förlåt...

förlåt men mitt internet har inte funkat så har inte kunnat blogga då så men nu gör jag det !

Det har inte hänt så mycket dom senaste dagana men idag vare tävling ! :D

Azzi : Hoppade bara 60cm idag också, men det känndes bra inget stress och hon var lung och hoppade säkert,

Prince : Först 70cm det känndes bra men lite stor hopp på vissa hinder men bara jag följer med så gör det inget, men det känndes bra

Prince : Sen 80cm, det känndes bäst av dom två runderna men forfarande lite stora hopp men det löste vi, blev även några bocksprång derekt efter 3:A och sen fick jagskynda mig att få honom att sluta för 4:an kom nästan derekt men vi hann, det känndes bra och jag är nöjd !


''Läskiga Hinder''

Tjenixen ! får ursäkta om vi varot  dåliga på uppdateringen, men veckan har varit ganska så stressig vi försöker bättra oss . 

I onsdas så hoppa ja lite ''läskiga'' hinder med Candela så att hon är lite förberedd inför söndag ;) . Gick väldigt bra faktiskt hon brydde sig inte så mke om alla tunnor och de hon hoppa över så det känns bra . Hon har blivit mke säkrare nu när hon hoppar , i början va de lite tveksamt eftersom hon bara gått i dressyr i 2 år . Men nu går de finemang och hon tycker de är GRYMT mycket roligare än dressyren hahaha !  Så imorrn på årselevs ridningen ska vi nog ha ngn form av markarbete//hoppning så ska ha med henne dit då oxå så hon får va i ridhuset oxå . va ju ett tag sen p.g.a viruset . men nu har de öppnat igen. blev tyvärr inga bilder när vi hoppa men dom kommer ju på söndag så då lovar ja att vi tar massa .

Idag tog vi de lungt med en skogstur , och ursäkta mitt språk nu men jävlaar va spring i benen den stollen har hehe . De märks att hon behöver röra på sig varje dag typ ;)  men ja sklriver mer imorrn om hur de gick
pussheejj

Vad vill ni läsa ??

hhmm ja ja har iallafall tröttnat på detta regn :o ! går inte göra så mkt då när de regnar , jaa de har inte hänt så mycket annars , va ute å red i skogen med candela igår lite och red lite på gärdet & körde lite seriösare än vanligt , ska bli riktigt skönt nu när ja kan ta med henne till ridskolan nästa vecka så vi kan träna lite mer ! Idag får vi  se lite vad som kommer att hända . På söndag  är de även pay and jump som vi ska vara med på , så ska hoppa lite imorrn med henne har en stark känsla av att hon kommer va något piggare än vanligt .

Sen så har ja ganska stor lust att ta lite roliga bilder , men vet inte riktigt vad . Har ni några förslag om vad ni vill se för bilder , som kanske inte är när vi rider i en paddock utan kan va lite vadsomhelst ! säg gärna de till oss !

Dagen

Det fick bli lite uteritt idag oxå , Hoppa lite över diken och så , hon tyckte att de va skitkul! skulle vända och hoppa tillbaka så blev de några bocksprång också , men de är bara kul ! Men de gick bra annars , bara att hon var lite hyper och MASSA överskotts energi i sig men förhoppningsvis har hon gjort av med lite nu ;)
På torsdag har ja tänkt hoppa lite ''läskiga'' hinder med henne (förhoppningsvis blire massa kort då oxå) för att tävlingen närmar sig nu ,och för att hon ska kunna hoppa lite olika hinder . Tävlingen är ju den 31oktober så då kommer de bli massa kort som ni får  titta på och kommentera , har tänkt att ha en röd outfit på henne då ;) Bor ni i mariestad får ni ju även komma och kolla om ni har lust ;)


Tävling 31 Oktober

 ¨

 

 


The Day ..

Igår hann jag aldrig blogga, men var iallafall nere på stan med Amanda och Elin och kollade lite på dräkter till maskeraden och vi har nog hittat det rätta som vi ska vara.
Men det säger vi inte !

