denna hära saken :)


Ni får vänta tills ikväll ...

Så nu ska jag snart åka iväg till stallet , så ni får kolla på bilderna och lyssna på låten jag har lagt upp så hörs vi ikväll !





Terrängbilderna













Den får bli den sista , har många typ likadana men de var några utav dom bästa !


Bloggning som skulle kommit upp igår

Blev inte riktigt som jag tänkt mejj igår , åkte till stallet lite tidigare för att möta upp veterinären , så åkte 20 i 4 istället men de gjorde inte så mycket jag gjorde ju ändåså inget här hemma ;) sen där fick jag änta ett tagpå att hon skulle komma men när hon väl kommit så gick de snabbt och kunde ganska direkt säga vad de var :)

Sen runt 6tiden kom matilda till stallet och då blev de lite pratigare sen gick vi ut till färlthindren och kollade på olika ryttare som hoppade i terrängen mycket roligt faktiskt och jag fick en del bra kort faktiskt som jag hade tänkt visa iaf några utav dom . Man kände sig väldigt lockad att hoppa hindren därute och även vara med i en sådan tävling skulle vara grymt roligt faktiskt ! men vem vet de kanske inträffar ngn dag :))

Idag händer inte så mycket jag ska nog ut till stallet en sväng och följa med att gå ut och gå med matilda&noblesse  men de blir runt 5 nån gång skulle jag tro :)

ne nu ska jag fixa med bilderna så länge kan ni få se ett litet smakprov ! :)

P e a c e S t a n d F o r F r ee d o m V i o l e n c e S t a n d F o r W a r




svar !

carina svensson om outfit:
snygg outfit :)
var hittade du skrittäcket? :)

svar : de finns på HÖÖKS eller Cheval :)


heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjj

kom precis hem efter ännu en låååååååååååång dag i stallet fotade även på terrängträningen dom bilderna kommer upp här sen , ska äta först ! puuss så länge !


Dissar !

                                     

Vissa saker går bara till överdrift , som dessa boots tror dom blommiga är från cheval fast är inte säker , men iaf så tycker jag dom inte alls är så snygga ! Men till rätt matchining kan dom blommiga bli rätt coola så den får både en hiss och en diss men leopardmönstret får en diss inte snyggt nånstans .


Dagens VisdomsOrd

Så nu har jag kommit på vad man ska hitta på idag , först ska jag nog ta och städa iordning på mitt rum de behövs nu igen och speciellt när matilda och linnéa ska sova här på lördag , sen efter de kanske ut och springa en runda skulle verkligen behöva de !

Sen vid halv 7 ungefär beger jag mejj ut till stallet (ovanligt) för att kolla på terrängträningarna som är då ska försöka räkna lite matte innan oxå men får se hur de blir med det , så vi ses om en stund igen !

P e a c e I s F o r F r ee d o m V i o l i e n c e I s F o r W a r




Käkat och so prov

Så nu har jag ätit och bakat. Tänkte faktiskt ta och hämta so boken och börja läsa lite. Jag måste ju faktiskt.
Men sen kommer jag och bloggar igen :)


Hissar !



vem vill inte ha denna sadel ;o jo dom som inte gillar rosa , för mejj får den en hiss har vetat att den funnits länge och man blir ju bara kär i den ! synd bara att den finns i ponnystrl , annars hade man ju övervägt att köpa den ! otroligt söt med loggan på vulstret och även på bakvalvet ! Gillar den starkt !



Makaroner

håller på att laga makaroner nu : )
haha men orkar faktiskt inte göra något annat. Sen ska jag baka en mycket god sak, haha ni får se sen :D
Men nu ska jag gå och kolla om det är klart :D


Hejjsan hoppsan , kanske ska skriva lite fakta om min söta lilla häst ???

Tidiga dagar är underbart !

Kom nyss hem och sitter för tillfället och äter , iaf skolan gick rätt bra faktiskt , och teknikläxan blev oxå rätt bra va väll några småfel men ajaa sånt händer ;)

Idag vet jag inte riktigt vad som händer tror jag ska till stallet lite senare sen för att kolla på terrängträningarna har inget annat att göra just nu annars får de bli att utoch gå men de är så tråkigt väder så kanske blir film dag istället vi får se hursomhelst så är de en bloggdag ! så ni kommer få en del uppdatering :)




Glöm inte :)

Glöm inte bort att vi har en shop.
Klicka på länken för att komma dit.

http://hastochponnyryttare.blogg.se/category/shopen.html


outfit



Elin Listar Filmer !

                

1:sta plats P E A R L   H A R B O R
2:ndra plats D E A R   J O H N
3:dje plats   F R I E D  G R EE N   T O M A T O E S


sjuk -.-

stannade hemma från skolan idag då mit huvud värker som in i helvete. Men ska nog gå imorgon iallafall, men Malin tar azzi idag iallafall. Men det betyder ju att jag har mer tid att blogga och jag kommer även hinna med att plugga till so provet som är på fredag -.-

Men nu ska jag göra lite tidinställda inlägg och plugga lite också.


Hästen kommer bli min inom en snar framtid. Men hoppas inte för mycket ♥


Svar på Tal !

carolina  om Benlindor:
Men vad kostar frakt då? ;o

De beror på vart vi ska skicka paketet, eller om du kan komma till MRK då det blir billigare :)

Wiiieeehoooo !

Jag fick de att funka ! så nu är de äntligen sparat i rätt program ! :D:D hoppas ja får ett bra betyg på denna uppgiften så mycket tid jag lagt ner på den hära saken !

Glömde säga förrut att ja gick ju och hämtade vaccinationsintyget idag oxå , och jag fick reda på massa saker som jag inte visste om min söta lilla häst de var en del intressanta saker , nuvet jag vilken ras hon är iaf ! :)

Får bli den sista inlägget nu , och glöm inte frågestunden !!


tekniken vill inte fungera

Gaaahh a sur jag blir nu ! håller på och fixxar med teknikfilmen men de går inte att spara i rätt format !! så jaa vet inte hur ja ska få de från photostory till movie make live ;o
bloggar så fort de funkar igen .


Angående Ridpasset

Sitter just och kollar på bidrag till eurovision de är den här reaktionen just nu : H E RR E G U D !!!!!! usch heemskt ju !

ajaa men kan berätta om ridpasset istället ,

vi red inne idag vi skulle egentligen vara ute men vi ska ta de nästa vecka istället , så de blev hårtdressyrpass inne istället vilket jag kände att de behövdes , hon kändes väldigt sammarbetsvillig idag och lyssnade rätt så bra på mina hjälper och jag tränade mycket på att få henne att bära sig bakifrån alltså att hon lyfter upp sig själv med bakbenen så inte jag sitter och håller i henne och mot slutet bärde hon sig mycket bättre hade nästan ingen häst i handen superskönt var de , så nu har jag fått ännu mer hjälp om hur jag ska göra för att få henne ännu finare ! Känns väldigt bra nu ;)
Vi gjorde även lite sidvärtsrörelser likaså där så gick de riktigt bra , de var vid några tillfällen hon va lite för duktig och sköt fram baken framför bogen och där ville jag inte ha henne men de rättade vi till , så nu kan jag sova gott !



Svar på tal !

carolina  ([email protected]) om HISS:
Hade ni en shop? :)

Svar : jaa de har vi den är precis nystartad men shopen finns i menyn så klicka dejj in på den och ni andra med ! :)


Nöjd, men trött

Har varit hemma ett tag nu, men har inte haft tid till bloggen då jag har ätit, duschat och kikat lite på tv. Men nu har jag tid.
Men iallafall fick Nicki idag igen. Vi hade dressyr i ridhuset, rätt skönt att slippa alla knot/mygg nu ute. Men först så var hon väldigt hård i munnen och ville inte riktigt som jag ville men sen släppte allt och hon blev jätte fin. Flyttade även lite skänkelvikningar och hon gick väldfigt bra i höger men i vänster är både hon och jag lite svaga men vissa blev väldigt bra. Tyckte det såg bra ut för alla faktiskt idag.
Matilda (ridläraren) blev lite rörd av att det liksom lossnar och det  går bra för oss eller ah vissa iallafall sa hon till mig. Nästa vecka ska vi rida ut men då ska jag ha min galna ponny och sen veckan efter det är det hoppning och då får jag Nicki igen.

Texten under har inget med det andra att göra :)
Hästen kommer bli min, inom en snar framtid. Men hoppas inte för mycket ! ♥




HISS

                                                

måste lägga in en hiss till Eskardon schabrak speciellt detta jag hitta på cheval tycker de är sjukt snyggt och de ser mjukt och fluffigt ut precis som de ska vara !

Va tycker ni andra ??


Säg aldrig, för det kommer hända ändå

Kan säga att ni läsare är för underbara asså, statistiken går upp för varje dag! <3

Kom precis hem från skolan, och ska börja läsa lite på so provet som vi har på fredag.
Cyklar iväg med Karro till stallet vid halv 6 någon gång och då har vi dressyr. Vet inte om jag ska kolla om jag kan få nicki eller om jag ska rida azzi. Vi får se sen i stallet.
Jag har inte så mycket mer att säga nu, men ska börja med so:n nu.




Lite Bilder från igår !


charmigt att jag tittar på mina fötter just då min häst vill vara fin !






vi fick även en liten kompis medan vi satt och kolla på när en red :)


som gillade min väska och vad som låg I väskan !



denna bild får avsluta de hela , ni vet att ni kan önska bilder oxå va ??

och glöm inte Frågestunden ! -->
http://hastochponnyryttare.blogg.se/2011/april/fragestund.html

eller Bloggtävlingen ! --> http://hastochponnyryttare.blogg.se/2011/april/antligen-bloggtavling.html


Snart klar !

sådär nu är jag snart äntligen klar ! ! har skrivit upp allt på pappret men så måste jag ju fixa texterna till bilderna men de tar nog inte jättelång tid (hoppas jag) sen så kom våran lärare på att vi kunde prata oxå jamen visst ! men de tror jag fixxar ikväll för nu har jag iaf skrivit allt jag ska berätta :)

dagens planering då är att snart äta sen cykla upp till stallet för att ha min barngrupp och senare ikväll ska jag rida själv , och de är dressyr idag vilket är bra så ja kan få lite xtra hjälp till söndagen !

funderar på att lägga upp lite bilder från igår en del blev riktigt bra ! (:


Skolan går tyvärr före

Kom nyss hem efter en lugn dag i skolan , men nu kommer jag vara lite osocial för har teknik läxa som ska vara klar tills imorrn -.- ajaa pussheejj bloggar massa mer senare och bjuder även då på lite bilder ! :)


jag älskart !

Guud va jag älskar när statistik mätaren går upp ! ni är riktigt underbara fortsätt så !!



Filmen !




Sådär nu är jag hemma igen !

Heejj igen ! känner mejj jättehemsk nu ! skulle blogga massa innan jag åkte iväg och förberedde filmen jag filma på linnéa och azzi men sen komma massa saker i vägen som gjorde att jag inte kunde fixa de , så jag gick till stallet istället för att möta upp matilda , sen så gick vi in till stallet lite och pratade som vanligt haha ! Sen ringde vi till våran chef och frågade om vi fick skritta på LM och Noblesse eftersom hon ändå skulle ut och gå med Noblesse :) och de fick vi ! Hihi de gick jättebra och hästarna tyckte de va riktigt skönt ! Sen skrittade jag lite till och då tog matilda några kort och dom kommer upp här imorgon ! :D

Sen när vi skulle gå hem så försvann mina nycklar men de visades sig att dom låg här hemma ajaa så kan de gå ibland men nu ska jag ladda upp filmen jag filmade sen sova och tagga för skola imorrn eller inte ! -.- 

Och jag svarar på lite andra frågor än bara hästfrågor på frågestunden !


Till alla underbara läsare <3

Ni är BÄST !!! <3


hur långt mellan hinderna ?

Här är måtten hur långt det ska mellan hinderna när man hoppar.


1 galoppsprång mellan

B-ponny 5.30 - 5.70 m
C-ponny 5.90 - 6.30 m
D-ponny 6.50 - 6.90 m
Häst 6.50 - 7.00 m


2 galoppsprång mellan

B-ponny 7.80 - 8.20 m
C-ponny 8.70 - 9.10 m
D-ponny 9.50 - 9.90 m
Häst 9.75 - 10.25 m


3 galoppsprång mellan

B-ponny 11.00 - 12.00 m
C-ponny 12.00 - 13.00 m
D-ponny 13.00 - 14.00 m
Häst 13.50 - 14.00 m


OSV..

Sen så kan man räka ut hur långt det ska vara om man ska ha t.ex 5 galoppsprång i mella två hinder. Om man kollar på den med 2 och 3 så räknar man ut hur långt man länger, sen så plussar man bara på det.  


jag tror ni fattar själva ;)


Shopen

Om ni är intresserade av något kommentera ett inlägg med :
Vad du heter
Din mejl så vi kan kontakta dig.

Om ni vill att vi ska ta in något nytt eller kanske ha en tävling kommentera bara :D


swarowski pannband

Pannaband Royal Swarowski - Catago
Supersnyggt bågformat pannband med swarowski-stenar. Läderet är i svart. Du kan välja mellan olika färger på swarowski-kristallerna.
Pris : 985kr , Vårat 965Pris kr
Storlek : Än så länge Full
Färg: Än så länge bara silver
(Vi kan även fixa i andra färger och storlek vid behov)

Olika märkes schabrak

 
Suedette sadel pad silver signatur – Whitaker
Schabrak i mocca imitation från John Whitakers signatur kollektion.
Schabraket har John Whitakers signatur i glänsande silverfärg på vänster sida.
Pris: I butik 499kr Vårat Pris 479kr
Storlek: full
Färger: Svart och Marinblå.


Allround schabrak JW220 från John Whitaker
Snyggt stilrent allround schabrak med perfekt passform tillverkad i bomull från John Whitaker.
Små rutor och logotype på vänster sida.
Pris: I butik 398kr Vårat Pris 379kr
Storlek: full
Färg: Finns i Marin, rött och vitt.







