Sveriges Värsta Bilförare

Sitter just nu och kollar på S v e r i g e s  V ä r s t a  B i l f ö r a r e   och mina favoriter är tvillingarna ! dom är bara för sköna alltså , så hoppas dom kammar hem finalen ! :)

                            


Top 10 favoritmärken

Nu tänkte jag dela med mig av min 10 bästa märken :D
Kom ihåg att jag säger bara vad jag tycker !


1. Kingsland = Sjukt snygga tröjor jackor enligt mig, men synd att det är dyrt bara.
2. Tretorn = Snygga snygga ridstövlar.
3. Jw = Sjukt snygga schabrak, mössor, ridjackor, kavajer, hjälmar.
4. GG = snygga tävlingset, schabrak, luva och skrittäcke.
5. HL = Snygga Schabrak, tävlingset
6. DE NIRO = Sjukt snygga stövlar, skulle lätt köpt ett par.
7. Charles owen = Snyggt snygga hjälmar.
8. Mountain horse = Snygga grejer och varation
9. Lami-cell = Snygga schabrak och iallafall en snygg hjälm.
10. Equiline = Schabraken är fina.


Sista Biten

Hinner med ett sista inlägg jag åker ,

sitter och väntar på att pappa ska komma hem så vi kan åka till skolan för mitt utv. samtal . Kommer antagligen ta upp samma sak som på varje samtal menmen bara bita ihop ;)
Ska bara fixa mejj lite till så hoppas ja att han kommer snart !
bloggar när ja kommer hem , då ja ska försöka att lägga upp ngn hiss och diss :)


Kladdkaka Dagen !

RegnRegn & mera regn :( Usch man blir ju bara trött utav vädret just nu alltså så idag får de bli slödag !
Man får tagga till helgen istället då de blir 15+ grader !! :D Kanske man kan bättra på solbrännan lite hihi !

Iaf sitter och försöker tagga till utvecklingsamtal som jag har 20 i 6 ! jippiiieee !! nemen de duger väl , under tiden ska ja baka mejj en kladdkaka för att göra denna deprimerade torsdag till ngt goott ! och sen toppar vi med ett glas te på de ! ja de får göra min torsdag , sen så har man ju lite x-tra tid till bloggen oxå !

                                         

Godnatt Bloggläsare

Så detta får bli kvällens sista inlägg . precis nyduschad och har lagt mejj i sängen de är riktigt härligt de så nu kan man sova goott iaf :)

Sen får man tagga för musiksredovisningen imorrgon ! wiiihoo ! alltså . !
ajaa hoppas ni haft en bra kväll så hörs vi mer imorgon G o d n a tt   p å    e r !




D i ss ! !


                                    

Guarnieri ridstövel Veredus

Hittade denna stöveln på Avantia , och kan säga att den inte faller mejj i smaken någonstans ! Själv tycker ja den ser väldigt obekväm ut och den liknar mer en ''robot'stövel'' än en vanlig läderstövel ! + att den är ganska dyr oxå !
Eller vad tycker ni

 H i ss   e ll e r   D i ss ? ?




Gissa Häst

Hejjsan , kom hem för 20 minuter sen typ . Väldigt härligt väder va de idag så vi red ut i skogen :) Red den vanliga rundan med lite trav och galopp .
hon var sig lik faktiskt pigg och glad men hon har blivit väldigt brun ;o haha Sen hoppa vi lite över ett dike och de gick riktigt bra och roligt var de ! och de tyckte hon oxå de va roligt !

imorgon blir de ingen ridning för min del , och min rygg/höft har blivit mycket bättre och jag hoppas den är totalt återställd på fredag !

Först med att gissa rätt häst var www.feliciaawilhelmsson.blogg.se , och de var Candela :)




F I N I S H ! !

Ä n t l i g e n   k l a r ! ! !

blev precis klar med musikstils redovisningen och min grupp har filmmusik , så skrev lite om kompositörer och lite fakta om en känd kompositör John Williams som bland annat gjort musik till Jurassic park och dom tre första       H a rr y P o tt e r   filmerna ;)
så nu fick ni lite information om lite annat än hästar !