Idag iallafall hade jag insläppet vid 2 så då skjusade mamma ut mig och så hjälpte elin mig med att ta in hästarna, sen så red jag, hoppade lite på ett hinder och det gick bra faktiskt, sen red jag ut lite i regnet och galopperade lite och så, det gick också bra. Imorogn tar Malin Azzi så då slipper jag åka ut till stallet, och då kan jag plugga lite och städa och framför allt BLOGGA lite mer,

Vet inte riktigt vad jag ska blogga om just nu, det blir rätt mycket samma och så, men jag ska försköka ta kort när jag rider någon dag och så får ni lite bilder, sen blir det tävling på söndag och då blire upptadering på det, och ah, Men vad vill ni att jag ska blogga om ?


Lördag

Åkte ner till stan med amanda och linnea och kolla på maskerad dräkter och vi hitta faktiskt ngt som vi ska ha ,men de tänker ja inte avslöja nu får bli en överrsakning istället . Vi åkte direkt till stallet efteråt , först stanna vi till vid ridskolan för ja skulle hämta mina grejer där lite schabrak och huva och lite mer ;) kan ju säga att Candela passar jättebra i rött ! va tvungen att testa för att se hur de såg ut skitsnyggt blev de. Hade tänkt hoppa idag men eftersom dehade regnat hela dagen så bestämde vi oss för att rida ut i skogen istället ,lika pigg som vanligt men de gick bra .

Sen lite uppdate , de blir ingen tävling i skövde eftersom den är inställd , så ska va med på pay and jump i mariestad isället den 31 oktober . Och svullnaden i benet har gått ner helt nu så nu äre att börja rida som vanligt igen .


Förlåt . . . .

Nu måste jag sticka igen, skulle igentligen blogga nu, men ska kvällsfodra nu istallet, men ska iallafall blogga när jag kommer hem igen

Klippningen




Senaste dagarna

Candelas ben har blivit mycket bättre, så va ute på en skogstur häromdan ,väldigt pigg och glad var hon och benet märktes inte utav alls . I torsdags fick jag veta oxå att grönt kort provet skulle göras den 4/11 ska bli riktigt skönt att ha de gjort ,åsen är det bara träna till tävlingarna ! nu ska jag ner till stan och träffa Linnéa och Amanda så ska vi kolla lite på utklädnader ,kan berätta mer sen om det !
puussheejj


Onödigt....

Blev inget bloggande nu på ett tag,men nu ska vi blogga mer iallafall :)
Idag kommer bilderna från klippningen upp.
Jag funderaroch funderar, på om jag ska köpa ett par svarta tretorn eller spara pengarna.
Jag vill ha ett par tretorn men jag vill ändå spara pengarna.

Har även hittat några riktigt snygga täcken som jag skulle kunna tänka mig att köpa till Azzi, men det blir inget med det iallafall :D


Svar på era Frågor !

   

Vad hette eran första favoritponny?
Elin :
 Lina en liten shetlandsponny  
Linnéa : Nella, en liten ponny på ridskolan

hur gammla är era hästar?
Linnéa : 12 år gammal
Elin : 17 år gammal men beter sig som en unghäst.

   
  Vad får Azzi för foder och hur mkt?
Hösilage, Kraft, Vitaminer, Det måste la inte ni veta hur mycket hon får :D

Tycker ni att märkessaker är viktigt?
Linnéa : Asså igentligen inte, med det är oftast snyggare och bättre kvalité
Elin : ne inte så visst dom kan va riktigt fina men man kan ändå hitta liknande till billigare pris.


Hur många rosetter har  ni?
Linnéa : mot 30 st ca
Elin: 20-21 tror jag.