Marin allround med rakt hörn från Mias RS

Ett schabrak från Mias Ridsport är tillverkat av europeiska miljöcertifierade tyger. Välskurna och lättskötta.
Marinblått med gula kantband och den svenska flaggan.
Pris: 475kr Vårat Pris 455kr


Union Jack Saddle pad från John Whitaker
Finns endast i färgerna röd/vit/blå och i storlek full.
Pris: 599kr Vårat Pris 579kr
Färg: röd/vit/blå
Storlek: Full


Cerise allround med runt hörn från Mias RS

Ett schabrak från Mias Ridsport är tillverkat av europeiska miljöcertifierade tyger. Välskurna och lättskötta.
Cerise med vita kantband och grå passpoal.
Pris: 445kr Vårat Pris 425kr




Dressyr schabrak COACH med logga


kan användas både till tävling och daglig träning. Ute och inne material är gjorda av lätt bomull.
Quiltad i rutor med elastiskt foder.
Dekorerad med en matchande passpoaler. Dressyrschabrak med Schockemöhles fina logga på sidan.
Pris: I butik 349kr Vårat Pris 329kr
Storlek: Full
Färg: Svart, Kaffe Latte, Gråmelerad, Marin, Vit

Boots

Ballistic Overreach Boots från PC
Dessa boots är extra hårda och tål det dagliga missbruket av ridning, oavsett disciplin.
Säls i par om två.
Pris : 299kr, Vårat Pris 279kr
Storlek : S, M, L
Färg: vit, rosa, ljusblå, mörkblå, röd, grön, brun, svart

T-shirt KL



Sommarens storsäljare Santa Monica t-shirt – Kingsland

En av vårens och sommarens alla t-shirts i 100 % bomull från Kingsland. Här en dam t-shirt,
Santa Monica som finns i grått eller marinblått.
Helt underbar och ett måste i garderoben.
Pris: I butik 299kr Vårat Pris 279kr
Storlek: XS, S, M, L, XL
Färg: Grått, marinblå





KL tröja


Oro Ville träningsjacka med sweden från Kingsland
Funktionströja/jacka med svensk flagga på bröstet samt KL märke på vänster bröst och på ryggen står det SWEDEN med guldkanter.
En tröja i avancerat teknikmaterial som håller dig torr och varm. Marin i 100% polyester, tvättas i 40 grader.
Pris: 999kr Vårat Pris 979kr
Storlek: XS, S, M, L, XL


Benlindor

Fleecelindor från Mias RS
Hög kvalitet som håller i många tvättar. Säljes i par om två.
Färg: Övre raden: gul, rosa, ljuslila, lime, kornblå, babyblå och sand
Mellanraden: vit, orange, cerise, mörklila, oliv, dimblå, nougat och ljusgrå
Nedre raden: kitt, vanilj, röd, vinröd, grön, marin, brun, grafitgrå och svart .
OBS! NY FÄRG: Ljus oliv (lindblomsgrön, ej med på bild)
Pris: 185kr Vårat pris 165kr


NYTT LÄS GÄRNA, ni blir nog glada :D

De här har vi haft hemligt ett bra tag nu och grejat och fixat med allt. Men nu så börjar det bli klart och hoppas ni är nyfikna nu! :D

Bloggen kommer inte bara handla om ridningen och sånt vi skriver om nu.
Den kommer även bli en hästshop !
Hoppas ni blev glada och självklart kommer vi ha massa olika märkessaker till billiga priser.
För att få reda på mer kika in på "Vilkor och Info)


Frågestund

Nu drar vi i gång en frågestund, då vi fått några nya läsare och ni som läst bloggen ett tag kanske undrar något.
Så fråga på nu, ni har till på onsdag att fråga massa :)




Hoppning

De blev hoppning iallafall idag. Men red ute vid vattnet och där fanns ju även ett lite hinder så hoppade det några gånger. Azzi var väldigt pigg så det blev inte så mycket "gå på tygeln" i dag utan mer lung. Galopperade fram på en liten bom som låg ner på marken, azzi hoppade glatt över den och tyckte det var roligt. Sen red jag genom vattnet några gånger och sen började jag hoppa. Elin filmade och tog även några kort tror jag, men dom får hon lägga ut sen.

Imorgon är det träning, vet inte om jag ska ha Azzi eller om jag ska kolla om jag kan få nicki igen men vi får se vad vi ska göra och så. Sen är det ju även skola imorgon -.-, pallar verkligen inte det just nu!
Men man får se det lite positivt att man ska till stallet sen :)


Soligt värre :)

nu är jag hemma igen , efter några timmar i stallet , kan ju säga att de är riktigt varmt ute ! så vad gör man inte när man både vill sola och blogga samtidigt ?? joo man tar en förlängningsladd och tar med sig datan ut i solen , ibland är de riktigt skönt att ha bärbar !

De gick riktigt bra för linnéa idag hon får blogga mer om de sen men utav de jag såg såg de riktigt bra ut och nu har jag ett gäng filmer+bilder att visa er ! ska bara lägga in allt på datan !
ni får nöja er med denna bilden så länge för nu måste jag fixa med dom andra bilderna sen kommer även ett gäng failbilder ! :)



nu cyklar jag iväg

Cyklar till stallet nu och det blir lite hoppning. Elin följer även med ut så då blire bilder och kanske någon film.
Visar sen hur övningen ser ut, men ska dra nu.
Bloggar mer sen när jag kommer hem :)




Ses när jag kommer hem !

Så nu vet jag vad som händer idag ,jag ska snart ta på mejj andra käder och sen ska jag cykla iväg och träffa Linnéa och ja ska se till att jag inte glömmer kameran ! 
Så när jag kommer hem väntas de några bildbomber och lite annat smått och gott ! :D nu måste jag dra hejjdå ! :)


En bild säger ju mer en T U S E N ord ! ♥

    


Godmorgon !

sitter helt nyvaken med rostade mackor och ett glas te haha ovanligt känner jag ! Ett plus är att solen skiner utanför de ser ut som att de blir en bra dag idag med ! :D
Får se lite vad som händer idag har inte riktigt´bestämt mejj än men ska nog till stallet lite senare sen och får kanske fota linnéa lite när hon rider så då kanske de kommer lite bilder ;)  Och om inte ''min'' häst gå ngn lektion vilket jag inte tror eftersom de är röd dag så ska jag se till att hon får en rejäl borstning för som hon såg ut igår så var de inte okej (haha) .

Ne vad säger ni ska jag oxå lägga upp ett gäng Failbilder ??



Tretorn <3

Putsade mina tretorn i lördags, blev kanske inte jätte stor skillnad då jag hade lite bråttom men lite rena blev dom iallafall.



 
lite suddig men lite syns det iallafall


Hoppning eller inte ?

sitter nu med datorn i sängen och ser på tv som vanligt. Men idag händer väl inte jätte mycket direkt, ska till stallet vid 1 och vid halv 3 släpper jag in dom. Om dom har lyckas vattna i paddocken så ska jag försöka hoppa något språng annars rider jag väl bort till tiden och tillbaka eller lite dressyr. Men vi får se vad som händer helt enkelt.

Vill ni ha bilder?




sista inlägget

Detta får bli sista inlägget för dagen/kvällen för jag somnar snart! och jag ska försöka att inte vända på dygnet utan sova lite tidigare än vanligt ! men innan jag somnar så ska ni få se en snygg outfit som jag har kokat ihop eller iaf jag diggar den !:D

Så G o d n a tt !


GrönOutfit




Härlig kvällsuteritt !

Uteritten idag var underbar jättehärligt verkligen att få komma ut i skogen med hästarna ! och jag tror dom njöt riktigt mycket dom oxå ! Linnéa har ju visat er lite bilder och videos och jag har inte så mycket mer att visa men ni kan få se en gruppbild !
Jag krävde inte så mycket av LM idag kände att hon kunde få gå i sitt eget tempo lite och lunka på eftersom de var första gången jag red ut på henne så ville se hur hon betedde sig men de va som inget hade hänt hon var så lugn så ! :D Så hoppas de blir fler gånger !  Och jag hoppas detta härliga vårväder håller i sig oxå ! men nu ska jag försöka mejj på att sova tidigt kanske lägger upp en outfit innan jag somnar :)




jaa....

Har inte så jätte att blogga om nu, kan säga att jag är jätte trött och somnar snart ;)
Det här får bli dagens sista inlägg för mig :D'

LINNEA

Film från igår när jag red E20 :)




Bloppis

Har en del saker som ska säljas. Lägger in några här och självklart skickar jag iväg dom nytvättade :D
Andra bilder kan även skickas



Ländtäcke lila grönt men Bästis i Text. Storlek Ponny/cob
Nypris 200kr
Mitt Pris 50kr eller bud.



Reflexländtäcke i storlek ponny/cob. Fleece inne lite skaft där saden ligger (det svarta som syns).
Nypris 300kr
Mitt pris 100kr eller bud


Equline padd vit. Storlek ponny kan även användas till små hästar.
Nypris 400kr
Mitt pris 150kr eller bud.



Mössa grå. Storlek häst även ponnyer med stora öron.
Nypris 200kr
Mitt pris 50kr eller bud



Rött schabrak till små ponnyer.
Nypris 100kr
Mitt pris 40kr eller bud



Helt ny pullarnosgrimma aldrig använd bara provad. Lappen sitter även kvar.
Storlek cob.
Nypris 200kr
Mitt pris 150kr eller bud



Gröna Stövlar. Spräjat själv och färgen har skaft bort lite där det är väck kan även spräja på mer färg om så önskas. Storlek 37. En knapp går inte att sätta fast men det går att laga billigt.
Nypris 1500kr
Mitt pris 500kr eller bud.


Filmer från uteritten :)








Bilder

Lägger upp några "otroligt" fina bilder från uteritten idag :)








Så några blev det iallafall, tog mycket mer bilder men dom flesta ser nästan likadana ut så :)


Lång dag

Kom precis hem efter en lång dag i stallet.
Började med att rida Azzi på stora slingan, hon var jätte duktig!
Sen vid typ 4 red jag lilla söta Jasmine i skogen tillsammans med Elin, Matilda, Mailn och Johanna.
Krävde inget av jallis eftersom hon är rätt liten och blir svettig fort. Filmade även lite, tänkte kolla om YT vill smarbeta idag :D


Ready to go !

Färdigfixxad och klar , får bli shortsen till stallet idag i hopp om att bli ngt brun ! sen får jag byta om innan vi rider iväg , men som sagt ska rida ut i skogen idag ska bli riktigt härligt och jag tror hästarna oxå kommer tycka de ! Får se hur hon sköter sig därute de är ju första gången för henne skulle jag tro men de ska nog gå bra de har ju gått bra när vi ridit vid slingan åså :) men puussheejj och njut av solen ! :D


Veckans Hoppryttare

Douglas Lindelöw 

Är en person från hoppvärlden som jag inte vetat om så länge att han fanns , såg honom första gången i skandinavium och blev helt fast vid honom inte minst att han är grymt söt ! utan oxå allt annat kring honom ;) ! satt och läste i Häst&Ryttare en tidning som vi brukar få hem och då var de 2 uppslag av honom däri och har nog suttit och läst dom hundra gånger minst ! Tänkte skriva lite saker om honom som ni kanske inte visste ;)
meriter:
han blev svensk seniormästare i hoppning inomhus 2010 alltså den yngsta någonsin som tar SM-guld i seniorklass! 2a i utomhus SM 2010 , Europa mästare i youngrider 2010 han segrade även i en GP tävling i KIEL i oktober 2010 sen kom han även 2a i GP ponnyn i Globen 2010 , 
Som ni kanske märker har ju han mest gjort sina stora meriter förra året och är ganska ny fattar jag de som iaf ;) 
Han bor på en hästgård i Hörby med sin mamma och låtsaspappa samt sin halvbror, Han rider och tävlar sin häst Talina som han gjort sina stora merit listor som jag har skrivit om där uppe . 

Och några saker han har hållt för sig själv är att han äger på att baka kladdkaka och hans ''MÅSTE HA'' prylar är hans dator och mobil , haha precis som mejj ! perfekt ju ! haha ne skojja :)

de som jag gillar mest är hans motto : ta de med ro , och att man ska inte stressa fram resultat och placeringar utan man ska träna lungt och göra de som är bäst för hästen och även sig själv ! 
Han är även en lugn och glad kille och han säger även att de är sådana ryttare han gillar bäst ! och man ska vara trevlig mot alla oavsett vilken nivå man rider på  
alla kan inte vara lika duktiga samtidigt utan in egen tid kommer även om de känns långt ifrån ! 

Enligt mejj så verkar han vara en riktigt bra kille och han är ju bara 20 år så varför inte ? Ne men sådana här killar får man leta efter ! 

 
Douglas&Talina




Kletig Morgon !

Sitter just nu bredvid min lillasyster som klenar ner mejj med godis härlig morgon !
Pga att jag vaknade försent igen så blev de ingen  morgontur , men ska ut och gå snart så kanske de blir en kvällsrunda sen ;)

Annars idag ska jag cykla ut till stallet vid 1-2 ngn gång för att rida ut med min fina häst och med 2 andra stollar ! haha , de ska bli riktigt härligt att komma ut i skogen ! :D Ska nog kanske ta med kameran oxå så blir de förhopningsvis några kort oxå annars får vi nöja oss med mobilkamera ! :)
Men nu måste jag ta och byta om heeejj så länge !


Solen

Kan säga att jag är just nu mega trött och sitter och halv sover framför datorn.
Jag skulle sätta på tv förut men tror ni inte att tv jäveln inte visar någon bild bara ljud!!!?
Fan vad sur jag blev då, så gick och la mig igen i sängen.
Idag åker jag till stallet vid typ 1 och rider och fixar allt innan jag släpper in dom. Ídag är det ju väldigt fint väder skulle egentligen vilja att någon kunde följa med och ta kort men det blir nog inte så faktiskt. Ska rida ute idag med eftersom det är så fint väder vill man inte vara i ett ridhus som är typo 30 grader varmt och i paddocken får vi inte rida i eftersom det dammar så mycket. Så det blir kanske en tur på E20 slingan fast åt andra hållet idag :)

Ska gå och käka frukost men bloggar mer sen :)


Eftersom ja inte har ngt att komma med så bjuder jag på några låtar istället !






hoppas ni tycker om dom lika mycket som jag !


Villkor&Info

Ni som köpare står för frakten och den varierar beroende på vart i landet ni bor .
Innan ni får era varor ska pengarna vara insatta på vårat konto ************ D.V.S Pengarna för varorna+frakten .

om de skulle vara så att ni är missnöjda med ngt ni köpt så får ni 30% av pengarna tillbaka .
Och om ni har möjlighet att ta er till MRK alltså våran klubb så blir frakten billigare !