Ska nu äta lite mat och sedan cykla iväg och rida ! :)  H a r   n i   k o mm i t   p å   v i l k e n   h ä s t   d e    ä r   j a g   s k a   t i ll  ??

J a g   h a r   s k r i v i t   o m    d e n   h ä r    p å  b l o gg e n !
  
D e n   s o m   f ö r s t   g i ss a r   r ä tt   f å r    e n    l ä n k n i n g !!


Vem Vet ??

Hejjsan , hinner inte skriva så mycket just nu för ska hinna med att fixa allt för redovisning i musik imorgon (så onödigt ) !.
Ska iaf ut till stallet fast inte till ridskolestallet , men mer säger ja inte just nu får se vad som händer men ha de bra så länge så ska ja blogga mer senare !


Ridpasset !

De blev ridning idag trots att de gör skitont i höften /ryggen , men ja ville så gärna rida min vita söta häst ! :D
och ja ångrar inte att ja gjorde de , de gick hur bra som helst idag faktiskt hon blev superfin och ja orkade hålla ihop henne mycket mer . Jag fick träna på att vänster bogen inte skulle flyga iväg som hon har en vana att skjuta ut den riktigt mycket , men fick henne snällt och fint mellan hjälperna och en sak som  ja märkt med henne är att hon inte alls hänger sig i bettet lika mycket , dels är de för att javet mer hur ja ska rida henne åsen för att hon fått mer muskler så hon orkar bära upp sig från bakdelen ;)

Vi hade även lite galoppfattningar och där kände man tydligt hur hon sköt ut vänsterbogen , men efter många om och men så fick vi till några riktigt bra och även där hamna hon fint mellan mina hjälper :)
Så de va värt att ha ont för ridpassets skull !




Nyfikna ?



Diss !



Måste dissa barbackagjorden som hööks har. Ska man rida barbacka ska man ju inte ha stigläder/stigbyglar.
Mycket justerbar gjord helt i läder med rullspännen att fästa stiglädren i. (Stigläder ingår ej).

Finns hos Hööks för 429kr.




Hiss!



Måste bara hissa JW schabraket. Förut tyckte jag inte alls om det, men har ändrat mig helt!
Är helt kär i det, måste bara köpa det nästa gång! Synd att det är så många som har det.
Nu är den här snygga sadelpadden med engelska flaggan hos oss.
Finns endast i färgerna röd/vit/blå och i storlek full.

Finns hos CHEVAL för 599 kr!

Union Jack Saddle pad från John Whitaker

Allmänt

Jag kommer inte ha dator på hela veckan nu, så jag har gjort några inlägg som elin sedan kommer publicera åt mig under veckan.
Varför jag inte har någon dator är för att vi håller på att flytta och datorn kommer fungera igen nästa vecka.

Måndag:
Red med Julia i paddocken och fick även prova att rida henne underbara häst. Är helt kär, och jag ska köpa den sen när julia inte vill ha kvar den. Men jag ska iallafall få ta hand om den medans hon är borta. Men sen ringde Elin och kollade hur mycket jag hade ridit och jag hade bara hunnit värma upp, så när elin kom till stallet så skrittade jag och julia med elin upp till Jonna, där hon skulle få låna Otte. Sen red vi tre iväg ut i skogen och hade allmänt trevligt.

tisdag :
Sjuk

Onsdag:
Flytt




Bilder från tävlingen 27/3

Amanda har fotat alla bilder !
Lägger bara upp 3 idag, resten en annan dag.






Lax+Kladdkaka :) !

Hejjsan ! , kom hem för en stund sen från skolan , och på hemkunskapen fick vi göra rätt så god mat (för en gångs skull) Lax och kladdkaka !! :D hihi och mitt kök fick göra kladdkakan jättegott blev de ! :)



ska snart ut till stallet för att ha barngruppen men har ingen vidare motivation till de + att ja fortfarande har riktigt ont i höger sidan :( , menmen får bita ihop fast de ser jätteroligt ut när ja går eftersom ja inte kan stödja ordentligt på de :o haha .

Ridlektionen senare ikväll får vi se om ja kan vara med på beror helt på ryggen , men annars så skulle jag tro att ja har LadyMary och då har vi dressyr !



