vad vill ni?

det är fortfarande folk som kikar in, saknar ni att vi bloggar här?


www.ponyhoppning.blogg.se

Som Elin skrev, så kommer vi nu efter några diskutioner blogga själva ett tag.
Men bloggen kommer inte tas bort då det finns så många minnen härifrån och en dag kanske vi vill blogga tillsammans igen, då har vi ju den här då liksom.

Men jag kommer iallafall blogga på min blogg nu HÄR
www.ponyhoppning.blogg.se


 
LINNEA

dags för byte !

sådär nu har jag och linnea bestämt oss att sluta med denna blogg , detta bestämde vi efter ha velat fram och tillbaka ! men bara lugn  jag kommer blogga på min egna blogg som ja har fixat till med lite hjälp , så där kommer jag finnas nu istället  :)

hoppas ni läser den istället och följer mejj där ! :)  länk --> www.elinriggmyr.blogg.se




Detta står först upp på inköpslistan !



Röda JW byxor ;)
Blingad JW hjälm !


Bra hoppövning för stela hästar

Vi hade den på en hopplektion en gång och då var de 4 hinder rakt på medellinjen och man ska rida som serpentiner bara att de är ngt i vägen man ska hoppa över , och de hjälper ryttaren att kunna kordigera mellan sina egna hjälper och sammtidigt lösgörande för hästen eftersom Du som ryttare måste ställa och böja och byta galopp och sådant !

tycker själv att den är bra och man måste hela tiden vara vaken på vad som händer annars går de fel . Så testa gärna ! Den är ju mest till som hjälp för hästar som är lte ''dåliga'' på att bya galopp och även dom som har ''svaga'' hjälper .
 mobba inte min skiss men den blevsom den blev ;)



Dags att åka

sådär nu ska jag åka tar med kameran så förhoppningsvis kommer de upp lite bilder här ikväll ! sen kommer lite tidinställda oxå !


Dagen !

skön att precis ha vaknat ! Söndagar är till för att sova bort :D

idag händer så mycket som att halv ett så åker jag ut till stallet för att rida den travhästen jag red en annan gång när de regna så mycket ;) men idag är de ju sol så då äre ju lungt :) ska försöka ta lite kort oxå mamma kanske ska med så då får hon va fotograf ;)

sen så när ja väl är hemma så ska jag tvätta bilen (cashflow) ne men ja ska klippa mejj så då var ja tvungen att tvätta bilen -.- men de går nog snabbt !

har även gjort ett tidinställt så kanske blir lite fler vi får se :)




D O N E !

sådär nu har ja precis städat klart allting ! sköönt nu ska ja bara byta i sängen sen är precis allt klart ;)



ska snart fixa iordning mejj byta kläder +smink + hår jaa allt som hör tilol i den kategorin ;) sen så ska ja kolla så att filmerna funkar i tv:n men de tror ja nog.

kommer kanske några tidinställda inlägg runt kvällen eftersom ja inte kommer kunna uppdatera så bra :)

 

woohoo seg daaaaag !

hejjsan  , lite seg dag idag faktiskt har inte så mycket att göra . ska städa inför ikväll då ''M'' kommer så de måste ju va liite fint här iaf så blir de filmkväll med 2 filmer iaf  R e d R i d i n g H oo d & T h e G r u d g e   så vi får se hur ja överlever denna kväll med en skräckfilm ! haha kommer ju inte kunna somna sen iaf .

men eftersom ja ska vara hemma idag så blir de ju oxå lite bloggTime ! bra va ? *blink*


outfit




Ni har väll inte glömt tävlingen ??



mejla bilden till [email protected]


Regn och bara mer regn !