Vilkor och Info uppdateras ibland!

Pepp

Nu har jag bestämt mig för att det här ska verkligen bli mitt år.
Jag ska försöka dra ner på mitt humör och verkligen satsa så det går. Jag ska inte ha för mycket press på mig själv och inte ta på mig för mycket ansvar längre. Jag måste gå igenom de mörkaste vägarna om det behövs, jag får la gråta om det så behövs men nu ska jag kämpa mer än någonsin!

Man ska se ljuset i det mörka, man ska kämpa tills blodet rinner ur öronen på en.
Man kan vara hur jävla rädd man vill, men man ska inte ge jobbet till någon annan. Man ska ta det ansvaret man faktiskt har, rida och ge gärnet.

Det gäller att se sig själv i det man tror är omöjligt!

Jag ska tjata på hemligt att vi ska köpa häst eller iallafall hyra en längre än sjöis hyr ut och billigare. Jag ska verkligen satsa på hoppningen nu. Jag ska verkligen!

Jag tänker strunta i vad andra säger och bara gå min egna väg!

SATSA OCH TA, FÅ VAD DU VILL HA !



5 saker om mig

  1. Jag är envisare än en åsna !
  2. älskar popcorn
  3. När jag blir besviken och arg, gråter jag
  4. Jag försöker at göra det rätta, men det blir fel
  5. Det var sjukt svårt att komma på dom här punktera :D




5 saker om min personlighet


* Jag har bott i Lidköping

* Jag har hållt på med gymnastik

* Jag äger på att baka kladdkaka !

* Jag är ett utseende freak både på mejj själv och hur hästen ser ut .

* Jag är riktigt vitskeplig !


'


Stor eller liten ?

Eftersom jag vet att nästan ingen orkar läsa igenom ett långt inlägg.

Det måste ju finnas ett sätt varför alla stora bloggar har många läsare och vi som har en liten blogg kanske bara har 50läsare varje dag. Dom större bloggara måste ju självklart skriva om något intressant på sin blogg så att folk vill komma tillbaka ellerhur? Och vi som har en lite blogg som inte många känner till vi kanske inte skriver specciellt roliga inlägg då. För en stor bloggare är  500 st besökare ganska lite medans en lite blogg som kanske bara har 50 st besökare är det väldigt många och man blir ju stolt när så många läser äns blogg och kommer tillbaka. Men vad ska man göra för att få mer? Jo man kan ju börja med att skriva om något helt nytt och inte bara om vad man gör hela tiden, gör dom större bloggarna det? Nej, dom varierar lite mellan allt möjligt. Det är det vi läsare vill läsa om. Visst alla kan inte bli berömda genom bloggvärlden men man är iallafall en del av alla som bloggar om just hästar. Det ska man vara rätt stolt över ändå. Så alla ni som nu läst detta och håller med kom igen vi som är okända nu ska vi allt bli kända och kämpa för det vi brinner av, ridning och bloggen!

Och hur kommer de sig att alla vill bli berömda inom bloggvärlden?
Ingen har nog det rätta svaret men alla kanske vet något.
Jag tror att man vill att folk ska känna igen en när man tex tävlar.
Men det är bara vad jag tror.

Eller vad tror ni?


Hemkommen !

Sådär Borta bra men hemma bäst ja så är även fast man kan tycka de är tråkigt hemma !

Kom iaf hem efter ett antal stndigt tjatande på min moder för som vanligt ska hon stå och tjata som mest när man ska åka hem så vi blev kvar en timma till , menmen de va helt okej blev lite kallt nu på kvällen bara men annars måste jag erkänna att de är rätt skönt ute nu ! fast man blir uppäten av myggor ! fast hellre står jag ut med myggor än -20 minusgrader ! 
Skulle ju eentligen ut och gå nu när jag kom hem fast är rätt trött så de blir att underhålla er esten av kvällen så får jag gå upp vid 8-9 imorgon och ta mejj en morgontur i spåret de känns som att de behövs , sen måste man ta tag i lite skolarbete -.- känner verkligen inte för att gå upp vid 6 på tisdag ingen motivation alls där och veta att man snart har mattenationella -.- usch !

Nu blev de ett långt och onödigt inlägg igen aja  ni får stå ut ! ne nu ska jag fixa en lien bildbomb kanske tror nog att jag ska ha en sådan ! 


Klura på den ni..

Nu sitter jag här med en skål popcorn och ser på tv och försöker hitta på något att blogga om samtidigt.
Kan säga att jag har kommit fram till vad jag ska börja blogga om. Något nytt, helt nytt som jag verkligen inte har skrivit på bloggen förut tror jag ?
Men iallafall jag ska inte gå i någon annans fotspår mot toppen, jag måste komma dit själv. Så är det ju!
När bloggen har fått sitt nya utseende som kommer komma kanske imorgon eller ikväll då ska jag börja. Ska göra lite inlägg så länge och sedan publicera dom när jag inte vet vad jag ska blogga om. Nu har ni något att klura på vad dert kan va för något :D



Outfit




Elin Dissar !

  Den här gången ska jag dissa pannband men inte alla , men R a k a pannband  nee de faller inte i min smak tycker inte att de är så snyggt att ha ett läder sträck i pannan , javet att i hoppningen är de vanligt men jag gillar när de är lite svängt inte överdrivet men lite grann de är skitsnyggt enligt mejj , men jag kanske är mer en dressyrryttare än en hoppryttare ?? Min diss går till raka pannband iaf !

 <--- Diss
<---- överdrivet , och fult enligt mejj
   <----- sstoooor HISS älskart ! :D lagom svängt och skitsnyggt !


FAILBILDER :D

Det ända jag kan säga är att jag bjuder och alla som fotat har verkligen tajmat. Givetvis ser det inte ut såhär varje gång. Alla är inte så jätte roliga/fail men lägger upp dom ändå.






















Så det var några, som jag sa inga direkt roliga bilder men de var ju iallafall Failbilder.


YT

Skulle ju ladda över filmen men YT vill inte samarbeta så den kommer inte komma upp idag och inte några nya bilder heller från mobilen eftersom sladden är borta :(.
Men medans jag gör en liten bildbomb får ni några låtar att lyssna på.





E20

Kom nyss hem och ska snart hoppa in i duschen men hinner blogga först.
När vi kom fram till Skara gick vi dirket till ridsport. Tittade på hjälmarna först och försökte överatala mamma att köpa en hjälm, men nej. Sen kollade jag runt på alla ridbyxor och hittade ett par JW men dom var väldigt dyra och i mörkblå fanns dom inte i min storlek så tittade vidare. Sen tyckte mamma att vi skulle köpa ett par nya vita ridbyxor. Vi hittade ett par men det blev inga vita alls sen. Men vi hittade ett par jätte snygga byxor sen, ett par röd/mörkblå jättesnygga. Sen var ju även mormor med så jag fick en tidigt födelsepresent en KL tröja.
Jättesnygg den med.
Sen åkte jag ut till stallet och gjorde iordning allt först. Sen red jag först i skogen och skrittade fram sen red jag hela E20 slingan. Hon blev lite spänd, och gjorde något litet språng för hon blev rädd för sin skugga, haha vad gullig hon är. Filmade även lite när jag skrittade av henne och självklart laddar jag upp den här när YT vill samarbeta :)




Vill Ha !!!

   
                             


Måste fixa´Checklistan !

Så nu är jag färdigfixxad och kar att åka ! men de är typ en halvtimme kvar tills vi ska åka så ja hade inte behövt stressa så mycket kom jag på nu , menmen sånt kan man inte veta i förväg .
Som sagt ska jag åka till min mormor där resten av släkten befinner sig och de blir nog att äta lite påskmat och prata massa skit som vanligt haha ne men de är rätt kul faktiskt :) 
Och när jag kommer hem så ska jag ordna med en Checklista tills nästa vecka så jag inte glömmer något ! för de är massa saker som ska med , men de tar vi när jag kommer hem , sen har jag gjort lite tidinställda inlägg så ni blir uppdaterade sen hoppas jag att linnéa bloggar massa när hon kommer hem !
Men puuss från mejj så länge !

P e a c e & L o v e
'


Bild från igår :)



Desperat Försökt To Succes !

                  

sådär ja nu sitter äntligen alla rosetter uppe igen ! gjorde ju ett örsök för inte så länge sen den satt uppe i en timme åsen åkte den ner nu gjorde jag ett till desperat försök för att lyckas och denna gången använde jag mejj av sytråd hoppas de funkar bättre ! :D


Stoooor Mängd FailBilder??

Nyduschad och klar ! ska snart börja fixxa mejj lite till för sen vid 3 bär de av till släkten för att fira påsken och dagens ilands problem : va ska ja ha på mejj ?? haha ! 
Så under dagen kommer varken jag eller linnéa vara hemma eftersom hon åker till skara men bara lugn jag har redan tänkt på de så jag fixxar lite tidinställda så ni blir uppdaterade ändå , kanske lägger upp en bildbomb har stor lust med de ;) och som Linnéa sa så kommer de bli lite förändringar men de är bara bra saker och vi hoppas ni kommer att gilla de !  ;) 

Och som sagt vill jag ju göra en bildbomb och även jag har en stooooooor mängd med F a i l  B i l d e r !  skulle ni vilja se lite sådana bilder ???

men ska dra nu ! 

va gör ni då kära läsare på en sådan här härlig dag ???




Skara Ridsport

Snart åker jag mamma och mormor iväg till Skara Ridsport. Jag försöka hitta några ridbyxor och kanske någon KL tröja, men vi får helt enklet se vad som finns och om jag hittar något.
Sen åker jag till stallet sen efter det, blir att skritta ut barbacka en liten runda i skogen. Ska även ladda över lite bilder till datorn så får ni litte nya bilder sen i kväll.
Kanske blir en liten bildbomb med failbilder om ni vill.

Idag eller imorgon kommer bloggen ändras lite. Samma design men det kommer komma en ny header så småningom men det andra är helt nytt för er läsare och hoppas att ni tycker om det :)
Ni har faktisk lite att säga till om där också !

Men iallafall så ska jag gå nu men vi ses !


Pengar+Godis= Jaa Tack !

Haha satte mejj vid matbordet och då sa mamma
- du ska få en present sen !
man bara ååhh va kan de nu vara , efter maten visades de att de var ett påskägg med massa godis + 100 kronor i ! man bara yeess nu har ja lite mer pengar tills nästa veckas tävling ! plus massa godis att smaska på hihihi !

        

En så himla bra dag idag ! :)

Nu är jag tillbaka igen ! Ska berätt lite om dagen nudå ,

Kom dit vid kvart över 10 ungefär och möttes av en alldeles bajsig häst skojjar inte halva ansiktet hade hon legat i bajs + halsen så de var bara att börja skura men som tur var så försvann de så hon blev vit igen !
Eftersom de var miniclearound oxå så fick vi vänta ett antal timmar men jag startade runt ett halv 2 och hon kändes verkligen jättebra idag hon var jätterolig att sitta på mjuk och följsam pigg men ändå inte för pigg utan helt lagom ! Jag hoppade fram lite i paddocken och red fram henne där så tog bara ett skutt på varje hinder vid framhoppningen , de behövdes inte så mycket mer för hon hoppade redan så bra så de var ju ingen vits med att trötta ut henne på sådant !
Väl inne på banan blev hon en helt annan häst inte dåligare utan nästan bättre , första rundan när jag kom in blev hon lite spänd och förstod inte riktigt va de va för ngt på banan , kan ju passa på att säga att de va första gången för henne så hindren var ju nya för henne oxå ;) Men de slutade bra hon hade inga problem med att hoppa dom lite merr läskiga hindren , den sista rundan gick oxå super ! hon blev jättepigg och tyckte de va jättekul verkligen och ville hoppa mer ! haha gulligt när dom blir sånna ! Så dagen resulterade 2 felfria rundor på världens Bästa häst !! :D:D




De gick inte lägga upp dom andra , ni får se dom när datan är på min sida !


liite

Tävling idag, gick inge bra alls så vill inte snacka om det.

Igår var det ju Boda Borg och jävlar vad roligt vi hade. Fick 17 stämlpar eller något rätt bra ändå för att vara tre små dumma blondiner som fattar väldigt mycket.

Imorgon drar jag och mamma till Skara och kollar lite, får se om jag köper något.
Jag har inte så jätte stor lust att blogga då allt bara snurrar i mitt huvud :S


Helnöjd !

Hejjsan , jag hann aldrig blogga imorses fick lite bråttom , men är iaf hemma efter en hel lyckad tävlingsdag ! supernöjd är jag , kan berätta massa mer sen för nu ska jag äta men bloggar mera sen !:D
bjuder även på massa bilder då oxå  !
 
 

tesT

test tetst tetststststetetetetetststetstetststet

TESt

test tetst tetst tetststetewvt tetst

rhaesgh

TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST


Elin Hissar !

Jag har suttit med den här hissen ett tag nu de har bara inte blivit av att ja publicerat den , men iaf nu kommer den !

Jag hissar mina 2 ridlärare , De har ju varit lite upp och ner ibland och tyvärr har dom kommit i ett taskigt läge från början den ena som vi haft lite längre som just nu är våran nuvarande chef har försökt få oss andra på bra humör och försökt göra de bästa av situationen och vissa saker kan man inte rå för , men trots allt har hon gjort ett bra jobb med allt ! Och båda vill verkligen att vi ska komma nånstans och försöker puscha oss så mycket de går och vi har fått göra roliga grejjer som vi inte fått göra förrut och nu känns de ändå som att vi ser lite möjligheter till allt och som de ser ut nu och va som kanske kommer hända vilket jag verkligen hoppas ! så kommer de bli riktigt bra . så ja vill bara säga trots att ni fått en taskig start så har ni verkligen gjort ett bra jobb ! Och vi gillar er jättemycket iaf jag gör de även fast de kanske inte alltid syns ! så jaa min hiss går till er !