Dagens Vill Ha !!




Svarta Läderstövlar De Niro
Fleece'set från hööks
*Fleecetäcke
*Grimma+grimmskaft
*matchande benlindor
GG schabrak luva + ländtäcke


assååå shiieeet ! Lyssna bara på henne !!



Hemma är långtråkigt !

Ska snart bege mejj ut till hästarna vet inte riktigt vad ja ska göra där men orkar inte vara hemma !
ajaa hoppas inte LM går för då kan ja passa på att frisera henne lite ;) men innan jag åker så lägger ja ut dagens vill ha så länge så får vi hoppas att bildbomben kommer upp ikväll !


EgoBild

Va nyttig jag är känner jag ;o glass och te måste snart börja att springa en runda igen !!
Skolan idag va ovanligt seg fast den gick rätt fort för att vara måndag , och fick nu reda på att vi har labbdelen i fysik på onsdag (nationella) hoppas de går bättre än den teortiska delen :) , annars har man nu ingenting att göra så ska försöka blogga lite och kanske även en å annan bildbomb :D , ska även plugga lite matte sen ska ja göra läxan i musik ;O , Senare sen ska jag nog ta och cykla ut till stallet för att hälsa på min lilla Häst !



ELIN TÄVLAR !




Angående Schabraket

                                             
Hejjsan , Fick några förfrågningar angående detta rosa schabrak med hjärtan på , vart de gick att köpa och butiken/affären heter Avantia Fritid ;) Dom söta schabraken finns i både blått och rosa :)


12 Timmar !

Hejjsan ! , kom precis hem från stallet har vart där hela 12 timmar ;o så lite trött är man allt ;)
Cyklade dit imorse och de blåste rätt så mycket tyvärr , men väl där så skulla ja haft stallet med matilda men hon kom inte på ett bra tag så jag hann mocka alla 22 hästar samt ge dom foder och allt sådant sedan släppte ja ut dom , mockningen tog inte så lång tid höll mejj under en timme iaf ! , Matilda kom runt 10,halv 11 så då fick hon sopa och kratta (haha!) .
Va ju även pay and jump oxå så tittde lite på den när ja var klar och dom som hoppa skötte sig bra , sen så kan ja inte förstå varför (nästan) alla hästar är rädda för de rosa hindret !! den är ju såklart snyggast :D ! .
vid lunch va vi ganska trötta så tog ett tag att ta sig ut ur klubbstugan men väl i stallet gjorde ja iordning LMs box och tog även in alla hästar .

Red en stund idag oxå och i slutet blev hon riktigt fin faktiskt , gjorde mycket de ja gjorde igår alltså massa böjt + 8 volter sen så kan ja rida ihop henne mycket mer eller rättare sagt ja orkar göra de , för hon kan bli väldigt lång i kroppen , men nuså blev hon bättre i formen och mer ''ihopriden'' för i de läget tycker hon att de är jättejobbigt så de är lite tufft att rida henne där . Matilda fick även bli min fotograf idag så hon tog MASSA bilder verkligen och jag tänkte att ja skulle lägga upp dom här lite senare ikväll :)
Tills vidare får ni nöja er med en gammal bild ! :)




Tävling på "hemmaplan"

Tävlingen gick jätte bra faktiskt.
Gick banan med Julia, ändrade så att jag hoppade 70 och 80 istället för 60,70.
Red även fram med julia ute.

Framridningen till 70:
Skrittade fram ute och länge kanske 20minuter för kunde verkligen inte skritta på långa tyglar och hon lyssnade inte speciellt mycket på mig. Väl inne på framhoppningen hoppade jag det lilla en gång och sen 2gånger på räcket och oxern. Hon kändes väldigt fin. Hon lyssnade väldigt fint i traven och i galoppen blev hon både stark och pigg så fick göra många övergångar.

70:
Hon tittade väldigt mycket på alla hinder så fick lägga till spöt på bogen vid nästan varje hinder, men hon hade jätte bra galopp och hoppade fint. Är nöjd och kom felfritt.

