Godnatt !

Godnatt måste sova nu tyvärr , men är inte långt kvar till lov !

 

you make me feeling like i living a teenage dream

Hemma från stallet nu ! blev lite senare än vad de va tänkt men aja de gör inte så mycket ;)

Gick helt okej faktiskt , skrittade ju bara LM i en timma så de va inte mycket som kunde gå fel , men hon var ganska stel men de beror på att hon stått så länge , men de blev lite ställ och böja och efter några serpentiner och volter så blev hon rätt mycket bättre faktiskt ! så ska ju dit direkt efter skolan imorrn eftersom ja måste hinna rida innan halv 4a åsen har vi öppet hus på kvällen som sedan avslutas med en filmkväll :D

och riktigt skönt är de att vara ledig från onsdag till måndag ! så då blir de att skämma bort hästen massa (fast hon är redan bortskämd) men bloggar snart måste duscha !

 

förlåt

min uppdatering kommer ligga lågt nu ett tag fram. Eftersom jag inte har någon häst att rida och då blire ingen bra uppdatering. Jag kommer väl blogga kanske 1 gång i veckan eller något sånt, för jag vet liksom inte vad jag ska blogga om längre. Tappat lite lust om det men jag ska kämpa ett tag till. Säg vad ni vill men det blir såhär nu ett tag.

LINNÈA


wiiiehooo !

nyss hemkommen från skolan och man är sådär lagom trött man kan vara på en måndag :)

Iaf ringde ridskolechefen när ja va i skolan och undra om jag kunde sätta igång LadyMary eftersom hon ska skrittas lite smått nu , och visst kunde jag de så nu är hon MIN i en vecka :D
så ska byta om och åka iväg här nu så ni får mer update när jag är hemma och även lite Outfit's :)



luring :D

Där lurade jag er med paketet. Men eftersom det var en låda där det stog tretron på så ville jag lura er lite och låta er gissa på vad som fanns där i. Men det var ju mitt fina Scapa Sports Schabrak.

idag är jag hemma, för jag är otroligt hes och kan knappt prata. Men det betyder massa uppdatering här på bloggen :)


svar på läsarfråga !

Mirjam om Hag Bilder !:
Fin blogg och grymt söta hästar :) har dom fina personligehter? (konstig fråga kanske, men alla har ju olika ;))

svar: Tack så mycket !  jaa de har dom , den jag rider (den vita) har en underbar personlighet och vill alltid göra sitt bästa och gillar inte när någon är sur på henne , och hon är alltid nyfiken helt underbar helt enkelt ! :))  även konstiga frågor måste finnas !


BESTÄLLT !

  

Hag Bilder !











hihihi sööt !


I paketet fanns....

Några har gissat att det var ett par nya stövlar i paket jag fick.
Det är det inte då jag redan har ett par nya Tretorn, men det som låg i paket var......!

Mitt Scapa Schabrak från Cheval.



Paket.... hm?





Vad tror ni finns i mitt paket, som har kommit :D


Veckans Blogg

Nu kör vi igång "veckans blogg" igen.
Det ända du behöver göra är att kommentera att du är med i detta inlägg.
På söndag avslutas den, kom ihåg att skriva din mejl adress i kommentaren så att vi kan kontakta dig om just du vann! :)





U P D A T E

Hejjsan ;) förlåt att bloggandet har fått lida i dessa 2 dagar men tänkte göra en kort sammanfattning utav de nu ;)

Lördag: åkte ut till stallet , där ja mötte matilda och vi kolla på gunillaträningen ,sen så åkte vi hem till mejj och åt mat , sen fixxade jag mejj lite sen så vid 9 ungefär cykla vi ner till staden eftersom de var crusin där nere och till och börja med så var de rätt dött men de blev bättre efter ett tag åsen var de massa folk !
Vi cyklade runt kanske 20 varv runt staden tills vi bestämde oss vad vi skulle göra , vi träffade även några söta killer som vi prata med ett tag eller iaf en :) Sen drog vi till donken och käkade glass ! :D

Söndag: inte hänt så mycket fortfarande trött från igår , men efetrsom de var KM i stallet så åkte jag dit och kollade och givetvis så började de ösregna ! så man blev lite halvt genomblöt !
Nu så vet ja inte vad jag ska göra blir väll att läsa på prov llr ngt eller gå och köpa glass ! :D


Åker en sväng ändå !

Sååå de får bli stallet en sväng ska ta med lite saker och lägga i skåpet troja , sen när jag är hemma tänkte jag ge er en bildbomb ! :)


hemma !

Hemma från skövde nu !

Hittade en del saker där faktiskt såsom skor tröja bh och hårfärg ska ta en bild utav de så får ni se hur de ser ut ;)
Får se vad som händer sen ikväll , ska kanske till stallet sen med matilda och putsa upp lite saker men vi får se hurde blir . ska iaf försöka uppdatera er så mycket jag kan ! såg hur statistiken har ökat vilket gör oss glada fortsätt så ! :D

bloggar snart igen !


skövde !

Hejjsan !

Ska snart åka iväg med mamma till skövde för lite shopping ! ska iaf komma hem med skor sen får vi se om de blir mer , men uppdaterar när jag är hemma heeej så länge !
//elin

svaaaar !

Patricia  ([email protected]) om Ridpasset !:
är prince en ridskolehäst eller? :)
svar: jaapp de är han :)


Ridpasset !

Hemma igen efter ridpasset !

De gick faktiskt helt okej vi gjorde lite som i tisdas med öppna sluta och ''tagen bakdel'' och lite sådana grejjer ;) Ja fick Prince igen och han skötte sig skapligt fast de gick bättre i tisdas men han gick bra efter´en stund och jag fick massa beröm visst är sådant härligt ?? !
Vi hade teorin efter ridningen idag annars hade de inte passat med hästarna men de gick helt okej och vi pratade om vad gott horsemanship var äre ngn som vet de ?? och v i kom fram till riktigt bra slutsatser !
nästa vecka är de uteritt på schemat ! hoppas min häst är frisk då :D


Prince

halloj

Hemma igen men de blir att byta om snart ändå och cykla ut till stallet innan allt regn kommer hit !

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag faktiskt man hoppas ju nästan på att de blir uteritt men skulle tro att de är dressyr och LM är fortfarande sjuk:/ så vet inte vilken häst de blir än vi får se (: men hinner kanske med ett till inlägg innan jag åker heeejj så länge ! :)


.Y....E ...

Jag orkade aldrig skriva något igår, då jag var jätte trött efter att ha varit på sjöis.
Tänker inte säga något om hur det gick eller så än, ni får helt enkelt gissa på inlägget under (med alla videosarna). Annars får ni vänta till Augusti.

idag blir stallet. Jag cyklar ut med Karro som vanligt. Årselevsridning i dag. undrar vem jag får nu, eftersom Azzi inte är hemma längre. Hoppas faktiskt lite på Ambra. Riktigt mysig häst det där. Men vi får se. Jag kommer inte uppdatera något i helgen iallafall. Söndag kanske.










Här kommer filmerna från när Linnéa provred ,vilken tror ni hon väljer ?? först med rätta svaret vinner en länkning i menyn ;)





Eller F I N E 



Eller Azzi





Hej igen !

Hemma igen !

De gick riktigt bra idag ändå och vem hon kommer hem med om de blir azzi ett år till eller en annan får ni veta i augusti  ;)

Jag ska även ladda över alla bilder+filmer och lägga upp dom här så ni får se hur de såg ut , men de gör jag alldeles strax för ska ta mejj ngt att äta nu om jag orkar !


Tidinställt

 

sjukt söt video och riktigt passande låt för bloggen så lyssna !


TIDINSTÄLLT

Ni måste inte läsa men för er som undrar och vill läsa så får ni göra det.

Varför ska jag till sjöis nu? Det är ju inga ridläger där nu? Ska du köpa häst?
Dom här frågorna har jag fått massor av, och istället för att berätta och skriva svar till en och en så skriver jag ett långt till alla istället.

Nej, jag ska inte köpa häst än. Nej, det är inga ridläger än, dom börjar typ i slutet av juni kanske? kommer inte ihåg.
Varför jag ska till sjöis?
Jo, jag ska lämna tillbaka min underbar bästavän. Självklart kommer jag kanske börja gråta, det kommer mamma och pappa (och Elin) förstå.



Vi har haft en jätte bra tid tillsammans och vi har kämpat tillsammans. Visst så har vi blivit sura på varandra, men det löser sig. Jag kommer aldrig glömma det här tiden med henne. Hon kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.

Sen efter att vi lämnat Azzi i en "box" eller hagen. Så är det faktiskt inte dags för mig att åka hem. Jag ska nämligen provrida några andra hästar där. Jag ska tyvärr inte ha kvar Azzi ett år till. Då jag själv tycker att jag är lite lång på henne, och att jag har lärt mig jätte mycket (hon har lärt mig allt). Jag vill att hon ska komma till någon som älskar henne lika mycket som jag och som kommer lära sig jätte mycket och kanske även lära Azzi massa saker. Nu låter det som om hon är min egna, men jag känner faktiskt såhär.

När jag kommer hem sen ikväll kommer jag självklart berätta allt om hur hästarna var och vilka jag red. Elin följer även med som fotograf och hon ska även hjälpa mig lite så att jag tar rätt häst till mig.



Jag kommer aldrig glömma våran tid Azzi! ♥

Jag ska till stallet vid halv 10 ungefär (lite innan) då ska jag rida ute och bara va, liksom tänka och det är ju liksom sista gången jag rider på henne innan hon åker hem. Sen ska jag mocka och lägga in nytt spån eftersom Carl ska flytta in. Sen putsa alla saker noga, sen kommer pappa vid 11 och då börjar vi lasta se n åker vi.

Bloggen kommer stå still utan uppdatering tills i kväll då vi kommer hem. Jag vet inte när vi kommer hem, men det märker vi.

Undrar ni något så kommentera gärna :)




Haallloojj

Skönt att slippa sressen på morgonen har nu hur mycket tid som helst nästan iaf :D

Som Linnéa nämnde så ska jag oxå med till sjöis för att hjälpa henne att välja rätt häst hoppas nu att de finns några bra kvar ! Och ska även ladda kameran snart så ni får se lite bilder oxå och filmer !
Och de kommer va dålig uppdatering här under dagen men de får ni stå ut med , vi kommer ju  tillbaka ikväll ju ! sen ska jag försöka göra ngt tidinställt oxå ! (; Och om jag inte finns på denna blogg så finns jag alltid på www.elinriggmyr.blogg.se 
sen så såg jag att linnea hade gjort en presentation så tänkte göra de oxå fast den får ni när jag kommer hem !

Heeeejj så länge !

 


Kollar på film , bloggar mera sen !


Dagen i stallet

Idag red jag ut runt hela slingan. Sen gick jag till paddocken och gjorde lite galoppombyte från volten. Det gick faktiskt väldigt bra om jag får säga det själv. Sen efter ridningen så fick Azzi bada.

Imorgon ska jag ut vid halv 10 ungefär, och du ska jag rida först så att jag hinner det. Sen ska jag mocka jätte fint och ta bort allt kiss och bajs. Sen lägga in lite nytt spån, för Carl ska flytta in där nu när jag inte har någon häst där. Sen ska jag fixa transporten och putsa alla saker jätte noga.

Sen kommer pappa vid 11 och då börjar vi lasta, sen drar vi mot SJÖIS.
Imorgon kommer ett långt inlägg varför vi ska dit och vad vi ska göra det.