                      


At my Place Again

hejjsan, jag blev sen hemkommen iaf ! Matilda cyklade med mejj hem till radbyn och här satt vi och snackade om precis allt möjligt haha alltid lika roligt ! :)
Duschade LM idag igen javet att de blivit lite ofta men ska se till att de inte blir de !  Den här gången gick de mycket lättare att duscha henne vid huvudet annars brukar man inte få röra vid öronen eller nära vid öronen men de har blivit lite bättre iaf , de gillas :) Vi duschade även Noblesse oxå för hon såg verkligen ut som ett dammmoln ! Men båda blev riktigt fina sedan gick vi en sväng runt slingan för att dom skulle torka vilket dom gjorde sen när vi kom tillbaka skulle ''min häst'' gå lektion . Så vi gick och kolla på när den lektionen skulle va vid terränghindren och även jag fick bada för att en liten ponny inte gillade vattnet så gick med en gång sen tyckte han de va jätteskojj att gå i vattnet ! :D
Sen så har ja bara hjälpt till lite i olika grupper eller jag och matilda , sen så när sista gruppen var klar så cyklade vi hem och nu sitter jag här , men de får bli sova tidigt för ska ju upp lite tidigare eftersom de är tävling imorrn ! men kanske slänger upp en hiss och diss innan jag somnar ! :)

P e a c e & L o v e


LilaBrunOutfit



Pannband: ingen aning finns liknande på charlies
Schabrak: hippson tror jag
Stövlar   : Cheval
hjälm     : Cheval
Väst       : HÖÖKS
Stigbygel: finns liknande på Charlies
Benlindor: Cheval
Boots     : Cheval



Joggingtur - Check !

att en joggintur kan lyfta upp dagen så mycket ändå ! Man känner sig mycket piggare nu oxå !
De är snart dags att byta om till stallkläder och cykla ner till stallet och göra iordning grejjerna tills imorrn och försöka bestämma vilken outfit man ska ha vad tycker ni ??  R Ö D eller  R O S A ?? 

Sen så har snälla mamma äntligen betalat lokal licensen så den registreras om några dagar jätteskööönt att ha de gjort ! :D  ne nu måste ja sitta barnvakt en stund !

P e a c e & L o v e

 
bilden är precis mitt tänk !

Innan Frukost

Ännu en dag man vakna tidigt fast denna gång var de för mamma kom i i rummet ! haha :)
Ska snart upp och äta frukost men tänkte att ja hinner med ett inlägg iaf , Skulle ju egentligen ut och springa innan frukost men lat som jag är ligger jag kvar för länge i sängen igen ! ajaa får bli efter frukost istället . Ska senare ut till stallet för att duscha min häst tills tävlingen imorrn :D ska bli riktigt roligt första gången hon är inne på en hoppbana ! haha men de ska nog gå bra , Ska även träffa Matilda där och hon skulle duscha Noblesse tror jag för hon hade oxå blivit lika dammig igen hästar är ju trots allt hästar .
Sen ska jag hinna med att kolla på lite hoppgrupperna sen :) men heejj så länge ! bjuder på en bild på mejj och Matilda :) 

P e a c e & L o v e

 

BloggTävlingen  ---> var med i våran bloggtävling ! gå in på länken och läs mer !:)
----> http://hastochponnyryttare.blogg.se/2011/april/antligen-bloggtavling.html




glass är gooott !

Godkväll !  precis stoppat i mejj lite mackor och tittar nu på nyheterna jättekul ! haha .

Va lite längre i stallet än planerat men men de brukar man nog vara . Idag duschade jag henne inte eftersom jag ska göra de imorgon , Men var med när linnéa red hon red barbacka och de gick bra hon red inte så länge sen stanna vi och prata lite , Sen duschade vi henne eftersom hon dammade jättemycket hon ville inte riktigt stå still men de gick ;)
Och tjocka som vi 2 är så cykla vi ner till statoil och köpte varsin glass eller linnéa köpte dricka och jag glass , satte riktigt bra i denna värme ! när vi kom tillbaks så mötte vi matilda så vi gick upp i hö:t och hade oss som vanligt (: 
Vid 6 ungefär så var terrängträningarna igång så då gick vi ner och kollade lite på dom och på dom söta ponnyerna som var med ! sen så efter de så var de storhästarnas tur riktigt intressant att titta på ! och man hoppas ju att man kan vara med där nån gång , men vi får se vad som händer :) Och även jag har hoppat lite idag fast utan häst , sprang även en liten bana riktigt stolt klarade dom flesta en del va liiiiite för breda för mejj så nu behövde ja inte ut och springa när jag kom hem rätt så sköönt ja fast imorrn MÅSTE jag u och springa fast på morgonen !

                               


svar

svar anonym : Konstigt att gräspaddocken används av andra + att träningarna på hindren har börjat , hemsidan kanske är lite seg på att uppdatera .

Tillbaka !

Nu är jag iallafall tillbaka men har inga bilder på den här datorn än men det ska jag fixa.
JAg orkar inte skriva så mycket idag eftersom jag måste äta och duscha sen sova. Ska till boda borg imorgon så.
Men jag kommerblogga massa sen efter bodaborg. På fredag kommer en ny sak komma till bloggen !!
+ att jag har världens jobbigaste tangentbord astt skriva på



LINNEA


Kom igen nu !

Kom igen nu ! Anmäl er till bloggtävlingen och skicka in eran finaste vår/sommarbild till oss [email protected] 

Vinnaren utses Fredag nästa vecka !  Så passa på ! klicka på länken så kommer ni direkt dit

 ------->  http://hastochponnyryttare.blogg.se/2011/april/antligen-bloggtavling.html  


 

Elin Tävlar

                

Jag är med och tävlar om ett Jacson schabrak hos ----> http://nicholaihollesen.blogg.se/index.html 


bildbomb eller inte ??

Jag är rätt så sugen på att lägga upp en bildbomb , men är ni sugna på de ?? va ett tag sen vi hade en sådan !  som sagt upp till er !


svar

Anonym om Vill ni se bilderna ??:
Vi får fortfarande inte rida på grönområden

svar : de står inget om att man inte får göra de ! + att deär snustort och att vi bara skrittade över gräset , så vi förstörde inget .


Glöm inte BLOGGTÄVLINGEN !

Första dagen på lovet jag går upp vid 9 , känns ganska så bra . Har gjort mejj den vanliga frukosten rostmackor och te känner att ja är ganska så enformig men aja man äter de man tycker är gott !
Idag har jag inte planerat in så mycket faktiskt är ganska så tråkit väder ute oxå så får se de blir kanske ut och springa eller ut och gå beroende på vad jag känner , och om de är regnväder är de = bloggväder ska försöka uppdatera er så mycket jag kan och förresten idag kanske Linnéa kommer tillbaka hon har fått sitt internet nu så hon ska bara koppla in de sen blir de dubbel uppdatering !!  

Och GLÖM INTE  B l o gg T ä v l i n g e n !! 


P e A c E & L o V e

 


Vill ni se bilderna ??

Så nu har jag fixat ihop filmerna från igår så kan de se ut ibland haha se och njut bilderna ska jag försöka upp så snart som möjligt !


Ridpasset

Duschad och hemkommen från stallet med datan i knät ja så får kvällen avsluta de ;)

När jag kom till stallet så såg jag att min ''vita'' häst inte va så vit längre hon såg ungefär ut som hon gjorde igår alltså helt svart och jag skojjar inte , så de fick bli att ställa henne vis stocken igen och spola av henne eftersom de va så varmt oxå så ville inte vara inne , så där stod vi ungefär 40minuter och försökte få henne ren tillslut lyckades vi ! och hon blev riktigt ren men till min förundran så kommer hon nog inte va så ren imorrn .

Ridpasset gick helt okej ändå , vi red ute eftersom de var så varmt men istället fick vi massa mygg på oss istället -.- men ajaa vi gjorde ngn form av skänkelviknig mellan 2bommar och de var tänkt att frambenen skulle gå på en sida av bommen och bakebenen på andra sidan , med enklare ord så ska bommen ligge under magen och hästen göra skänkelvikning över den krångligt jag vet ;) Sen jobbade vi mycket volter åt alla håll och böjning i hela hästen så att dom skulle bli mer mjuka och följsamma till en början så gick de sådär och testade även sporrarna men de sluta med att ja tog av dom hon bara gick åt alla håll fast ja inte rörde henne med skänkeln, så hon fungerade bättre utan lite seg bara , mot slutet blev hon riktigt fin och mer mjuk i båda sidor , så nu är de egentligen bara att få höger bog på plats så den inte 'flyger'' iväg , men de ordnar sig nog (;




sommarsol och häftig pool

Godförmiddag och till er som nyss vaknat godmorgon , Idag ska jag försöka ta mej an städningeni rummet hade jag tänkt för just nu ser de förjävligt ut ! Och har ju en del hästgrejjer här hemma som jag ska försöka ta med mejj till stallet senare idag . Sen efter städningen och att jag fixxat mejj lite ska ja ta med mejj min yngsta lillasyster ner till lekparken och leka :D haha ja känner mejj ganska hjälpsam idag faktiskt , .
Till stallet ska jag försöka åka lite tidigare än vanligt för att försäkra mejj om att min häst inte ser helt förjävlig ut ! vilket kan vara en ganska så stor chans att hon gör men aja  isf får jag ta och spola av henne lite igen :) Idag blir de dressyr vilket är bra så jag hinner få ihop henne på ett bra sätt för kommande majtävlingar och lite annat :) sen har ja en och en annan sak att berätta för er fast den är mest rolig för mejj men de tar jag inte nu för nu ska städningen ta fart !
liten provsmakning eller vad de heter från igår filmerna och resten av bilderna kommer upp ngn gång under dagen !



Bilderna från strömsholm














Galoppbanan 




Äntligen Bloggtävling !

Sådär efter önskemål om bloggtävling så kommer de nu 1 ! och dengår ut på att skicka in sin finaste sommarbild till [email protected]  så passa på nu ! vinnaren vinner en gästbloggning här hos oss !

*Kopiera bilden och lägg in de på eran blogg och länka oss !

* Ni som inte har blogg kan länka oss på BDB eller FB 

*Länka inlägget i kommentaren 

*Anmäl er i DETTA INLÄGGET med ''jag är med'' annars gills de inte ;) 

                  

Så se till att vara med nu !



7:kt härligt väder !

Precis hemkommen från en underbart härlig och varm dag i stallet !
Jag och linnéa kom dit vid 1 ungefär så då gick hon och hämta azzi , sen så såg ja hur skitig LadyMary var så gick och hämta henne i hagen och otroligt nog så tog de bara 5 minuter denna gången att fånga henne ! sist tog de drygt en halvtimme ;O bra att de gör framsteg ! :)
Eftersom de var så fint väder ute så bestämde jag mejj för at´t duscha henne utomhus underbart skönt var de ! Sen så gick slangen ''sönder'' innan vi ens börjat Så stod och försökte laga den sen kom Matilda och laga den på första försöket -.- haha !
för att hon skulle torka gick jag med linnéa eftersom hon skulle rida azzi så då hängde vi på henne , sen gick vi till vattengraven och linnéa red lite i den sen skulle jag se om LM tyckte de va skojj men hon va lite försiktg i början sen klampa hon i och tyckte de va jätteskönt , (jag gick bredvid vattnet eftersom ja bara hade gjympadojjor) Matilda var även så snäll att hon fotade+filmade lite granna och dom LOVAR jag att dom kommer upp här efter jag ätit kvällsmat !
Och sen har jag även fått reda på lite andra roliga saker som kommer hända senare i månaden så hoppas de går i lås !

Annars har dagen varit sjukt härlig !

Ni får nöja er med denna bilden så länge :)




SommarSommar :) !

la mejj precis på en filt ute i solen och försöker få lite solbränna så himla skööönt de är mnst 20 grader i solen hos mejj :D:D sommaren är nu garanterat på väg ! Nu ska jag bara försöka fixa den riktiga sommarkroppen , men ja har ju 2 månader på mejj tills jag flyger till australien så nu ska jag se till att ligga i med träningen och absolut inget godis ! 

Vid 1 ungefär ska jag cykla och möta linnéa så cyklar  vi upp till stallet och så självkalrt ska jag ha med mejj kameran igen så blir säkert lite kort oxå , och om lady mary inte ska gå någon lektion så ska jag fölrsöka duscha henne :)



Gooooooodmorgon

Godmorgon , steg precis upp ur sängen så har precis gjort mej en god baguette och lite te , en annan sak som gör en glad är den härliga solen som skiner utanför förnstret ! :D
Idag händer inte så mycket , ska försöka göra klart bilderna så dom kommer upp sen ska jag iväg till stallet med Linnéa efter de så blir de nog en springtur och städa rummet :) 
Puusheejj så länge ! 

P e a c e & L o v e


Svar till läsare

                           
julia hallgren  ([email protected]) om Svaaar !:
japp!<3(:rider du cendela något mera?
Svar: nej de gör jag inte , har inte gjort de sen en månad tillbaka om jag inte har helt fel , Hade tänkt att hjälpa henne igen lite men så fick jag reda på en sak .


Hemma från Strömsholm

Heejjsan ! äntligen hemma !
Kursen har nått mina förväntnigar faktiskt och slottet va jättefint !! och vi hade rätt många föreläsningar om säker med häst kommunicering och massa annat bra som man kan ha med sig som ledare ;)
Vi fick även en rundtur runt stallarna och kan säga att dom var skiiitstora ! och jättefina innuti och ridhusen var oxå riktigt coola dom va lite gammaldags men snyggt gammalt och deras paddock och galoppbanor,terrängbanoroch en del hoppbanor såklart hade jag ju med kameran i högsta hugg så har tagit en del bilder på hur de såg ut , ja ska bara lägga in dom så kommer dom upp här !
Ne helt fel skulle de ju inte vara att börja gymnasiet där för jättefina hästar  var de och fint överallt , Om jag minns rätt så hade dom 256 hästar man bara oojjdå hehe lite mer än vad vi har :) men nu ska jag grejja med bilderna som ja ska skynda mejj att lägga upp , så länge får ni nöja er med ett smakprov :)




Superdag!

hoppträningen gick verkligen över förväntan! han var så himla duktig!
visst, han hoppade kanske inte som en gud men han är ju ung.
jag klanatade till mig några gånger och glömde att rida, så det blev två stopp.
men allt är väl bättre om man jämför med sist, det var verkligen ingen bra dag.
men om jag rider såhär på fredag så går det förhoppningsvis vägen! men vi får väl se.
och på torsdag kommer kanske Akilles förra ägare hit.
det blir nog kul för dom att se hur mycket vi har utvecklats tillsammans på bara några månader!
blev förresten en filmsnutt från träningen, men eftersom det inte gick att få in den i datan så länkar jag den.
känns skönt med en dag som började bra och som antagligen slutar bra också, med en tjejkväll!
ni får ha det bra denna underbara dag, det ska ialla fall jag ha!
filmen: http://www.youtube.com/user/juliawadebeck?blend=1&ob=5

Jag bjuder på en del av sommaren :)

Bara för att ja börjar få lite sommarkänslor bjuder ja på mina bästa sommarlåtar !