Framridningen 80:
Lät Azzi skritta i 10 minuter innan det var jag. Travde och hon var precis lika fin där som på 70. Galoppen var lite seg så fick göra ökningar istället för övergångar. Hoppade 1 gång på oxern och 2 på räcket. Hoppade lika fint nu.

80:
Fick bra galopp på banan och nu tittade hon inte lika mycket och hon hoppade mycket bättre, men galoppen var inte lika kvick som på 70. Felfritt iallafall och är nöjd !


Dagen blev ju bra. Nästa Clear round ska jag hoppa 90 iallafall.
Nöjd över min söta häst. Amanda var även snäll och fotade mig och skickar bilderna ikväll och självklart får ni se dom.
 
Blå prick START
Röd prick MÅL
1:an svart
2:an blå
3:an rosa
4:an ljusgrön
5:an lila
6:an grind grön
7:an grön
8:an orange


Tips

Fick en fråga av felicia på msn om jag kunde visa hur jag rengör min lamicellhjälm. Kan visa bilder sen :)
Men iallafall kan berätta lite nu.

Jag använder mig av vatten och vanlig tvål. På sidan av hjälmen så använder jag bara vatten och där det bara är plast så använder jag tvål och vatten.
Vet faktiskt inte hur andra gör, men jag tycker det är bra och det fungerar rätt bra. Man kanske inte ska göra så men jag gör så iallafall. Bilder kommer ikväll.




TÄVLING

Nu tänkte vi ha en liten mini tävling på bloggen.

Ni kommenterar bara varför just du ska vinna och sen väljer vi ut den bästa kommentraren.
Vinnaren vinner en bildlänk och en gästbloggning.
Tävlingen avslutats den 10 April :)

För att ni ska vara med och delta gäller :
1. kommentera varför just du ska vinna, ditt namn, din blogg/bdb/facebook, din mejladress och länk till vart du lagt ut bilden.
2. Extra chans har ni om ni följer oss på bloglovin och kommenterar.
3. Lägg ut bilden nedanför på din blogg och länka oss.





10 saker du inte visste om mig

  1. Jag ÄLSKAR verkligen popcorn.
  2. Gråter när jag blir arg.
  3. Har väldigt stor press på mig själv.
  4. Jag ska har slutat rida prince :'(
  5. ÄLSKAR att sova.
  6. Tycker inte att "gå på stan" är speciellt roligt.
  7. Mina närmsta vänner bor långt ifrån. (dom jag kan säga allt til)
  8. Är beroende av Scrubs och Glee
  9. Lätt skrämnd
  10. Blir nästan aldrig kär.




Tidinställt

Är nu som sagt i stallet och jag har förhoppninsvis blivit klar med mockningen !

tävlingen börjar om en timme skulle jag tro och då blir de ner till den och kolla om de är några roliga som är med ! ska även hjälpa linnéa lite med azzi , men hon startar inte förrens 60 klassen börjar så då hinner ja iaf ge alla hästar spån & foder .
vid lunsch tid ungefär så ska jag även rida LM och då har linnéa som sagt lovat att ta bilder och filma !


06,00

Är de inte ngåon som har tänkt på att söndag är en vilodag och då ska man inte upp såhär tidigt !!
kollar på klockan och den visar 06,00 åsen sitter man och äter frukost hur ska samhälet sluta ;o haha ! ne skojja bara ;).
Hade ju inte tänkt på att de ska va sommartid heller tills mobilen ställde om sig själv när ja satte alarmet som tur var annars hade ja väll försovit mejj igen !

Idag har ja även stallet med matilda så måste snart cykla iväg men va lugn ja ska försöka mejj på tidinställda inlägg istället , eftersom Linnéa lärde mejj de igår så vi får hoppas att de funkar ! annars får  ni update ikväll med massa bilder och förhoppningsvis filmer oxå !!



Kvällens Vill HA !!!



Blev tipsad av en kompis och när ja såg detta blev ja helt kär !!! Rosa schabrak med urgulliga hjärtan på ja bara måste ha de och de va inte så dyrt heller :D ! Skulle passa perfekt med mina benlindor eftersom de är samma rosa färg ! ne nu måste ja kolla lite i min plånbok !


