mycket som ska hinnas med

idag ska jag hinna med mycket.

Ska plugga till so provet som är imorgon, första lektionen och allt -.-
sen ska jag till stallet och skritta barbacka på ponnyn.
sen hem duscha, äta
forsätta på sexualkunskapen uppsatsen
kolla på glee
kika igenom so:n då jag kan typ inget :O
och sen kolla på glee igen och sist sova

som sagt är det en del grejer som ska hinnas med, så därför måste jag börja typ nu. men ska fixa en liten veckoplanering först :D

W A LL A N D E R

heeeejj ! förlåt för att jag inte varit här på ett tag men har verkligen inte haft ngt att blogga om och bara inte orkat men får försöka fixa det nu ! :)
men iaf idag blev det ridning på matrisse russen och lilleman och alla i skogen gick toppen verkligen med alla 3 och det går framåt iaf ! ska dit imorrn igen blir antagligen ngn utav grabbarna llr ngn annan kanske becca om malin är sjuk får se helt enkelt ;) men ska kika på wallander lite till hörs mer sen om jag inte somnat ! :D

yeahyeah

Har kollat på dom 5 första avsnitten av säsong 2 av Glee. Sjukt bra serie och jag missade hela säsong 2 så jag tar igen det nu istället.
Men ponnyn var övertaggad idag, och jag höll på att flyga av en gång men satt kvar.
biiiildbriiist



morgonen

vaknade nyss och tänkte slänga iväg ett inlägg här först innan jag drar till stallet.
Som sagt har jag morgonen och ska vara i stallet lite innan 8 då hästarna ska ut. Sen ska jag rida och fixa allt samt kanske putsa alla mina saker. Det behövs kan jag säga, ska nog även byta till de andra tränset också men vi får se.
Men  ska göra mig i ordning nu, bloggar mer när jag kommer hem :)

Imorgon

imorgon har jag stallet på morgonen så alla pollar får gå ut eller ah inte Bobby. Han får stå inne så ska jag rida honom dirket på morgonen när alla andra är ute.
Blir galoppträning i snön imorgon igen, och han SKA bli trött!!
Fixar allt och åker hem, sen blire elin också under dagen mer vet jag faktiskt inte :D

snälla snälla

Är så grymt sugen på att blogga men jag behöver verkligen erat förslag. Jag vet inte vad jag ska blogga om, och det  vorre jätte bra om ni hjälpte mig, och dom som kommer med bra tips bli länkade :D

yeah

statistiken har gått ner rätt mycket denna vecka, men jag kan förstå att ni inte vill läsa en blogg som inte uppdateras. . .
jag har verkligen inte haft tid alls till att blogga denna vecka och elin har ju varit sjuk sen har hon nog med haft rätt mycket att göra. Men i helgen ska jag försöka blogga lite mer iallafall :)
dom som vill får gärna komma med förslag vad jag kan blogga om, dom som gör det blir även länkad :)

kika gärna in !

ni som vill läsa om mitt egna liv UTAN  hästarna och där jag skriver om allt möjligt från killar shopping ja allt helt enkelt !  få gärna kika in på http://elinriggmyr.tumblr.com/ , men  såklart så kommer denna bloggen i första hand!

The boys who


sjuk=film !

godmorgon på er llr det är det för mejj ! som sagt ar jag varit magsjuk dom sista 2 dagarna så har inte orkat blogga utan har sovit hela tiden , men tänkte gottgöra er med det idag då jag mår mycket bättre ! :D men först ska jag kolla lite på O N E T R EE H I LL<3

stallet------------------------------> NEXT

ska precis byta om och dra mejj mot stallet , det blir nog bara 1 för mig idag har en enorm huvudvärk och är allmänt seg , as jobbigt intervallpass i skolan också , ja helt död var det ja ;) men bloggar när jag kommer hem igen ha det !

huit heure vingt-quatre

guuud vad skönt det var att dra ut en sväng och solningen med somnade faktiskt där i solariet as skönt sen så vakna jag när den stängdes av :/ hade gärnat legat kvar där en timma till !
men iaf så gick vi till coop också var bara tvuuuuuuungen att köpa lite naturgodis och nu var det extra billigt också ! så varför inte passa på ! ne nu ska jag blogga lite och fixa lite tidinställda tills imorrn då skolan drar igång igen.... och ska hinna det INNAN wallander börjar också ! :D

brun utan sol

efter en seg dag i stallet blir det nu lite solning med en kompis ! :D as göööött men bloggar mer sen ha det ! :D

stall hela dagen

tjenas ! hemma nu äntligen ! det var lite segt att ta sig upp imorse men det funka , har varit svinkallt idag och jag är allmänt seg faktiskt ;) red även bobby idag då linnea red strawberry  så hon orka inte rida båda men det gick helt okej llr ahh nästan iaf ;)
nu ska jag soooooova plugga och kanske sola ! ha det bra så länge så ska jag blogga snart !:)

Kenny

är hemma hos pappa och kollar på Kenny Starfighter. Jag bara älskar den filmen, så grymt bra!

Som elin sa så får i bestämma vad vi ska blogga om. Vad som helst.

Imorgon åker jag till stallet runt 11 tiden kanske vi får se helt enkelt, men ska nog rida bägge faktiskt. och båda med cavalleti bommar med galoppavstånd och kanske nog liten hinder vi får se om det blir något hinder. Men min snälla kompis Karro kunde iallafall filma. får se om det blir bägge passen eller bara en.
men ska kolla klart på filmen nu :)

blandat

lust att blogga lite men har inget vettigt att skriva ! men iaf precis lagt mejj i sängen med B E C K  haha såååå bra alltså ! :D  tänkte att vi kunde köra ett inlägg där NI ! bestämmer vad vi ska skriva det kan handla om vadsomhelst skriv vad ni vill läsa så fixar vi det ! :))

7. Din dröm

oj min dröm. På kort sett så vill jag först börja tävla storhäst (snart så) och verkligen tävla mycket. Sen ska jag bli polis precis som elin fast det spelar igen roll om det är med eller utan häst. Sen ska jag flytta till göteborg och jobba där som polis. Sen vet jag faktiskt inte mer :D

Strawberry 21/1

Jobbade henne mycket i skritt och trav. Flyttade mycket i traven och red volter och serpentiner väldigt mycket. Hon tyckte jag var jobbig ett tag och det visade hon med att kasta upp huvudet och streta imot, men jag forsatte bara på och gjorde ingen stor grej av det liksom. Det blir oftast värre om man gör det.
I galoppen var hon jätte fin, red på volter och tränade på att hon inte får springa iväg utåt. Tog även lite mer än ett halft varv i förvänd galopp så hon fick träna lite på det med. Travade sedan av henne i en låg form och skrittde självklart av henne också.
Är nöjd över henne faktiskt, och de är ju bara andra gången jag sitter på henne. Ska även rida henne imorgon, ska nog ta fram lite cavaletti bommar och träna på det.