Hur är era hästar att rida?
Linnéa : Lung, pigg,
busig,
Elin : jadu, hon är en blanding mellan arab och fullblod så väldigt het men ändå lugn kan säga att hon har riktig nerver ibalnd. så man behöver va lugn å stadig påhandenannars slutar de med att hon bara stressar upp sig och springer

     
 
Vilken färg skulle ni aldrig sätta på era hästar ?
 Linnéa : Orange, för det smälter in i hennes färgen.
Elin : Orange, spygrönt eller gult
   
 
hur hög är Azzi och Candela ?
 Linnéa : 143 cm
 Elin : 159 cm
   
 
Hur gammla är ni
 Linnéa : -96 9Augusti
Elin : -95 9Augusti
   
 
Har ni några fördomar mot travare / hästar med mycket man/hovskägg?
 Linnéa : Travare, nej jag har själv ridit en och dom är jätte mysiga men skulle inte köpa en egen travare. Hovskägg är bara snyggt om det är mycketpå stora mäktiga hästar, men inte så snyggt om en tävlingsponnyhar jätte mycket.
Elin : travare kan vara bra ridhästar de ärvällsin egen smak man ska lite på, såjagtycker de är från person till person. nee vill man ha mycket man så får man ha det, tycker bara att de är sött.

 
   
 
Vilken hoppryttare tycker ni rider bäst?
Linnéa : John Whitaker, Rolg-göran Bengtsson, mm
Elin: hmm, det var svårt många rider bra
   
 
Vad är det värsta ni vet som ryttare gör på tävling?
 Linnéa : När ryttaren spöar sin häst närden inte äns gjort något dumt.
Elin :      -//-             -//-
   
 
Vliken ras är Candela och Azzi ?
 Linnéa : Blandras, men hon är regristrerad som svensk ridponny.
Elin : Fullblod och Arab


Klippning....

Ja, idag så har jag klippt den lilla sket ponnyn, eller inte jag utan Maria. Till och börja med så satte vi bara på ljudet för vi ville se hur hon reagerade. Hon det var liteläskigt men sen gick deträtt bra och och maria fick klippa henne, medans jag stog och matade henne med kraft. Sen så skulle vi klippa henne på magenoch rättså nära huvudet och det gillades inte, så Malin fick hålla bränslen och jag fick vrida om örat och sen knacka henne i pannan. Sen skulle det ju också klippas mellan frambenen och det gillade honinte, så jag fickstå och hålla i ena frambenet och sen stretcha det lite, det gick bra tillslut. Det blev några hopp och stå lite på bakbenen men det blev jätte bra när vi äntligen var klara, hon käkade ocksåupp typ 2 kg kraft haha kanske inte så mycket men det var jätte mycket. Nu har hon fått på sig det varma täcket iallafall.

Red ju innan vi klippte och det gick rätt bra, hon ville inte lyssna till räckligt mycket i början men sen gav hon med sig och det blev jätte bra ett par steg. Så jag är nöjd med henne.

Imorgon kommer även för och efter bilder på klippningnen :)



Lös-Longering

Idag blev de lite longering istället eftersom hon inte varit helt okej i sitt ena bakben men hon va inte halt eller något bara lite stel eftersom hon stått. Men hon rörde sig fint ändå. Testa även att löslongering alltså ja släppte lös longer linan och istället för att ja stod i mitten sprang ja oxå runt på en volt och ja blev ganska förvånad trodde först att hon skulle springa iväg men hon följde efter som om ja hade ett koppel på henne ;) så testa i galopp skritt och trav och halt , & allt fungerade riktigt bra ! De är väldigt roligt att se dessa framsteg vi gör och att hon verkligen litar på mej . Imorgon trojade blir en lugn runda i skogen hennes ben kändes helt okej och de va ingen svullnad eller så som tur var ;) !



Funderar ..

funderar på om jag ska köpa svart senskydd (fram) eller ljusblåa, sen måste jag också köpa en huva/mössa i ljusblått,

Men ah nu sticker jag till stallet men vi hörs sen :)

EFTER-LYSNING !!!

Som ni vet så ska ja ju ut och tävla med candela oxå när ja fixxat lite andra papper åså ,


men ja har ett litet problem !  har tänkt mejj ha 2st outfit's på henne den ena är röd och dom grejerna har ja redan, men hade oxå tänkt att ha ljusblå  men ja undrar lite vart man kan hitta blåa senskydd + strykkappor  och en huva . schabrak har ja redan och träns har ja hittat  sen hittar ja bara dom andra grejjerna till ponny och eftersom hon är häst skulle ja vilja ha de i storlk FULL så om ni vet vart man kan hitta de så berätta gärna de så är ni gulliga .Skulle va jättesnällt .