Guuud vad de regnar ! jättefint väder imorses ju ;)

hade idrott den sista lektionen och min idrottslärare berömde mejj jättemycket för mitt ''fina'' löpsteg , jaa ja hade klassens snyggaste till och med ! wiihooo göött ju :)  sen fick ja veta att ja höjt mejj i hemkunskap oxå helt otroligt haha !

iaf så blir de stallet senare idag dressyr står på schemat så hoppas de håller upp någorlunda idag då , ville egentligen gå ner på stan och se alla studenter men hinner nog inte de om ja ska va i stallet 5 eller jo ja skulle hinna ,men vi får se heejj så länge !


Utan dejj hade ja aldrig börjat
 
Utan dejj hade ja aldrig fortsatt

Utan dejj hade ja aldrig hittat leendet

Utan dejj hade jag aldrig kommit någonstans

Utan dejj hade ja aldrig upplevt känslan

Utan dejj vore ja ingenting
 
Älskar dejj sjukt mycket som aldrig går att beskriva med ord ♥



min bara min !

läs även min egna blogg !  www.elinriggmyr.blogg.se


Om dagen !

trött men är hemma nu !

Red ju en annan häst idag , Siggan som den heter är en före detta travare men otroligt härlig att rida ändå , galoppen hade vi tänkt att jobba från marken med eftersom hon inte riktigt förstår än så vi börjar om lite ;) men iaf så red jag och matilda idag och J****R vad de regnade vi blev helt dyngsura ! sen så åskade de jättemycket verkligen så vi fick vänta ett tag med att rida och eftersom de va fullt i båda ridhusen fick vi vara ute ! , de gick faktiskt ganska bra för att vara andra gången ja red henne , tränade med ställningen på volter för hon är ju van vid att gå utåtställd på volterna istället för inåtställd (värst är de i höger) men efter ett tag så gav hon med sig och blev jättefin ! ¨
sen så sura hon jättemycket i slutet och blev lite irriterad på mejj eftersom ja krävde en del utav henne så ja red tills hon gav sig åsen skritta ja hem eller vi hem matilda var ju med oxå ! :)
 Alf hästen matilda red , ska försöka ta bilder på den hästen ja rider på ;)

varför ska jag anstränga mejj om inte du gör de ?


outfit




Jag siktar mot toppen, så långt jag kan nå!

Jag tänker inte hänga på någons anans väg fram till toppen. Jag kommer köra mitt eget rejs i allt. Ingen kan stoppa mig.

Man kommer ingenstans genom att fjäska och följa någon annans spår. Jag tänker gå min egna väg, om den blir lång kommer jag ändå följa vägen fram till målet. Andra får gärna gå i mina fotspår.

Jag tänker satsa på hoppningen och ridningen nu massor. Visst jag har inte haft chansen att visa vad jag kan än tycker jag. Men nu ska jag allt visa alla att jag KAN!

man kan inte vara snäll i alla lägen, man måste visa vad man känner ibland. Men inte för mycket men man kan ha någon/något att berätta för. Man kan inte alltid rida runt med ett leende, man får gråta! Det är liksom okej.
Man ska inte vara osäker om man väljer fel väg, forsätt det kommer bli bra till slut. Folk kanske säger att du valde fel väg men lyssna på mitt hjärta och forsätt.

Man ska vara sig själv, alla andra är liksom upptagna. Man måste våga och säga som man själv tycker och inte tycka exakt samma som någon annan.

För att vara en riktigt duktig ryttare behöver man inte ha en egen häst, visst man kanske kan komma lite längre men man kan komma väldigt långt genom att ha någon häst på foder. Vissa kommer jätte långt på det. Sen måste man ju inte bara kunna rida, utan man måste veta väldigt mycket runt hästen också. Hur ska man ta hand om hästen om den blir sjuk tex. Många kanske inte vet, men dom flesta vet.

Om man inte kan något våga fråga. Vissa kanske tycker att man är helt dum i huvudet om man frågar vad en hovkrats är (om man har egen häst/foderhäst). Men det är ju bra att hon/han frågar eftersom hon/han inte vet det. Jag tycker att man ska våga fråga!
Jag kanske själv inte alltid vågar fråga, men jag frågar faktiskt rätt mycket. Om man inte vågar fråga någon kan man alltid läsa i böcker eller kolla internet (lita inte alltid på internet).