B 21/1

han fick jobba mycket i skritt och trav. Red på slingan och han var övertaggad, men han var fin ändå.
Imorgon får han vila eller galoppträna :)

before i die i'm gonna


dag 7. Din dröm

ojjdå stor fråga men iaf så har jag haft en dröm riktgit länge faktiskt ;)
det är att först bli polis men det krävs ju lite på vägen så då ska jag jobba som reseledare en stund innan ;) men iaf ridande polis i göteborg där jag ska börja min karriär och givetvis så ska jag ha min kära häst med mig (ni vet nog vilken) sen så ska jag även flytta till florida-miami efter några år och där ska jag bo och fortsätta i polis yrket , har även en annan dröm den är mer hästrelaterad och det är att starta i globen innan jag är 30 men men vi får se vad som händer i livet 1 sak är jg 100% säker på att den händer ! :D

dag6. Dina djur

har tyvärr inte så många djur men 1 kattunge och fiskar förut hade vi 2 golden också men var tvungen att sälja dom ;) menmen katten fyller upp huset med liv ändå !:D

20120121

tjenas nu är maen hemma igen ! :D blev inget bloggande innan man drog iväg då jag inte hann ;) men iaf ska dra lite om vad som hänt , har iaf varit ute och ridit en hel del och det har blivit lite blandat skogen och paddocken med matrisse tina russen bamse och lilleman ;)
men idag då så red jag Russen Och Lilleman bara och skogen båda  2 man hinner ju knappt rida ut i skogen på veckodagarna så då får man passa på på helgen! men iaf så gick det toppen med båda Russen var otrolig lugn idag faktiskt han brukar alltid vara lite halvgalen när vi är ute men han var hur kolugn som helst trots att det blåste och snöade , skönt att dom har en sådan sida också faktiskt ! det var bara en gång han fick ngtryck när hästen framförtbråkade lite då tyckte han det var roligt att hänga på !
Med Lilleman så gick det också bra, hade Mille som släptåg llr vad man ska kalla det och det gick rätt bra bara att han fick ngt ryck men sen så flöt rundan på ! rätt skönt att slippa bråka med hästarna idag ;)

Elin är bara lite galen :D

Men jag gillar dig ändå ! :)

6. Dina djur

Jag har en ponny :)

karro på bild

igår fixade jag jordgubbes foder eftersom Amanda var sjuk. sen fixade jag även allt med Bobby, jag och karro tog oss även en skritt runda ute.

morsning

godmorgon ! vaknade för en stund sedan är ju ledig idag med aaaaaaaaaaaas skönt ! :D så just nu ska jag bara slappa sen är det utv samtal som gäller och efter det så bär det av till stallet för en ridtur ;) sen ikväll blir det besök hos mig och jag måste hinna städa innan kom jag på ! :o men nu ska jag hitta ngt roligt att blogga om istället ! :D

ute på promenad

sådär nu ut på en liten promenad sen när jag är hemma igen så blir det uppdateriiiiiiiiiiing ! :D puussheejjj!
varför vara seriös när man kan va oseriös????

torsdag

Idag ska jag och Karro ta oss en liten runda på B och ha det bra. Han ska skrittas idag istället för att stå.
Måste lära mig massa engelska glosor sen ikväll för jag orkar inte just nu. . .

Bobby och Strawberry 18/1

Traven var väldigt bra ibörjan och jag kunde variera mellan kort och låg. Han var lite loj ett tag och tyckte det var allmänt jobbig så han protesterade lite men inte så farligt. Han orkade galoppera rätt bra i högervarvet idag och var jätte fin ett tag, vänster var mycket jobbigare och jag fick kämpa lite med.
Amanda hoppade upp och red ett tag medans jag red Strawberry. Amanda fick känna på hur det är att rida bobby på riktigt i ridhuset men massa bocksprång och sparkar. haha men hon kämpade på bra tycker jag :)


kände lite på jordgubbe idag så jag vet lite vad jag ska träna på i helgen och så. Kände mest på traven, och han var riktigt rolig att rida. fast hon var väldigt pigg och ville springa lite i traven. Men jag tyckte det gick bra iallfall :)
Bild på Strawberry fick de bli, och de är jag som är fotografen :)

snart så . .

ska käka lite snabbt, och kolla på läxan och snacka med mamma. sen bloggar jag om ridpasset :)

ponnyn ska

nu ska jag dra mig till stallet för ett dressyrpass :)

5. Hästens stamtavla

F: Axi RW 70
M: Lady
Har stamtavla som går rätt långt bak, men skrev bara mamma och pappa nu :D
<------------ pappan
<------ farfar
Cawdor Hywel RW 16 (foto © Viveka Karlestrand) <--------- farfars far

20120117

sådär nu är man hemma från stallet , blev en del läxor gjorde inann ändå ;) nästan alla klara iaf.
blev lite dressyrjobb med lite bominslag och det var första gången på länge jag red denna underbara varelse LadyMary såklart och idag så var hon väldigt skön att rida ! väldigt mjuk och fin i vissa lägen iaf men det gick riktigt bra. blev lite volter och skänkelvikningar sen så gjorde jag egna öppnor och så för att få till det där med bogarna och det blev bra vissa lägen iaf. men var riktigt skönt att komma tillbaks till henne igen,
sen så filmade linnéa lite under lektionen och även när jag gjorde min vanliga bakåtkullerbytta så dom lär nog snart vara här uppe ;) nu ska jag fortsätta s´kolla på H I G H  S C H OO L  M U S I C A L  3 :D

next ------> stallet

ska byta om strax och sen åka till stallet. Bobby ska skrittas brabacka idag  :)
men bloggar mer när jag kommer hem igen.

You . . . .

Några otroligt bra texter/ordspråk eller vad ni vill kalla det. Kan säga att jag gillar dessa starkt och försöker       tänka på dessa ofta !

true words


ELINS TOP 3 LISTA

otroligt bra filmer allihopa , ni som gillar fina och sorgliga filmer men ändå glada så är det perfekta filmer för er !
tryck på det nummer du vill se så visas trailern ;)
1
2

3

dag4. Plus och minus för dig inom ridningen

PLUS:
* bra tålamod
*envis
*kan rida måmga olika typer av hästar
*bra balans
MINUS:
* svag i högersidan
*smårädd att hoppa andra hästar
*kan bli lite mesig ibland
*svårt att lite på andra hästar

älska sovmorgon-hata skolarbete

tog mig en lång sovmorgon nu när man ändå har ledigt från skolan såååå otroligt skönt faktiskt ! men iaf denna dagen ska gå till bloggen skolarbete bloggen skolarbete bloggen och ännu mer skolarbete , så ahh men förhoppningsvis går skolarbetet snabbt ska ju bara lära mejj en text och skriva lite på specialidrotten ;) ska förstås hinna med denna saken också och sen ikväll blir det stallet , jag som trodde att jag hade en stallfri dag idag men ajaaa det är ju inte förrens halv 8 så ;)

Veckoschema



Bobby 16/1

Red på slingan i skritt och galopp. han skulle lyssna på mig och kunna öka och minska när jag ville och inte springa på hela tiden. Jag tyckte faktiskt att jag lyckades väldigt bra, då han lyssnade på mig hel passet. I skritten böjde jag honom i båda sidorna och gjorde många halter och ökningar. Är nöjd över honom faktikst, och är glad att han inte bara sprang på som han brukar göra.

4. Plus och minus för dig inom ridningen

Plus
jag är inte rädd för att hoppa högt
blir oftast inte rädd när hästen bockar, stegrar och sånt
är envis
Minus
Jag har inget tålamod egentligen, men jag försöker
min hoppsits kan förbättras
har för hög press på mig själv

Jag har gästbloggat

Jag har gästbloggat. Klicka på bilden för att komma till inlägget på den bloggen :)

hemma och bjuder på en egobild

kom nyss hem från stallet, ska bara duscha en snabbis och kolla på glosorna samt greja med en sak men det går fort. Bloggar mer snart :)

Är ni med oss. . .