Godnatt

Morgon imorrn igen.. sen har jag ingen morgon på hela lovet, jippie!
Akilles var fin idag, framme för skänkeln även fast jag inte hade sporrar, och han sökte sig neråt med nacken.
men det fanns väldigt läskiga saker vid slingan idag, bl.a grenar och vattenpölar, haha han är så töntig!
usch vad jag älskar minn gluuejäst, så himla mysig är han! snacka om att jag är lycklig för att jag har honom!
imorgon är det hoppträning! hoppas det går bra, nu går han ju framåt för skänkeln ialla fall..
och på fredag är det clearround, men jag hoppar bara 70+70 då, för sist gick det inte alls bra.
hoppashoppashoppas att det är i padocken, för det stog att det skulle va inne men det går ju att va ute nu.
Juste! Akilles har fått en tjej, hahah naaw! det är charlotte som är Akilles hagkompis!
haha, fast hon är lite för gammal, blir 16 iår, bara 11 år äldre, inget konstigt alls ;)
guud vad jag längtar tills dom får gå i sommarhagarna, då blir nog Akilles glad!
men sängen kallar nu, simma lugnt!


SommarOutfit

Nu när sommaren börjar närma sig så passade jag på att slänga ihop en liten sommar'outfit , tycker schabraket är lite gulligt faktiskt :)




Dissar !

                                                    

Är kanske lite sent ute med detta men har ni sett den converse liknande stallskon ?? , den har ju varit ute på ''marknaden'' ett tag och första gången jag såg den va de bara herregud ! förlåt om ni gillar den men själv tycke jag att denna skon är skitful ! och hur smidigt får man i foten är ju jättekrångligt med alla snören och att den är så hög , speciellt om man har bråttom ! Ne denna va inget jag skulle lägga pengar på iallafall .


Godmorgon

Akilles 15 April

Pigg som tusan och ville inte samarbeta!
Träffade Linnea när jag red och då stannade vi och pratade lite, men min häst började ju såklart
småstegra och ha sig... men jag har ju inte kunnat rida på tre dagar så det är ju inte så konstigt.
just nu siter jag vid frukostbordet och ska snart äta lite.
var nyss ute och släppte ut de fyrbenta galningarna, hahah vilka hästar allstå!
det är lite kul att min häst är yngst i stallet men ändå lugnast ;)
men nu ska jag äta, chiao!

Vill ni ha en Bloggtävling ????



Nåå vad säger ni ?? de va ju ett tag sen vi hade en bloggtävling här nu , Är ni sugna på en nu innan sommaren ?? Kommentera isf detta inlägg ! :)


Svaaar !

                
julia hallgren  ([email protected]) om Dagens Shopping :):
dem är as snygga. jag har också sånna (: <333


svar : Jaa visst är dom ! :)



Tagggataggatagggatagga !

Dagen har varit helt okej och provet gick ganska bra faktiskt inte så svårt som jag trodde ! puuuh hoppas på ett VG iaf men ajaa vi får se ;)

Snart ska man in i duschen och städa iordning på rummet för om någon timma bär de av till bussen som tar oss till stockholm ! :D hoppas dom lever upp till mina förväntningar nu , tar ju även med mejj kameran såklart så blir de lite kort oxå ;).

Men nu ska jag förbereda lite inlägg så bloggen inte blir heelt ''uttorkad'' ;)

P e c e & L o v e


Svaaaaaaaar !




julia hallgren  ([email protected]) om Strömshoooolm !:
vad ska ni göra i strömsholm? du kanske träffar min morfar för han är chef över hela strömsholm (: ha det så bra jag ska bara säga att det är jättekul att vara där (: <333 julia hallgren kram på deej <33

Svar : okej va roligt ! ska dit på sista delen av kursen så efter dehär är jag klar ! :)
'


hejjsan :)

God förmiddag :) ! haha , ne men sitter just nu i bildsalen för att egentligen ha bild men vi ska konstruera våran egen mugg ;o haha och jag hade tänkt göra en mussepiggmugg sött va ?? fast skrivaren verkar inte funka så ja får inte ut ngn bild men de kanske funkar snart :)
Annars händer inte så mycket idag vi har lunch åsen historia prov och sist idrott , men måste dra nu!

P e a c e & L o v e




Ont det gör ont!

ja så känner jag nu, för det gör så ont i min mun!
tanden är borta och kvar finns en liten glugg som syns så fort jag ler, fint..
fick inte rida idag, eftersom det kan börja blöda massa i munnen då, men jag longerade istället.
det gick bra, maén han skjuter fortfarande ut bogen i vänster varv.
men jag hann bara longera, sen skulle jag på sång, vilket gick bra, konsert den 5e, jag är sååå nervös :o
där va jag klar vid 9 typ så då åkte jag till stallet och mockade och gjorde foder, sen hem.
men nu ska jag sova, natti!

avslutar med en film :)

Nu säger jag godnatt ! och kväller avslutar vi med en film L o v e & O t h e r  D r u g s :)

P e a c e & L o v e




Buuusiiigt

Har så grymt övertråkigt så jag vet inte vart ja ska ta vägen !!! , Så nu är bloggen enda utvägen för mejj att göra nånting ;) men som sagt jag har förberett lite tidinställda inlägg som kommer dyka upp nu under helgen då ja inte är hemma ;)
De blev ingen promenad idag är supermega trött så orkar inte de just nu och allt pluggande/skolsaker håller på och ta livet av mejj ! vi har jättemycket imorgon är de historia och under lovet måste ! jag hinna klart med teknikuppgiften -.- suuger sen så har vi även mattenationella -.- inget man ser fram emot iaf nee usch kan de inte bli sommarlov snart !! vill åka iväg !
Ne vad jag klagar får börja packa lite eller sätta på en film att somna till hihi (;
Blev ett ganska så onödigt inlägg tror jag men ajaa bjuder på lite w e bb c a m   B i l d e r  oxå !



Strömshoooolm !

Asså pluggandet går inte så bra , är så mycket att ta in + att ja inte fattar vad ja skrivit ;o haha inte så bra ne ;)
 
men satt och tänkte vad jag skulle göra i helgen och ja kommer ju tillbringa helgen på Strömsholm ! de är något jag ser fram emot riktigt mycket ! de är ju oxå den sista omgången av kursen vilket är jätteskönt ! för orkar inte mer utav de nu ;) Och då ska jag ha med mejj kameran fullladdad ! så hoppas jag att de blir massa foton !
Ska ta med mejj datorn och se om jag kan koppla upp mejj på deras internet och uppdatera er därifrån annars har ni ju julia Linnéa har inget internet än tror jag , men för säkerhets skull ska jag förbereda lite tidinställda . Fast jag åker ju 18.40 imorgon så hinner uppdatera lite innan jag åker !

Ne om man skulle ta och ta tag i sitt liv och släppa plugget en stund och gå ut och gå en sväng ;) men vi hörs snart igen !



outfit




Histora prov + massa till

Kom precis hem efter ännu en avklarat allmänt social seg dag hehe ne men hade både musik redovisning + fysik prov ... !
Musik gick alldeles utmärkt även fast ja glömde min lapp hemma (a) men kom ihåg typ allt ändå , fysiken var egentligen oförberedd men vi visste vad som skulle komma så under hela förmiddagen har jag pluggat massa fysik så nu har ja bara fysik i huvet så måste göra något annat en stund innan jag sätter mejj för att träna på
WW2 som vi har imorgon (y) , men förövrigt så gick de provet bra och de var inte alls så svårt , puuh !
Sen så plugga jag massa franska glosor trodde ja skulle göra förhöret eftersom ja var sjuk förra veckan , fast ne vi gick igenom de allihopa sen så avsluta vi med film :D

Känns som om detta ''korta'' inlägg blev ett långt istället men så kan de gå ! ne nu måste ja sluta om jag ska komma nånvart med historian wihooo !





Och svar till Matilda : jaa visst måste man bara gilla de !! :D <3


Dagens Låt , Helt klart värd att lyssna på !




Sen bloggning

Bloggar sent idag och bloggade inte igår, ber så hemskt mycket om ursäkt!
Akilles stog igår och idag för jag har verkligen inte orkat, och det är inte att jag är lat eller så,
men jag har verkligen inte orkat!
jag har istället pluggat till so provet imorrn, om tingsrätt och sånt, går säkert jättebra ...
förövrigt inte så mycket. Akilles mår bra och jag mår bra :)
och imorgon ska jag till tandläkaren -.- och till Akilles, OCH på sång, hur hinner jag med allt? :o
ska dra ut en tand tills jag får tandställning, och när jag har dratt ut den, så väntar 3 till små rackare som ska ut ;)
jag kommer säkert bli så fiiiin!
jaja, imorgon ska jag ialla fall rida, det är ju hoppträning på söndag :)
och den 27e ska jag träna för Peter Eriksson igen :D då kommer det nog en liten film :)
men nu måste jag sova, ha det bra!

Dagens Shopping :)



Svarta Midjebyxor Veromoda 329:-



Tights 2 pack lindex 80:-



Topp Veromoda 159 :-



Rosa Converse Eurosko 699:-

V a d    T y c k s ??


Beach2011?? -check !

Så hemma efter en skön jogginrunda till sandviken , känner mejj riktigt duktig har varit ute och sprungit 2 dagar denna vecka + att jag cyklat till och från stallet + att jag ridit , vem vet kanske hinner man få kroppen innan beach 2011 :D !

Ska iaf snart in i duschen men först ska jag lägga upp dagens shopping sen avslutar vi kvällen med filmen love and other drugs om jag orkar ! ;) 




Beslutångest !

detta kommer kanske lite sent nu men , men efter skolan idag så cykla jag ner en sväng på stan och köpte lite välbehövliga grejjer såsom skor byxor tights och en tröja lägger upp bilder här senare :)
Händer inte så mycket idag funderar på att cykla upp och kolla på linnéa när hon hoppar , men har inte bestämt mejj än för vill ut och springa oxå ! ! ajaa vi får se vad jag väljer ;) hörs snart igen !

P e a c e & L o v e


Påskens Outfit

Nu närmar de sig påsk och vad passar inte bättre än en påskOutfit ?? nåå vad tycks ?? haha :)






Pepp talk

Kanske ska börja med pepp talk eller vad tycker ni?
Om ni typ kommenterar om ni har något problem så kan jag försöka peppa er massa och sånt.
Men ni betsämmer :)


******************

                          

Olivia Gustavsson  ([email protected]) om Funderar ....:
converse ^^

svar : jaa de blev de oxå hihi :)


Gårdagens Hopp-pass

de är härligt att sluta tidigt 2 dagar i rad ! :D , Tänkte skriva om hur gårdagens ridpass gick .

Som sagt så skulle vi hoppa och vädret var för en gångs skull på våran sida ! Och vi fick hoppa ute ! wiiee hihi de har man längtat efter att göra ! och hästarna blev mycket piggare de kände jag även på LadyMary hon tyckte de va väääldigt roligt att springa ! haha :)
Vi fick hoppa en så kallade sväng och böj bana som jag kallar de eftersom de va mycket svängar och så , eftersom LM är ganska lång va de lite svårt att få med henne men tillslut så lyckades åsen är hon så söt och vi kom in jättefel en gång men hon hoppa ändå ! älskar henne så ! <3

Jag och Linnéa fick hoppa lite högre än dom andra inget som gjorde mejj ngt , och vi hoppa lite oxrar och räcken tror dom låg på 85-90 cm och dom klara hon utan problem och vi gjorde sista rundan riktigt bra ! hon är så underbar att hoppa och att rida överhuvudtaget ! 
Så jag är riktigt glad över gårdagen och hoppas de går lika bra när vi ska tävla nu i påsk !


haha jag verkligen älskar denna bild ! :D <3

Lovar att blogga imorgon istället !

Hejjsan , kom nyss hem så har duschat ätit kvällsmat och mina ögon känns som bly verkligen , så tyvärr bloggläsare så bloggar jag om hur de gick på ridlektionen imorrn istället , Måste sova i någorlunda tid då vi har skriftliga engelska nationella på morgonen imorrn :( usch på't , men ajaa Godnatt med er nu !

P e a c e & L o v e

Funderar ....

som sagt funderar jag lite på nya skor inte till stallet och så utan till vanligt eller vardags som de heter känner att de behövs och att ge min garderob en rejäl update ! men vad tycker nu C o n v e r s e   eller E d H a r d y ??






Ni skulle bara veta.

Ni skulle bara veta hur många saker det snurrar runt i huvudet på mig.
Självklart massa saker om hästar, ska jag? ska jag inte?.
Asså jag vet inte riktigt vad jag ska göra längre. Jag försöker ju övertala föräldrarna att köpa häst, sen ska jag ju kanske hyra någon annan från sjöis, allt om Prince, Årselev ja eller nej, sluta helt eller inte, tävlingar.

Allt bara snurrar runt och jag tror jag snart blir tokig på allt!
Sen så måste jag samtidigt blogga massa fast jag inte mår bra på något sätt.
Men vad gör man inte i detta läget. Sen är det givetvis massa andra saker som jag inte tänker berätta för någon!

Jag skulle ju sluta som årselev typ förra veckan men så blev det inte, sen tycker alla att jag ska vara kvar till sommaren. Men vet inte om jag pallar så länge, jag trivs ju inte med ridläraren och jag kommer igen vart, jag bara lär mig samma saker hela tiden. Sen hade jag ju forsatt självklart om jag hade forsatt med Prince eller om Maria var kvar.

Tävlingar asså. Jag vill komma ut och tävla mer men Azzi åker snart hem och sen finns det ingen på ridskolan som jag kan eller vill tävla. Sen vet jag ju inte vad som kommer hända med allt.

Jag har många gånger funderat på att sluta helt på ridskolan eftersom jag inte trivs med någon av ridlärarna och att jag inte lär mig något. Jag har liksom stått still på samma ställe jätte länge nu och jag vill ju komma något vart så.

Sen ska jag ju antagligen hyra någon anna från sjöis. Det kommer bli jätte jobbigt att lämna tillbaka Azzi och sen hyra en annan och provrida massa. En jobbig tid kommer det bli.