Tisdagens lektion

Red barbacka på Azzu efter lektionen i 20muniter ungefär i skritt och trav. Hon blev riktigt fin vissa stunder.

På lektionen fick jag Nicki, men eftersom jag redan vet hur jag ska rida henne och så, så jag tog Ambra istället. Asså jag ångrar mig inte en sekund. Det var väldigt konstigt att rida stor häst, men så jävla underbart. Ambra är nog min nya nu! Ska forsätta rida henne ändå fram till sommaren hoppas jag och Matilda gick iallafall med på att jag skulle få rida henne ett tag, då vi passade tillsammans. Och att hon är nyttig för mig att rida.

Vi red öppna, sluta och tagen bakdel på en linje. Själva övningen tyckte Ambra för jobbig och stretade imot lite men vi fixade det bra ändå.

Själva uppvärmingen var underbar! Hon gick jätte bra, och lyssnade på mina hjälper och gick fint. Jag hade en jätte bra känsla. Jag vet inte om det såg bra ut men det kändes bra iallafall!




Linnéa Ahl och Elin Riggmyr

Jag heter då Linnéa som dom flesta redan vet. Jag är snart 15 år gammal och fyller den 9 Augusti.
På fritiden är jag mest i stallet eller med kompisar. Jag går i åttan på Mariaskolan i Mariestad. Jag har ridit på ridskola snart 10år, och har tävlar och ridit massa olika hästar under den tiden. Jag rider fortfarande lektion 2 gånger i veckan. Hopptränar även ibland för privat tränare. Jag tävlar och tränar i hoppning!

Sjöstjärnans Azzi eller Azzi som hon kallas till vardags är inte min egna häst då jag bara hyr den ett år.
Azzi en envis liten dam på 12 år. Hon älskar att hoppa och att springa och busa. Dressyr är något hon inte alls gillar då hon blir stark och försöker slippa undan arbetet.

I våran blogg kommer ni få läsa om stallvardagen, outfits, träning, tävling, motgångar, framgångar, hiss/diss och mycket mer.






Hejjsan gör som linnea gjorde och kör en presentation ;)

Som dom flesta vet vid de här laget heter jag Elin och är 16 år och bor i Mariestad där jag även rider ;)
Jag rider just nu på en häst som heter LadyMary och är ett vitt skimmelsto på 9år , och tillsammans har vi stora mål framöver och till hösten ska vi sikta mot lokala dressyr/hopptävlingar och även terräng :)
Jag har inte alltid hållt på med hästar utan även gymnastik men de va ett tag sen och är glad att ja valde bort de
! Rider nu 2 gånger i veckan ibland mer , blev mycket mer förrut då ja hade privathäst och de ska jag även försöka skaffa mejj fast de blir till hösten/vinter eller kanske nästa sommar då ja har mer tid och pengar !

Här på bloggen som sköts utav mejj och linnea kommer ni få läsa om våra framgångar,motgångar skolan, tävlingar ,outfit's och massamassa mer ! hoppas ni gillar den :D 










så nu bloggar jag :)

Hejjsan , nu har jag försökt att sitta här ett X antal timmar men de går seriöst inte in !! Hatar seriöst de ämnet as tråkigt . menmen ska försöka klara provet nu på fredag iaf hoppas de går lite bra :)
men iaf så tar jag en B R E A K från de nu och byter snart om till stallkläder och beger mejj ut dit för att träffa linnéa och bestämma en tid för imorgon !  Vi ska ju åka och lämna tillbaka azzi då sen ska jag hjälpa henne att hitta en ny häst (;
men hejj så länge !


Läs om ridpasset här !

Läs om ridpasset på www.elinriggmyr.blogg.se :)


Hem & Snabbt iväg !

Hejjsan , kom nyss hem och ska bara fixa mejj så ska jag dra igen fast denna gången ner mot stan för att gå och käka med Felicia :D va ett tag sen hon och jag träffades så ska bli roligt ;)

Efter de så är de snabbt hem byta om till stallkläder och dra mejj mot stallet för att kolla vilken häst man ska ha idag , LadyMary ska inte gå på 2 veckor :/ så får rida en annan tills hon blir frisk igen vilket jag hoppas är snart ! men de är iaf dressyrarbete idag så ska lbi intressant å se hur de går , men bloggar er när jag kommer hem sen ! sköt om er så länge !


Vilken ska jag välja till skolavslutningen ???



Dagens Outfit



*Vanlig långärmad tröja
*svarta helskodda ridbyxor
*vanliga strumpor
*skärp med blingbling :)


Hemma igen !

De blev stallet ändå hade inget annat roligt att göra hemma ;)  Träffade även på linnéa där och hängde med henne när hon red lite , så filmade lite och tog även lite kort så tänkte fixa med videosarna nu åsen lägga upp dom här ;) 
Sen var vi där ett tag innan vi cykla hem , och jag stod även och myste med LM och kolla hennes sår lite och de ser inte ut att bli ngt med  KMet nästa helg :(  ja får pyssla om henne xtra mycket istället !

Dagens Outfit kommer strax upp här oxå ;)


Prioritering nr 1 !

      

Sjuuuk

Sitter hemma framför tvn och roar mejj med att titta på andras bloggar ;) hiih jaa livet som sjukling är härligt ! de enda som är skönt är att man får sova hur länge man vill :D

men då blir de ju massa bloggning istället , kanske ngn bildbomb eller något kommer upp här under dagen !


Anmäld-Check !

Då var man anmäld till KM:et 70,80 så får hoppas att hennes svullnad går ner nu men veterinären sa att de inte var ngn större fara med henne och sen har vi en vecka på oss att göra rent såret ordentligt och se till att de bl,ir bra ! hoppashoppas verkligen ! 

Kan bara påpeka att isf blir de hennes andra hopptävling och min andra med henne så är sjukt taggad och till hösten ska vi satsa ännu mer ! :D



Lite från hoppningen



Resten av bilderna finns på www.elinriggmyr.blogg.se  så kolla där ;)


outfit


Ändrade tävlingsoutfiten till en annan hjälm och tröja. Snart kan jag se ut såhär :)


Fälttävlan

Idag kommer blogga stå stilla och dålig uppdaterning då jag hjälper till på fälttävlan. Både i banhoppningen från halv8 till halv12, sen sitter jag på terrängen resten av dagen. Men självklart har jag förberett massa tidinställda.
Kommer även fota lite på terrängen.




Är ni vakna ??

Ska precis göra iordning mackor att ta med till stalllet , de luktar ganska gott i köket nu när man tagit ut dom från ugnen :)

ska cykla iväg vid 7 för att möta linnea kvart över så får skynda mejj lite för att hinna ,vi ska vara i stallet halv 8 ungefär ;)

De kommer inte bli så mycket bloggande här idag för min del eftersom jag ska hjälpa till på terrängen oxå och inte lär vara hemma förrens 8 halv 9 ;o men jag ska göra mitt bästa och lägga upp ngt tidinställt ;) 


litet smakprov !

Hejjsan , nu var man hemma igen ! tävlingarna slutade runt8 och jag åkte hem halv 9 så de fick bli en sendag i stallet idag igen ;) haha

Men förövrigt har de varit väldigt fint väder och javet ja tog med kameran men de blev inte så många bilder tagna eftersom jag fick annat att göra hela tiden ;) lovar att ja ska ta mer imorgon , då ska jag ju även vara ringmaster och sitta vid ett hinder hoppas jag får ett bra så ja ser resten av banan !
men ni ska iaf få se lite utav dom bilderna som man tog idag och även en liten videoblogg man filmade ju lite oxå !
Jag och matilda cyklade även till mcdonald's jag var med som sällskap för hon skulle äta men jag fick en paj och en dricka :D måste säga att jag älskar donkens pajer ! haha
Sen så satt vi där as länge och pratade om allt ;) sen var vi tvugna att vara tillbaka vid 6 för att hjälpa till att fodra och vi fick åka i skopan på traktorn usch vad läskigt de var ! trodde ja skulle trilla ur hela tiden kändes som de iaf ! haha 
fick även reda på att min lilla häst hade ett sår så gick ut i hagen för att kolla hur illa de var och de var inte så farligt de blödde lite bara så gjorde rent de lite istället ;) Passade även på att ta lite bilder som jag kan lägga upp här ;)

Men nu ska jag göra mejj iordning för kvällen så bloggar mera imorgon och om jag inte uppdaterar här så uppdaterar jag istället på min egna blogg : www.elinriggmyr.blogg.se :)

 


snälla

LÄS även min egna blogg !

www.ponyhoppning.blogg.se

HÄR


check it out !

Duschen är bokad och sen ska jag bara byta om och cykla ut till stallet medans vädret är så fint som det är sen vill man ju hinna se så mycket som möjligt oxå ! så Ha de så bra idag så hörs vi när jag kommer hem !

( titta gärna in i min andra blogg www.elinriggmyr.blogg.se den är inte helt färdig än ) 


Svar till läsare

Patricia  ([email protected]) om fiilm igen !:
antar att ni sett filmen nu, var den bra? :D

svar : förlåt att svaret kommer lite sent , men jaa ja har sett dne 2 gånger och den är lite halv läskig / äcklig i vissa scener men helt klart värd att titta på om man gillar spännande filmer för den här får en verkligen på tårna ! :D


Godmorgon !

HUr skönt som helst att sova länge ! har nyss ätit lite frukost blev som vanligt flingor med valnötter i och mjölk as gooott :d haha! Och nu tänkte jag sätta mejj lite med bloggen och uppdatera er lite ;)

Idag skulle jag ut och springa men de sket sig ju eftersom jag sov för länge (a) hade ju stängt av mobilen oxå så vakna ju inte utav den + de är mycket skönare att ha den avstängd !
Men ja ska iaf ut till stallet runt halv2 -2 för att kolla på tävlingarna och försöka ta lite bilder och lägga ut här , imorgon är de min tur att vara funktionär och ska även sitta på terrängbanan så då lär ni ju få lite bilder där oxå ;)

men update you later  för ska lägga mejj en stund i sängen igen :D

 

nu

bloggar inget mer idag då jag är jätte trött och ska upp tidigt imorgon för stt släppa ut hästarna :)


Ipren-Choklad-Wallander=gör min kväll !

  




Lite om ridningen !

hejjsan  har precis krypit ner i sängen med en envis huvudvärk ! men den har blivit bättre faktiskt :)

När jag kom till stallet så sa dom att vi skulle rida ut och de verkade riktigt roligt inte ofta man kommer ut med ridskolehästarna ! Men eftersom de inte fanns hästar till alla och att vår ridlärare hade bråttom så hann vi inte vänta tills 6 gruppen var klar , så vi bestämde att vi skulle rida E20 slingan istället och de va härligt de oxå ! jag hade manne eftersom LM hade tappsko :/ men de gick suveränt ändå  han är ju ganska så stor och mycket häst men han var så snäll så och han hade förändrats mycket sen jag red han sist han har blivit mycket mjukare ! :D

Han tyckte de va jättekul att få sträcka på benen speciellt när vi galopperade då han blev lite stark men annars var de inga problem och de gör ju de hela ännu roligare när hästarna oxå har roligt  eller hur ??

men nu ska jag fortsätta att kolla på film eller rättare sagt välja film, uppdaterar er senare !



tips?

skolan idag som vanligt.
Nu sitter jag här vid datorn och försöker komma på någon snygg outfit :)
Drar till stallet sen och fixar och sånt, rider lite. Ikväll händer inget så då kommer bloggen vara uppdaterad.
Bilder från igår kommer även upp under dagen.