Är ni med oss och tar bloggen höge upp? Vi har mycket nu här på gång i bloggen :D

hemma

hemkommen från skolan nu, och jag ska ta tag i läxorna faktiskt. ska kolla igenom engelska glosorna som är tills imorgon ovch hemkunskapen som är tills på onsdag sen ska jag fråga mamma en sak som ingår i min läcxa i so:n men hon är inte hemma nu så.
Istallet idag så, ska jag rida ute antagligen om det inte finns något ridhuset. Idag blir det iallafall att galoppträna mycket, han ska öka och minska när jag vill och orka jobba ordentligen ett tag på fyrkanten och kanske något varv på volten. För ser som inte vet så har han svårt med att jobba ordentliget i galoppen och jag får verkligen kämpa för att han ska gå bra. Och han brukar oftast protestera när han inte orkar mer med att stanna och backa, sparka, bock eller försöka små stegra. men det mesta är faktiskt borta men galoppen är fortfarande loj och så. Därför kommer det bli mycket galoppträning nu denna månaden :)

dag3. Hästens plus och minus

PLUS :
* Sammarbetsvillig
*gör alltid sitt bästa
*vill vara med hela tiden
MINUS:
*Lite stel i högersidan
*går inte tempa
*kan va lite tjurig vid sadling

DAG 2. Beskriv din favorithäst

som dom flesta kanske förstått vilken som är det kan ni nog lista ut det tror jag ;) men iaf så är det LM finns ingen bättre häst alltså !
ja hur ska man beskriva henne helt underbar alltid snäll och väldigt nyfiken fast lite försiktig. hon gillar att bli ompysslad och vill mer än gärna visa upp sig speciellt på tävling då hon spänner upp sig lite extra bara för att visa vem som är snyggast och jaa hon är verkligen det också ! i boxen så kan hon vara lite tjurig men det har nästan aldrig hänt mejj att hon försöker göra något utan är glad och kollar om jag har godis. i ridningen är hon väldigt snäll sammarbetsvillig för det mesta kan vara ngt stel men ibland är hon riktigt mjuk och fin och allt bara flyter på  men som sagt alla har ju sina dagar även vi människor ;)
ne men hon är helt enkelt bäst !<3

tjohoooo samhällslektion

sitter i skolan och ahr samhälls lektion , kikar även på GBGHS sjuuuukt taggad !
är snart lunch är mega hungrig , sen i eftermiddag är det stall som gäller och bara 1 häst tror jag ;) men nu måste jag lyssna!

film från dagens ridpass

Ridpasset gick ut på att få honom lång och låg i traven och att han skulle orka galoppera. Han har nämligen lite svårt att jobba ordentligt i galoppen men vi jobbar på :)

LD och LC

Sätt gärna på den låten som är under eller en annan låt du tycker om  så får du iallafall något att lyssna på :)
Amandas pappa har filmat båda rundorna.


3 ridpass

hemma nu efter ännu en lång dag i stallet , har blivit så denna vecka faktiskt , menmen jag klagar inte ;)
det blev ridning utav 3 hästar idag Matrisse,Lilleman och Russen. blev klättring med matrisse och det gick bättre än förra gången och på hemvägen så gick det betydligt myclet bättre då fick jag även lite hjälp också. så nu är mlet till nästa gång att börja som vi avsluta och det handlar om att jag måste bli lite bättre och bestämd men som sagt hon är en mycket speciell dam och man måste rida henne för att förstå.
RUSSEN:
fick bli en tur i paddocken med honom för att dom ska få jobba lite, och det gick faktiskt otroligt bra blev mycket travjobb och han gick som en klocka hela tiden as roligt när det går så bra ! en mycket härlig häst det där ! tränade även lite på galoppfattningar och han gjorde väldigt fina fattningar och han var även mycket mer fokuserad på att jobba istället för att springa och lyssnade otroligt bra på hjälperna också ! :)
LILLEMAN:
Blev paddocken för denna grabbens del också ! och det gick super med honom också fick även lite hjälp utav stina och då gick det mycket bättre , även han var mer fokuserad och jobbade istället för att studsa och springa ! kul när det går bra och i galoppen var han också riktigt fin ;) blev inte så långt ridpass då varken jag eller han orkade men tiden jag red gick bra ;)
även till salu kolla på hemsidan för mer info(bilden är länken)

filmerna kommer

alla filmerna kommer ut idag :) både från tävlingen och från idag :)

film från dagens ridpass ?

Har film från ridpasset idag, som min snälla mamma filmade. Vill ni se får ni kommentera så att jag vet att det finns intresse av att det :)

3. Hästens plus och minus

Plus
Glad typ jämt
älskar att hoppa
är som en hund om man släpper honmom i ridhuset
Minus
tar tag i bettet ute och sticker
kan vara lite svår lastad ibland

ska försöka

godmorgon ! förlåt för as dålig blogguppdatering men det har varit så mycket skola och läxor och stall typ varje dag så har varken haft tid eller orken att röra bloggen har bara kollat på den men inte orkat skriva ngt ;)  men iaf så ska det bli ändring på det, men först så ska jag till stallet är faktiskt mindre taggad på det men det ändras väll sen antar jag (; ska även skriva om dm olika ridpassen sen , ha det så bra så länge !

filmer från tävlingen ?

Vill ni se film från tävlingen? isåfall får ni kommentera och dom kommer ut om 3st kommentar att dom vill se :)

därför

förlåt för en dålig blogg och dålig uppdatering från min sida. jag verkligen inte haft tid till bloggen denna veckan, stallet har tagit tid och skolan har tagit mer tid. så därför har jag inte kunnat blogga.
Idag vet jag inte om jag hinner blogga så mycket heller, för jag ska åka occh köpa foder vid halv1 och sen ska jag köpa macdonalds mat och sen drar jag mig till stallet och käkar samt att jag ska rida dressyr i ridhuset sen har jag insläppet vid halv3 sen ska jag åka hem runt 3tiden och då ska jag duscha fixa mig och sen kommer Elin någongång till mig, för vi ska göra en grej som kommer komma ut på bloggen ikväll antagligen :)



2. Beskriv din favorithäst

Han är galen, pigg, trög, lat, loj, bockar, sparkar, är glad, älskar att hoppa, rida ut tycker han om jätte mycket, ingen dressyrponny.

Ja ungefär såhär kan man beskriva min lille ponny faktiskt :)


sovmorgon !

godmorgon ! har sovmorgon så ett inlägg hinner jag. precis ätit frukost ska gå ner till mejj och börja fixa mejj ingen aning om vilken lektion vi har nu på morgonen men säkert svenska llr ngt sen så har vi idrott juste ja måste fixa idrottskläder !! haha mycket man glömmer ........ men idag är det iaf ridning som gäller ska åka ut till stallet efter skolan så är inte säkert jag hinner blogga men ska försöka med det på ngn rast istället ;) men ha det så bra så länge ! :D
// ELIN

HIIIIIISSSSSSS!

'
asså vill ha dessa bara för att dom är så otroligt snygga ! :D älskar allt med dom ! 599:- på HÖÖKS

Specialidrott+annat

varit lite dåligt med bloggningen nu men skolan är ju som sagt igång och då blir det lite sämre ;) men igår hade vi teori på ridningen så finns inte så mycket mer att säga om det mer än att vi testade att prova ut sadlar. sen idag på specialidrotten så gick vi igenom lite allt möjligt och jag ska börja med mina läxor. men nu ska jag försöka blogga men först blir det BECK ! :D

1. Beskriv dig själv

Jag är en envis lite tjej på 15år. Jag går i skolan som alla andra och tillbringar nästan all tid till ponnyn. Men hinner även med andra saker. Skolan kommer självklart i första hand men läggs ofta ner till andra hand, men jag kämpar på med skolan precis som alla andra. Jag rider inte på ridskola, men har min ponny i ett privatstall vid ridskolan så har tillgång till i stort sett allt! Jag satasar på hoppningen då jag tycker det är roligast!