Te & Godis gör min kväll ;)

Godkväll ! haha , men kom precis hem så har bäddat ner mejj i sängen med te och lite godis . Måste säga att de är svinkallt ute  nu !! ja vill ju ha tillbaka värmen igen !! .

Red även min söta lilla vita häst , Jag skrittade fram på slingan lite med matilda, sen red ja i paddocken eftersom hon ska joggas igång , och arbetade mycket i höger eftersom de är där hon är lite stel och red mycket volter och ställa och böja . sen red ja som en 8 volt med ett varv på varje volt och hon skötte sig jättefint ! och blev den mjuka hästen som hon var när hon kom till ridskolan , De kändes verkligen toppen idag och jag hoppas de går lika bra imorgon då jag ska rida henne igen :D
Linnéa har även lovat att hon både ska ta kort och filma så ni lär nog få se lite uta de imorgon .

har även stalljour då så min uppdatering blir nog inte den bästa , men ska försöka blogga lite på morgonen om ja orkar ! :)



Blöt ponny

När jag kom fram till stallet kollade jag först om azzi var skitigt, full med lera. Självklart var hon det och det sitter som berget på benen och det går liksom aldrig bort, så jag fick spola av henne. Idag gick hon in på typ 4minuter duktiga ponny! Sen borstade jag väldigt noga över allt och la på henne täckerna. Sen mockade jag och gjorde foder, sen fodrade jag hela ridskolestallet samt privatpollarna. Allt gick bra som vanligt.
Imorgon är det ju tävling så min uppdatering kommer inte vara på den bästa sidan, men tror jag ska göra ett lite inlägg som kommer upp imorgon någongång.

Ha en bra Lördag !




Allt möjligt

Som ni vet ska jag ju kanske inte ha kvar Azzi ett år till. Så ska byta till en lite större ponny. Men inget bestämmt än, men ska iallafall åka och prov rida massa hästar på sjöis och se om det finns någon som passar mig.

Jag har verkligen inget att blogga om så det blir väl mest onödiga inlägg om dagen och så. Jag har verkligen slut på idéer när det gäller outfits och om jag startar upp pogramet och kikar igenom vad jag kan göra för olika och jag kanske börjar med schabraket och lägger till det sen kommer jag ingen vart. Så det blir inte så många nya outfits längrem, får lägga upp någon gammal isåfall.

Men iallafall så är det ju tävling imorgon. Ska bara hoppa 60,70 eftersom det gick som det gick sist. Men nästa tävling kör vi på igen. Har verkligen ingen anning om vad jag ska köra på för oufit. Hjälp mig ?
Grön
Ljusblå
Mörkblå
svart
brun

Men Elin är även med imorgon och filmar/ fotar så då blire bilder i massvis ! :)


GG

Mitt GG schbrak har jag ju haft ett tag nu och tänkte berätta och utvärdera vad jag tycker om det.

Sjukt snyggt och passar Azzi väldigt bra.
Det ändå dåliga är väl att det brukar kana bak i ridningen men om man lägger det väldigt långt fram så ligger det bra sen.

Tycker ni ska köpa ett själva.
Finns hos Cheval.



VBLOGG från löshoppningen , se och njut !




Svar till Anonym

Anonym om Nyheter typ ---:
"Fr.o.m 24/3 är det inte tillåtet att rida på gräsbevuxna ridstigar, på gräsvallar eller i gräspaddock/gräshagar.

Detta för att skydda gräset till kommande tävlingar, bete, ensilageskörd osv.

Förbudet gäller tills vidare. Ridning är tillåten på grusslingan runt gräspaddocken."


Svar: Nu var det så att ingen av oss visste det, så vi ber så mycket om ursäkt och vi kommer ju självklart inte rida där mer pga att det är stängt och så. Så nu vet du/ni varför vi red där just då.


Löshoppningsfilm

Sådär nu har ja mixtrat med filmerna när vi löshoppa Azzi så fort den är klar lägger ja upp den här ;) Och om ni undrar varför de är jag som lägger upp den  så är de för att ja har alla filmerna på min dator !


Lång Sovmorgon !