Jag hyrde ju Azzi för att jag kände henne väldigt bra och sen hade jag ingen tid till att provrida massa andra. Det gick jätte bra i början och så sen fick hon sin känsla att hon bestämnde över mig och att boxen liksom var hennes och jag fick verkligen inte komma in, då vände hon backen till eller tänkte bita mig. Jag var seriöst väldigt rädd ett tag men jag har aldrig viljat berätta det här alls. jag har till och med tänkt att be någon annan hyra henne eller till och med skicka tillbaka henne. Men jag ville inte säga det till mamma och pappa, så jag kämpade på. I ridhuset gick det jätte bra i dressyren några gånger, sen när vi skulle rida ute som jag fick göra väldigt ofta då det inte fanns ridhus till oss privatryttare. Azzi stack med mig många gånger under varje pass. Kunde knappt hålla henne i traven ibland. jag fick verkligen dra i henne. Sen i hoppningen så drog hon jätte mycket mot hindrerna och jag kunde inte göra något. Men jag gav inte upp jag forsatte att rida ut så ofta som möjligt och när jag väl hoppade så försökte jag verkligen få henne att lyssna på mig och gjorde halt efter hindrerna och sånt. Nu har allt detta försvunnit och visst det har väl inte gått bort helt än men vi kämpar på ändå.

Man ska se ljuset i det mörka, man ska kämpa tills blodet rinner ur öronen på en.
Man kan vara hur jävla rädd man vill, men man ska inte ge jobbet till någon annan. Man ska ta det ansvaret man faktiskt har, rida och ge gärnet.

Det gäller att se sig själv i det man tror är omöjligt!

Jag tror att det finns många fler, jättemånga fler än jag som har denna känslan. Inte vilja rida sin egen ponny/häst. Och jag vill säga detta till alla er och till mig själv. Inget löser sig med rädsla, man måste våga tro på sig själv och tro på det man är rädd för-hästen.
Jag vill att det ska funka och det är just därför jag varje dag sätter mig upp på henne, andas ut och rider. Jag tycker inte att det är dagens höjdpunkt att rida henne. Ibland är det såklart det, ibland inte. Men jag älskar honom. Och jag är stolt över att jag älskar henne. Jag ska ta oss till toppen. Men då måste jag peppa mig själv, varje dag, HELA TIDEN!

Det finns verkligen många som har problem med sin häst. Tex som att man inte vill rida sin egna häst/ponny, rädd för att bli avkastad av sin ponny/häst. Jag har ett problem att jag inte tycker att det är lika rolig längre att rida henne och det är verkligen nästan aldrig roligt att sätta mig på henne och rida. Jag har en konstig känsla som jag verkligen inte kan berätta hur den känns. Men jag tycker ju självklart om Azzi jätte mycket men det är bara att jag inte vill rida henne. Men jag måste kämpa, och det går ju så bra vissa pass. 
Det känns nästan lite skönt att hon ska snart åka hem, men jag vill ändå inte det. Det kommer bli jätte tråkigt och allt sånt men.

Men jag ÄLSKAR henne med hela mitt hjärta och det står jag för







Teater

Kom hem för inte så länge sen , rätt seg dag idag faktiskt nu i slutet så drog vi över 2 timmar eftersom vi skulle se en teater som studenterna på estet fixxat R o m e o & J u l i a  den kunde varit något kortare på slutet blev de bara för mycket och långtråkigt :( Så nu hoppas jag att vi får kompesation för detta !


Annars så ska jag snart fixa mejj iordning för att sedan cykla iväg till stallet men inte riktigt än ;) antagligen så ska ''mina barn'' få galoppera idag igen så antagligen kan jag förbereda mejj för ett fyspass ! haha !
Ikväll så är de hoppning som gäller och jag hoppas vädret är på min sida så vi kan vara ute och hoppa ! skulle vart mycket roligare båfe för oss och hästarna ,men nu ska jag fortsätta göra mejj iordning vi hörs sen !


Bild+Film






Sitter och smaskar på en mango :)

Som jag såg så har inte linnéa längre internet men såklart kommer jag blogga lite åt henne sen så ska jag uppdatera så mycket jag kan !

Idag har iaf jag varit duktig , cyklade ut med min lillebror ut till stallet för han rider ju ridlektion idag och där träffade jag linnéa och vi red ut lite barbacka båda 2 på henne , de gick faktiskt  jättebra vi trilla inte av iallafall ! vi travade bara små sträckor men de mesta skrittade vi :) sen så galoppera linnéa henne lite i ridhuset . Sen cykla jag hem med min lillebror igen och väl hemma bytte jag om till träningskläder och gick ut och sprang en runda i spåret 2.5 km nu i början är inte dåligt utav en som inte sprungit sen i somras ganska stolt över mejj själv ! :D
Så nu ska jag fortsätta att smaska i mejj min mango och lägga upp videon+bilder från idag !



LÄS

Jag kommer inte blogga speciellt mycket denna veckan, eftersom mitt internet slutar imorgon och att jag håller på med ett jätte långt inlägg. Vet inte när jag får internet nästa gång. men elin och julia bloggar ju forfarande och elin kanske bloggar lite åt mig :)

LINNEA

Tvmys

Ja det är teven och datan som gäller just nu, är dötrött och jag har ridit två hästar!
först red jag Akilles, han skötte sig som vanligt, tills det kom en köttätade vattenpöl..
men om man inte vill gå i dom och inte får gå förbi, så kan man ju alltid hoppa över dom!
han började luddra av svett, haha :)
sen red jag Charlotte, en liten häst som står i stallet, fast jag skrittade och travade bara.
men hon ar duktig och gick i form :)
Det gick inte att duscha Akilles, men det går framåt för idag stog han iallafall still när vi satte på slangen ;)
ha det bra, vi hörs imorgon!
kram


soooooolen skineeeeeeeeeer !

Slutade en timma tidigare idag ! as gööttt annars skulle vi sluta 20 över 3 och istället sluta vi 2 .
Har suttit och försökt få videon att funka men de går sådär ljudet funkar bara i början av filmen tydligen men aja bättre än inget . Idag händer inte så mycket ska antagligen cykla ut och hämta mina skor i stallet glömde dom där igår så hoppas dom är kvar !
Ikväll sen blir de årets första springtur ! de blir de vanliga springspåret som är lagom långt nu i början så kör den en vecka iaf :)


samma film från igår !



tyvärr så får ni stå ut med att inte ha ljud på filmen den tog bort utav ngt konstigt skäl :////// men ajaa ni får ha på annan musik isf :)


Svar till läsare

                           

Anonym om Våran ''H o m e M a d e'':
Går Lm i sjukhagen igen ?? 

svar : Jaa de gör hon fast de är bara tappsko hon har och den skulle fixxas idag , så nu gör hon inte de .


Kvällsritt

Ja det blev en lite senare ritt idag, men det var mysigt.
lät honom mest länga lite på steget och sträcka på sig.
sen på slutet så hoppade vi även några språng, det var ett tag sen!
imorgon ska vi nog försöka duscha honom igen, han tycker det är skitläskigt.
slänger in en liten bild också , lite suddig dock, hörs imorgon :)

M o v i e'T i m e'P å'B l o gg e n !

sådär  nu är filmen klar , har bäddat in bilderna i filmen oxå så blir de lite annorlunda roligare och mindre komplicerat , ta en titt och kommentera sedan vad ni tycker ! :)




Om den så kallade HomeMade'en ;)

                            

Kan ju börja med att berätta om våran '' H o m e M a d e '' som vi kallar de , börjar från början ;
jag och Linnéa stod och mockade när hon skulle vända sig om för att tömma skottkärran så var de så att hon slog emot denna röda saken bakom mejj , den är till för ifall de börjar brinna liten säkerhetsgrej , ja iaf den har säkert stått där hundra år nästan så ena kanten lossnade från väggen  :o , men den kunde inte hänga på snedden så vi fick improvisera lite . Så jag tog ett grimmaskaft och satte fast de i gallret i förnstret och den ena änden mellan den röda saken och väggen , Linnéa gjorde samma sak med ett annat grimmskaft :) och de sitter riktigt bra faktiskt ni ser lite på bilderna hur de ser ut rätt smart improvision utav oss tycker jag !
Dom andra bilderna kommer upp lite senare när de laddat klart ;)




Våran ''H o m e M a d e''

Sjukt trött man kan vara ibland ;o iallafall kom hem för ett tag sen men så lat man är så somna man så fort ja la mejj en stund i sängen , haha ajaa . Sitter och kollar igenom lite bilder & filmer vi tog idag v i ll   n i   s e  d o m ??  K o mm e n t e r a   l i t e  d å !
en del blev faktiskt helt okej sen kommer ni även få se våran ''  H o m e M a d e '' avslöjar inte riktigt vad vi gjort för något än :D men riktigt fiffigt vare iaf , fotade även min lilla ''vita'' häst lägger upp några här sen oxå .
Till mat så såg jag att de blir grillat idag igen ! inget man tackar nej till direkt älskar verkligen grillad mat !
Ne ska nog fortsätta med att göra iordning bilderna nu så får bjuda på en liten bild från idag som ett smakprov ((:



Har lust att göra en outfit oxå men kan inte bestämma mejj för färg så kommentera färger nu !!


Pax för toan, Neeej jag vill ju ha Mulle mikron!

tjolahooooopppp :) kom precis in efter att ha gjort iordning stallet och även så har vi hunnit med att motionera azzi lite , de fick bli att släppa henne lös i ridhuset och vi trodde hon skulle busa som bara den men hon gjorde bara några bocksprång , men sen så fatta hon va vi ville så hon sprang som en galning medans vi satt och titta på haha söta ponny !!
de blev även lite kort + filmer som kommer upp när vi är hemma igen !  Azzi fick även en välförtjänt dusch i solen hon såg ut att njuta av de riktigt mycket , men renheten varade inte länge för i hagen hitta hon första bästa ställe att rulla sig på :D 

Ne nu får ni klara er utan oss en stund för mu är de matdags och M o v  i e T i m e !!



Godis, är gott :D

Nu sitter vi i klubbstugan och lyssnar på musik och en macka i händerna.
Vi har mockat hela stallet, släppt ut alla privatpollarna samt ridskolepollarna, fast vi råkade släppa ut en svullen häst som skulle vara inne. Men hon var inte så jätte svullen så det gör nog inte så mycket.
Nu ska vi käka lite godis sen drar vi ut till stallet och lägger in all mat och sånt sen gör jag ordning allt med azzi.
Idag blire ett buspass med buspollen och Elin tar kort så lägger upp dom ikväll sen :)


Vi bjuder ! :D


Slutat fungera :S

Nu har våran statistik sak slutat fungera så ah vad ska man göra när det händer så?
den har varit sån sen i fredags :S



sover hos linnéa

Hinner inte blogga så mycket nu men har precis ätit första grillmaten för iår as gööött :D
håller på och packar de sista för ska sova hos linnéa inatt för vi har stalljour tillsammans imorrn , men självklart bloggar ja mer från hennes dator (aa) men måste dra nu ! puuuuss  :)


Tankar.

Eftersom jag kanske inte kommer ha kvar Azzi nästa år och kanske hyr en liten häst istället.
Så har jag faktiskt bestämnt mig för att försöka att inte köpa några mer Ponnyprylar utan kanske mer saker som passar en liten större häst. Så jag har KÖPSTOPP verkligen nu ett tag, ska spara ihop till min lilla tävlingsoutfit bara men det kan även en liten häst ha. Ska verkligen försöka får se hur detta kommer gå, men antagligen rätt bra!


IKEA

Kom nyss hem från IKEA. Blev allt möjligt, var även inne på HÖÖKS Hästsport. Hittade massa saker som jag bara ville ha men "mina tankar" (kommer ett inlägg om detta snart) sa Nej. Åkte ifrån HÖKKS med en stor besvikelse men vill man något får man väl vänta ett tag till.
Elin kommer typ vid 8 tiden kanske, då ska vi lägga in bilder på min data och sen skicka till C som sedan gör en ny header åt oss eftersom vi har blivit tre stycken nu. Sen ska jag käka och elin kanske bloggar eller något. sen får jag väl se vad som händer vi ser säkert någon film men vi har bestämmt oss att vi ska vara nerbäddade i sängen innan 11 för då ska vi ha somnat. Eftersom vi ska upp tidigt imorgon och ha stallet hela dagen.



Soliga Sommarvibbar

Gick precis ut och satte mejj i solen med knäckemackor och lite ballerina och de är huuur underbart skönt som helst ! de blåser inte så mycket just nu men de är nog för jag sitter vid husväggen :)
man får faktiskt riktigta sommarvibbar nu , någon mer än jag som fått de ??
nu får man snart åka och köpa lite sommarkläder :)
ska snart ta på mejj skorna för att bege mejj ut en sväng tänkte gå ner till sandviken och tillbaka men de får bli när jag ätit upp hihi bloggar mer sen !


Bilder från igår










Sen hitta vi typ 7 meter långa bommar ! jättelånga var dom kameran räckte inte riktigt så långt så ja fick med hela dom men bommarna fortsätter en bra bit när bilden tar slut :)


Godmorgon Allihopa

Nu har man vaknat klockan är ju bara 11 hahaha :) tyvärr så somnade jag innan filmen var slut :( så nu får man nästan titta på den igen ! Idag händer nog inte så mycket ska nog ut och gå lite senare sen .
men ska in och äta lite frukost sen så har jag lite bilder från den Clinic vi var på som jag lägger upp här sen oxå ! :)


Inget roligt att blogga om...

nej, jag har verkligen inget roligt att blogga om, så jag slänger in en outfit lite senare.
gick upp 8, sen åkte jag och släppte ut hästarna.
sen dess har jag typ inte gjort något alls, men jag sa snart ut till sallet igen och rida :)
det är tydligen nmågon som håller på med droger och sånt som har flyttat in i ett hur berdvid stallet, läskigt! :o
tänkte slänga ut en bild på min födelsedagspresent också, som jag får i förskott, får den nog i maj!
slänger även in en gammal bild från när vi va på Peter Eriksson träning, och från imorse :)
han gräver alltid ner huvet i höet och äter det längst ner, hahah så söt!
men nu ska jag fika, som sagt, inget kull att blogga om, kram!
/julia


Långpromenad

Kom precis tillbaka efter en långpromenad med en kompis :) De satt riktigt skönt efter donken besöket , eftersom han var så snäll så följde han med till tuna för att hämta min cykel som jag lämnat där tidigare idag sen gick vi en ganska stor omväg och prata om lite allt möjligt , sen så följde han mejj hem igen så nu sitter jag här som vanligt med bloggen och kollar på film med bubbelvatten och godis ! jag är iaf lite nyttig ;) !
ne nu ska jag fortsätta kolla på filmen och sen sova så godnatt så hörs vi imorgon !