Dag1. Beskriv dig själv

ja vad ska man säga är en 16årig tjej som är en otrolig hästnörd och tillbringar stor del av min fritid åt hästarna, rider ungefär alla dagar i veckan ngn gång ibland har jag 1 vilodag iaf men dom går åt till läxorna istället ;) men kompisar och shopping och en del killar hinns med det också så ja en helt vanlig tjej som helt enkelt har stora planer för framtiden ;)
bild från i somras

dagens planering

sitter i skolan och väntar på att media lektionen ska börja men läraren har inte kommit än så verkar som man får längree hål men det gör inget ! idag är det plugg som gäller och sen ikväll blir det dressyrträning (; händer för er idag då ?? :)

before i die i'm gonna

//ELIN

20120110

åkte ut vid 12 ungefär , började med att rida Bamse ute i skogen med sara och stina. vi skulle ta en halvlång tur men den blev vääääldigt lång. red ner till snapen och sen tillbaka skulle hitta lite nya vägar men det blev en väg som vi redan visste om ;) men det gick bra och han skötte sig utmärkt bara 1 bockning men det var vid galoppskänkeln då gör han alltid minst ett bocksprång haha rätt söt är han ibland alltså !
sen så red jag även Matrisse det gick sådär red även först med henne ute i skogen och då blev hon mycket mjukare och lite mer samatbetsvillig, sen innan vi kom hem så började hon ge sig och i vissa stunder så gick hon utmärkt ! tror jag vet hur jag ska göra nu , får testa sig fram helt enkelt . men en sak som jag ska uppnå innan detta år är slut är att kunna rida den hästen riktgit bra , visst hon ser inte så svår ut men när man väl sitter på ryggen så är det en helt annan sak !
tyckte den var lite charmig

Såhär kommer det bli ett tag

börjar skolan imorgon och det innebär, läxor, mindre tid i stallet, mindre tid till kompisarna och annat kul, mindre bloggning. Jag kommer inte uppdatera under skoltiden om jag inte har suuperduper tråkigt som jag ofta har men . . .
Bloggen kommer komma i tredje hand nu ett tag, Skolan först sen hästen och sist bloggen. Men hoppas verkligen ni förstår för jag vill verkligen komma in på den linjen jag vill och då krävs det mer av mig och så.

Men bloggen kommer ändå bli uppdaterad varje dag. Några tidinställda görs varje helg och kommer upp under veckorna som kommer.

Jag ska verkligen satsa och ha kul med ponnyn den tiden som är kvar nu. Ska komma ut på fler tävlingar och försöka stara en Lb klass eller 1m på clear round vi får se vad jag hinner. har lite tävlingar på G eller ah än så länge 2 lokala och 1 payandjump. Både på hemmaplan och ute. Ska ha ett riktigt jävla bra år och satsa och göra det jag verkligen vill! Ha roligt verkligen, ponnuyn och jag ska ha roligt. inget bråk med honom och ut och galoppera mycket nu i snön.




Tävling 8/1

Var ju klubbtävling igår med tävlingsklasser i slutet. Och jag var med på 2 tävlingsklasser, LD+5 (85 cm) och LC+5 (95 cm).

LD+5
Skrittade på slingan med Amanda, sen red vi tillbaka till ridhuset och gick banan en gång. På framridningen körde jag rätt mycket galopp. Gjorde mycket ökningar på långsidorna så att han skulle bli mer framåt och piggare. Hoppade räcket och oxern 2 gånger. Hoppade riktigt bra vissa gånger och jag ökade lite efter hindret lite varje gång.

Banan Grunden
Han var riktigt fin faktiskt, han tittade lite på en oxer med grind och sen det rosa hindret lite grann. Men la till spöt lite lätt innan och då hoppade han.

Omhoppning
Hade tänkt runda 8 och sen komma på den rosahindret men självklart kom jag på det försent och vi svänga mellan 2an och 3an och förlorade lite tid på det. Så fick öka lite istället sen på raksträckorna. Men min tid räckte iallafall till en 2andra placering.


LC+5
Amandas mamma och pappa gick runt ridhuset och sen gick dom även lite i ridhuset medans jag och amanda gick banan. En liten klurigare omhoppning och vi var rädda båda två att vi kanske skulle glömma av något hinder. (4128 var hinderna i omhoppningen) På framridningen så gjorde jag samma tänk i galoppen och hoppade några språng.

Banan Grunden
Han var riktigt taggad kände jag men försökte spara krutet till omhoppningen. Hoppe riktigt bra men kom nära på oxern med grind, och han hoppade men det blev knas men vi lyckades komma över utan att någon bom flög. Jag belv glad jag jag skreck typ JAAAAA, duktigt kille! haha såå pinsamt ändå.

Omhoppning
Tog den snäva svängen till 1:an och han hoppade sen dum som jag är så glömnde jag svänga igen och förlorade lite tid på den svängen igen. Men min tid räckte iallafall till en 3dje placering. Vi slog ihop våran klass med c ponnyerna och om vi inte hade gjort det så hade jag vunnit, så surt men är nöjd ändå.

Några bilder som Julia hade tagit :) bilderna är från första klassen och prisutdelningen på första klassen.






Bilder från Hoppträningen 6/1

Amanda har tagit alla bilderna


















MOVIETIME

har suttit och kollat lite på hästnet och jisses vad sugen jag blev  på att köpa häst ! har hittat massa snygga både unga och normal gamla , jag ska nog satsa på att bli miljonär om mina planer ska bli verkliga ! men iaf så ska en bli sann hur mycket jag än får jobba för det men en dag ska hon bli min ...... !
nu ska jag fortsätta och kolla på A U S T R A L I A  och hitta ngt roligare att blogga om ;)

IMORGON

har bara suttit vid datorn och bara tittat på den. Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Så jag uppdaterar gärnet imorgon med bilder, inlägg om tävlingen idag, och mycket mycket mer :)


dagarna som gått

red matrisse igen igår och då klättra vi , gick rätt så bra men gick bättre i förrgår men ajaa det kommer väll ;)
red även russen efter och med honom gick det bättre pigg och glad som vanligt och även lite bockningar gjorde han och annat bus men är alltid lika rolig att rida ;) ! åkte inte dit idag eftersom karro sov hos mej sen så åkte vi och kollade på när linnéa hoppade och på dom andra sen så var det så förjäklas kallt så ska upp dit imorgon istället hade jag tänkt ;) !  sista lovdagen då också :( tråkigt att skolan snart börjar llr vad säger ni ??

tjenas

sådär nu är jag hemma ! så tänkte skriva lite vad som hänt under dessa 2 dagar ;)

Before i die






08,05

denna dagen är jag då inte uppe sent anledningen är att jag ska ha morgonen i stallet så väntar på skjuts nu för tillfället , men hinner slänga in ett litet inlägg ;) har ju som sagt morgonen  så  lite dålig bloggning från min sida idag men det fixar jag när jag kommer hem igen runt 2-3 kanske (; sen i eftermiddag blir det att träffa karro :D ! men nu måste jag dra heeejj så länge !

before i die i'm gonna

tänkte att jag kör några sådana här ibland som omväxling ;)

RIDPASS x2

som sagt så red jag 2 idag med fast denna gången Matrisse och Lillemann , det gick bra med båda och det var första gången jag satt på Matrisse så hade inte allt för stora krav på mejj eftersom hon är väääldigt speciell man kan säga att hon ''väljer'' sin ryttare och hamnar man i bråk med henne så är man nästan så gott som körd. men vi red ner till sjön och på ditvägen så gick det åt pipsvängen llr ahh inte riktigt stum som bara den men sen på hemvägen då jag fatta hur jag skulle göra så gick det toppen och när hon väl gick stadigt så säger jag bara shiiiiit vilka steg så stora och fjädriga så man nästan flög upp ur sadeln jaa riktigt härlig var hon då alltså ! och var är en ridtur utan lite bockningar ?? inte så mycket lite sådana fick man även känna på och jag kan säga att dom INTE var små haha fast det var kul ! så hoppas att det blir fler gånger !
och lillemann då ja det var ett tag sen jag red honom men det gick bra väldigt pigg och glad så där var det inga problem galopperade lite också och det gick också bra allt utan bockningar (riktigt skönt!)
matrisse foto:http://pilagarden.se/index.htm

blandat

sådär nu har jag tid för bloggen har varit en del annat att göra ;) har varit inne och umgåtts med familjen lite också tänkte skriva om ridpassen i ett annat inlägg var en blandad upplevelse på hästryggen idag faktiskt ;)

Mariestads Ridklubb

Hur äre på ridskolan där ni rider? Om ni nu rider på ridskola?