Jag har nu insett att man kommer ingen vart om man inte VÅGAR göra saker.






off

har varit lite off på senaste tiden och har bloggat lite på min egna blogg bara för att rensa tankarna lite och så.
Men nu hoppas jag att jag är på gång igen.

Kommer iallafall försöka blogga 1 gång per dag.

Näh, nu ska jag göra lite blogginlägg kanske även lite tidinställda till helgen :)


hej igen !

Hemma ! , ska dammsuga nedervåningen (cashfloooow) sen när dse är klart ska ja bara byta om och sedan åka till stallet , kan försöka ta bild på den ja ska rida sen ska kolla om kameran är laddad :) vi hörs sen !

P u u ssss  


Uuuuuuuscccchhh !

nu har de börjat åska igen :/ och regnar!

tycker åskan delvis är mysig men ibland när de kommer riktigt stora smällar är de ganska scary faktiskt , tycker ni inte de ??

ajaa hoppas de slutar tills ja ska rida i eftermiddag sen vill inte att de slår ner nånstans ju !

 

hemligt sommarprojekt ?? !

Hejjsan , fick ledigt från elevens val idag as göött ! gjorde ju ändå inget vettigt eftersom betygen snart ska vara satta och jag va klar ! så sätter mejj vid datan lite och tare lungt ;)

efter denna lektionen har vi lunch åsen har ja bara 2 lektioner kvar sen slutar jag !! ;:D as gött att sluta tidigt 3 dar i rad nu , bara imorogn vi slutar senare men de är bara chill lektioner ändå :)

när ja kommer hem så ska jag klippa gräset troja för att tjäna lite pengar och sen vidare till stallet och kolla med janne om en grejj så att ja och matilda kan komma igång med vårat hemliga projekt !



P u ssss


Ridningen

travade LM förrut idag och de gick suveränt hon bjöd massa framåt vilket är bra sen så blev hon jättefin och gick superbra . gjorde inte så avancerade övningar utan blev lite ställa och böja så hon skulle bli mjuk och smidig sen lite sidföringar oxå ! hon tyckte de va rätt roligt ! haha och hon är fortfarande rädd för blommorna ! haha
sen så skritta ja av henne runt slingan och ställde in henne och ja va även så duktig och putsade alla hennes grejjer , för hon ska ju börja gå lektioner imorrn igen tyvärr måste ja nästan säga , fast de är ju bra att hon är frisk ! :D


Kollar på gossip girl så ni får vänta lite till



X O X O


äNTLIGEN HEMMA

Hemma nu äntligen ! varit en sjuukt seg dag faktiskt usch på't :/ fick reda på lite olika betyg idag och de va inte alls så tokiga ändå höll mina betyg i no-ämnena och i teknik som vi bara läst i 9an så hade ja VG rätt stolt sen va de ingen utav 9orna som hde MVG så max va alltså VG :) haha (; Sen så är de ju sådant där äckligt väder idag igen så man vet inte om de är kallt llr varmt :o okej ja ska sluta klaga ! men idag iaf så ska ja ut till stallet och rida LM och börja trava henne i 20 minuter typ ,sen så skulle ja ridit en till häst men de tar vi imorgon istället . Nu måste ja ordna med en grejj så bloggar snart ! // E L I N : )

Vill Haa !



skulle vara sista detalj i min röda outfit sjuukt snygga !