Dissar småkryp !

       

Usch såg nyss en as stoooor spindel springa över mitt golv och så himla rädd som jag är för sådant hoppar upp på sängen men tar sedan min mattebok för att döda den men den smet :( så nu får jag ägna min kväll åt att jaga spndel för tänker inte sova med den levandes i mitt rum ! uschusch Dissar verkligen dessa småkryp hatar dom och nu kryper de över hela kroppen !
ne måste hitta den igen och döda den innan jag hämtar min cykel .
puuss så länge !

At home again

Äntligen hemma !! haha ne resan till clinicen i trollhättan hade inte kunnat bli bättre en fullpackad bil med härligt folk man inte får nog utav ! Jag karro matilda linnéa &erika delade bil och ni kan ju gissa hur de har kunnat sett ut haha ! :D

De tog ett tag för oss att hitta dit vi skulle men som tur hade vi en karta men de visade sig ganska så snart att vi redan passerat avfarten till själva stället clinicen var , men vi hittade de tillslut , och man blev rätt imponerad vad man kunde göra med hästen från marken ;o massa skänkelvikningar och piaffer och superfina hästar verkligen ! juste ja de var från Flyinge hästarna kom ;) man blev riktigt avundsjuk på dom fina hästarna , men nu vet ja vart ja vill komma med allt ! och vad jag ska träna på med LadyMary ska verkligen satsa stenhårt på henne och ska försöka övertala våran chef att få åka ut och tävla lite har redan tittat på lite olika tävlingar både hopp och dressyr ;) !
så nu är de bara att börja träna !




Heeelg!

Hur gött väder som helst, sol och varmt, och det blir ju bara bättre för vi ska grilla!
ska snart ut och försöka få upp studsmattan, får se om jag klarar det själv ;)
red inte idag, för moster och mina kusiner kommer snart hit :)
akilles har det bra, han har fått en boxgranne, så nu har han en tjej att stå och snacka med ;)
men jag hinner in blogga mer nu, hörs imorgon , kram!
/julia

Hiss från HÖÖKS

                       

var inne på Hööks nyss och hittade lite olika piké tröjor från HV POLO själv tycker jag att dessa är snygga och skulle själv tänka mejj att beställa hem en sådan men 599:- för en tröja länns lite väl men när ja fått pengar kanske man beställer en ändå ! min favorit är den längst ner till vänster .

den ljusblåa kosta 479 :-
marinblå 599:-


Vilken blir min nya outfit?

Kan inte bestämma mig vilken av tävlingsoufitsen jag ska ha/köpa.
Hjälpa mig?






Frågor som jag fått.

eftersom många har mejlat till mig på olika ställen så tänker jag skriva svaret här istället.
Frågorna som har kommit upp från många läsare är varför jag inte rider och tävlar Prince längre, nu får ni ett svar.


Kan börja berätta hela historian.
Det började för ca 1 1/2 års sedan då min förra ridlärare Maria tyckte att jag skulle börja tävla lokalt. På den tiden tävlade jag Jerry lite smått sådär ibland. Men Maria tyckte att jag skulle gå över till stor häst och komma lite längre. Hon bestämnde sig för att jag skulle börja rida Prince. Och jag som verkligen hatade prince då, men jag fick börja vänja mig att rida honom. Jag började rida och tävla lite smått på honom och det gick väldigt bra. På träningar hade han jätte kul och bocka runt efter hindrerna och flög över alla hinder. På varje träning gick det bättre och bättre, och vi hoppade högre och högre. Samma sak hände på tävlingar. Sen när fick en ny ridskolechef så fick jag inte rida prince lika ofta men min ridlärare försökte så att jag skulle få honom men det gick inte. Jag red honom mindre och mindre. Sen så slutade min ridlärare och vi fick en ny. Efter det har jag inte ridit Prince på jätte länge, sen kollade jag med chefen om jag fick tävla Prince i dom klasserna som jag vill. Men nej fick knappt tävla 80cm på honom. Jag frågade självklart varför och då sa hon att Prince höll på att gå sönder och kommer inte orka länge till. Det första jag kom att tänka på var ägaren. Hon vet ju inget om hur han mår eller så. Men jag tänkte väl inte mer på det och det var då jag bestämmde mig för att sluta satsa på Prince.

Så nu fick ni en lite förklarning varför jag inte tävlar honom längre.



Allmänt tjat.

I dag kommer jag inte vara hemma på hela dagen typ. Kommer träffa karro vid 11 tiden och då går vi ner och köper godis sen går vi till Vadsbo och träffar Erica och sen drar Jag, Karro, Elin, Matilda och Erica till Trollhättan. Där ska vi lyssna på Bo Jenå från flyinge som kommer prata om longering och tömkörning. Sen ska vi även kika lite på trollhättans ridskola och så. Vi kommer även käka på mc donalds.
Kan ju säga att vi kommer ha jätte kul i bilen men Erica kommer tröttna lite på oss och vårat tjat kanske :)
Malin tar Azzi och hon rider även henne. Kommer hem någon gång vid 8, 9 tiden.


(inst)


Bilder från 6 April


ett litet smakprov


Clinic i Trollhättan

Sådär nu är sista nationella klart och är just nu påväg för att möta upp matilda på mariaskolan ;) Äter där hade jag tänkt för orkar inte äta på tuna sen så kan man säga hej till lite folk man känner , sen så ska vi ner och köpa lite godis ! hihi jag som egentligen inte ska äta de men får se kanske köper en frukt istället... (knappast)
Iallafall så ska vi åka med Erika till trollhättan och som linnéa nämde kommer hon va väldigt trött på vårat tjat i bilen ! haha men ajaa vi får försöka hålla oss i skinnet :)
Ne nu ska jag leta upp Matilda Puuuss vi hörs mera sen !
(tidinställt)


Godnatten

Så detta får bli de sista inlägget för idag , imorgon bär de av till skolan för att göra 2 nationella engelska prov önska mejj lycka till ?? .
Sen vid halv 1 åker jag och dom härliga stallkompisarna till trollhättan för clinic  och de innebär att ja inte är hemma förrens kanske 9 på kvällen men lugn jag ska göra några tidinställda tills imorgon så ni kommer få eran update ;) 

åsen väntas massa update från clinicen vi var på !

 
sommarbild på mejj och Linnéa från 2010 :)


GråtÄlskare

Älskar verkligen ''gråtfilmer'' ! tittade nyss på en till fast denna gången blev de pearl harbor , absolut den bästa filmen jag sett genom tiderna älskar verkligen den vet inte hur många gånger jag sett den men kommer säkert se den hundra gånger till !
så himla bra !
Ska nog skaffa mejj en pilot när ja blir stor :)

 


7 April

Jag lyckades komma upp på hästen! blev dock inga bilder.
Köpte ett par nya sporrar och provade dom, då han inte lyssnade på dom förra.
Men han lyssnade i alla fall, kanske lite för bra.
Det blev lite bocksprång och så i början, och sen blev han väldigt stark,
så jag red inte så länge eftersom jag har ont i ryggen, men jag gjorde helt enkelt det bästa av situationen.
ha det bra
/ julia

Azzi 7 April

Idag red jag barbacka, och red inte speciellt länge.
Blev iallafall ett bocksprång idag, men satt kvar.
Traven var väl sådär hon kunde ha varit mer vaken och mindre stark, galoppen var väl inte jätte bra eftersom hon drog väldigt mycket neråt och ville ha långa tyglar typ och sen drog hon iväg ett par gånger. Skritten försökte jag inte äns få henne att arbeta då hon var väldigt tjurig.
Men alla pass kan ju inte gå bra, alla har sina motgångar.

Akilles 6 April

Red även Akilles, julias häst igår eftersom hon hade väldig ont i nacken.
Första gången jag rider själv på honom och så. Red inget speciellt ville bara känna hur han är och så mest.
Red först i stora ridhuset men vi var så många så gick över till lilla istället. Traven blev jätte fin ett tag, galoppen blev bra efter ett tag eftersom jag fick driva rätt mycket men sen blev han väligt fin där med. Red mest på volterna och så.




Azzi 6 April

Red ute i paddocken, Elin var även med och filmade/fotade lite grann.
La fram lite bommar och ett kryss sen ett galoppsprång sen ett räcke. Mitt mål för träningen var att hon skulle lyssna på mina hjälper, som hon inte gjorde i början. Fick öka och minska hela tiden ett tag. Sen blev hon jätte fin och i slutet och hoppade fint några gånger. Sen lämnade jag över Azzi till Elin och så travade hon av henne och sen skrittade hon av henne. Hon var även snäll och gjorde fodret.

Laddar upp bilder ikväll, eller så blir det ett tidinställt tills imorgon :)


Elin Tävlar !



jag är med och tävlar om en John whitaker hjälm hos www.superdupershop.blogg.se

Svar på tal !

                 Eftersom de har skett lite ändringar här på bloggen då menare ja att vi har en ny med oss så kör vi en frågestund lite senare här sen då ni även kan fråga Julia massa saker oxå ;), 

                      
Anonym om Nästa tävlingsoutfit ?:
Vad är det för tröja och var kan man köpa den i så fall?

Svar: Ingen aning vart man kan köpa den fråga Linnéa hon som har hittat den .
03 April, 17:08  
 
Anonym om Slutspurten på frågestunden !:
rider ni med lindor eller med benskydd?
I så fall varför?

Svar: Jag rider med både och fast oftast med lindor , dels för jag tycker de är snyggt och roligt att matcha med den andra outfiten , sen oxå för att skydda benen , benskydd har jag typ bara när ja hoppar och då enbart för att vara rädd om hennes ben .






snabbt

Hinner blogga lite innan jag ska träffa karro om 1 minut.
Får skriva mer om ridpassen när jag kommer hem.
Nu cyklar vi ut till stallet i det fina vädret och på vägen dit köper vi glass :)
I morogn är jag ledig från skolan eftersom vi ska till Trollhättan, bloggar innan jag åker då.
Oj, nu blev klockan mycket måste dra :)

Linnea

Linnea tävlar



Gör ett bra val och var med du ockå!
www.superdupershop.blogg.se
http://superdupershop.blogg.se/2011/april/tavling-vinn-john-whitaker-hjalm.html#comment



Linnea


Soligt ute, äntligen!

Sitter och lyssnar på musik med en glass i handen, underbart!
Hade ju nackspärr igår, och trots att den sitter kvar + att jag har ont i ryggen så åker jag ut och rider sen.
Det kanske kommer upp lite bilder också, men vi får se :) ska snart åka och ta kort till mitt nya pass.
Hoppas det blir bättre än sist, haha!
Slänger in en bild också så ni får se hur gött jag har det, kram!

Annorlunda Hiss !

nu när man är sjuk så har man ju oxå massa fritid , självklart har jag kollat runt i olika hästnätbutiker och även hittat dessa saker :


 

alla dessa saker kommer från www.ponnyprakt.se  och själv hissar jag dessa saker tycker de är roligt med butikler som har sina egna ideér och inte ''kopierar'' andra så mycket utan kör sin egen stil ;) på så sätt blir de ju ett kännetäcken för dom och dom har massa roliga/snygga saker till bra pris även många märkessaker .
Stigbyglarna kanske inte faller i smaken jämt men på något sätt gillar jag dom och tycker dom är söta .

flughuvan är nog min favorit skulle såklart tänka mejj att köpa en sådan till min häst och den är riktigt gullig och den sticker ut lite fdrån mängden precis som jag kanske är därför jag gilla deras saker så mycket !


Dear John + trailer

Har precis kollat klart på filmen och kan ju redan nu säga att man är helt gråtfärdig :'( Och den fick en hiss från mejj väldigt bra var den så den rekomenderar jag varmt att ni ska se den ! om ni inte redan sett den såklart ! 


D e a r J o h n   är en film för romantik älskare den innehåller mycket kärlek längtan till något coh sorg helt otroligt bra var den !  Dom  som är känsliga för sorgliga filmer bör nog ha ngn form av handduk , jag är en typisk sådan person (:

lägger ut trailern , ni som har sett den säg gärna vad ni tycker om den !




Dear John

Sådär nu är jag tillbaka med te och ballerina kladdkaka ! ibland är de riktigt göött att vara sjuk :D
ska titta på en film hade jag tänkt D e a r  J o h n    någon som sett den ?? har inte gjort de än men har blivit tipsad om den så ska se om den är bra ;) är förestenväldigt teknisk (tycker jag)  kopplade in filmen från datan till tvn utan ngn sladd utan med ett usb istället fast fick inte till ljudet utan hörde bara ljudet från barnkanalen men nu är de fixxat , men bloggar snart igen !

 


Bloggdag !

Godmorgon , själv så vaknade man nyss as skönt :d ne men är hemma idag för mådde sådär imorse och jag vill va helt frisk tills nationella engelska imorgon !
så idag blir de filmdag och flötdag haha ! behövs de med ibland .
Vädret är ganska tråkigt har inte kollat hur de ser ut ute än men hör att de både blåser och regnar ! när ska solen och sommaren komma !!!!!

Förövrigt idag kommer ni få mass update iaf från mejj :) men nu väntar frukosten bloggar efter den !


jag&Lucas för ett år sedan

de blev en runda till stallet iaf ;) cyklade dit med linnéa runt 5 nån gång och där träffade vi matilda och bestämde att ja skulle följa med till trollhättan ändå , så på fredag åker jag och linnéa + några till , sen så gjorde vi iordning azzi och de blev markarbete/hppning för dom och de såg bra ut azzi va inte lika framåt men de blev hon tillslut sen fick ja trava av henne eftersom linnéa skulle rida julias häst akilles för hon hade fått nackspärr men de såg fint ut när dom red och de blev en del kort från dagen som kommer komma upp här imorgon

så ikväll får ni nöja er med en gammal bild :)

X o X o  P e A c E



Ny på bloggen!