På våran ridskola så får hästarna mat vid 7 går ut i hagen runt 8 kommer in vid halv 3 - 3(då får dom också mat) sen går nästan alla lektioner på kvällen. 1-3 gånger går varje häst. Lektionerna börjar runt 5, men en barngrupp oftast.

Men framför allt alla som rider där har så himmla roligt. Vi står varandra väldigt nära många av oss, och umgås också på fritiden. När jag red på ridskolan så hade jag väldigt många kompisar och vi höll liksom ihop jämt. Alla hade alltid någon att vara med och vi hade så roligt. Visst vi kanske inte alltid tyckte om varandra men inerst inne så gjorde vi alltit det.

Jag och Elin tex vi blev kompisar genom ridskolan, vi var skötare tillsammans, sen red vi i samma grupp, sen blev vi årselever tillsammans. Sen har det bara blivit mer och mer helt enkelt. Nu är vi jätte bra kompisar, men det hade aldrig hänt om vi inte red i samma grupp. 

EN GÅNG EN MRK:ARE, ALLTID EN MRK:ARE !




Vi har även väldigt duktig ryttare som tävlar för våran klubb. Vi var med i SM fälttävlan tex och mycket mer. En av dom har blivit uttagen till juniorsatsning i fälttävlan. Ett stort GRATTIS :)

Vi har även massa goa privattränare som kommer och har träning. Vi har 2 hopptränare, 2 dressyrtränare och 1 terräng/fälttävlans tränare. Riktigt duktiga är dom alla faktiskt. Jag själv tränare för en hopptränare.
Sen har vi all personal på ridskolan, 3 ridlärare och några som jobbar i stallet med att släppa in och ut, fodra, mocka och sånt där. Alla verkar trivas och det gör vi elever med!

Vi har olika tävlingar året om, clear rounder, lokala, reginala, och vi har haft Ponny SM en gång om jag inte minns fel. Sen har vi juniaden varje år i Juni och asgustitävlingarna och med mera. Allt är väldigt populärt, och vi har alltid roligt på tävlingarna.

Vi har även US. Ungdoms sektionen. Dom har olika aktiviteter och ordnar Julshowen med mera. Allt brukar vara väldigt populärt. Och vi hoppas på mer bra saker snart :)

Vi har en fin terräng bana som används flitigt!

Såhär är det på våran ridskola, hur är det med eran? :)

varför man ska dejta en hästtjej !

1) Vi har fyra hastigheter och kan många olika positioner
2) Vi har på oss tighta byxor
3) Vi gillar att bli smutsiga
4) Vi vet hur man rider rejält
5) Vi gör alltid vårt bästa i ridningen
... 6) Vi älskar att ha kontrollen
7) Vi kan rida i timmar
8) Vi vet hur vi ska behandla stora saker
9) Vi kommer av och på lätt
10) Vi är alltid redo
11) Vi gillar det hårt
12) Vi har ben och ryggmuskler som hjälper oss att klara alla olika positioner
13) Vi gillar att använda piskor
14) Särade ben är våran naturliga position
15) Vi bryr oss inte om vi blir kastade vilt omkring
16) Rutinerade ryttare kan göra det 3 dagar i sträck
17) Vi kan rida stående eller sittande
18) Vi använder ett läderplagg varje ridpass
19) Vi tycker att de snabba & uthålliga är de roligaste att rida
20) Vi är vana vid att ha hårda saker mellan benen
21) Om vi ramlar av hoppar vi upp igen och kör på, hårdare än någonsin.


väldigt sant om man frågar mejj !


1208

hej på er ! internetet har legat nere en stund så har inte kommit in här förrens nu , men bättre sent än aldrig 'aight
men iaf så har jag inte orkat gå upp och byta om en så ligger kvar i min älskade säng men ska snart dra mejj till stallet och rida lite hade jag tänkt troligtvis så blir det 2 hästar idag också ;) men under tiden jag väntar på skjuts så hade jag tänkt bjuda er på lite film och lite annat smått och gått , det sitter ju aldrig fel;)
bjuder på en liten morgonbild på mejj och skrållan!
(förstorad webcam bild)

om en bild säger mer än 1000ord ..

det ska stå EN film inte ÄN var lite trött när jag skrev det igår ;) citatet är lånad från amanda johansson ;)

True words


grymt

Statistiken igår var grym!

nu är jag iallafall vaken och ska packa lite och göra något tidinställt. Åker till pappa direkt efter träningen, men skriver om hoppträningen när jag har tillgång till en dator. Jag har lovat min kompis Amanda att fota henne när hon ska hoppträna så det ska jag och göra. Hoppas hon blir nöjd med bilderna bara, då jag inte är värsta proffsfotografen men :)

Det kan hända att jag mobilblogar under helgen men det märker vi helt enkelt :)


film

Ligger i sängen och kollar på en film som går på kanal 5. Har sett den förut och tycker den är grymt bra faktiskt. Är även social och snackar med "J" för han ska vara vaken till hockeyn börjar vid 2 inatt så jag är snäll och är social :) Ska kolla klart på filmen nu :)

info om morgondagen

imorgon ska jag vara i stallet runt 11 tiden då jag ska fota Amanda när hon hopptränar, sen efter hennes hoppträning ska jag hopträna. Sen åker jag till pappa och kommer hem på söndag. Men ska göra massa tidinställda då jag knappt kan blogga hos pappa, men det löser sig helt enkelt :)


B E C K

så nu blir det den årliga kvällsfilmen B E C K så ni får ha det så bra så länge så skriver jag sen ! :D

OBSOBS VIKTIGT !

eeftersom det har kommit en del nya läsare så kanske det jag skriver är lite rörigt för er med tanke på alla olika hästar och så, det kan ju va lite rörigt när man inte vet, så då tänkte jag om ni vill kan jag skriva ett inlägg som förklarar hur det ligger till ?? men isf vill jag ha minst 5kommentarer så jag ser att det finns intresse !


//ELIN

myyyysiigt :D!

medans jag grejar lite med bilder och sådant så myser man även med världens mysigaste katt ! från helt galen till världens lugnaste :D bloggar snart igen !

ett längre inlägg men vad. . .

Tänkte kolla med er om det skulle vara roligt att läsa om ett lite längre inlägg. isåfall får ni bestämma vad det ska handla om :)

Ni har tills imorgon på er att bestämma er !


Tumblr_lx5ciqay8v1r9saq3o1_500_large

Russen+Bamse 20120105

tjenas ! gick in och kolla statistiken och glad blir man utav att se den ! så roligt när det går åt det hållet ;)
men iaf så red jag ju idag också , det blev 2 stycken idag med , fast det är alltid lika roligt, det blev Russen och Bamse idag med. det blev en skogstur med Russen och sara, fick även bli en liten snabbis då hästarna skulle ha mat vid 3 och vi red ut 2 ;) meniaf så skötte han sig rätt bra llr lite bockningar och sådana dumheter gjorde han sen var han rätt pigg fast han har ju inte gått på 2 dagar heller så det är inte så konstigt , så under den rundan försökte jag bara hålla mejj kvar !
Bamse gick lite bättre red honom i paddocken då det inte fanns ngn att rida ut med, men det gick faktiskt oerhört bra han lyssnade myyyycket bättre på mejj och inte allt runtomkring visst det var lite som distraherade såsom tunnor och bokstäver på staketet.... men han kändes väldigt fin och mjuk i båda sidor  och var lätt att forma och arbeta med. det blev mycket travarbete då jag kände att det behövdes och att jag ville få igenom det jag krävde kan ju inte kräva för mycket eftersom han är 2½ (tror jag)  och en del bocksprång fick man från hans sida också ... men det räknade jag med sen så kom det en bil och strålkastarna var jättefarliga så då körde han bockserie där med ;) annars gick det bra får se hur det går imorrn med .
bamse till höger ;)

outfit


Min och Bobbys Resa "provridningen"

det hela började med att vi åkte ner den 26 maj till sjöis för att lämna min bästa kompis. Azzi stog i transporten ner och jag hade många tankar om hur jag skulle välja. Kom ner lastade ur azzi, och sen började allt!



henning som jobbar där och har hand om provridning och sånt, frågade om jag hade tänkt på om det fanns någon jag villle provrida. Jag ville ju ha en häst/ponny som jag kan tävla, ha roligt med, en liten mer utmaning än Azzi. Visst Azzi är inte den enklaste ponnyn men jag ville ha lite mer att jobba med. Jag hade tittade länge på en häst på deras hemsida. Men det visade sig att den hästen var inte 100% frisk. Så den la jag åt sidan direkt.