KL dunväst♥

Jag bara älskar denna dunvästen från Kingsland. Speciellt den blåa.
Har ingen själv än, men hoppas att jag kan köpa en snart. Tänkte faktiskt köpa en i GBGHS men hittade ingen sån, bara i andra modeller och sånt. Kostar 1699kr




Linnéa Ahl och Elin Riggmyr

Jag heter då Linnéa som dom flesta redan vet. Jag är snart 15 år gammal och fyller den 9 Augusti.
På fritiden är jag mest i stallet eller med kompisar. Jag går i åttan på Mariaskolan i Mariestad. Jag har ridit på ridskola snart 10år, och har tävlar och ridit massa olika hästar under den tiden. Jag rider fortfarande lektion 2 gånger i veckan. Hopptränar även ibland för privat tränare. Jag tävlar och tränar i hoppning!

Sjöstjärnans Azzi eller Azzi som hon kallas till vardags är inte min egna häst då jag bara hyr den ett år.
Azzi en envis liten dam på 12 år. Hon älskar att hoppa och att springa och busa. Dressyr är något hon inte alls gillar då hon blir stark och försöker slippa undan arbetet.

I våran blogg kommer ni få läsa om stallvardagen, outfits, träning, tävling, motgångar, framgångar, hiss/diss och mycket mer.







Jag heter då Elin som ni kanske redan vet. Elin kommer forsätta skirva sen





De tråkiga har hänt

Detta fick liksom inte hända, men det gjorde de.


fiilm igen !

hejjsan , hemma igen efter en promenad med syster min till coop för att handla lite åt min kära mor ;) blev lite goott till en själv oxå haha tjock som jag är !

Men bloggar er sen för nu ska vi kolla på Piranha och äta oss tjocka ha de bra så länge !!

 

Hur ska detta sluta ??

Hejjsan ! Är hemma efter en seg dag i skolan , håll med om att torsdagar är segare än måndagar ;o för nu väntar man bara på att de ska bli helg och då går minutrana som sniglar ...

Ajaa get to the point , skulle ut och springa idag hade jag tänkt fast lite senare för just nu sprängs mitt huvud snart as ont gör de ;o nu ska jag inte hålla på och klaga haha !
Ne sen så har man enormt godis sug faktiskt och de är absolut inte bra ! Får försöka trappa ner på de


, kanske åker till stallet en sväng ändå sen :)


Men hejdå så länge bloggar här snart !

Btw : älskar era kommentarer :)




svar på läsarfråga !

Patricia  ([email protected]) om Om Dagens Ridpass:
är de en bild från idag? ser fint ut :D

svar: Nee den är tagen i Januari/Februari nån gång skulle jag tro , haha tack ! :D


Bilder + film

cyklar ut till stallet vid kvart i 5 med Karro. I dag ska jag skritta ut eller longera lite.
Vi får se helt enkelt. Kan kolla om Karro kan ta lite kort även kanske filma lite.
Isåfall blire lite bilder+film ikväll :)





bakat

hade lite tråkigt, så bakade chokladbollar för en gångs skull :)
Dom blev faktiskt rätt goda, dom brukar aldrig bli det. Men nu blev dom det iallafall. Blev inte jätte många men ska ta med mig några till stallet också. Tänkte ta kort på mitt skåp i sadelkammaren så får ni se hur det ser ut.




äntligen bestämnt mig.

Nu har jag bestämnt mig för vilken hjälm det blir. En kommenterade att jag skulle köpa en GPA men det blir faktiskt en JW hjälm ändå. Den sitter bättre på mig och så. Prövade en GPA hjälm i skara och sen prövade jag malins JW hjälm, och det satt mycket bättre plus att jag såg bättre ut i den. Så nu ska jag önska mig en JW hjälm istället.
Tror faktiskt jag får en då jag inte önskar mig något annat, eller jo en KL väst eller tröja. Men det ska jag nog få.




hemma

varit hemma typ 1 timme nu, men fastnade vid tvn. Ikväll åker jag till stallet så har en bra tid på mig att blogga och ta det lite lungt.

Har inte så jätte mycket att skriva om nu, men någon bildbomb eller film blire iallafall inlagt :)


bus dagen

kom precis ut ur duschen och ska ska hämta mig lite mat att käka. Tittar även på Glee♥.
Ridpasset gick bra faktiskt. Rec e20 slingan, när vi kom fram till ett hörn vid vägen så kommer det en lastbil från ena hållet och en annan lastbil från det andra hållet. Azzi blir lite rädd och hoppar åt sidan i och försöker stegra lite smått. men det gick över ganska fort så vi kunde skritta vidare. Sen skrittade jag upp till paddocken hoppade några skutt, bara för skojjs skull. Eftersom jag hade en busdag så blev det inget asrbete och sånt.




Bolibompa ?? :o

hejjhejj , hemma igen efter en rundtur på stan med Carl , efter några om och men så gick vi från coop till oxen men slutligen hamnade vi på hemmakväll !
så nu har jag gjort mejj förtjänt utav godiset jag har bredvid mejj både gått och cyklat och spriúngit ! duktig jag känner mejj ! ne tänkte titta klart på bolibompa :o och sedan blir de film hörs kanske senare !

                   

Svar till Anonym

Anonym om Hjälm:
Tycker att du ska välja GPA för du är ju en RIKTIG hoppryttare och vill väl sattsa på det?



Svar: Ja, jag är ju en riktigt hoppryttare och ska satsa på det. Tror faktiskt det blir en GPA då inte jätte många har dom, mer folk som har JW hjälmar :)



onyttig dag

Nu äre dags för att vara onyttig igen ;o ska snart träffa en kompis för att gå iväg och köpa lite godis att ha under kvällen , känns sådär faktiskt så imorgon blir de 2 varv i spåret !
men bloggar mer när jag kommer hem puuss så länge !


Hjälm

jag själv vill verkligen ha en ny hjälm som jag kan ha på tävlingar och så. Men kan inte bestäma mig för vilken jag vill ha. Det står mellan JW hjälmen och GPA hjälmen. Ska önska mig en när jag fyller år så måste bestäma mig snart för vilken jag vill ha.
Kommentera gärna vilken ni tycker :)

 



Efter Orienteringen

Hejjsan , då var man hemma igen !
Orienteringen gick helt okej faktiskt tog MVG-banan och de var väll några kontroller som var svårare att hitta men tillslut fann vi dom ;) Och jag höll tidsgränsen riktigt stolt faktiskt !

Idag är de inget stall utan vid 4 halv 5 ¨så kommer en kompis hit då ska vi se på film och plugga lite inför kemi testet imorgon :)

  

Dags att dra !

Så nu ska jag åka så medans jag orienterar så får ni dessa låtar att lyssna på !





Guldig Outfit

           
*Pannband=HÖÖKS
*Boots=Cheval
*huva=Cheval
*schabrak=Cheval
*Stövlar=HÖÖKS
*Ridbyxor=???
*hjälm=ponnyprakt


Godmorgon !

Riktigt skönt med sovmorgon idag alltså ! de borde man ha varje onsdag :) 
Men anledningen är ju att alla ska orientera idag och jag startar 10,26  så de är ju ett tag kvar , men de är ju bra då hinner jag blogga lite innan jag åker !

Men ska bara äta upp så lägger jag upp lite inlägg här snart !

 

Dagens ridpass

dagens ridpass gick dåligt. Hon lyssnade inget och bara bråkade. Visst alla har motgångar med det känns som om jag har det hela tiden?. Men jag red ju som sagt också på pullartränset och hon går inte lika bra på det, så skyller lite på det också. Sen när jag släppte in henne i boxen, då fjäskade hon som fasen. Var allmänt glad, fast jag tog på dom ställen hon inte gillar. Söt ponny♥

Imorgon ska jag rida ut och busa lite, tycker faktiskt att båda två behöver det. Slippa gå i ett ridhus/paddock och dressyr jobba hela tiden och bråka. Nu jävlar ska vi ha roligt imorgon. Byter även träns till den vanliga.

Har även lite bloggtorka men ska la försöka bättra mig!
Carl får stå för bilden idag :)




Om Dagens Ridpass

Har fixxat mejj ngt att äta och är snart redo för att sova men först tänkte jag skriva om ridpasset idag ;)

Vi hade såklart dressyr eftersom de var hoppning förra veckan , och vi gjorde lite blandade saker mest typ ställningen och ''tagen bakdel'' + lite annat sådant som är bra att träna på . I början var hon lite stel och tyckte de va sådär roligt men mot mitten av lektionen så lossnade de och hon blev mjuk och fin , de jag MÅSTE tänka på är att ja inte blir kvar i innertygeln och håller upp henne där utan att jag gör lite kraftigare förhållningar några gånger för att få ´henne mer på bakdelen och att hon bär sig själv för att sedan lätta ur ;) Och mot slutet av lektionen så funkade de och blev då mycket bättremed alltihopa ! 
Är så nöjd över henne och de är alltid roligt att se resultaten !



svar till läsare !

Patricia  ([email protected]) om Elin Hissar !:
skit snygg!!
finns den i svart oxå ? :)

Svar : ja visst är den !  ne när jag hitta den så fanns den bara i brunt :)


Outfit

Snart kommer jag kunna se ut såhär på tävlingarna. Vad tror du saknas, den som först gissar rätt får en länkning :)
Två saker är det!





Azzi <3




hinner blogga lite ändå :)

Hann blogga innan jag åker till stallet. Idag blire dressyr träning. Ska rida på pullartränset idag och se hur det går. Red på det igår och det gick bra förutom att hon blev lite stark men det löste vi. Tänkte även ladda upp en liten bildbomb, men ni får se på vad snart.

Ni får en låt att lyssna på så länge.
Den spelas nästan jämt på rum, nu förtiden :)

 


äntligen något bra på tv !

Slog just på tv:n och såg att H I D A L G O  gick på tvn så nu kommer jag tyvärr vara lite osocial och titta på den , men bloggar så fort jag har tid och kanske lite under filmen , men för er som inte sett den tidigare så lägger jag upp trailern här , för er som gillar hästar kommer älska denna filmen eftersom själva handlingen handlar om just hästar ! 




Go&GladKexchoklad

Hemma tidigt för en gångs skull ! Debattgrejjen´gick förövrigt ganska bra ändå , jag tror vi ska fortsätta med de nästa lektion eftersom vi inte riktigt blev klara idag .
Vädret är idag ganska kasst de blåser typ stormvind ute :o inte så kul ne så får cykla till stallet lite tidigare idag tror jag , idag är de bland annat dressyr mer om hur de gick får ni ju givetvis reda på ikväll :)

Men ni får klara er en stund till utan mejj för ska bara äta upp maten !


på syslöjden fast i datasalen :)

Godmorgon , är vid skolans datorer igen (a) data nörd nivet :) ne men ja håller på och skriver ut papprena till debattgrejjen vi ska ha om 2 lektioner så måste hinna studa på lite ;)
Har ju egentligen syslöjd men sitter här lite extra tror jag för de nadra är så himla tråkigt ! så hinner man kolla lite bloggar oxå !
Ikväll ser de inte ut att jag ska åka till barngruppen men kanske gör de ändå , men senare ikväll sen är de träning och dressyr tror jag vi ska ha idag oxå ovanligt nog är jag faktiskt lite xtra tagagd för de idag ! :)
måste kila vi hörs sen !

Min ponny är BÄST!