Heeelg= Låååååååång sovmorgon :D jaa vaknade precis iaf ska snart upp och ta mejj nånting att äta ska försöka äta ngt nyttigt hade ja tänkt (a)

Sen i eftermiddag ska jag cykla ut till stallet och rida LM lite ska idag även jogga igång henne så får se hur hon är idag , Får se hur hon sköter sig så kanske ja rider lite på slingan oxå ;), men bloggar mer snart !


Nyheter typ ---

Jag har ju inte bloggat på ett tag men det finns liksom anledningar.
Vi ska snart flytta och jag måste packa massa saker varje dag.
Mycket läxor och prov i skolan.
Stallet kommer ofta hem sent
Funderar även på massa saker hela tiden.
Men nu har jag bestämmt mig hur det kommer bli framöver, så nu kommer jag må lite bättre av det också.

Men igår skrittade jag Azzi på slingan och mötte även Elin med cykeln, stannade och pratade i 15min typ,. Sen red jag vidare sen när vi kom fram till e20 gärdet så släppte jag azzi så hon fick springa så fort hon ville. Hon tyckte det var skönt tror jag sen travade jag och så sen skrittade vi hem. Resten behöver ni inte veta vad som hände.

Kom ihåg att kommetnera vilken hästras ni vill att vi skriver om ! :)


Veckans Hästras !




Sådär nu på Söndag kör vi igång veckans hästras , så se till att rösta fram just din favoritras eller en annan spännande ras ni vill att vi ska skriva om !


Never Say Never

Ska snart bege mejj ut till stallet för årselevsridning , skulle tro att de är hoppning och min Häst får fortfarande inte gå :( men aja hoppas ja får en annan rolig häst/ponny :) !
får se om ja ska skritta henne eller duscha henne men ja tror hon mest behöver en dusch för nu är hon verkligen inte så fin :// sen ska ja även frisera henne lite så hon blir ännu snyggare ! men puussheeejj så länge !
va allt ska vara svårt


En Vit Häst Är Aldrig En Vit Häst

Hejjsan ;) Var och skrittade LM idag och hon känns helt bra nu bara lite stel men de har hon alltid ´varit en aning.  Blev massa skrittarbete och mycket svänga och ställa och böjda spår ,de behöver hon en del !
men hon blev riktigt fin i slutet och ja fick till en mycket bättre samlad form :) Ska ut dit imorgon oxå då blir de antagligen att duscha henne för en vit häst är aldrig en vit häst länge om man säger så ;)




Makeover av stövlar

såhär såg stövlarna ut före och efter ;) videon kommer snart upp så fort de har slutat krångla !






Auschwitz

Nu är de riktigt vårväder ute ! tog på mejj vårjackan för första gången iår riktigt härligt må ja säga ! :D

Skolan förövrigt va ganska ''chill'' vi började med att lyssna på Benny Grunfeldt Som har varit i de hemska förintelselägret Auschwitz (stavas?) måste va riktigt hemskt att få uppleva en sådan sak ! .

Ska också cykla ut till stallet för att ta Lady Mary på en tur , om de inte blåser kanske ja kan rida i paddocken eller rida ut en sväng på slingan ;) för tror inte de finns något ridhus ledigt ;) De blir bara skrittarbete eftersom hon inte ska trava så mycket än , .




Lite från idag :)

som sagt va de ju löshoppning i stallet , men kom dit lite senare för att ja tog en liten sovmorgon (hihi) men runt 12 var ja på plats , så hann va med lite iaf , sen gick vi in till klubbstugan för att ha teori men vi såg på en dressyrfilm om olika övningar och hästens exitör (stavas??) mycket lärorikt faktiskt .

Har även skrittat LM lite jag och matilda red ut vid E20 slingan och jag trodde faktiskt hon skulle va helt galen eftersom hon har varit de när ja red ut en annan gång fast hon va ganska lugn va bara att hon inte gilla att gå i vattnet hhaa :D . När vi red hittade vi även ett par strykkappor i brunt , riktigt snygga faktiskt så dom ska ja ha i min lilla hoppoutfit hade ja tänkt !  hade även en urgullig outfit på henne idag ROSA!! mycket ovanligt att ja har de javet , men hon var jättesöt fast mina benlindor ska få sig en omgång i tvättmaskinen ;) tog lite kort oxå ..