Bloggar från iphone

Heejjsan ! Sitter på mattelekrionen och ska egentligen räkna men vi pratar om betygen så ja passar på att blogga lite :D snart är de mon tur att gå ut hoppas de bådar gott ! Efter denna lektionen har vi lunch se bara 2 lektioner kvar ses bär ja är hemma puss

Ridpasset

har varit hemma ett tag fast int orkat bloggen nu , men som sagt hade ja ju träning förrut och ja fick ambra och vi hade hoppning ;) de gick faktiskt ganska bra , men ja kan konstatera att de inte är en häst för mejj, men vi hoppa en bana inga speciella höjder men de gick faktiskt helt okej .
fick även reda på att min häst ska börja travas och frisk så ska trava henne imorgon och dressyrarbeta lite va ett tag sen man gjorde de nu och sen så ska ja ju rida en till häst !

men nu måste ja lägga mejj ska upp tidigt imorgon igen :/ men är snart S O MM A R L O V !!!

Ambra


Svar på tal !

linn om Diss:

äger du sjöstjärnas azzi ??

svar : nej de gör hon inte .


Diss



dissar helt enkelt folk som inte följer de dom själva har sagt . Själv har man stött på de flera gånger och man blir väldigt irriterad på sådant , och ja vill bara påpeka att ja INTE  rikttar detta inlägg mot NÅGON PERSON  utan detta gäller alla ! så då slipper vi de bråket .

get to the point , ja är iaf urless på sådant nu !





:)

sådär nu har åskan dragit över och jag kan äntligen använda min dator igen , åskan slog ju ut internet :/

iaf så ska jag försöka bege mejj ut till stallet nu innan de regnar igen och sen blir de träning hoppas nästan på vienna hon var ganska rolig iaf om vi ska rida dressyr om vi ska hoppa vill ja ha en annan :)

ska försöka lägga upp ngn hiss&diss oxå :)


vienna står för bilden

åskmoln

höjt mejj i 2 ämnen idag så är supernöjd !

bloggar snabbt n u eftersom de åskar ute , ska ner till stallet för att rida lektion vet inte vad vi ska göra men tror de är dressyr , veterinären har även varit där och ja hoppas hon sa ngt bra och att ja kan fortsätta skritta henne !!

men ska göra lite nagelfiixx nu så vi hörs sen ! :D

 


Hemma med solbränna !

hemma igen , och sitter just nu och kollar på sällskapsresan haha grymt bra är den ju ! :D
va nyss och bada med en kompis på ekudden fullt med folk var de där borta men otroligt skönt eftersom de har varit så varmt !

red även en sväng på LM och de gick rätt bra faktiskt bara att de hade blåst omkull ett träd som skulle äta upp henne om hon så tog ett enda steg till ! jaa vi fick stanna och bråka lite om vi skulle gå förbi llr inte men tillslut gick de !  sen så är motorcyklar livsfarliga oxå m,en de gick bra idag ändå red ut en sväng för de var för varmt att göra ngt annat !

sen så  fick jag veta att B L O MM O R  är jättefarliga och dom kan äta upp en ! haha urgullig är hon ! :D

men nu ska ja kolla klart så vi hörs imorgon !




snabbt !

nu är man hemma igen fast ska snart iväg igen så blir bloggen lite snabbt :)

men som sagt nu ska jag iväg till stallet för att rida LM blir lite dressyrarbete och att  jobba igenom hela henne kan hon behöva eftersom hon är lite stel och så ;)

Sen så vet ja inte vad ja ska göra ikväll får se lite när ja kommer hem för de är ju skola imorgon också :/

men ajaa hejdå !


Skönt med ett dopp !

Guuuud vilket underbart varmt väder vi har fått ! :D :D

har legat ute i solen ett tag nu och de har gett lite resultat så nu drar jag och syrran min ner till sandviken för ett dopp , innan jag åker vidare till stallet !

refresh you with new updates later !


Sveriges Nationaldag - någon som vet varför vi firar denna ??

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.
...

Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad du var.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.

Jag städs vill dig tjäna mitt älskade land,
din trohet till döden vill jag svära.
Din rätt, skall jag värna, med håg och med hand,
din fana, högt den bragderika bära.
din fana, högt den bragderika bära.

Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd,
för Sverige, den kära fosterjorden.
Jag byter Dig ej, mot allt i en värld
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.
 




var med och tävla hos oss !