Hade ju tänkt att blogga massa när jag kom hem från stallet, men har inte haft tid förens nu och kag är jätte trött.
Ridningen gick bra, eftersom hon snart åker hem så busade vi lite. Vi galopperade massor på E20! Det var jätte kul tyckte ponnyn. Imorgon blir det inte heller så jätte stor uppdatering då jag åker till stallet nästan direkt efter skolan och rider lektion och kommer hem runt halv9 tiden. Men onsdag blir upptadering! Då äre inget speciellt på planeringen.
Sov gott alla underbara läsare för det ska jag göra! :)

 
Jag älskar dig! ♥


Finns en dag imorgon också !

Riktigt skönt är de att krypa ner i sängen nyduschad och speciellt efter en härlig springtur i spåret ! nu kan man sova gott om natten utan dåligt samvete sådant här borde man göra oftare faktiskt :) !
Men än är inte kvällen slut de blir lite tv tittande oxå innan man somnar ! Så vi kanske hörs här igen snart om inte så hörs vi imorrn !



svar på tal !

Anonym om Dåtid&Nutid I Bilder :):
Skillnad är det vore ju konstigt annars. Samma sadel ?

svar : för att de bara gått 2 ½ månad är de enorm skillnad märks när man rider iaf , Jaapp de är de förutom på bilden när vi är ''röda'' för då är de hoppsadeln på .


Till alla underbara läsare !

Måste säga att de är jättekul att logga in här på bloggen och få läsa era underbara kommentarer , de är sådant som gör att vi försöker göra bloggen ännu bättre ! 
Så himla roligt att ni tycker våran blogg är kul att läsa !
Fortsätt så :) 


Nu kör vi en sådan här igen , passa på nu !

     


Snygga enligt mejj :)

                              

vad tycker ni om HÖÖKS nya stövlar är dom värda 1899:-?
  eller ???  


stallet nu. . .!

Drar mig mot stallet nu men bloggar mer när jag kommer hem.
Då väntas ett nytt bloggtips och massa outfits ! :)


Elin Hissar !

                                           

Hissar denna gången JW-magplattan den är otroligt snygg och ser väldigt bra ut i formen och de , sen gör ju designen på resårbanden mycket av hela saken hade de inte varit för de så hade den sett ut som vilken magplatta somhelst nästan .
De är de lilla extra jag gillar som utmärker ens saker ;)


eller håller ni inte med ? visst är den snygg ??



Dåtid&Nutid I Bilder :)

Här nedanför ser ni mejj och LadyMary för ungefär 3 månader sedan på våran andra dressyrtävling och på ena bilden ser ni ju att hon helst ''hänger'' sig i bettet och inte vill/orkar bära upp sig själv ni ser ju oxå att undertrampet inte är så bra och att hon inte riktigt orkar gå i en högre form på grund av att hon inte hade musklerna som krävdes ....


Men om ni tittar på dessa andra 3 bilder kan ni ju se förändringen på bara 2 ½ månad ! Den är ganska stor tycker jag och undertrampet har blivit mycket bättre och hon bär sig själv mycket mer och på dessa bilder har jag nästan ingen häst i handen , och hon bär sig mer på bakdelen än framdelen om man säger så ;) Även hennes form har blivit högre och mycket mer ihop sen är hon ju sen innan väldigt lång i kroppen , men jag är väldigt nöjd över både henne och mejj ! Vi har ju såklart mycket kvar att jobba på men vi har gjort framsteg :)



Hemma igen !

hejjsan igen , har precis kommikt hem efter en rätt så skitseg dag ! usch gillar inte måndagar :// !
Men nu är jag hemma och solen skiner härligt utanför ! idag händer nog inte överdrivet mycket ska nog ut och springa eller ngn annan form av motion iaf sen måste jag ju plugga till debatt grejjen tills imorrn så jag kan allt någorlunda bra !
Ska även fixa lite grejjer här på bloggen som jag inte kunde göra igår :)

Förresten vad tycker ni om våran nya design ??

 

Svar till Frågestunden

Annonym om Sista chansen till frågestunden !:
jag har en fråga!
vilken är din snyggaste kill kompis?
Elin : oojojj har en del så ganska svårt att välja ut bara 1 !
Linnéa: hemligt :D

Postat av: Felicia
hej!:)
1.vf bloggar inte julia längre?
2.hur gammal är azzi?
3.Vem tkr ni lär ut bäst utav linda och matilda?
http://feliciaawilhelmsson.blogg.se/
Elin:1  Hon uppdaterade nästan aldrig , så då bestämde vi båda 2 att de inte var ngn idé ;)
3, båda är lika bra på sitt egna sätt, förstår vad båda menar så säger  båda 2
Linnéa: 1.som elin skrev.
2.azzi är född -98
3.båda två

Postat av: Felicia
hej igen hehe ja kom på en till fråga;)
hur många läsare har ni per dag?:)<3
 http://feliciaawilhelmsson.blogg.se/
Elin&Linnéa: de varierar men de brukar vara ** som standard och sedan höjs de för varje dag vilket vi älskar !

Postat av: Patricia
varför började ni rida? och när?
tävlar ni? och vilka grenar och klasser då?
Hur gamla är ni?
Vilka bloggar läser ni och varför?
Elin : De var min farmor som fick mejj att börja eftersom hon fick med mejj på en knatteridning vilket jag tyckte var jättekul ! sen när vi flytta hit så har jag fortsatt vilket jag inte ångrar ! hhhmm ja va runt 5-6 år när jag börja ;)
 Jaapp jag tävlar , hoppning & dressyr på den senaste tiden har jag hållt på en del dressyr med placeringar , har tyckt att de har blivit mycket roligare och till höst hoppas jag de blir ännu mer , och nästa år ska jag även starta i terräng vilket ska bli både roligt och spännande !
 jag är 16 , För de mesta läser jag nicholai's blogg och även kissies tycker att dom är mest intressanta och uppdaterar bra  de är väll därför antar jag ;)

Linnéa: 4-6år gammal var jag och började rida på MRK.
Ja självklart, hoppning mest då jag tycker att dressyr är tråkigt.
15
Masser, men den bästa är Carros !




I skolan

Hejjsan , lånar skolans datorer igen , ne men vi fortsätter m4ed våran debatt grejj vi ska ha imorgon så blir lite finslipning på de ;)

Om ni undrar varför inte frågestunden kom upp igår så vare så att mitt internet la av så den kommer upp när jag är hemma igen :)


Bloggtips 1

Tänkte skriva några bra bloggar som jag alltid kollar, förutom "känd bloggare", utan mer mindre bloggar.
Bloggtips 1.




Caroline Bågfeldt

Älskar denna blogg! Grym upptadering och den har verkligen allt! :) 



Den här tjejen asså !

Ny design!

Tänkte att det var dags med en liten mer sommrigare så Carro fixade en!
Kan säga direkt att hon inte gör designer åt andra!

besök gärna hennes blogg :)
http://ponyfocus.blogg.se/



Svar på Tal !

Anonym om Svar:
Du får säkert hälsa på henne hos den som hyr henne efter dig. Tror du inte det?

Svar: Jo det tror jag, men helst ska hon ju inte stå i Kiruna tex då :D


snabbt

Kom hem nyss och har duschat och så nu.
Idag käka jag mat i stallet med Karro och Elin. Sen skritta jag barbacka i regnet på ponnyn.
ska käka nu bloggar mer sen



Linnea


heeejj

sådär nyduschad och klar , tänkte ta mejj en sväng till willys llr coop för att se om man hittar ngt gott man kan smaska på under kvällen :D
När jag kommer hem så väntas de grillning och även bloggning oxå , hade tänkt att lägga upp lite före och efter bilder på LM så får ni se hur mycket vi utvecklats på så kort tid även jag har gjort de faktiskt :)
Puuss så länge och slå inte ihjäl ngn medans jag är borta !


Dagen som passerade !

Hejjsan , hemma efter en lng dag i stallet , fast de gick ovanligt fort ändå :o  vi va klara med mockningen 8 halv 9 fast vi var helt klara med allt vid halv 10 riktigt skönt må jag säga !

Sen var både jag och karro as trötta så vi tog ett par vintertäcken och la oss på gräset bredvid paddocken och ''solade'' as skönt vare ! sen började de regna lite och då hade vi ett täcke över oss som vanligt täcke och typ 20 minuter efter vi hade lagt oss så somnade vi och där låg vi och sov i typ en och en halvtimma hur skönt som helst verkligen :D ! 
sen så åt  vi och då kom linnéa och efter vi hade släppt in alla hästar duschade vi parant och ladymary , så nu är dom vita igen !
och nu ska jag snart in i duschen ocht ta på mejj pyjamas , sen så är jag så himla godissugen så funderar på att cykla till coop eller willys och köpa ngt gott kanske ben&jerry's de skulle vara riktigt goott !




Tidinställt !

Skönt ha förmodligen mockat klart nu och all foder och spån och allt är klart ! rätt skönt får kanske bli att lägga sig ute i solen och vila en stund ser inte helt fel ut , eller så kanske man ska ta fram putsgrejjerna ;)
Idag hade jag iaf tänkt duscha hästen efter hon kommit in eftersom hon ser lite halvt skitig ut faktiskt skulle vara skönt för henne att få bort allt damm hon har på sig :) men nu måste jag dra igen ses när jag är hemma !


Svar på Tal !

Anonym om Jag ÄLSKAR min ponny ♥:
När är det du ska lämna tillbaka henne?
Det är verkligen svårt att lämna sin bästa vän, för du kan väl inte ''boka'' henne igen om man säger så? Vilken häst/ponny ska du rida nu, eller blir det ingen?



Svar: Jag ska lämna tillbaka henne den 26 Maj, om typ 1 1/2 vecka. Hon är verkligen min bästa vän och jag kommer aldrig glömma henne. Klart jag kan "boka" om henne då jag har förtur på henne. Men hon är ju lite liten och jag vill att hon ska få lära någon annan allt hon lärt mig. Jag vill liksom komma ut och tävla lite mer än vad jag har kunnat gjort med Azzi, då hon inte orkar hoppa så jätte högt. Men jag ska provrida en annan som jag kan ska hyra från augusti-maj men jag vet inte vilken det blir än. Men jag kommer självklart skriva mer om det när vi kommer dit.
Nu efter att jag lämnar tillbaka Azzi, så blir det ingen ponny/häst som jag ska rida. Jag ska inte ha någon under hela somaren.
Hoppas du fick det svar du ville ha! :)


Svar på Tal !

Anonym om Sista Chansen !:
Jag vill bara säga att jag verkligen gillar att läsa eran blogg! Jag uppskattar den verkligen! Det är bara så kul att läsa era inlägg & alla bilder. fortsätt så! :)


Svar: Tack så hemskt mycket. Vi älskar när ni kommenterar så fina saker :')



uppe tidigt !

Sitter vid frukost bordet själv och lyssnar på lite soft musik ganska skön morgon faktiskt , de ser ut att bli en fin dag idag oxå de gillar vi nu när de har regnat så mycket behöver de torka upp lite tills nästa helg ;)

anledningen till att jag är upp klockan 6 är att jag snart ska cykla ut till stallet för att ha stallet med karro så under dagen kommer inte jag vara hemma så får hoppas att Linnéa bloggar lite !

Fortsätt fråga på på frågestunden !



Sista Chansen !

Kom igen nu , nu har ni tills söndag kväll på er att fråga oss om vad ni vill på frågestunden ! klicka på länken så kommer ni direkt till inlägget !

http://hastochponnyryttare.blogg.se/2011/april/fragestund.html


Svar på tal !

Felicia  ([email protected]) om Eric snälla vinn nu !:

när kmr svararen på frugestunden? :)

svar : dom kommer upp imorgon :)


Eric snälla vinn nu !