Jag, mamma, pappa, elin och henning gick in i en hage med massa unghästar och några som var inte var unghästar. Han visade många fina unghästar, men jag vill inte ha någon av dom. Jag var väl lite intresserad av någon unghäst men jag visste att jag inte skulle kunna komma ut och tävla så mycket jag ville. (Kunde inte tävla på Azzi så många lokala, pga andra saker) Vi gick tillbaka till stallet, och han tyckte att jag skulle provrida den stora skimmeln Bombibitt. Jag tänkte väl att det kan jag väl göra och så blev det.



Jag satte upp och skrittade ner till en av paddockarna. Kände direkt att han var trög, men jag körde på ändå. Skrittade och gjorde lite öppna och sluta på ena långsidan, ökade och minskade. Traven var loj och jag fick inte fram honom så mycket men han var så mjuk annars. Hoppde det lilla hindret, och han tog verkligen i mer än vad han behövde. men iallafall avslutade lite lätt med trav och sen skrittade jag upp igen.



Sen fick jag provrida Fine. Hade sett den på läger och den såg verkligen ur mysig ut. Skrittade ner till samma paddock och kände direkt att något var fel. Hon var mer på två ben än fyra. traven så kastade hon bara upp huvudet. så jag hoppade av och skrittade henne för hand tillbaka till stallen.



Frågade henning om det fanns några mer hästar som han trodde skulle kunna passa mig. Han tänkte men kom inte på något, sen går han bort till en fux valack, han säger att denna ponnyn passar inte riktigt alla men du får gärna provrida den. Självklart ville jag provarida ponnyn.  Skrittade ner till paddocken, och började rida.

Fick lite tips av Henning hur jag skulle rida honom. Framför allt att jag skulle få igång honom. jag förssökte ochfick kämpa ett tag. men han var så mjuk och rolig att rida. galoppen var väl inte den bästa, bakbenen kom upp i nästan varje språng. Men det var något som jag såg hos den lille bus ponnyn. Hoppade även hindret någon gång, och han drog på och tyckte det var jätte roligt.
Mamma och pappa frågade många gånger om jag verkligen var säker att vi skulle välja denna ponnyn. Ja var helt säker och ville verkligen ha honom.

Vi bestämnde oss för honom och skrev kontrakt och allt sånt. sen åkte vi hem och nu var det bara att vänta och vänta.





Nästa del handlar om resan efter provridningen :)


2 delar

Det kommer bli 2 delar om min och bobbys resa. den första om provridningen och nästa del kommer ut i morgon och det handlar om våran resa efter provridningen :)


B 5/1

hade tänkt att jag skulle rida i ridhuset, men det blev ändrat så red på slingan och lite vid terränghindrerna. Kände redan när jag hoppade upp och skrittade iväg att han var pigg. Och jag hade verkligen rätt!

Travade och försökte få honom att slappna av och lösgjord. Gjorde lite skänkelvinkningar i traven på en långsida. Och i galoppen var han väldigt framåt och vill helst bocka. Träffade även på en harre och 3 rådjur vid terränghindrerna. Han var rätt så fin ett tag och lyssnade på mig. sen skulle jag galoppera en racksträcka fram och tillbaka och det gick jätte bra, fast när jag kom till hörnet så fick han värsta dampet.

Jag hade saktat av till trav och skulle trava en bit, och det kunde jag glömma. Bobby ville galoppera, och tjafsade imot med att stegra och bocka några gånger, sen travade vi en bit sen skulle han galoppera igen och jag vill ju skritta så det blev galopp på stället. Ja så höll vi på hela vägen hem till stallet ungefär :)

ridpasset kan man säga tt han var mer på 2 ben än 4 ben och mer upp än framåt :) men han var snäll ändå, han gör inte något för att vara dum han älskar att vara ute och rida på slingan :)


1 kommentar till sen kommer . .

Det fattas bara en kommentar om ni vill läsa min och bobbys histora. Varför jag fastnade för just den knäppa med otroligt snälla fux valacken :)


Before i die











Gästbloggning

hejsan , jag heter Nathalie Hagenfjärd och är 14 år. Jag har en liten D- ponny som heter Sjösjärnans Azzi, (Azzi) som ni kanske känner igen ? :) Just nu står hon hos mig i Jönköping på vissmålens 4h. Jag kan berätta historien sen jag fick henne.

Det hela började med att Henning (ägaren ) ringde och sa att jag skulle få hyra Bobby. Och jag hade aldrig ridit den hästen innan , men jag hade hört från andra som haft honom att dom gillade honom och att han var duktig, därför önskade jag att få hyra honom. Men sen kom den dagen då vi skulle provrida, så när vi var där så sa henning att han hade lovat ut Bobby till någon annan Och att han hade glömt det så då fick jag välja att prova en massa andra hästar, och den första jag valde att provrida var azzi. Ingenting gick så jättebra men ändå var det nånting jag gillade väldigt mycket med henne, hon ökade farten o drog mot hindrena när jag hoppade vilket är väldigt roligt med hästar som tycker det är kul att hoppa för det tycker jag med! Så efter bara provridit en häst så valde jag henne.


Sen 2 månader efter den 22 aug kom hon till mig, jag red henne och busade.
Sen kom en period jag jag tror jag var rättså osäker i min ridning då hon började vägra på hinder så jag flög in i hinderstöden och sen ibland så kastade hon av mig efter,då blev jag lite nere men bestämde mig för att sluta hoppa ett tag och efter det gick det bättre :) 
Nu går hon jättefint i dressyren och hoppar utan att vägra. vi har löshoppat henn upptill 1.20 hahah nästan stillastående.. så kapaciliteten har hon ju!
Jag har knappast tävlat något med henne , bara nån clear round på 50 cm, det gick bra :)
om ni vill forsätta läsa om mig och henne så kan vi kolla in min blogg (ekipagena.devote.se)
Ha det bra!
Kram nathalie





Stallet NEXT

Nu ska jag åka ut till min lille ponnyn. Idag blir det att känna igenom honom, öppna, sluta, galoppombyte och sånt där. Skirver om ridpasset när jag kommer hem :)

Imorgon är det hoppträning på morgonen. Och amanda ska fota mig och jag ska fota henne. Så nya bilder blir det imorgon iallafall. sen taggar jag tävling på söndag och jag ska vinna över Amanda i båda klasserna det är mitt mål och att han ska lyssna på mig och vi ska gå felfritt :)

Men ska åka ut till min ponny nu, 2 tidinställda kommer ut också medans jag är i stallet :)



Saknar lille sketponnyn

idag kommer en till gästbloggning ut på bloggen. Denna gången är det ingen mindre än hon som hyr Azzi !
Kan säga att när hon skickade bilderna till mig började jag gråta! Jag saknar den lilla sketponnyn ♥

Sen ligger även inlägget om mig och bobby i utkastet och väntar på att bli publicerat :)


Bobby                         Azzi
syns det att dom är halvsyskon? Dom har faktiskt samma pappa :)

stall 24/7

uppe lika sent som igår ! inte bra .... men iaf idag är det ut och rida skulle tro att det blir russen idag. ska åka ut så snart som möjligt innan det börjar regna ! skogen blir det nog också .
men iaf så bloggar jag mer hemma sen då jag har mer tid är lite stressad nu ska snart vara där !

vill ni veta hela historien om mig och Bobby?