Ska även lägga upp videon+bilder när ja och Linnéa spraya hennes stövlar så sjukt coola blev dom !


Jag&LadyMary                             Matilda&Noblesse

Jag&LadyMary

Matilda & En något GALEN Noblesse !!

Jag och den något mer lugna Lady Mary :)


Elin Tävlar !

 


Fler VBloggar ?? upp till er ;)

Hejjsan alla läsare ! nu så har ja sorterat alla bilder ja har på datan och gissa va ja hittade ?? Massa filmer om när vi löshoppade Azzi , skulle lagt ut dom här men blev aldrig av , men nuså är ni intresserade av att se dom så vill ja ha minst 10 kommentarer i detta inlägg !

 

Svar till läsare

felicia wilhelmsson  ([email protected]) om Nyheter om Candela:
Hej! undrar bara vilka dom där nybörjarna va som bara flamsade runt i skogen med henne??<3

svar : hejjsan, lämnar inte ut några namn .


outfit




Nyheter

Nu har Cheval fått in massa nya saker, som Jw schabrak och KL tröjor.

CHEVAL


Frågestund

Nu kör vi en Frågestund som avslutats någon gång nästa vecka.




Ändrade planer.

Som ni kanske vet så skulle Elin tävla Azzi på söndag och jag skulle tävla Jerry. Men nu kommer det inte bli så.
Jag kommer istället tävla Azzi och Elin inte tävla alls. Varför det blev såhär är för att jag inte litar och så på Jerry längre som jag gjorde förut och visst det gick bra i går men ändå, min känsla var inte bra och så.
Så därför blir det såhär, jag ska inte längre tävla ridskolehäst/ponny utan bara satsa på privat nu ett tag.



Hoppning på schemat :)

Bloggade aldrig igår orkade verkligen inte.
Men iallafall så red jag azzi först och kollade så att hon var sig själv. Sen fick Elin rida och det väldigt bra för att vara första gången. Sen blev jag lite hoppsugen så jag kastade av elin och hoppade upp själv och hoppade något hinder. Sen på kvällen hade jag Jerry och vi hoppade, det gick väl bra.
Vi sprejade även mina stövlar gröna igår, jisses asså, hoppas elin lägger upp videobloggen om det ikväll så ska ni få se.
Idag så åker jag ut vid halv4 kanske ska hinna rida och så innan hovslagaren kommer klockan 17.00.
Helt ändrande planer på söndag kanske skriver om det sen,



Vit häst

idag är de löshoppning i stallet , men de hade ja glömt utav men ska snart cykla dit ;)
ska även rida LM lite bara skritta runt slingan eller något ska försöka ta lite kort oxå för har ju inte så många på henne ;) men ska äta upp frukosten nu så ja kan åka , blir mer bloggning ikväll !




VBLOGG Från igår



Den skulle kommit upp igår men somnade .

Döm mejj inte för hårt ! andra gången jag rider henne och förösta gången seriöst har annars bara travat barbacka på henne ! så ja vill inte ha några taskiga kommentarer !!


Dagen som gått

Var ju och red Azzi idag oxå , och kan säga att de gick rätt okej ändå med tanke på att de va andra gången jag satt på hästen ! har även klippt ihop en film jag tänkte visa här så fort den har laddat klart , Vi hoppade en liten bana som linnéa hade satt ihop och vi hoppa 80-85 cm och kan ju säga att än finns de massa krut i denna tjej ! hhaa i kurvorna drar hon på en hel del tror de syns i en del av filmen ;).

på lektionen på kvällen så skulle vi hoppa då oxå , de va tänkt att ja skulle ha adam men ville inte hoppa hpnom så ja tog parant istället ibland är de så roligt att hoppa ponny ! inte ofta ja gör de eftersom ja numera rider storhäst . men de gick helt okej de med , vi hoppade inte så jättehögt men 60 kanske , sen hoppa vi lite plank och vattenmatta som han tyckte va jätteläskigt , men han hoppa ! haha gullig ponny ((:

Gick ut en sväng med LM eller i ridhuset eftersom de blåste så , hon gick som en hund efter mejj så bruka hon aldrig göra förrut ! Så hade henne lös och hon lyssnade hela tiden på mejj och kollade vart ja gick :)) Så all jobb och energi ja lagt på henne börjar ge resultat !