Sitter här ganska så as taggad för eurovision song contest ;o jaa man vill ju ändå att E r  i c S a a d e vinner även om melodifestivalen är överskattat eller hur ??? :D
+ att han är så himla skitsnygg !!!


VIlka håller ni på ?


Svar

Anonym om Jag ÄLSKAR min ponny ♥:
Linnea! Det är svårt att lämna tillbaka eller sälja sin häst. Men kanske det är lite lättare om du tänker att du lämnar ifrån dej en fin ponny som andra kan hantera och ha glädje av? En ponny som du lärt dig mycket tillsammans med och som är finast i hela världen?



Svar: Ja, det är skit svårt. Asså jag försöker tänka positivt att hon kommer komma till ett jätte fint ställe och hon kommer få jätte bra. Men det går bara inte. Man tänker bara mer på vad som kan hända och så. Jag kommer liksom aldrig mer få träffa henne igen :'(
Hon är en jätte fin ponny och jag kommer alltid ÄLSKA henne ♥



Skräll Elin Hissar !!

                                          



riktigt skön låt att bara att ligga lyssna till eller plugga till !


Muuuums !

sådär nu är jag hemma igen tog inte så lång tid som jag trodde ;) Cyklade ner till coop och köpte mejj en marabou och tuggummi ;o va bara tvungen att ha de eftersom ja går runt och tuggar tuggummi hela tiden nästan !


När jag skulle betala så såg jag en riktigt söt/snygg kille i andra kassan så de var ju otur att jag inte ställde mejj i den ! (aaa) haha jaa ja är riktigt hopplös när de gäller sådan jag vet !


Svaar !

Anonym om Bilderna !:

Med före hästen menar jag att du är framför/ovanför framvalvet på sadeln om du tänker linjen man brukar prata om mitt över hästen i sadeln men det är inget stort problem. Med klipper av menar jag att hästen hoppar av stort, typ att den hoppar med mycket energi som gör att ryttaren ibland hamnar lite före eller efter i språnget.

svar : jaha ja då förstår jag vad du menar , de blir så ibland i vissa språng inte i alla som tur är iaf ! jaa hon hoppar ganska stort och så , de är de ja jobbat med att få henne mer ihop, för när hon kom hit (i julas) så var hon ganska svag och de gjorde att hennes hoppteknik inte va lika bra , men vi har gjort stora framsteg och hon har blivit mycket starkare i både dressyr och hoppning och de märks när man ser henne och speciellt före och efter bilder , jag kan lägga upp sånna bilder om du vill se ?? :)


Jag ÄLSKAR min ponny ♥





  



















Jag vill inte lämna tillbaka dig! :'( ♥


Filmtips ?? Ja tack !!!

Hejjsan kom hem från stallet nyss blev lite impuls cykling till stallet förrut , en kompis ringde för prova på ridning så då skulle jag hjälpa till där eller hjälpa dom så cykla dit på 7 minuter + motvind oxå riktigt bra !
Väl där i stallet träffa jag på linnéa så var med henne när hon  red och tog ett kort iaf !
sen så blev man ganska så godissugen så nu ska jag gå iväg och köpa mejj lite :D hihi javet !

medans jag är borta passa på och ge mejj bra filmtips ! 


svar !

Fina språng! Du är lite före hästen i sprången, "klipper hon av"?

svar : de kanske ser ut stt jag är före , och de är ja nog på någon fast de är jag faktiskt inte på alla , försto inte vad du menade med att ''klipper av''


Läs, viktig information

Jag har inte så jätte stor lust att forsätta blogga längre. Jag vet inte längre vad jag ska skriva om och så. Sen åker ju Azzi snart hem och du kommer jag ha ännu mindre att skriva om. Asså jag vill ju blogga för vi har ju en jätte bra statistik och underbara läsare. Men jag ska fundera om jag verkligen vill forsätta blogga eller om jag slutar. Ni får gärna säga vad ni tycker :)


Bilderna !

En del blev hyfsar bra iaf :)











film

Ska se på film nu men kanske bloggar lite i mellan om det blir tråkigt :)


Vaknat men bloggat ändå :)

Vaknat precis och tänkte gå upp och hämta lite frukost.
Idag blire att va med lite kompisar, sen drar jag ut till stallet och gör iordning allt. Och hämtar Azzi från hagen och går ut och går lite.
Kanske tar lite kort också, om jag går ut med henne, kanske fotar lite i hagen också :)

Men ska hämta lite frukost nu, bloggar mer sen :)



Godmorgon

precis vaknat ska gå in och äta frukost tänkte jag sedan när jag kommer tillbaka så får ni se bilderna från igår !


Linas Kvällsbok ;)

Så nu har jag bestämt mejj de fick bli Linas kvällsbok som får göra min kväll idag :)  bloggar mera sen ska se om bilderna hinner bli klara annars får ni dom imorrn pussheejj !
 

Träningen !

Hemma och lagt mejj tillrätta i sängen och försöker välja en film har lite av beslutångest faktiskt ;o

Terrängträningen gick faktistk helt okej vi hoppade lite nya hinder och så även tunnorna den här gången LadyMary tyckte dom var lite läskiga och ville inte riktigt första gången men vi kom över sen kom vi en gång till och då hoppade hon så fint så , fast ganska högt upp i luften ! haha :) Och även fast de är fredag den 13 så gick de bra ändå inga brutna nackar iaf  !
Hon var även mycket piggare idag och bjöd mer framåt vilket gillas sen så var hon så mjuk och fin som  jag vill ha de men sen när hon fatta att vi skulle göra ngt roligt ville hon inte lyssna och blev liiite stark fast de gick över ganska snabbt  ;) Mot slutet blev hon lite trött så efter dom läskiga tunnorna slutade jag för att inte slita för mycket på henne vore ju ganska synd om hon skulle bli skadad eller något annat tråkigt ;)

Väl hemma så började min otur skulle gå och ställa min tallrik på bordet och jag höll i den helt vanligt men ändå så typ flög den ur mina händer vet inte hur de gick till ;o

Laddar upp terrängbilderna här sen när jag har fått dom !


Jag gillar min ponny <3

Kan säga att träningen gick jätte bra.
Azzi hoppade allt, tittade lite på tunnorna och stannade 1gång men sen fick det jätte bra. Fick hoppa alla hinder som vi hoppade förra gången plus tunnorna och jag fick hoppa stocken och stigsprånget också.
Imorgon blir det nog inte ridning utan hon får vila imorgon, kanske även på söndag eller om jag longerar då. Vi får se.
Jag får blogga lite mer imorgon, :)

Vill ni att jag ska blogga om något speciellt så kommentera :)


Innan jag åker :)

Hemma från skolan nu hade orientering nu de sista gick faktiskt ganska bra ändå hittade alla i medelsvåra kartan den svåra kartan räckte inte tiden till riktigt ;) så jag tror nog att de blir MVG banan på onsdag :)
Sen så självklart började de ju attt regna kul verkligen ! hoppas de inte gör de ikväll eftersom de är terrängträning då och snälla Emma ställer upp som fotograf idag ! så ikväll blir de förhoppningsvis några bilder :D



Yes, tillbaka

Kan bara säga FÖRLÅT för min uppdatering men nu ska de bli bättre! Jag lovar :)

Men iallafall idag så blir det terräng träning. Kommer kanske några bilder ikväll, det beror på om någon tar kort. Men vi får se. Azzi får iallafall följa med ut och hoppa idag också. Skriver mer om ridpasset ikväll.

Ny design kommer upp imorgon :)

Ska gå upp och baka kladdkaka nu :)


tidinställt

Är i skolan och solen skiner underbart utanför , så man har ju ingen lust att sitta i en lektionssal ;o men aja that's life vi slutar ju snart har ju bara en lektion kvar , idroott tror vi ska ha orientering för vi har ju de på snapen på onsdag är lite orolig för hur de ska gå ! :o 
Men just nu sitter jag och taggar för ikväll då de är terrängträning igen ! ska nog åka ut lite tidigare och göra iordning henne :)

P e a c e N o t W a r :)

I skolan

Halloj igen ! sitter i skolans datasal och försöker jobba med debattgrejjen och de går ganska så framåt är nästan klar ska bara hitta lite dåliga saker med fossila bränslen så jag kan glänsa xtra mycket med mina förnybara saker :) fast tror vi ligger bättre till faktiskt än dom andra !

ne nu ska jag fortsätta jobba !


på morgonEN

Godmorgon !

håller på och försöker få ner lite frukost i magen så passar på att skicka iväg ett inlägg när jag ändå har datan igång :)
som första lektion har vi franska , mindre kul faktiskt och sen något förhör på de får se hur e går glömde träna på orden igår ;)  som vanligt på fredagar så slutar vi 20 över 3 as trist men sen runt halv 4r blir de att ta sig ut till stallet för terräng åsen grillning på de om jag inte minns fel !

puuuss så länge !



kolla trailern

har precis kollat klart på filmen och säger bara en sak , jag håller mejj nog undan vattnet ett tag ! kolla traiern så föstår ninog och ännu bättre om ni kollar på filmen !




moviieetime !

så varit uppe och hämtat lite rostade mackor nu äre dags för filmtiiime ! :D de fick bli P I R A N H A  vet inte riktigt va de är för ngn men de får vi se ha de bäst så länge så hörs vi !

 

It's a rainy day !

kom precis hem från stallet otur som man har så tänker man att man ska skynda sig dit innan regnet kommer så när man går utanför dörren så ösregnar de !
De gick bra i stallet oxå faktiskt tog inte så lång tid ;) gick och kolla på lite lektioner och så innan jag åkte hem sen så när man skulle cykla hem så ösregnar de ännu mer ! så rätt så blöt blev man nu faktiskt synd att man inte hade med sig shampoo&balsam ! haha , ne om man skulle ta sig lite kvällsmat , ja får nog bli så vi hörs snart igen !

 


snart dags att åka !

Snart är de dags att byta om till lite stallkläder för att cykla iväg till stallet för att hjälpa till på handikappen , förhoppningsvis går de bra hehe :)
sen ikväll får de bli fiiilm ! har laddat ner en ny film så hoppas att den hinner ladda klart :)



hihi söööt !


wohoo

arbetet flyter på ganska bra faktiskt ! whihooo snart klar ju :D

skrev aldrig vad som händer idag , mn har inte några speciella planer direkt ska upp till stallet för att hjälpa till med handikappen eftersom både linnea karro och matilda är i stockholm med skolan idag , så då fick man rycka in istället ;) ikväll händer inte så mycket mer än de , vem vet kanske går ut och springer lite igen ! haha såg bland annat när jag spände magen att jag hade fått 2 rutor och det är inte fett utan de är stenhårt ! wohoo så nu gäller de att ligga i haha , helt onödigt för er att veta men ahh !

 slänger upp en bild på snygga zac efron bara för att jag inte har ngn annan bild !

Debattgrejj

Hejjsan , bloggar just nu från skolan har egentligen elevens val matte ;o men istälelt jobbar jag lite med geografi eftersom vi har ngn sorts debatt grejj nästa tisdag och jag har vågenergi vilket man inte alls hittar mycket om ;O men ajaa jag tror jag kan försvara de ändå !
ne nu måste jag jobba vidare bloggar mera sen !