Vill bara säga att igår var statistiken jätte grym! Tack alla fina läsare!

Vill ni veta hela historien om mig och Bobby? isåfall vill jag ha minst 3 kommentarer på detta inlägget.

kan säga att allt kommer med, motgång, framgång mycket tårar och så vidare



FOREVER and ALWAYS♥





GT-kollektion ??!

för er som kanske I N T E  noterat detta så är det så att G I N A T R I C O T släpper ridkollektion !! lite roligt tycker jag faktiskt, kollektionerna kommer inte kunna köpas i butik utan bland olika event och under GBGHS så kommer dom ha ett eget stånd, och en del saker är helt okej snygga faktiskt lägger upp några utav dom här ;)
eller vad säger ni, ett godkänt får dom iallfall ?? :D!

RIDPASS 20120104

red ju bobby idag , skulle vara ett rejält dressyrpass och till en början  skritten så var han väldigt trevlig lite stelt men det är ju det alltid i början men sen så släppte det i traven var det lite värre väldigt seg fast det har han alltid varit iaf när jag ridit honom så det var det jag tänkte jobba mest med. men efter ett tag när jag började ställa krav på honom så gillade han inte alls mejj och började sparka och bocka och greja så där stod vi ett tag i ridhuset men vissa stunder var riktigt bra ! galoppen var oxå bra till en del även där stanna han och bocka och sparka så skulle man räkna ihop hur mycket han bocka och sparka och hur mycket jag red under dom 40 minutrarna skulle det vara såhär ungefär, bråka: 30min och ridning :10 min.  ni ser ju lite på filmen här nedanför ;) men annars så var ridpasset helt okej !

elin tipsar bra film !

tjenas tänkte att jag skulle blogga lite nu har inte haft tid har kollat klart på sista delen av kronjuvelerna så jäkla sjuuuukt bra film ! :D så var tvungen att ladda ner den :D men skriver om ridpasset i ett annat inlägg ;)

What dosen't kill you makes you stronger

En lite film på elin och bobby idag. kan säga att han var riktigt sur på elin ett tag, fick inte på det men detta får duga denna gången :)


Vill ni att vi fixar mer . . . .

Vi undrar bara om det skulle vara rolitg att vi fixar fler "kända" personer inom hästvägen som gästbloggar hos oss?

Kommentera isåfall :)


tvåtusenelva

JANUARI/FEBRUARI
* jag började rida världens bästa häst på allvar (ladymary)
*började året med dressyrtävling som då var min allra första och där kom vi 1a i LC:1
*gjorde även min andra dressyrtävling och startade i både LC:1 och LB:1 där jag vann i LC:1 igen :D
APRIL/MAJ

* Tävlingen i grästorp första tävlingen på bortaplan (dressyr)

*blev en terrängstart

JUNI/JULI/AUGUSTI

* Åkte till A U S T R A L I E N

*fyllde 16

*sommarjobbade


* satte igång världens bästa häst !

*började gymnasiet !

SEPTEMBER/OKTOBER/NOVEMBER

*började tävla lite mer även lite 90klasser med LM

*startade dressyr i Tidaholm med LM

*Började i hassle




DECEMBER!

*Dressyr med LM blev klubbmästare i LB:1 och fick även den bästa procenten över mitt dressyrtävlande!

*blev lite fler hopptävlingar

*hoppade även 1,20 med henne på julshowen !

*jullov

*julafton

*nyår !



det var mitt 2011 hoppas erat varit bra ?? och hoppas att det blir ännu bättre iår !



12,2620120104

sådär nu har jag oxå vaknat bättre sent än aldrig :D men det behövdes var skuuuukt trött igår efter allt stall och så ;) idag ska jag till linnéa och fixa ****************** sen så ska jag även rida B O BB Y haha får se hur det går lär nog vara trött idag med skulle jag tro ;) men antagligen kommer lite bilder upp också.  men nu ska jag in och käka lite frukost så bloggar jag mer sen har lite att skriva om faktiskt :D :)

Gästbloggare

Hej allihopa! Jag heter Jackie Georgsson (jackiesliv.devote.se). Jag är 15 år och hoppryttare. Jag har just nu två D-ponnyer i stallet. Musse och Bibbi. Musse är min egna ponny som jag just nu tävlar upp till MsvB. Sen har jag Bibbi som är en ponny jag rider åt försäljning. Jag har bara haft henne i ungefär en månad så jag har inte hunnit tävla henne än.

Tidigare i min "ponnykarriär" så har jag tävlat totalt 7 SM än så länge och har mängder med placeringar och vinster i de högsta klasserna. Jag har även 7 SM placeringar - 2 med min gamla B-ponny Owen Roe och 5 med min gamla C-ponny Ballyhar King. Med Harry (Ballyhar King) tog jag guld på SM i Grevagården. Det var en upplevelse jag aldrig kommer glömma och den dagen jag fick rida i täten med guldmedaljen runt halsen på ärevarvet på SM var den bästa dagen i mitt liv hitintills!



Jag och Harry på prisutdelningen på SM!

Det var allt från mig!
Ha det bra!
/Jackie

elin

Idag kommer elin hit och vi ska greja och fixa lite med en sak (kommer ut sen på bloggen) sen ska vi ut till stallet också. Elin ska rida Bobby idag, ett hårt dressyrpass. Tänkte filma lite eller ta lite kort vi får se helt enkelt :D

men ska duscha och fixa mig lite nu :)

jag och azzi på bild


3ridpass

jaa, har varit i ett stall från 08,00 imorse. hade stallet därute idag så lite trött var man allt speciellt när man inte kunde sova förrens 2 .... men iaf så red jag 2 idag också Tina och Nikki. båda reds i skogen men red en längre sväng med tina eftersom hon inte gick så mycket igår men det tyckte hon var kul och var rätt pigg och rädd för nästan allt haha ! sen så blev hon lite fööööör pigg och bockade som världens rodeo häst llr ahh nästan men ett kom helt oförberett. Nikki fick en liten kortare runda fast rätt lång ändå och hon jobba på bra trodde hon skulle va piggare hon hade ju inte gått sen i lördags men snäll var hon iaf ;) sist så bockade hon så fort jag tog i henne så det var skönt att slippa !
nikki
sen så red jag ju lektion på MRK och jag som trodde jag skulle rida LM men ne fick rida Rockan men det var helt lungt faktiskt han var ritkgit trevlig lite tung ibland men oftast inte , lite annorlunda att sitta på honom. han var lite större än vad jag var van vid kan man säga men det gick bra, llr i början var det katastrof nästan (enligt mejj) fast sen så blev det kalas bra ! gjorde ltie serpentiner från båda hållen sen på långsidan gjorde jag lite egna sidvrtsövningar såsom öppna och så väldigt lydig och på fötterna måste jag säga att han var ! galoppen ville han gärna springa fort så jobba med att han skulle va lugn, sen så tesatde jag honom ganska mycket och pressade tills han inte klara mer (måste ju få reda på vart gränsen går) och då blev han lite sur och börja hoppa omkring och det gjort han några gånger fast måste medge att det var rätt roligt!! :D har ingen bild på honom men ska försöka fixa det ;) !