// Elin

                                   


Skooodd Häst !

Yeess äntligen !! nemen Candela har äntligen blivit skodd där hon hade tappsko så nu tänkte ja äntligen kan vi börja rida ut imorrn, men ne så blev inte fallet upptäckte dock att hon var svullen där ist :( antagligen har de blivit felbelastat när vi ridit lite åså . Så nu blir det att ta de lite lungt och promenader i grimma och grimskaft som gäller en stund framöver ,men gåre som ja hoppats så kan ja börja skritta henne och kanske lite trav redan på torsdag men de är bara att avvakta och se , Får skämma bort henne rejääält istället  ! De är ja bra på .


Om jag inte har nämt de tidigare så ska ja vara med på JuppesCupen (dressyr-cup)  nu i december ,fast lånar ridskolans mest dressyrhäst Manne . Red honom idag på lektionen kan ju säga att vi hade våra ljusa stunder idag speciellt i galoppen gick han som en klocka. Så är nöjd med dagens insats eftersom de va ett tag sen man red honom och så blire lite svårare eftersom han är så STOR !! Men de ska nog gå , Men  de får ni höra mer utav .



 fick bli en bild på mejj och Lucas ist ;)

Blåsigt värre

Va ute en sväng hos hästen idag oxå fick de bli , Jag och amanda åkte iväg och köpte spån och torv till dom Ja passa även på att köpa en ny grimma åt henne oxå :D Hon blev jättesöt i den. Ridningen gick faktiskt oxå bra(hästarna var lite piggare än vanligt eftersom de var typ storm ute ) har börja komma på lite hur man ska göra med henne och vi kommer bättre och bättre överens med varandra vilket är bra . Så idag blev de mest träning för sidförande och lite allmänt så . Imorgon blire nog samma sak skulle ja tro . Ska även ha lektion då oxå fast får inte ta med Candela riktigt än dit ifall hon skulle bli smittad. Men förhoppningsvis blire nästa vecka :D puusshejj så länge !


BLOGG-LÄSARE

Hejjsan , vi förösker uppdatera här så mycket som möjligt och de tycker jag vi lyckas ganska bra med faktiskt . Men de skulle va riktigt kul om ni ville kommentera lite utav de vi skriver , kan va de ni just tänker på då om vad vi skulle kunna skriva och om de är bra eller dåligt .  Eller om ni undra något över inläggen om vi inte förklarat tillräkligt och så .
De skulle vi verkligen uppskatta :D


Varför ?

Om ni undrar varför header är borta så grejar jag lite med en ny :)


Outfits


?


US och Candela

Körde dressyr idag kände att de kunde behövas !  I börjanb gick de bara skit och de ville sig inte alls någonstans , men sen så lossnade allting och hon gick jättefint i alla gångarter i båda varvcen så ja är riktigt nöjd :D  ska försöka ordna en liten bildbomb snart om ni vill ha det ?  har inte så roliga bilder på henne nu .

Efter Candela åkte ja ner till ridsklolan och hade US möte där vi bestämde lite olika aktiviteter inför hösten och julen mer får ni veta sen :D


Ni får.....

Ni får vänta med bloggandet, jag orkar inte just nu !

HoppPåSchemat

Hann inte blogga så mycket igår tyvärr har haft besök här i helgen. Men va ute hos henne igår en stund körde lite dressyr och även hoppa lite smått med henne ,efetrsom ja inte kiunnat träna med henne så . Testade att släppa tyglarna och hålla i manen istället kan säga att de var riktigt läskigt hon hoppa såklart och sprången blev fina , men när hon får bestämma lite själv så går de inte så sakta precis hehe . Men ja satt kvar iaf .

Är även på väg ut dit nu ,men idag blire att ta de lite lungt och köra lite dressyr, hovslagaren kommer förhppningsvis på måndag , så man kan ta ut henne en sväng i skogen de behöver vi nog båda tror jag. Men ja bloggar ,mer ikväll sen när ja kommer hem :D !


lööördag

hann inte blogga igår då jag kom hem sent och så.
Kom nyss hem från stallet, red dressyr och nu har vi fått börja om från början med allt eftersom hon stått i en vecka så ah. Gick la bra, har gått bättre.
Imorogn har jag stallet och då kommer jag inte kunna blogga på hela dagen utan det blir nog på kvällen istället men vi får ju hoppas att Elin bloggar mycket då !