 

KvällsInlägg

Har precis kollat dear john med en kompis , alltid lika bra fast inget slår pearl harbor alltså ! så sjuuuukt bra :D

Just nu har min kvällsmat just blivit uppäten och har bara te't kvar kollar oxå på ngt på tvn tror de hette dom 2 tornen ;) 
Snart ska man väll sova och tagga för en ny dag i skolan ! så ni får ha de så bra så hoppas vi på en bra dag imorgon :)



*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

tog precis ur kladdkakan ur ugnen och de doftar underbart ! men nu så är man ju inte sugen längre för kom ju på att de bara är en månad kvar tills Australien resan blir av !!! Så istället får de bli en joggintur här snart känns mer hälsosamt faktiskt :) haha vilka problem ibland alltså (:
Blev ett ganska så onödigt inlägg kände jag nu men ibland behövs dom oxå !
 

2 söta tröjor = hiss :)

                                                    

va inne och kika lite på HÖÖKS nyss och hittade dessa små söta toppar , funderar på att köpa hem 2 sådana . Jättesöta med gulligt blommönster ! :)

 



Vad gör ni denna dag ?

nyss hemkommen från skolan , hade mattenationella C-delen idag den gick väll sådär , när alla började jämföra svar fick jag även reda på alla fel man hade gjort så hoppas på de bästa just nu ! 
Fick även sluta en timma tidigare för de var några som gjorde muntligt eneglsk nationella , jag har inte gjort de riktigt än men hoppas jag får göra de snart !

Händer inte så mycket idag blir en joggingtur senare ikväll när de blir lite svalare för just nu är luften så varm ! så istället lägger vi oss och solar efter maten :)

  


failbilder ! so take a look :)











Vill ni se mer utav dessa otroligt fina failbilder ???  säg då bara till !


k

Förlåt var dålig uppdaterning, men blogg.se har varit krångligt ett tag. Men nu har dom äntligen fixat till det.

Skriver mer ikväll :)


Linnea

vattnet är kallt ;o

har precis badat fötterna i poolen sviiinkallt vare de iaf speciellt när man legat i solen 2 timmar ;o haha !
någon utav er läsare som har satt upp poolen än ??

ska iaf byta om nu så detta får bli de sista inlägget innan jag åker sen har jag gjort ett tidinställt så ni blir lite uppdaterade iaf :)

Om de blir uteritt eller inte får vi se jag vet inte riktigt vad jag vill , vill ju egentligen båda !

men ha de så bra så syns vi ikväll !

P e a c e S t a n d f o r F r ee d o m V i o l e n c e S t a n d f o r W a r

 

sol i trädgården :D

la mejj precis ute i trädgården i bikini as skönt är de solen steker på riktigt bra , så förhoppningsvis är jag inte blekast i skolan imorrn ! :D  ännu bättre är de med Enrique Iglesias med hero i öronen ! sjukt bra är låten !

ne nu ska jag fortsätta äta min mat och sola lite till ni får lyssna på den baiga låten så länge !



Jag älskar sommaren !

sådär är hemma nu , åt frukost i skolan för att se hur de var och den var helt okej faktiskt mackorna var iaf goda ! haha :)
Är förresten lika bra väder som de var igår så de blir nog att sova en stund i solen innan jag drar mejj mot stallet faktiskt , så man får lite färg på benen :)

På ridlektionen vet jag faktiskt inte vad som händer , de rycktades om att vi skulle rida ut igen men om vi inte gör de så är de nog hoppning :)

under dagen så kommer ett gäng failbilder upp här på bloggen så håll utkik efter de !



blääää

just nu dissar jag  dom går en lite på nerverna just nu går de inte se vad vi har skrivit ! hoppas dom löser de snart !


förlåt för dålig uppdatering !

hejjsan förlåt för den dåliga uppdateringen idag !! men de har vari lite mycket idag , skolan var helt okej sen när jag kom hem så skulle jag ut och springa men la mejj och sola istället man blev faktiskt lite brun :D ! Förresten sjukt underbart väder idag !
Jaa iallfall så ringde en kompis och fråga om jag ville hänga med till hamnen och ta en glass vilket jag ville :D as varmt och skönt var de där nere , sen fick jag lite bråttom för jag skulle träffa linnea lite över 5 och jag kom hem 20över 3 ;o ajaa jag hann precis iaf och hon träna lite på dresyrprogram och jag var den ''hårda'' dressyrdomaren ! men de s¨g fint ut ;)

vif halv 7 så var vi på terrängkurs och nu måste jag fixa lite andra grejjer om de ska bli av och hoppas verkligen de är en terrängtävling i augusti !

ne nu måste jag sova om jag ska komma upp imorgon för att äta frukost i skolan ;o lite lyx ja hahha ne skojja !

 

Dagen + annat

Hemma nu och har varit det ett tag men jag har ätitn och duschat innan så.

Ridpasset idag gick faktiskt bra.
Red på gräset idag med. Azzi var fortfarande stark men i slutet blev hon riktigt fin!
Ska rida för elin imorgon eller på onsdag får se. Ska även träna in ett dressyrprogram (haha) !

Ska snart tillbaka till stallet för att hämta min pärm som jag glömde !
Typiskt mig, kan man säga. Sen ikväll händer väll inte så mkt, bara läsa på musikprovet och sen blogga lite mer.

Imorgon blire först att plugga massa, så mycket jag hinner. Sen iväg till stallet och rida och sen kurs vid halv7.
Kommer hem vid 8tiden så blir nog inte så mycket upptadering.

På tisdag blire skogen igen tror jag, eller om det är hoppning vi får se!

På onsdag ska jag klippa och färga håret, sen till stallet och rida. Hem sova läänge.

På torsdag drar alla 8:orna till Stockholm så det blir ingen uppdatering från mig. Men bloggar mer på fredagen istället.
På fredag blire terräng träning igen och sen ska vi grilla med årseleverna efter om det är fint väder.


hemma igen

Kom precis hem efter konfirmationen , i kyrkan var väll sådär lagom segt och lite efter de oxå men annars var de helt okej , så nu är de rätt skönt att vara hemma igen ! :D

Sitter just nu i solen rätt skönt där faktiskt och funderar på vad man ska göra om man ska ta en joggingtur nu med en gång eller lite senare sen , har inte lyckats bestämma mejj :P  något utav de blir de iallafall .
Har ingen lust med skola imorrn heller de känns lite sådär lagom segt faktiskt men ajaa inget man kan göra åt (;

Ne nu ska jag försöka bestämma mejj hejdåå så länge !


frukost

Har varit vaken ett tag, men har haft fullt upp med att ringa, prata, tv och annat.

Snart får ni veta hemligheten, antagligen imorgon :)

drar till stallet efter 1, och idag blire dressyrtrim och sits! Måste bli bättre nu!
Bildbomb kommer under dagen.

Ska käka frukost nu, bloggar mer sen :)



Lite kort ;)

Snart konfirmation och jag sitter fortfarande i pyjamas inte bra !  så nu får de bli ett litet kortare inlägg , har ingen aning om när jag kommer hem så ska försöka hinna ett tidinställt inlägg , men ni får eran uppdatering sen när jag kommer hem ;) de blir inget stall idag men får se om jag går ut och springer sen när ja är hemma eftersom de säkert kommer bjudas på kakor !! men ha de bra så länge så hörs vi !

 

hissar ! kompispris



Hissar Icas nya reklam film den har dom lyckats med ! fast inget slår sportlovs reklamen !


Till er som tävlar i hoppning.

Tänkte skriva lite om vad jag tycker är viktigt när man tävlar i hoppning :)
Läste detta på stallbacken och höll faktiskt med så jag tycker faktikst så här med !

När du går banan
Var noga med att gå exakt de vägar du tänker rida sedan. Dels märker du då om det finns några gropar som hästen kan snubbla i, dels minskar risken att du svänger för tidigt när du rider.
Koncentrera dig på att gå banan, gå inte och prata om annat med kompisen.
Om du hinner: gå omhoppningsbanan också, för det får du ingen möjlighet att göra senare.

När du ska lära dig banan.
En del tycker det är lättast att lära sig vägen (långsida, snett igenom, snett igenom, långsida innannför spåret...). Andra tycker det är lättare att lära sig färgen på hindren (blå-vitt, vit grind, grönt, röda lådor...).

Handskar på stilhoppning.
Alla färger är tillåtna, men tänk på att med vita handskar syns det väldigt bra vad du gör med händerna.

När du hoppar banan.
Tänk på startlinjen och mållinjen som hinder. Då minskar risken för att du rider över dem åt fel håll, eller slutar rida för tidigt.


Design

Har verkligen inget att skriva om just nu och så.

Kan säga att jag gör lite headers åt andra, bara dom jag känner!
Lägger upp några headers som jag gjort :)






Två olika headers, gjort i olika program.
Vill ni ha en till eran så kommentera.
Header+design ingår :)


Dagen lite smått

Har varit hemma ett tag nu, men har sett på film på tv så har inte tänkt på att blogga.

Elin hjälpte som sagt mig lite idag med dressyren. Gav mig lite tips på hur man får högre poäng i dressyren.
Hon gav mig även lite andra tips som jag och Azzi ska träna på nu innan hon åker hem. Ska nog ta och rida för Elin 1 gång i veckan då hon kan hjälpa mig mer i dressyren och ge mig mer tips.
Orkar inte skriva om ridpasset, men det gick rätt bra, i slutet blev hon väldigt fin och lyssnade och så.
Imorgon ska jag rida med inspänningstyglar och sen ska jag tänka mest på min sits. Den behöver förbättras, tycker jag!

Ni undrar säkert varför hon gav mig tips i dressyren. Men jag berättar det lite senare så att jag vet allt är säkert :)

Ska käka mat nu, bloggar mer sen :)

 

Rubriker duvet !

Kom precis hem så har precis hunnit duscha ;) Va en sväng i stallet där mötte jag även upp linnéa som var borta vid vattenhindret och red , hjälpte henne lite med dressyren och rättade till lite småfel och så och gav henne lite xtra tips om hur hon skulle kunna få högre poäng ;) Nu blev ni kanske lite nyfikna när jag sa poäng men de får linnéa berätta mer om ;) Så vi var där ute ett tag , sen när vi gick tillbaka till stallet så mötte vi matilda och sen blev de att vi stod och pratade lite och så , sen när allt var klart cyklade vi hem , så mycket mer hann vi inte med idag (;

Ikväll händer inte så mycket ska snart ut och träffa en kompis kanske de blir en glass i hamnen llr ngt liknande , annars så har jag faktiskt planerat att sova tidigt eftersom de är upp tidigt för att gå på kusinens konfirmation ;)

 

Svar på tal

Anonym om Elin Dissar:
JA i din blogg har du skrivit om andra i ex ridhuset, men det är längesedan.

svar: jaa ingen är perfekt och ja tar på mejj ansvaret och har även dissat mejj själv , men som sagt har ändrat mejj mycket på den sista tiden .


Elin Dissar

                                              

Den här  går till folk med dålig attityd både mot hästar och människor , detta förekommer vanligtvis på tävlingsplatser då de brukar vara mest folk . Så tråkigt när man är nöjd över ngt så är de alltid någon som säger något annat , Men värst av allt är när arrangörerna är otrevliga tex om man frågar något eller om man inte visste riktigt att man inte ick gå där till exempel . Det är ju ändå dom som ska göra de bästa intrycket för att man ska vilja komma tillbaka och de har man ju ingen lust till om dom svarar lite nonchalant och är lite griniga , men de gäller ju även dom som har hästar överhuvudtaget , så ja tycker att alla ska tänka på hur man beter sig och inte bara '' h ä r   k o mm e r   j a g '' så kommer allt bli så mycket bättre ;) men de är vad jag tycker .


har ni själva råkat ut för något sådant här ??

Bilder från terrängen
































































































































Terräng träning :)

Som elin redan har skrivit så hade vi ju terräng träning igår.