  

skicka ditt bidrag till [email protected] 


En lugn dag

precis ätit frukost och sitter nu och kollar på massa hästbilder , vem vet de kanske dyker upp någon bildbomb här snart !

har faktiskt inte så mycket planerat idag mer än att plugga på samhällsredovisningen vi har imorgon tyvärr :/ sen så ska jag åka upp till stallet för att rida LadyMary får se om de blir samma runda som igår , men idag ska jag iaf rida massa skrittarbete och även lite lösgörande känns som om hon kan behöva de , och sen kommer veterinären imorgon och kollar på henne så hoppas på goda nyheter !
Såret ser iaf jättebra ut nu ! :)  ska även försöka uppdatera er så mycket jag kan nu när ja inte har bråttom nånstans :)


En häst man bara kan ÄLSKA !

förlåt för den jättedåliga uppdateringen , och vet inte varför linnéa inte bloggat men de tycker ja hon borde göra snart !

ja har iaf varit i stallet hela dagen och kollat på juniaden och dom regionala hoppningarna och de såg ju riktigt bra ut på vissa och dom små Bponnysarna är ju bara för söta !

innan tävlingens slut gick ja upp och hämtade LM för att ta ut henne på en runda , och red runt på grässlingan jätteskönt verkligen var de , de tyckte LM också eftersom hon trampade på med ordentliga steg ! sen så kom 5 motorcyklar på vägen och då vet ja inte vad som hände men hon började bocka och stegra och galopperade på stället men de slyútade hon ganska snart med ;) så söt är hon men tror inte hon blev rädd utan de var mer att hon tyckte de va roligt att göra så , för hon var hur lugn som helst sen söta häst haha ! :D resten av rundan gick hon som ett ljus , finns seriöst ingen bättre häst älskar henne massa !!


sen så skulle vi bada (jag matilda alice) men de har varit så kallt idag så vi strunta i de så vi kanske gör de imorrn istället ;) istället va ja och red en utav evas hästar en travare dessutom och jag kan säga att traven och i skritten så var den underbar , när vi fått till galoppen på den så är den en utmärkt dressyrhäst för den går jättefint i traven och skritten ! så nu ska ja och matilda dit på onsdag igen :)


lite smått av vad som hänt under dagen fråga om de är ngt ;)


vaknat !

Precis vaknat och kollar på barnprogram , man hade ju glömt hur bara sådana program är ! :D haha

men såhär ser dagens planering ut :

*sola och få solbrännan jämn
*stallet
*rida LM
*bada ?
*rida en till häst !

ganska bra planering ändå , så är nog inte hemma på hela dagen men så kan de va ibland ;)

blooggar innan ja åker !



dagen + badbilder

sådär äntligen får man ta kväll efter denna långa varma dagen !

åkte ner till stallet så ja va där vid 9 och ja fick vara ringmaster idag och även stå vid framhoppningen , och de gick rätt bra förutom att de va rörigt med alla siffror :)
åsen kan man ju äsga att solbrännan är bättre än någonsin fast hade ju ett boxer linne på mejj så nu har ja ett märke därbak så nu får ja gå i bikiniöverdel imorgon så att de märket försvinner !

sen efter dagen så åkte jag alice och matilda och badade igen as skönt vare fast jäkligt kallt ! och där mötte vi även några andra vi kände :)
lite bilder togs oxå :)

alice till vänster jag till höger




Hur tänker man ?

Fattar inte vad folk tänker med ibland. Tänk på att hästar är levande djur precis som alla andra djur.

Dum som jag är så klickade jag mig in på Youtube och hittade massa otäcka klipp. Tänkte vissa några lite mer snällare som jag hittade. Men även dom är hemska.

Vad tänker vissa människor med eller? Går liksom inte att förklara genom ord, låter filmer berätta istället.





http://www.youtube.com/watch?v=Q2f2vxqIJtA&feature=related

Asså dom får ju skylla sig själva lite men det är ändå lite synd om killen i sista filmen, men dom får hely enkelt skylla sig själva!