årselevsridning

Hejsan ,   kom ut lite senare idag till stallet idag . De vi fick börja med va att ta tempen på en del hästar och kolla så allt var okej vilket de var ;) på själva ridningen så träna vi på sitsen och massa annat , gick hyfsta bra ändå tyckte jag . Viruset i stallet har även börjat göra framsteg så nu äre inte lika många hästar som blivit sjuka utan istället friska och de gillar vi ! Men ska avvakta lite innan jag tar med candela igen . Imorrn blire massa mer blogg igen :D hörs då !


Onsdag

Slutade tidigt idag så åkte upp till candela lite tidigare än vanligt vilket är rätt så skönt ändå . Eftersom hon har lyckats få tappsko nu de senatse så har ja bara ridit henne i gräspaddock ,men de har funkat bra de oxå . Saknar ju ibland våra härliga skogsturer men hovslagaren kommer på freda så då är vi back on track igen :D Har testat ett nytt bett lite större med fasta bettringar idag oxå hon var lite fundersam och ville inte riktigt men till slut fungerade även de ganska bra ,sen förhoppningsvis blire bättre när hon har fått vänja sig vid det . Nu är de bara 2 veckor kvar tills jag och ska iväg och tävla lite på Grevagården är faktiskt lite nervös över hur de ska gå , ska bara hoppa 70,80 eftersom de är våran 1sta tävling tillsammmans . På träningarna brukar vi iaf komma upp till 1 meter så hoppar de gör hon men ni önska oss lycka till tycker jag ! 

  


?

Asså fattar vf ingen skriver en fråga på frågestunden, och vi har ju ändå rätt många besökare, men ingen som skiver någon fråga!
Snälla skriv en fråga nu i det här inlägget istället då!
Annars så skiter vi att ha tävlingar och sånt.

Tänk på att ju mer ni kommenterar och är aktiva med det ju större chans har ni på att vinna i tävlingar.



Onsdaaag

Hovslagaren kom idag och skode ponnyn, hon var jätte duktigt min lilla polle.
Sen longerade jag henne en stund sen red jag henne en stund, asså gud vad pigg hon var eller.
Bloggar mer sen :)



Lektionen

Blev att hoppa studs idag på lektionen gick riktigt bra för oss båda , Linnéa hade Zerto och Elin hade Grim ,

Elin:   han kändes lite ovanlig stor i gångarterna men de gick bra ändå han var framåt och hoppa fint och bra så ja är nöjd över lektionen ,. ja sen finns de inte så mke mer att säga  över lektonen troja ;)

Linnéa :  Fick ha lilla skruttponnyn Zerto , han är lite speciell den ponnyn , men de gick förövrigt riktigt bra ! min ponny ska skos denna vecka på ondag så på freda ska ja ha med henne igen ! skönt faktiskt hon har ju fått stå ett tag nu ;)  .


 zerto
 inte världens bästa bild men får duga på honom ;) (grim)

Allmän Fakta

Var hemma från skolan idag eftersom ja inte mådde så bra , men åkte till hästen sen iallafall . Red dressyr lite gick väll sådär har gått bättre , kände att hon var lite svag i höger så de blir mke att  jobba med det . Och eftersom vi inte kan vara med den sista oktober på pay and jumpen så har vi hittat en annan den 27 oktober på Grevagården istället :D .Så de håller vi på och taggar för!


Sen imorrn skulle ja haft med henne till ridskolan men eftersom de har blivit fler sjuka hästar så kommer ja få ta ridskolehäst  ist så de får ni kolla imorgon om vilken ja fick ;)  

hejdåå så länge




 fick bli en bild på min saknade ponny ! <3

Stallet

Åker snart till stallet och fixar, men kommer inte kunna blogga mer idag för jag drar till pappa och vi har bara en data där och han sitter vid den hela tiden så lite svårt att ta datorn då, men imorogn blire upptadering av mig som attan!