Började rida fram lite själva och sen hjälpa Linda oss lite. Sen började vi hoppa en lite stock, jag trodde att azzi skulle kolla men hon kollade inget utan bara hoppade. Sen hoppade vi en liten större stock, trodde även där att hon skulle kolla och kanske stanna, men nepp hon hoppade tittade bara lite men hoppade jätte fint. Sen red vi upp och ner för banken i skritt, trav och galopp, även där gick hon jätte bra. Sen hoppade vi den stora stocken hon tittade lite men hoppade. Sen fick jag, elin, matilda och erika hoppa kanninburarna. Hon tittade och så men hon hoppade. Sen när vi skulle hoppa den åt andra hållet, var dom inte alls läskiga hon bara sprang på och hoppade. Sen gick vi ut till hagen där några hinder står. Där hoppade vi dom små däcken. Azzi tyckte dom såg konstiga ut och stannade till lite men sen hoppade hon. Sen fick jag komma en gång till och då hoppade hon bättre. Sen hoppade vi en liten stock till där inne. Sen gick vi ut till e20. Först hoppade vi det lilla diket. Det gick även väldigt bra på det, så jag fråga om jag fick hoppa den mellersta diket och sen stocken efteråt. Klart jag fick det och även elin. Det gick väldigt bra för oss båda. Sen hoppade björkhindret som var lite lägre, hoppade väldigt fint där med. Sen gick vi bort till vattnet där vi först galopperade igenom, självklart taggade Azzi till eftersom hon älskar vatten, och precis efter vattnet så bockar hon 2gånger, eller ah försöker. Sen red vi först vattnet och sen ett liten hinder efteråt och så först hindret och sen vattnet. Azzi taggade till jävligt mycket, och sen när vi skulle skritta av så travade hon nästan hela tiden, så jag fick skritta av henne i paddocken istället :)

Bilder kommer :)



Sista chansen till frågestunden !

Godmorgon alla bloggläsare , är upp lite tidigare än vanligt och de beror mest på att jag snart ska iväg till Maria & Frida för att fortsätta planera våran idrottslektion vi planera de mesta igår idag ska vi mest sätta ihop uppvärmningen ;) Får vi se om vi kommer fram till ngt bra !

När jag kommer hem funderar jag på att gå ut och springa en sväng har ju inte gjort de sen påsklovet så är kanske dags igen nu :D  Sen tror jag de blir att cykla ut till stallet för att kolla läget , tror de skulle vara ngn ''prova på '' ridning så ska kolla om dom vill ha lite mer hjälp ;)

vi ska även ge svar på era frågor från frågestunden så om ni har någon mer fråga så har ni till ikväll på er !

 


Mer om träningen i ett annat inlägg :)

Har inte bloggat på ett tag jag vet, men jag har inte haft någon tid alls. Men tur att Elin har bloggat ändå.

Igår var det ju terrängträning. Skriver mer om det i ett annant inlägg :)

Idag åker jag ut till stallet vid 2 ungefär, sen släpper jag in dom vid halv3. Sen ska jag även rida också. Idag blir det ett dressyr pass faktiskt. Mamma kanske kan följa med ut och ta lite kort och även filma lite, ska kolla :)


Terrängträning

träningen idag gick verkligen super ! Vi började hoppa fram på en liten ministock och de gick bra När vi sedan började hoppa på dom lite större stockarna så blev hon lite piggare och tyckte de va jättekul att springa lite fortare efter hindren :D ! Vi hoppade även banken fast den lilla så alla kunde hoppa där hade hon inga problem med ! 

Vi tog en ganska så stor stock innan vi gick och hoppa dom lite roliga hindren och där skulle vi styra på en del utav stocken som var lite lägre fast ja kom in så konstigt så de hade blivit lite konstigt om jag hoppade på de lilla skulle bli snett då så jag tog den höga sidan men den plocka hon så lätt så och efter den så taggade hon till varje gång så när jag gjorde galoppfattning så bocka hon hihi söt är hon ♥  ! 
sen hoppade vi en så kallade kaninburen och den tyckte hon var lite halvläskig så hon gjorde världens hopp och  böjde ner nosen jättemycket ! haha fast andra gången blev mycket bättre ;)
efter den så gick vi till däcken och trodde faktiskt hon skulle kolla mer på dom än vad hon gjorde men hon hoppade dom och tyckte de va jätteroligt !

Vi hoppade även lite dicken och fler stockar och även några såkallade vindskydd och vattenhindret ;) Är såklart supernöjd över dagen och hästen ! ♥ var så man inte ville sluta rida , så nu längtar jag till nästa vecka då vi ska hoppa därute igen !:D
 
Har även massa bilder som jag kan lägga upp om ni vill se ??



Lady Mary ♥

Fick en förfrågan om jag kunde skriva mer om Den häst jag rider just nu , så tänkte göra de i detta inlägg :)

LadyMary som hon heter är inte min häst utan ridskolans men man kan säga att hon är nästan som min , jag har de mesta ansvaret för henne eftersom hon är min så kallade ''sköthäst'' eller vad man ska säga . Och hon har inte stått på ridskolan särskilt länge utan sen lite innan jul kom hon hit !
Jag var även den första som fick testa henne i ridhuset en söndag (tror jag) och sedan dess har jag alltid älskat henne hon var undebar att rida och hennes personlihet är oxå underbart så trevlig så :) Sen så har de blivit att jag fortsatt rida henne men de är nu på sista tiden jag ridit henne som mest ! Hittills varje tisdag och varje fredag :D Kan säga att båda 2 har utvecklats så ngt enormt mycket ! i början så kanske de inte var så vackert hon orkade inte riktigt bära upp sig själv och jag visste inte hur man skulle göra riktigt men nu när vi fått ännu mer hjälp så har hon blivit mycket starkare och jag har blivit bättre ! De är småsaker som gör enorm skillnad och nu är hon ännu mer underbar att rida :D

Jag har tävlat henne i både dressyr&hoppning  , en gång i hoppning då vi hoppa 60-70 som en mjukstart  och då kom vi runt båda gångerna felfria så jag hoppas att de blir många fler sådana och kanske även ngn Lokal till hösten då hon har biffat till sig lite , Dressyr har jag startat 4 gånger med henne där har vi 2 första placeringar i LC:1 och LB:1 gick de sådär första gången och andra gången som var i Grästorp kom vi 1 poäng utanför placering vilket var riktigt bra ändå , de var ju trots allt våran 1:sta lokal och på bortaplan :)
Men även där kommer de bli fler gånger och hoppas på fler många fina placeringar ! Har även blivit tillfrågad om jag vill vara med i dressyrlaget till hösten och vara med i DIV3 och rida alla 3 ggr de tackar man inte nej till , så ska bara prata med ridskolechefen så hoppas hon är på min sida :D
Har även tänkt att ställa upp i en terrängtävling men även den kommer bi till hösten då hon har fått mer muskler och vi jobbat med galoppen lite mer ;) Så hoppas hon sköter sig bra på träningarna :)

Kan ju även passa på att säga vad de är för en häst jag sitter på , hon är ca 160 cm hög och är en skimmel sto helt underbar !
Hon är även en Angloarab , ganska lugn i sättet men i vissa situationer kan hon tända till ! Hon fyllde 9 år i år så hon är född 2002 , hennes pappa vet jag att han var en duktig hopphingst så kanske är därför hon tycker att hoppning är riktigt roligt ! Hennes mamma vet jag inte så mycket om men skulle gissa på att hon är en dressyrhäst eftersom de är LMs starka sida :D 

om de är ngt jag glömt berätta eller om ni vill veta mer så fråga gärna !

Puuusss från oss !



Fortsättt att önska inlägg !

Lite om Vad som Händer idag

Tjena mors , kom hem för 20 minuter sen ungefär helt okej skoldag gick rätt så snabbt ;)

Ska snart ut till stallet elle om en halvtimma ungefär och jag hoppas vi har terräng idag ! tror vi skulle ha de de lät så på henne sist jag pratade med henne om de , så nu håller vi tummarna för de ! :D Och om vi har de så hoppas jag att ja får ''min'' häst och jag hoppas jag får henne överhuvudtaget skulle vara riktigt skojj att se hur hon är där ute än så länge har hon bara ''hoppat'' vattenhindret :)

Får se om de blir några kort då , ska se om jag kan haffa en fotograf :)

Ikväll vet jag inte vad som händer mer än stallet får se lite vad jag orkar :)



Enrique Eglesias

Sitter och halvsover framför nyheterna och lyssnar till E n r i q u e    E g l e s i a s   och måste säga at jag har hittat en till favorit sångare !  Han sjunger riktigt bra och har suttit och nördat hans låtar typ hela dagen ;o as bra ! :D  Lyssna själva ! 
 
H e r o



Do you know



o you know


Tonight I'm fucking you



Så nu har  ni lite att lyssna på under kvällen ha de så bra så hörs vi imorgon med ännu mer update's !


Heeejjsan igen !

Hejjsan , har precis sett pearl harbor med en kompis as bra film måste jag säga ! Har sett den kanske ett 20tal gånger men man tröttnar aldrig på den ! :D:D

Och nu sitter man framför datan och tvn igen man kommer inte längre än hit ;o ne men ska in i duschen innan man somnar och sen känns de xtra gött att man har sovmorgon imorrn :D !

Ser att ni har önskat på bra , fortsätt så så kommer inläggen ni önskat upp här imorgon !



Vad vill just DU läsa om ?? var med och önska inlägget , ni bestämmer vad vi ska skriva om !




kak-film-bloggdag

Trök väder vi har i Sverige nuförtiden !?? 

Började dagen med mattenationella och de gick väll sådär tror jag kändes ganska bra på första delen så hoppas de är godkänt iaf ! andra delen gick lite sämre fattade inte riktigt hur man skulle räkna ut de men lyckades komma fram till en lösning iaf :)

Just nu sitter jag och lyssnar på Justin Bieber;o och äter kakor och dricker te jaa så får min torsdag se ut kanske går ut och springer sen men får nog bli en sådan där kak-tv-bloggdag idag ! :)





Hiss&Diss i samma inlägg ;)

                                  

Dagens Hiss går till HÖÖKS nya kollektions schabark , denna modellen tycker jag är sjukt snygg och jag gillar de blåa starkt då i hoppstrl ! Känner för att besälla hem ett sådant faktiskt och de ska jag nog göra oxå så småningom när pengarna kommer ! :)






Dagens Diss går till Kissies brors låt S T U R E-p Ja lyssna själva så förstår ni varför . Lägg märke till när han säger Röda Byxor låter lite småkul faktiskt ;)




Rubrik ?? svårt att komma på !

Sådär nu har vi gjort klart idrottgrejjen den blev faktiskt helt okej vi har fortfarande lite kvar att jobba med men de ska vi ta i helgen llr nästa vecka !
Nu ska man bara fixxa sig iordning lite för att sedan invänta kvällens andra ''gäst'' men medans jag väntar funderar jag på att plugga lite till mattenationella som vi har imorgon :/ inget man taggar till direkt .

Ska försöka lägga upp en Hiss&Diss oxå !