Älskar denna , vill ha den !

 

Dagens vill ha !



(tidinställt)

ja hann blogga ändå !

pannkakor till frukost , mums !

ja hinner blogga lite innan jag åker , men ska snart gå ner och byta om till stallkläder och cykla iväg :)

ja hoppas jag får stå på hoppningen och inte vid dressyren , ja kan rida dressyr men att vara funktionär när den är är as tråkigt ! :l men vi får se  . sen ska jag även rida LM men de blir inte förrens de är slut eller när ja slutat , vi får se vart jag rider då eftersom de är tävling , sen senare i eftermiddag blir de bad på kottholmen igen !

vad ska ni göra denna dag ??


Första doppet avklarat !

Hejjsan nu är ja äntligen hemma igen ! lite sent än vanligt ;)

Men först så hoppa vi med årseleverna hade Vienna som jag trodde och de´gick väll sådär hon arbetade fin med formen och så men så är de så att jag är van att rida stora och långa hästar så att sätta sig på en kort Dponny var lite annorlunda faktistk , ne men de kunde ha gått bättre. har ju inte ridit henne på ett tag så bortsett från de andra så gick de faktiskt rätt bra !


Sen så bestämde jag alice och matilda att cykla och bada på Kottholmen i Ullervad eftersom de va så innebombens as varmt när vi red höll på att koka upp ! och de va riktigt skönt faktiskt (att ´bada) Så nu är årets första dopp avklarat ! och efter badet cykla jag och matilda vidare till donken och köpte glass ! gooott ,

ne nu måste jag sova lite ska upp och hjälpa till på juniaden imorgon så ska försöka blogga lite innan jag åker :)


hinner blogga lite ändå :)

Förlåt för lite dålig uppdatering från min sida men jag "tar hand" om Carros blogg nu i helgen eftersom hon är borta, så jag kommer skriva mer på den än här faktiskt. Men denna kommer också bli uppdaterad :)

Idag blir hoppning på årselevsridningen. Tror och hoppas att jag får Ambra, ska även kanske ta med mitt nya schabrak och testa det, men ska iallafall ta med det till stallet så att det ligger där istället.

Ska även försöka fota dagens outfit på både mig och häst idag :)

Vi hade även besöksrekord igår :) !!

Pappa och Azzi :)




Dags att dra

Nu har ja nog legat i solen i 2 timmar och sovit lite :D så nu är de dags att cykla ut till stallet för att ta ut LadyMary på en sväng , jag tror nig att de blir samma runda som igår eftersom hon tyckte de va så roligt ! + att de är underbart väder ute :)

Senare ikväll är de även hopplektion fast vet inte på vem än lite spännanade :O men tror de är Vienna aahh vi får se helt enkelt puuss&kram så hörs vi ikväll !


SOOOOOOOOL

Guuuud va skönt de är ute i solen ! vaknade nyss och sprang ut för att hoppa lite på studsmattan med min små syskon , och nu ligger man och ''pressar'' i solen :D as sköönt , ne om man ska ta och springa in och hämta lite glass , jaa de tror jag att jag gör så bloggar er snart !



A R G ! ! !

va ja blir trött på   Nu ser man int statistiken längre igen ju !!! gaaaahh blir såååå irriterad ! :@


Vill ha mer pengar !

  om man ändå hade mer pengar , **N va de skulle lösa mycket !