Asså.......

Tänkte forsätte prata om samma sak som Elin.



Det är ju jävligt modigt att vara anonym och på peka saker som inte än är rätt.
Själv så tar jag inte in skiten som ni komenterar ni får ju välja själva om ni vill läsa bloggen eller inte.
Och jag vet att det inte bara är vi som har problem om det här att alla påpekar och är anonyma och skiver taskiga saker, men vi tar inte in sånt skit, så ni kan ju lika gärna sluta.
Visst vi kanske har stavat fel eller något men vem fan bryr sig då eller, det gör inte jag, ni som skriver elaka kommentarer är antagligen bara avudsjuka och vill vara som oss, men vi kan liksom inte rå för att vi tycker som vi tycker, ni får gärna komentera och skriva elaka saker men slösa inte tid på något som är elakt mot andra och som ni kanske redan vet så struntar dom flesta i vad ni skriver!ch vi har inte tvingat er att läsa och gilla bloggen, vi skapade bloggen inte heller för att ni ska tycka om den, vi skapade den för att vi tycker det är kul att blogga.


Så tyck vad ni vill men vui bryr oss inte.

.......

Okej visst de 'är bra om ni kommenterar , men har ni tänkt på att allt som vi skriver ska faktiskt stå  i  inlägget så om vi skriver NÅGOT  som låter konstigt så är de faktiskt så att de ska göra det ! Så istället för att vara så negativa hela tiden så kan ni föröka vara positiva Också   gör de bättre själv istället då .


 O C H   G L Ö M   I N T E !    V I   H A R   I N T E    T V I N G A T    E R    A T T     L Ä S A ! ! ! !

Hemma !

Nu är jag tillbaka igen, som ni kanske noterat har ja vart borta i vara i helgen på en ''ungdomsledarkurs'' . De va riktigt roligt att vara där väldigt lärorokt vare oxå . De bestod mest utav rent praktisk teori så vi prata mke och gjorde övningar och så , på kvällen bowla vi lite för att lära känna varann bättre. och idag har vi oxå mest gått igenom massa saker .


va även en sväng hos candela oxå har saknat den hästen massa :D red lite barbacka och körde lite dressyr åsen tog ngt språng över ett litet hinder ,sen så har ja inte hunnit så mke mer .

  candela och jag <3
GLÖM INTE FRÅGESTUNDEN!


Stallet

Kom nyss hem från stallet, haft möte  och vi var bara tre stycken av 6, lite dåligt men men.
I morgon hoppas jag att Frida kan ta Azzi eftersom jag har massa läxor och prov nu i veckan,
och sen kommer hovslagaren på tisdag också, äntligen säger jag bara nu har ponnyn stått i 1 vecka snart.


Har ni Glömt ?

Glöm inte bort frågestunden!
Klicka på länken för att komma dit !
http://hastochponnyryttare.blogg.se/2010/october/fraga-pa-nu.html


Outfits











Ja Tack !


Bildbomb - Shakira









Söööndag

Skulle egentligen till stallet på morgonen men jag behövde inte det sen som tur var.
Så nu sitter jag här och latar mig lite men ska göra lite outfits sen, blir kanske en bildbomb till fast på en annan häst.

Vid 5 tiden drar jag mig till stallet och vid 6 blir möte, Jippie.
Kan ju säga att jag saknar Elin lite för det blir så jobbigt att skriva så mycket själv, men jag klarar det rätt bra tycker jag faktiskt.

 Zerto

Outfits


Bildbomb - Azzi













så det fick bli lite bilder idag också.

Fråga på nu !


Videoinlägg

Ta det inte helt seriöst bara ! :D


Fan :'(

Rolf-Göran Bengtsson rev!
Nu går han antagligen inte vidare till final :(


Rubriker !