Såg att Linnéa och Elin hade skrivit att jag skulle börja blogga med dom,
och nu är jag här! Det ska bli jättekul :)
Jag heter alltså Julia och blir 14 år i sommar. Jag rider min egna häst Akilles,
som jag har haft i ca 3 månader, och satsar på hoppning :)
Jag kommer skriva om samma saker som Linnéa och Elin, alltså träning, tävling & outfits m.m.
Aklilles
Akilles är en 5årig valack efter For Feeling.
Han är fux med fyra vita strumpor och en bläs.
Jst nu kan man väl säga att jag slutför hans inridning.
Han är en väldigt trevlig och glad häst, superlugn men busar ändå lite då och då :)
Han är väldigt fin i dressyren, men behöver lite finslipning i hoppningen ;)
Då vet ni lite om oss, om det är något ni undrar så är det bara att fråga :)
Slänger in lite bilder också, inte så bra kvalité dock.

Hemlighetet

Tänkte att vi nu ska berätta våran lilla hemlighet.

Nu kommer vi vara tre stycken som bloggar här. Julia, heter hon ska börja.
Jag och Elin har känt henne väldit länge, jag har även varit på ridläger med henne och vi båda känner henne väldigt bra. Vi var båda överräns om att hon skulle få börja blogga med oss.

Hon kommer börja idag och hon kommer även skriva vem och hon är och så :)
Har ni några frågor om detta så kommentera i detta inlägget helst.


Allt möjligt

eftersom jag nu kommer ha internet 1 vecka så ska jag passa på att blogga massa nu :)
Jag orkar inte berätta allt som hänt dom senaste dagarna utan kommern ta dagarna som kommer nu.
Idag ska jag rida Akilles och Azzi. Azzi får sig ett markarbetepass idag med, Akilles får gå ett dressyrpass.
skriver och berättar mer när jag kommer hem.

Jag håller just nu på att övertala mamma att köpa egen häst och det har gått rätt bra ändå, ska fråga/tjata lite och så nu ett tag så får vi se vad som händer.

Glöm inte tävlingen och frågestunden !


M o v i e T i m e

ha lite överseende med detta har ridit henne barbacka en gång och 2 gånger ridit seriöst bland annat är de första gången jag red dressyr , några gånger blev hon sur på mejj för att ja krävde så mycket men mot slutetfick jag en riktigt bra känsla utav hela passet och hoppas de syns lite :)

De blåste ganska mycket så man hör inte riktigt vad linnéa säger men om ni höjer volymen till M A X så hör man :)



vissa dagar har man dålig fantasi

Matteprovet förrut gick ju sådär kändes inte helt förävligt och inte helt bra heller ,men de får gå som de går , sen så efter typ första lektionen så kände ja mejj inte alls bra och var jättevarm men eftersom ja inte orkade göra matteprovet en annan dag så stanna ja kvar hela skoldagen , är säkert på väg att få feber igen :( får se hur jag är imorgon om de är sämre så är jag hemma och underhåller er lite !

ska snart äta och efter maten blir de franska plugg och lite mer bloggning om ja åker till stallet har ja inte bestämt än ;)

håller även på att fixa filmen på mejj och azzi som även kommer upp här inom de närmsta timmen !

                                   


Förändringar !

Nu under dagen kommer ni se lite förändringar här på bloggen, säger inte riktigt vad än men de kommer ni märka :)


TeknikLektion

bloggar just nu från skolan , har egentligen teknik så vi ska skriva om en uppfinning eller en uppfinnare ,fast har inte kommit på något bra att skriva om :( hade en idé om att skriva om skor men har inte bestämt mejj än :)

Bara för att ja inte kommit på något så gör vi en liten minitävling om de , den som kommer på den bästa uppfinningen får en länkning här på bloggen ! :)


Filmen

Såg att ni ville se filmen på mejj och azzi ;) och den kommer att komma upp här imorgon ! :)


Dressyr ne markarbete

var helt och hållet inställd på dressyr idag och tog dressyrsadeln och allt , men så visade de sig att vi skulle ha markarbete men de är inte helt fel de heller och som tur var så behövde vi inte stå så mycket i lättsits så ja kunde sitta ner över bommarna eftersom dom inte var upphöjda ;)
vi ''hoppade'' på volten för att få in våra hjälper och att få dom mer lösgjorda och LadyMary taggade till ganska mycket så i galoppen blev hon ganska så stark men de gick bra ändå . och hon flyttade / lyssnade på mina hjälper så ja är nöjd över passet ! .
och nästa vecka hoppas jag att vi får hoppa lite högre och roliga hinder men de lät så på henne när ja frågade henne idag , :)



för linnéa gick de oxå bra vi hade samma problem nästan skulle ja tro att hästarna blev pigga och de syntes massa på azzi och hon fick in några bocksprång och bakutsprång ! haha.  men dom gångerna jag titta så såg de bra ut :)
dom frågorna ni ställer till linnéa kommer hon givetvis svara på när hon är tillbaka !


Ösregn yeeess !

               

blogg+lite matteräkning :) går faktiskt rätt bra fattar än så länge va jag håller på med !
men såg att klockan ''srpang'' iväg lite så nu måste jag ta och byta om till stallkläder och cykla iväg i detta mysiga ösregnet ! whiooo !

mina barn börjar bli stora

Känns riktigt skönt att äntligen få slippa hemkunskapen ! :D Så nu slutar man tidigt 2 dagar istället för 1 säger man ju inte nej till .

ska snart ut till stallet eller aahh vid 4a och då ska ja ha min barngrupp och jag kan ju ä n t l i g e n springa igen för min rygg tillåter ju äntligen de ! och dom ska även galoppera för andra gången oxå man har nästan lust att filma så ni får se hur dom sköter sig ;)

Ska även oxå rida idag och jag hoppas vi får rida ute innan de börjar regna ! skulle varit mycket roligare än att rida i ridhuset , men jag och linnéa ska försöka övertala våran ridlärare :)

Om ni undrar så har Linnéa fortfarande inte fått tillbaka sitt internet så jag kommer blogga lite åt henne så kommer även säga hur de gick för henne på lektionen idag :)


bild på mejj & Azzi från igår ;)

Ni har väll inte glömt bloggtävlingen ??

                 

Gå in på kategorin hästochponnyryttarebloggar och scrolla ner lite där hittar ni mer info om tävlingen !


Elin Tävlar !


                        




Jag är med och tävlar hos http://www.AnkihhC.blogg.se om ett shabrak i valfri färg och storlek.  var med du också ! Gå in på hennes blogg för mer information om tävligen eller för att anmäla dig



Glöm INTE frågestunden !

                        

Jaa nu är den snart slut bara 2 dagar kvar så passa på att fråga så mycket ni kan !! behöver inte va hästfrågar ställ lite annorlunda oxå !
kom igen nu , vi gillar många frågor !


Bilder från idag !



Julia&Akilles

Jag&Azzi










Ibland blev hon riktigt fin :)



Jag&Akilles :)

Julia&Azzi :)



Denna bilden får bli den sista , har en del videos oxå men vill ni att ja laddar upp dom ?? isf se till att kommentera lite ! :)


Svar till läsare !

Anonym om 2 Flugor i en SMÄLL !:
Jättetrvlig blogg! :)

Men varför red du Azzi? för dte är väl linnèas? eller ät det jag som inte har hängt med. ;p

svar : självklart är de linnéa som har henne , men eftersom hon varit sjuk en längre tid nu så fick hon inte rida och azzi behövde röra på sig lite , så jag hjälpte henne bara ;)


2 Flugor i en SMÄLL !

nyss hemkommen från stallet . Blev att rida Azzi och enligt mejj tyckte jag att de gick hyfsat bra hon var lite stretig i början och tyckte säkert jag krävde så jobbiga saker , men mot slutet blev hon riktigt bra faktiskt :) och lyssnade och inte alls så stretig om bettet utan tvärtom mjuk och följsam hon är en sådan otroligt söt ponny !
och hon har sina egna viljor ganska så ofta , Och kan ju säga att de är en hoppponny de där ! (hihi)

Vi träffade även på Julia och hennes snygga häst Akilles ! så sjukt underbar var han fick även testa honom lite han had estora gångarter men otroligt sköna ! Så förstår varför Linnéa har tjatat om att hon vill ha honom för de förstår jag :)
Så jaa hon har verkligen hittat en drömhäst ! (a)

jag lägger upp bilder+ videos senare ikväll så får ni se hur de såg ut , kan berätta lite mer om hur jag red och vilken ''ridsätt'' ja använde mejj utav :) 

  X O X O   P E A C E  !


Matteproblem

Måndagar borde man sluta tidigt på tycker jag !
kom iaf hem precis och gjorde mejj iordning några rostmackor och lite te ;) Ett stort plus är att solen tittat fram men ett minus är att de blåser förjävligt .
ska snart cykla ut till stallet för att rida azzi , jaa linnéa har blivit sjuk igen så ska rida henne åt henne fast hon är med och hjälper mejj om de skulle va så ;)
Men innan jag åker måste jag göra minst 5 tal i den roliga matteboken :D

                                         


DressyrOutfit , Vad tycks fin eller ful ???

                              



film/tråk/bloggSöndag

Sådär äntligen kalaset är slut ! haha ne men de blev lite segt i slutet . Blev inget stall heller :( eftersom kalaset tog sådan tid och tävlingarna är nog mestadels slut snart , så får bli att kolla på film / blogg/ tråksöndag skulle ja tro ;)
men man får ju mer tid åt bloggen åsen kanske ngt matteplugg ! ska försöka sätta ihop en outfit oxå :)

 
Bild från förra året :)


Hittade en hel del ****saker

                        

Hittade en heel del hästsaker nu när ja håller på och städar , ska försöka ta mejj an dom och sortera dom lite men dom flesta sakerna behöver nog ett besök hos Mr. tvättmaskin !


P E A C E !

Känner mejj riktigt lat nu faktiskt , har inte orkat gå upp ur sängen och gästerna kommer om typ en timme !!! kanske dags att gå upp och börja fixa sig ;)

hörde nyss att de regnade ute och e känns väldigt upppiggande faktiskt eller inte men aja , den här dagen kommer nog kännas tung för kom nyss på att vi har matteprov på onsdag ! känns inget vidare !

ska kanske cykla upp till stallet senare idag för att kolla på de lokala dressyrtävlingarna ! som jag egentligen skulle varit med på men ja hann inte fixa licensen tills idag :( känns surt vill verkligen vara med !! ajaa ska leta lite tävlingar ute oxå så man kommer ut lite !


men ska ta tag i städningen nu ! och glöm inte önskeinlägg och frågestund !!!!

X O X O


Slutspurten på frågestunden !

                                     

så nu är de sista veckan att fråga oss vad nu vill !! om vadsomhelst ! !

frågestunden avslutas på onsdag .


Lite ny inspiration !

                           


Ja nu tänkte ja de va dags för ö n s k e i n l ä gg  för lite ny inspiritation här på bloggen och samtidigt får ni bestämma vad ni vill läsa, Så passa på nu ! kan vara vadsomhelst , bilder , utrusting, hästar , hopp/dressyrryttare jaa allt ni kommer på !


Vampire Diaries

Precis hemkommen från dopet , förvånartsvärt sågick de ganska snabbt i kyrkan de är där de brukar ta tid !

Sen sååt vi smörgåstårta den satt inte så fel och till sist toppar man med jättegod marsipan tårta ! med lite annat smått och gott på ;)
man känner lite att man behöver gå ut och gå lite för imorgon är de ännu mer kalas men då istället för min lillasyster !
men ska först  titta klart på v a m p i r e   d i  a r i e s   !





Nästa, vilket ?

Nästa gång jag ska skaffa mig ett schabrak till en ny outfit eller bara ett nytt schabrak, så har jag valt ut några som jag bara måste ha! Men jag kan ju inte köpa alla 5 schabrak, utan bara 1 av dom. Svårt val.


JW schabrak (flagga) 599kr
Equiline 699kr
Hööks 189kr
Jw schabrak 499kr
Schockemöhle Sports 325kr


Dissar

                                                      




Hittade detta tränset på ponnyprakt.se  och visst ja gillar deras utrustning och att den är lite annorlunda . men jag dissar egentligen inte tränset utan färgen på den ! usch tyckte inte den var fin och de är inget jag skulle sätta på min häst !
de finns betydligt finare färger än skogsgrönt läder ;o !
men ala tycker vi olika v a   t y c  k e r    n i ? ?


Nästa tävlingsoutfit ?

Har redan allt förutom bootsen och schabraket, och om jag är snäll kanske jag får låna Elins pannband.




Gårdagens Hoppning !

Red LadyMary , och de blev ingen dressyr utan vi skulle fortsätta på de vi gjorde förra veckan alltså hoppning ;) vi hoppade i en 8 för att träna på den här lösgjorda delen så de blev mycket kordination mellan alla hjälper för att hinna svänga till nästa ! Men hon skötte sig bra faktiskt blev lite stark mellan vissa hinder men hon har ju inte hoppats så mycket och hon tar inga sånna jäääätte språng så mycket längre !

Vi  hoppa några räcken, plank och på slutet fick jag även hoppa vattenmatta !  första gången för mejj på henne , men de va inte några problem alls , och jag fick även hoppa  ganska mycket högre än dom andra vilket ja blev jätteglad för , för hon hoppar så mycket bättre på höga hinder tror ja hoppar 95cm som högst med henne men igår blev de bara 85 istället ;) men de blev ganska många språng på dom 2 mitten hindrena men de har inte ja något emot . och jag tror nog LadyMary tyckte de va riktigt kul hon oxå !

Åsen har man blitiv anmäld till påskhoppet nu på långfredagen men ska då hoppa 60,70 till att börja med med henne så höjer vi allt eftersom sen :)




Här igen !

Hejjsan , ! håller på och fixxar mejj till Dopet ja ska till, nämligen min minsta kusin som ska döpas ;)
och förlåt att ja inte blogga igår kväll men kom hem runt 1 så hade ingen ork då ,men gårdagens rispass kommerr här snart , åsen ska ja fixa någras tidinställda inlägg eftersom ja inte kan uppdatera så mycket idag :)


G O D MO R G O N

Godmorgon , har precis ätit frukost och ska snart gå och höra mejj iordning för skolan . Ganska så skönt med sovmorgon ! :D
Skolan idag blir väll som vanligt lite lektioner och så , inte så jätteansträngande troja.

Sen när ja kommer hem i eftermiddag så blir de bråttom , ja slutar 20 över 3 och sen ska jag hinna med att cykla ut till stallet och ta hand om Azzi för linnéa är fortfsrande sjuk ;)
men vi hörs sen ! ska försöka hinna blogga lite innan jag åker !

 X O X O


RSS 2.0