Ännu en dag i stallet

Hemma från stallet nu och har precis ätit :)

De blev att skritta ut idag igen och för varje gång går de bara bättre och bättre ! Nu går hon snart själv utan att tveka en enda gång , as bra ju !  skrittade mest på långa tyglar och jobbade inte så mycket mest för att hon skulle kunna få kolla sig runt omkring så hon vänjer sig lite , så de va inte så mycket som kunde gå fel idag .
Gav henne en dusch när vi kom tillbaka vilket hon tyckte va jätteskönt ! hon var rätt dammig och smutsig så de var ett stort behov , och även där fick jag spola vatten i ansiktet på henne de har ja inte fått göra förrut , ! all träning börja ge reslultat sakta men säkert :)

Imorgon är de årselevsridning och hoppning , ska även ut dit tidigare för att hinna rid LM så får se när ja åker skulle behöva lämna in min cykel på lagning oxå har fått punka .....IGEN ! 

 


Stockholm !



Här är något som Stockholm kan satsa på och få med i IHS. Riktigt grymt!


Vart är värmen ?

Usch vad kallt de har blivit ute nudå !! fryser as mycket , men aja ja ska inte klaga får hoppas att värmen kommer tillbaka snart ! :)

Är iaf hemma från skövde nu , och ja ska snart cykla ut till stallet för att rida LM tror nästan de blir ridhuset idag efersom de är såkallt ute !

men innan ja åker ska ja försöka äta ngt (åt ju inte frukost) och sen ikväll blir de grillning GOOTT !
men vi hörs när jag är hemma igen ha de bra så länge ! 

 

Godmorgon!

Godmorgon !

har precis vaknat och ska nsart gå in och äta frukost :)
Idag händer de så mycket som att ja ska hänga med mamma till skövde och handla lite inför veckan , sen när ja är hemma skulle tro runt 3 så blir de att åka ut till stallet och rida LadyMary , fortsätter nog att jobba de ja slutade igår eller så blir de bara lite lungt så vi får se :)

hinner kanske blogga lite innnan jag åker men annars hörs vi när ja kommer hem !

hoppashoppashoppashoppas! 


Godnatt på er !

Sitter i soffan framför tvn och väntar på att mamma ska komma hem ;) hon skulle hämta pappa nånstans , så detta får bli de sista inlägget för sen så ska jag sova så vi hörs imorgon ! godnatt på er ! // Elin

Tänk om. . .

Ibland blir inget som man tänkt sig. Det får man helt enkelt leva med, och alla har sina motgångar och framgångar. En del har framgångar mer än andra och vissa har tyvärr mer motgångar än många andra.

Jag har sett många som skyller på hästen när det hänt något fel. I hoppningen till exempel så kanske hästen stannar för 2:andra gången då spöar ryttaren hästen massa gånger på baken, så att hästen får ont/blir rädd och kastar sig kanske åt något håll.

Jag tycker det inte att man ska göra så mot en levande varelse. Självklart får man ju piska på den lite men inte för mycket, som det oftasr blir och dessutom i fel sammanhang.

Tänk om man själv var en häst och ryttaren bara piskar på en och självklart skulle jag som många andra hästar stegra/bocka/kasta sig, nästan allt för att få av ryttaren.

Alla ramlar av
Alla vägrar ut sig ibland
Hästar kan hoppa stort
Hästar kan stanna
Det händer alla!



För det första om hästen har ett konstigt beeteende som du själv inte tycker är normalt kolla med någon duktigt ridlärare eller tränare om det vet varför den håller på som den gör. Den kanske har ont någon stans.

När jag hade Azzi, så tävlade vi en helg. Men jag kände att något var fel när jag började skritta på henne. Traven var som vanligt, men hon ville inte galoppera på. Utan gå i ett lungt galopptempo. Det är inte likt henne! Men jag tänkte inte så jätte mycket på det. Sen väl inne på banan hade hon inte samma tryck i galoppen som hon brukar och hoppade konstigt och stannade. Så jag avanmälde mig till nästa klass och åkte hem. Sen när jag kom hem kollade jag igenom hela henne och hon hade haft lite ont i ryggen.

Visst hästarna kan bocka också för att dom tycker det är kul.

Jag tycker även att om hästen stannar på ett hinder och sen lägger man till spöt så att hästen hoppar det är inte heller rätt. Farlig ridning helt enkelt.