Hej allihoppa där ute vid dataskärmarna!
Igår hann jag inte blogga så det får bli ett långt onödigt inlägg idag.
Igår red jag Manne på årselevsgruppen,  det gick  väldigt bra faktiskt.
Som ni kankse redan vet så är Elin på Kurs, och hon lämnar mig hemma och tycker att jag ska blogga mycket, och självklart kommer jag blogga mycket nu i helgen.
Idag hade jag middagen i stallet så drog dit vid halv 2 och vid 2 började jag ta in hästarna, inte så många nu bara 4 st idag. Det gick bra ingen som ville springa in utom min lille galna ponny som är ett matvrak.
Sen mockade jag och gjorde mat och sånt, sen tog jag hand om pollen och sen gick vi ut en sväng. tog även lite höstbilder, kommer en Bildbomb sen på henne, den senaste tiden.
Imorogn har jag ridskolestallet till kl.11 och sen möte vid 6 tiden, rätt skönt imorgon ändå.
Nu ser jag på final hoppningen från inatt !

  Zerto.

Sjuka hästar

På grund utav virus i privat stallet råds de till att privathästar utifrån ej får komma till anläggningen på 3 veckor , vilket i dess tur tyder på att Candela inte får hänga med på hopplektionen på tisda ;( vilket jag hade sett fram emot . Menmen kommer fler hoppas ja . Under tiden får vi träna hemma ist . Så på tisda ska ja ha ridskole häst på studsen , ja hoppas iaf att hästarna blir friska till den 31 oktober så vi kan va me på tävlingen .
Förövrigt så kommer jag inte kunna blogga i helgen eftersom jag är på ungdomskurs i vara ,men de betyder inte att linnéa inte ska blogga så fortsätt följ den !

Torsdag

Idag hjälpte jag till i handikappsgruppen som vanligt, sen tog jag självklart hand om pollen också, men kan ju inte rida henne eftersom inte har en sko på vf än !
Men sen när det var klart så hjälpte jag maria med hennes nya börjarl ektion för vuxna, asså gud va roliga doms er ut :D

Jag har tänkt lite med bloggen och i veckan eller såkomemr ni få se lite ändringar kanske, vi får se om jag hinner och orkar.

Sen så kanske det kommer upp en frågestund och sen kanske någon tävling, men då måste vi ju ha lite mer besökare och fler komentarer !


 parant och jag får stå för bilden :)

Onsdag

Blev inte så mke till ridning idag , red ut lite och arbeteade mest i galopp ,hon gick jättebra å fint på tygeln hela tiden ! Så de börjar ta sig ganska snabbt nu . Och om de går bra på tisda me hoppningen funderar ja på att ta 70-80 den 30 llr 31 oktober (y)  men de får ni höra mer om sen .
hejdåå så länge 

Tisdag

Skulle egentligen ha min pollei dag men hon har tappsko vänster fram så det sket sig ;(
Fick rida Grim istället, det gick faktiskt bra, lite läskigt att rida en stor häst.
Haha blev ett onödigt inlägg men ändå jag bloggar :)


Linnéa Tävlar



Inlägget : http://lovicious.blogg.se/2010/october/oktobertavlingen.html#comment
Hennes blogg : http://lovicious.blogg.se/


Grymt bra blogg !: )

Ridlektion med Candela

Ridlektionen idag gick väldigt bra faktiskt , gick väldigt fint åså , vi hade markarbete ''förberedning'' för studs nästa vecka. Men för att vara nån sorts av hoppning gick hon  väldigt lungt ändå ,hon ville helst fatta galoppen precis innan hindret så de va de vi två skulle jobba med ,men de gick tillslut iallafall. Konditionen på henne har blivit så orehört mke bättre idag blev hon typ inte alls svettig och i början var hon som en trasa man kunde vrida ur , så då blir man lite glad när man ser framstegen . sen var de inte så mke mer idag. pussåheejj leverpastej ;)

Tävling,rösta !

Årets Häst 2010     http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=58004&flashparamcontributionid=270717    klicka på länken :D

Dagen

Dagen har varit helt okej ändå , tog hand om Azzi idag eftersom linnea inte kunde men mocka bara å la upp fodret åså , kunde ju inte riktigt rida henne eftersom ja skulle upp till candela oxå . Red ut lite på henne  idag tillsammans med maja, jennifer, och amanda , blev en rätt så lugn ritt idag ska ju ha med henne på lektion imorrn igen så hon behöver sina krafter där istället . På lektionen ska vi antingen ha markarbete eller dressyr de va inte riktigt bestämt än . Men de får ni se imorgon så ska försöka ta lite bilder åså på henne när vi rider .
va vill ni se för bilder ? de kan va va som helst .

kraaam Elin :)


Schema för Veckan.