 


heeeeeeeeeeejj

har varit hemma en stund nu , hade ju ''lekdag'' i skolan de gick ganska bra för vårat lag fast vi vann dock inte men aja bättre än inget iaf :)

Känner mejj även lite småduktig nu oxå har ju städat och våttorkat mitt rum ! har börjat göra de hela tiden nu haha att städa kan vara roligt ibland :)

Snart kommer 2 kompisar hit så ska vi försöka göra klart våran idrottslektion som vi ska hålla i nästa tisdag får se hur de går (a)
Sen senare ikväll kanske P***** kommer men vi får se inte säkert än ;) men nu ska jag gå vi hörs sen ! :D


innan skolan !

ojjojjdå jag hinner blogga innan jag drar iväg till skolan;o har idrottsdag och börjar 9 rätt skönt att ha lite sovmorgon faktiskt . Idag ska man bara städa plugga matte och få lite besök sen så händer inte så mycket mer :) men måste göra mejj iording hejdåå !


FRÅGESTUNDEN !!!!!

                                                 GLÖM INTE FRÅGESTUNDEN !!!!!!  

                              http://hastochponnyryttare.blogg.se/2011/april/fragestund.html
                               
                                           DEN AVSLUTAS I SLUTET PÅ DENNA VECKA

 

lite utav ridlektionen fråga om ni vill veta mer !

hejjsan , ridlektionen gick rätt bra faktiskt , vi red ut i skogen , de va en aning kallt men de gick ! Vi tappa bort oss lite eller vi skulle hitta en väg ut och de gick ju sådär faktiskt , men vi överlevde hästarna tyckte nog att de var roligt !
De märktes iaf på en del ! jag hade LM och även hon tyckte de var roligt !

Ne nu ska jag sova och tagga för ännu en dag i skolan fast vi har ju idrottsdag så de blir rätt okej ändå :)





Bildbomb !













rådjur








Hejjsan Hoppsan

kom precis hem och sitter och tittar ut genom fönstret och ser till min förtvivlan att de snöar ute !!!! Vad hände med sommaren som var här för en vecka sedan !!! Solen lyser lite iaf fast de är fortfarande riktigt kallt ;/

Senare sen ska jag ta mejj ut till stallet förhoppningsvis är de uppehåll då , och om de fortfarande är uppehåll ikväll så blir de en uteritt på lektionen  och om de regnar/snöar så är de troligtvis markarbete :) De får vi se sen ikväll , dagen förövrigt har varit ganska så seg har inte hänt så mycket.
ska försöka ladda upp bilderna jag tog igår på Azzi ska bra lägga in dom först !


Bild från i söndags <3

lite om idag

Har varit hemma ett bra tag nu men har haft lite annat att göra ;) Åkte till stallet och putsade träns stövlar och stallskor de blev riktigt fint faktiskt eftersom allt var täckt av damm -.-
Gick även med Linnéa ut och gick med azzi och passade även på att ta några kort som jag laddar upp här imorgon men ni ska få ett litet smakprov ;)
Kom äve hem tidigare än väntat idag vilket var ganska skönt imorgon väntar uteritt om vädret tillåter :)


Tävlingsbilderna från 1 maj !



hihi stoooor häst !




gillar denna bilden skarpt , bara att min hand kunde varit längre fram på tygeln :)












sommar snart kanske?

Har varit hemma ett bra tag nu, men har haft lite annat för mig.
Jag skulle egentligen laddat upp en bildbomb ffrån igår , men pallar faktiskt inte :)

Idag gick jag ut och gick på Azzi på 40minuter kanske? Elin och Matilda var även med ett tag.
Elin fotade lite tror hon lägger upp några här sen :)

Men ska faktiskt ta och se på tv och sen sova :)




Klart

Nu har jag beställt mitt scapa schabrak. Men tänker inte säga vilken färg.
Den som gissar rätt först på vilken färg jag valde får en feet länkning :)

Näh, nu ska jag inte sitta här mer, måste ju faktiskt plugga lite också.
mer bloggning och bildbomb ikväll efter stallet :)



Tävlingen I Grästorp :)

Eftersom jag aldrig lastat henneförrut så åkte vi dit lite tidigare så runt halv 12 så hade vi lastat klart de tog bara 2 ´minuter sen var hon inne rätt skönt faktiskt :) !
Sen så stod hon still hela vägen vi stannade lite utanför skara och kolla till henne men de va inga problem , sen kom vi fram till Grästopr runt halv 2-2 så vi hade väldigt gott om tid så vi tog allt lungt och fint ;) Jag och matilda gick och kolla läget lite så vi visste vart allt va och så , men de var en ganska så liten anläggning så de var inte så svårt .
Väl på framridningen kändes hon helt okej hennes undertramp var mycket bättre och fint sen så bärde hon sig otroligt bra !
Sen när jag skulle in på banan och skulle precis starta så kommer en annan tant in och bara du får gå ut igen för vi ska ha prisutdelning nu , man bara hallå ni hade en paus på 20 minuter ni kunde haft den då eller vänta i 5 minuter så jag hade kunnat rida klart för mer tar de ju inte . Men iställer fick jag gå ut och vänta i ytterligare 10 minuter sen när jag skulle starta gjprde jag världens tabbe och red fel väg ;o ajaa händer alla nån gång så fick 2- poäng :/

Hon var iaf jättehärlig och rida på banan och bärde sig jättebra , sen är hon inte så stark än för att gå i en hög form länge som domaren ville ha , men de är sådant vi försöker bygga upp under träningarna !

Lastningen hem gick på 2 sekunder då gick hon bara rätt in as skönt och även på hemfärden stod hon still , sen tyckte hon att de var jätteskönt att komma till sin box igen då hon rullade sig med en gång :):)

Trots lite missöden så är jag nöjd över dagen de var ju trots allt våran första lokal och första gången vi tävla på bortaplan tillsammans ♥


Behöver mer hjälp.

Har bestämnt mig för att det blir ett scapa schabrak.
Men velar just nu mellan om jag ska köpa ett rött eller limegrönt.

Snälla hjälp mig :)


lite allmänt

Hejjsan, kom hem från skolan alldeles nyss slapp den sista lektionen as skönt att sluta lite tidigare på en måndag :) Idag händer inte mycket mer än att cykla ut till stallet för att putsa allting från igår och plocka iordning alla andra grejjer oxå , förhoppningsvis så hinner jag innan regnet kommer !

Men hade tänkt att skriva lite om tävlingen från igår och bilderna kommer upp ikväll eftersom dom ligger i pappas kamera ;) men hörs snart !





Svar till Anonym

Anonym om Snälla, behöver hjälp!:
Min röst faller på Scapa! Marin eller rött håller i längden färgmässigt men ett orange kanske är bra för känslan.


Svar: ett scapa skulle vara kul då jag bara älskar dom. Men färgen är problemet.
Marin är lite vanligt och rött skulle passa väldigt bra, men är rädd för att ångra mig om jag köper ett rött :)




Snälla, behöver hjälp!

Kan inte bestämma mig längre.
Vet inte om jag ska förbeställa ett Scapa schabrak eller ett Union Jack Saddle pad JW.
Om jag nu ska jag beställa ett scapa, ska jag köpa ett rött, marin, lime, orange, svart eller turkost?
Båda är ju lika snygga och lika dyra. Snälla hjälp mig :)



ont i ryggen

hoppas ni gillade det förra inlägget om Evert och Lina.
Ska kanske börja med en ryttare som tragit sig från botten till toppen på några år ett sånt inlägg.
Skulle de vara roligt?

Idag cyklade jag ut till stallet vid halv2 och hämtade Azzi från hagen dirket. Tog in henne och kände igenom henne och kolla så att hon inte hade ont. Självklart så skönk hon ner med ryggen när jag kände där, så ingen ridning för mig idag. Borstade henne noga och sen gick vi ut och gick i 40minuter och hon fick även käka lite gräs på vägen. Sen väl tillbaka så satte jag på henne ett regntäcke eftersom det började regna. Nu ska Azzi vila kanske hela veckan, det beror på ryggen hur ont hon har. Men ska iallafall gå ut och gå med henne ändå. Ska kolla ryggen imorgon och se hur ont hon har imorgon men hon får ändå vila imorgon. Ska även på utvecklings samtal, inte kul -.-




Info om "Evert" och Lina Sjögren

Jag kan inte så jätte mycket men ska iallafall skriva vad jag kan :)

Evert eller Evertino som han egentligen heter är en fux valack vet inte hur gammal han är med kanske runt 16 skulle jag tro. Han kom 3:tra i Falsterbo Grand Prix med Lina Sjögren. Evert som han kallas är en väldigt snäll häst som inte skulle göra en fluga något illa. Hoppar gör han väldigt bra.

Mer vet jag faktiskt inte :)
Kanske ska ta mig lite tid och skriva om Lina också :)


Lina Sjögren tillhörde den svenska hoppeliten.
Men en skada på stjärn-hästen Evertino gjorde att karriärkurvan störtdök.
Med Cardelia finns förutsättningarna ta sig tillbaka till ridsportens finrum igen.
I helgen slutade Sjögren på 17:e plats med Cardelia och på femte plats med Palazzo när Karlshamns RK:s nationella 1.50-hoppning avgjordes.

För tre år sedan nådde Lina Sjögren karriärens höjdpunkt.
Tredjeplatsen i Falsterbos Grand Prix gjorde att många ögon riktades mot Hässleholmstjejen som tävlar för Sölvesborgs RK.
Efter den framgången plockades hon upp i landslagets spetstrupp.
– Man fick resa runt om i värld-en och bestämma mycket själv, berättar hon.
Men på väg ner till en tävling i Schweiz, så skadade sig stjärnhästen Evertino.
– Det var i Belgien, på en träning. Han slet av en sena.
Den skadan påverkade Lina Sjögrens karriär väldigt negativt.
– Det gick så här, säger Sjögren och pekar i en kurva rakt ner mot marken.
– Har man ingen häst så spelar det ingen roll vad man är för ryttare. Utan häst så är man noll.
Sjögren fick börja jobba med de hästar som kom underifrån.
– Men man kan inte bara ta vad som helst. De behöver rutin.
De va lite som jag hittat på internet om henne.

Lina är en snäll person som komemr från underbara Skåne. Hon är barn till Stefan Sjögren som är min farfars kusins barn.
Haha det var de enda jag kom på just nu men hoppas ni tyckte det var roligt med lite sånt här.

Jag och Evert



BlåGul Outfit

                         


mat

Har varit vaken en stund nu, men har bara inte orkat sätta mig vid datorn :)
Ser just nu på tv och lagar mat helt själv faktiskt.
Drar ut till stallet sen vid halv2 tiden och rider dirket då. Ska rida ute eftersom det är så fint väder.
Men bloggar mer sen i kväll typ :)

Info om Evert kommer också kommai kväll :)




Tävlingsdags !

Tävlingsdag ! , sitter här och försöker inte vara så nervös som jag är men de är ju trots allt första tävlingen på bortaplan ! ska bli grymt kul i iaf , ska snart upp och äta frukost och försöka lugna nerverna , sen vid 11 beger vi oxx ut till stallet för att packa de sista sen senast 12 ska vi åka från stallet om allt går som de ska ;) .

Ajaa nu ska jag upp och äta lite , Ett lycka till kanske ??



lite om idag :)

hejhej sitter just nu med godispåsen i högsta hugg och bredvid mejj sitter matilda och samtidigt sitter vi och taggar för imorgon som äntligen fick ett bra slut !  Ridnigen idag gick helt okej va lite små grejjer som vi fortfarande behöver träna på men de är ju bara ngt att jobba vidare på :)
Annars gick de bra jag red igenom programmet 2 ggr och andra gången gick som bäst !

men nu ska vi sova så vi hörs imorgon Godnatt ! :D




Svaaaaaaaaaaaaar

Anonym om svar på läsarfråga !:
Krävs lokalicens :)

svar : jaa javet de har jag redan ändåså .


RSS 2.0