Här kommer ett klipp som dom flesta redan sett, men det ger en verkligen baktankar och undrar varför vissa människor gör såhär mot våran underbara djur.








Bilder Från Idag







Dagens Outfit = Rosa !




* Rosa benlindor , Granngården
*Dressyrsadel
*Rosa Schabrak


myror i brallan

Sådär nu är jag hemma från stallet , blev inte så sent idag rätt skönt faktiskt ;) !

idag fick hon en ordentlig borstning och skötsel , hon tyckte de va riktigt skönt att bli av med allt damm och stod och sov medans jag gjorde iordnng henne :) så nu är svans man och allt annat rent sen så såg jag att hon hade fått en ny sko på ena bakbenet där hon hade tappsko ! wiiehoo as bra så nu är den fin och hel igen !

Red en sväng på slingan och över min förväntan så gick hon med raska steg och tveka inte alls mycket hon brukar aldrig vilja gå iväg från stallet när hon är själv med de gjorde hon nu iaf duktiga häst ! sen kom de några fåglar som nästan flög rakt in i huvet på oss båda 2 så då hoppa hon till lite men annars var de inga problem :D
Sen så red jag i gräspaddocken eftersom de va så fint väder ute , och hon var mycket piggare idag och mer arbetsvillig , men vi får fortfarande bara skritta vilket LM tyckte va skittråkigt för hon ´ville hela tiden springa :)

ska även lägga upp dagens Outfit och sen lite bilder :)


jaaha

kanske skulle ta och blogga lite. Har världens största bloggtorka så vet inte vad jag ska blogga om.

Har varit hemma från skolan från måndag tills idag, sjuk. Och nu har vi minilov rätt skönt. Men har inget att göra längre.

Näh, nu orkar jag inte mer, blir bara ledsen så fort det kommer upp.


LINNEA

Nu blir de stallet !

Så nu är de dags att byta om till stallkläder och cykla ut till bästa hästen ! får se vart jag rider idag men de är fint väder så lutar mot ute :) men hörs mera sen när jag är hemma puusss så länge ! 


Mitt paket har kommit ! :D !


Outfit

 

Skönt att vara ledig !

Så himla skönt att vara ledig fram tills Måndag nästa vecka !! :D
som sagt vare ju ''tjejkväll'' hos mejj igår och så vaknade lite sent idag men de gör ju inte så mycket ;)
funderar på att åka ut tidigare till stallet för att pyssla om LadyMary lite och frisera henne så att hon blir fin ska även tvätta hennes svans . Sen ska ja ju även skritta henne en sväng idag med får se vart de blir kan säkert ta med kameran och filma lite llr ngt och ta lite kort ! :)

Sen ikväll blir de en liten joggingtur för nu på morgonen hinner jag inte ;)


Förlåt ! men här kommer uppdateringen !

förlåt för bloggtorkan men har haft fullt upp idag och de är nu ( ett på natten) jag har tid för bloggen har knappt varit hemma idag !
lite kort om dagen :

först skola till 1 sen direkt till maria skolan för att möta upp matilda så då cykla vi till stallet och jag red LM fast denna gången på gräsbanan de va sjuuuukt varmt väder ! under tiden jag red så började de åska men som tur var hann jag undan regnet ! Men annars kändes hon bra lite stel fortfarande men de är bara att jobba vidare på och hon var super duktig och gick på slingan helt själv utan sällskap så stoolt !


sen så kom mamma och hämta mejj eftersom jag skulle till synsam och köpa nya linser och de gick bra fast dom kommer inte förrens nästa vecka :/ och jag passade även på att beställa klipptid så ska ja göra de den 13 ;)

efter stan så var de snabbt hem och duscha+fräscha upp sig för att sedan gå på öppet hus för alla nior på ekudden typ som en avlutningsfest , de va rätt kul faktiskt och kvällen avslutades med filmkväll med maria,frida&ermina :) !


RSS 2.0