2 senaste dagarna me candela ♥

Dom 2 senaste dagarna har gått underbart bra ! i lördas hoppa ja lite me henne och de gick riktigt lungt och fint ,som är förövrigt inte hennes grej att vara sdär lugn utav sejj . Vi hoppa ungefär 1 meter så ja är riktigt stolt över henne , åsen har hon mjuknat så otroligt mke i munnen de är inte denna lite hårda stela längre :D ! så den 30 oktober blir vår 1sta CR tillsammans !
Och idag blev de lite lugnare med dressyr i paddock barbacka , och även där gick hon  bra i alla gångarter , så de börjar gå riktigt bra framåt . så ja är riktigt nöjd över henne .

puuussheejj
/ Elin


Tävling

I dag var det tävling och båda var med. En clearround härpå hemmaplanen, det är aldrig fel.
Jagvar med på båda pollarna och Elin på Lucas bara men nästa gångär det Candelas tur att vara med och lucas får vila.

Azzi :  60-60 cm blev det för våran del denna gången, lite längre nu när det bara är våran 2:andra gång änså länge, men iallafall det gick jättebra red felfritt båda gångerna. Första rundan kändes inte´så bra. Hon stack mest mot hindrerna och så, sen så hoppade och lite osäkert på vissa hinder. Andra rundan gick bättre, hon drog inte så mycket men hade ändå farten kvar och så hoppade hon inte så osäkert heller utan allt gick jätte bra,fast jag kan ju förbättre min hoppsits lite så blir det bra.

Prince : 70-70 cm blev det för oss, eftersom jag inte ridit honom sen sommaren och inte hoppat honom sen innan sommaren så ah, kan ju säga att derekt hoppa upp på en stor häst men jätte fina mjuka gångarter, från en liten ponny med snabba steg såvar det en jädra skillnad. Första rundan blev mest  lite "åka häst" eftersom jag hade typ glömt hur kul det är att hoppa honom, sen andra ruden red jag mer och det kändes jätte bra. Nun taggar vi för nästa tävling !

Lucas :  jomen de gick riktigt bra , mke bättre än på länge farten och allt annat stämde bra idag han hoppa jättefint , och jag hängde med mke bättre nu i hoppen även om han hoppar stort llr tar ngt extra galoppsprång . Så nu är vi defentivt på rätt spår




 Banan, ritade bara räcken men det är även oxrar, grindar och plank.

Outfits


De senaste med hästarna !

Hejsan, förlåt om uppdateringen varit dålig men har vart mke att göra den sista tiden. De går bättre och bättre me candela och har tagit med henne på en lektion hittills , vi har hoppat lite åså och de gick bra ! på sönda är de alltså tävling igen och då ska ja och Lucas vara med på 70-70 till och börja med♥   så de är de ja har hållt på med dom senaste dagarna , idag ska jaiväg och hoppa med candela igen så berättar ja mer ikv om hure gick .

puuusss&kraaaam / Elin♥

 ♥

Oueens Candela

Queens Candela ♥

I lördas kom häästen till stan :D lite rund om magen men de börjar ge små förändringar på de  ;) va ute å red henne senast idag , red lite i skogen med amanda , sen red vi lite på ett fält där som ja skulle köra lite seriöst med henne vilket hon bara mådde bra utav , hon blev mke mjukare åså hon gick jättefint på tygeln ! . höger varv börja de trassla lite hon såg vägen hem å va jätte trött så de blev nåra bocksprång och försök till stegring hehe men de va bara att jobba vidare sen ick de bra . Ja är jätte stolt över henne ♥  ska försöka skriva hur de går för oss så ska ja försöka ta massa bilder på henne åså när vi rider om ni vill se de förstås ?


Ja Tack !





RSS 2.0