2done 1 to go

har suttit och glott på dataskärmen ett tag nu , men inte orkat skriva sen så somna jag framför tv:n :o typiskt mejj alltså! men skriver om ridpassena sen för nu har jag 1 kvar så hörs när jag är hemma då ska jag även försöka orka med att sumera mitt 2011 :D

ute och gått

har varit ute och gått en liten runda med go musik i öronen. Var ute i 30minuter ungefär och det var riktigt skönt faktiskt :)
Nu ska jag faktiskt kolla på ett jätte bra program på tv sen bloggar jag igen :)


vaknat, tog en sovmorgon

nu har även jag vaknat och lyssnar på musik och ser på tv. Ska äta lite sen ska jag faktiskt ut och springa lite om det inte spöregnar. Sen ikväll blir det stallet som vanligt, idag ska han skrittas ute på långa tyglar så det blir inte så mycket att skriva om ridpasset ikväll. men ska uppdatera bloggen lite nu och greja lite med gästbloggar saken :)



Gästbloggare, vem kan de va?

Nu är det såhär, att vi har fixat en gästbloggare som kommer skriva ett inlägg imorgon om hennes/hans liv och så där.
En kändis kan man väl säga.

H*n har ridit SM hoppning


mer säger vi inte, men lägger ut en liten bild som ni kanske ser vem det är på. Den som gissar rätt först blir länkad såklart :)



Släpp själen fri så följer kroppen efter

sätter mig vid datorn och försöker komma på något att blogga om, klickar in på facebook och massa bloggar. glömmer sedan av att blogga och går och gör något annat.

Så där brukar det se ut för mig. Speciellt just nu, jag kommer inte på något att blogga om faktiskt.

Men ridpasset gick bra, han var väldigt pigg på slingan och så.


20120102

hejjsan nyduschad och har precis ätit , helt slut llr rätt trött iaf. red Bamse och Tina, Mor och son med andra ord och det känns att dom är liite lika iaf i vissa lägen;) men red ut på båda och det blev inte så jättelångt, men det gick bra faktiskt trots att Tina då var lite fjantig och tyckte det mesta i skogen var totaltlivsfarligt så kom vi runt, skulle klättra i några backar men uppför tyckte hon att det var jobbigt och skulle stegra och bocka och hålla på men vi kom upp tillslut! Bamse gjorde faktiskt inte så många bocksprång idag trodde han skulle det men det blev 1 på vägen hem bara, men han skötte sig och var mycket bättre än i lördags lyssnade lite mer idag :) men båda skötte sig bra !
<----Tina

Mitt 2011

Hade Azzi i början av året, det gick bra. Hon hade ont i ryggen ett tag men vi kämpade på ändå. I slutet av Maj åkte vi ner och lämnade det lilla fuxstoet på sjöis, och jag provred. Red några olika hästar och ponnysar, ingen som var så där speciell direkt. Sen såg jag den söta fuxvalacken och blev kär! Fick provrida honom och fastnade dirket, mamma och pappa var inte jätte nöjda över mitt beslut att välja den ponnyn. Dom trodde att jag skulle ge upp hoppet om honom.


men det var inget jag gjorde! i slutet av Augusti tog vi transporten ner till sjöis och hämtade min lilla fuxponny. Det första ridpasset hemma var inte så bra, han var allmänt trög. Men jag gav inte upp hoppet om honom. Sen efter någon månad så funkade inget. Verkligen inget! Bobby var helt omöjlig vissa dagar (inget som jag vill skriva mer om). Jag gav nästan upp hoppet om honom och ville verkligen inte mer. Sen gick det bättre ett tag och jag forsatte och gav inte upp hoppet om oss!



Hoppträningarna var bäst. han flög över alla hinder, och vi lärde känna varandra mer och mer. jag började mer och mer tycka om ponnyn. Anmälde mig till en lokal i Skara hoppade ld+5 eftersom det var våran första lokala tillsammans. jag och pappa sa att jag inte skulle satsa på att vinna och bara rida lugnt och ta bra svängar och så. jag var sist i min klass och efter min ritt så var jag helt överlyckligt för vi hade gått runt felfritt (han hade stannat på en tävling helgen innan). Jag lyssnade på speakern och dom ropade upp mitt namn och jag kom 4a.



Efter tävlingen så blev jag ännu mer taggad på att rida ponnyn och ha roligt ihop. Vi har busat och haft kul dom senaste månaderna, och roligare ska vi ha. Nu ska vi allt visa alla att vi kan! Detta året ska bli ett bra år! ♥
 


veckans plan

Måndag: Rida ut
Tisdag: skritt
Onsdag: elin rider ett hårt dressyrpass
Torsdag: känna igenom honom i ridhuset
Fredag: Hoppträning L-M Ohlin
Lördag: Vila
Söndag: Tävling


morgoninlägg

godmorgon på er ! har nyss varit hos tandläkaren så har inte kunnarblogga , bara lite rutin check men det såg
bra ut (; så nu ska jag vänta på att mamma kommer tillbaka hem så vi kan åka ut till banken och fixa med CSN pengarna, och när vi är klara där beger vi oss ut till stallet för lite motionsridning mer om ridpassena/passet skriver jag när jag är hemma igen !

2012

Nytt år nya tag ! Nu ska vi satsa lite mer på bloggen detta år. Mer personligt, skriva vad vi känner för, mer bilder från ridpass, filmer och mycket mer !


Men iallafall jag har inte haft tid till att blogga sen nyår. Var inte hemma på nyår och sen igår var jag jätte trött och somnade jätte tidigt, runt halv7 tiden :)
men idag ska jag blogga mer iallafall :)



BILDERNA-BAMSE

HADE TYVÄRR INGEN PÅ RUSSEN MEN HAN FINNS PÅ HEMSIDAN FAST DÄR HETER HAN B E LL A R U S ;)

svar på läsarfråga

fick en fråga om jag kan lägga upp bilder på russen och bamse och visst kan jag det hade tänkt lägga upp bilderna på bamse vi tog igår , och kan även säga att det inte är mina hästar utan ägs av kristina magnusson (namnet är länk till hemsidan) jag bara hjälper till och rider och med mockningen ibland som många andra gör därute, det är ett sorts företag gå in på hemsidan för att kika mer där ni även hittar fina hästar till salu ;)

FRÅGA twoINone

VAD VAR BÄST MED 2011 , OCH VAD HAR NI FÖR NYÅRSLÖFTE ??

20111231

skriver om ridpasset från igår eftersom jag inte hann det då , red både bamse och russen och båda var lika snälla ! med bamse blev det att rida ner till sjön och där passade vi på att ta lite kort som jag tänkte lägga upp här så fort jag fört över dom, riktigt härligt väder var det kallt men helt vindstilla och solen lyste mysigt var det iaf !
med russen blev det klättring och han hade liiiite för bråttom neråt ibland och ville gäran springa men det ville inte riktigt jag, men han skötte sig och fick galoppera lite på hemvägen och det tyckte han var huuur kul som helst och ville allra helst springa om maya ! fast han gjorde däremot inga oväntade bocksprång vilket bamse gjorde :)

lövbiff och chokladdoppade jordgubbar

nyss vaknat halv 3 men det får man såhär dagen efter, men iaf kvällen var faktiskt helt okej den började bra med middag och trevligt sällskap och lite snack och så , och efterrätten var nog bäst jordgubbar och choklad! sen skulle vi vidare vid 9 egentligen men vi kom ifrån halv 12 sen så skulle alla ner till stan så där sluta våran kväll typ, men vi kolla på alla fyverkerier och snacka med lite folk sen så blev vi kvar där sedan drog vi till en i hamnen och stanna där typ 2 timmar sen så orka inte ja va kvar så ringde mamma som stackars henne fick komma och hämta mejj, slapp ju gå hem iaf ! :D
HUR VAR ERAN NYÅR,BRA ELLER DÅLIG ???







sängen när den är som skönast !

kom hem nu helt död fast galen natt har vi haft iaf , skriver me rom det imorgon och ska även bjuda på lite fina vinterbilder som vi tog idag på ridpasset ;)

RSS 2.0