Nyheter om Candela

Känner att ja behöver svara på lite frågor som dykit upp här när vi bytt design och så , och som ni ser är de inte candela på någon utav bilderna detta beror på att ja INTE rider henne längre , detta hände ganska nyss men har inte orkat skriva om de . Och jag kan börja med att säga att ja inte slutade på grund utav hästen utan hon är så underbar när man vet hur hon ska ridas och lära känna henne , och de kändes som om vi var på väg till stor framgång !
Utan ja slutade  bara för att hos den personen som candela står hos är så himla barnslig och helt allmänt kan hon inte tänka riktigt klart , kändes inte bra , för vad jag än gjorde så fick man skit och man fick alltid höra vad hon sagt för skit om en och att ja inte är noggrann kan inte mocka är störd och man är aldrig snäll när man försöker hjälpa till , och ja har fått höra hur dum jag och cp jag är sen förra sommaren (då ja började hjälpa henne att rida henne) om ja visste detta skulle jag aldrig hjälpa en sådan här bortskämd snorunge !
Jag var kvar bara för hästens skull för ja visste vad som hände när ja inte var där hur hon lät massa rida henne och nybörjare och de enda dom gjorde va att flamsa runt på henne i skogen eller så hoppade dom , så jag fick alltid börja om på nytt . fick även reda på att hon lovat massa andra rida henne och att ja bara skulle köra dressyr så skulle en annan hoppa . Så häromdan gick de verkligen över gränsen och de slutade med att jag skällde ut henne rejält så hon nästan började gråta så dagen därpå hämtade jag alla grejjer . De kändes inte bra , de märktes på hästen hon blev allt tröttare och ibland troja hon red i smyg fast hon visste att ja skulle komma och att vara SEG va inte Candelas grejj riktigt !
Visst ja saknar henne enormt ! även hon kunde va riktigt jobbig ibland , och de känns så synd för hon är en väldigt kvalité häst om man säger så , men va kan man säga även dom bra hästarna hamnar i fel händer ! .















Hoppas de blev lite svar på era frågor , har ni fler så fråga gärna på.



svar till läsare

Jennie  ([email protected]) om A winner never loose and a looser never win:
Är det Candela som skadat sig?
Hur lyckades hon trilla omkull i stallgången?:S
svar : nee de va lady Mary som trillat, vet inte hur hon lyckades men de hände när dom släppte in alla hästar och på något sätt när hon skulle in i sin box så halka hon ;(


På väg till staden :)

Hejjsan, ska snart dra iväg till staden för att möta linnéa vid colorama , vi ska nämligen försöka hitta en sprayfärg till hennes stövlar ;) . Sedan ska vi direkt till stallet för att ja ska hoppa azzi ;o jag får nämligen låna henne på söndagens tävling för att min är skadad :( så ska få lite tips idag utav henne . Linnéa har oxå lovat att filma så ni kommer förmopdligen att få se hur de gick ikväll då ja ska försöka ladda upp filmen ;)
Puuusss så länge !


svar till läsare

Anonym om NYTT:
hir gör man om man inte ser det? :D

svar : testa och tryck F5 (uppdatera sidan) ;)


Linnea tävlar

http://onceagaiiin.blogg.se/2011/march/ny-tavling.html#comment


Elin och Azzi ?? :)

Vid halv 11 ska jag möta Elin på colorama (stavning) där vi ska leta efter färg.
Sen efter det drar vi direkt till stallet och där ska faktiskt inte jag rida utan Elin ska det. Haha vi ska rida en lite bana med bommar kanske något hinder får se hur det går för dom. Om det går bra så ska dom tävla på söndag, eftersom jag inte kan tävla två hästar denna gången. Ska ju tävla Jerry istället eftersom jag inte trodde att Azzi skulle bli bra men nu mår hon prima och har inte ont någonstans alls!
Ska filma lite så får ni se hur Elin rider azzi, kanske jag rider lite också på henne från början och ser hur hon känns. Sen efter det så drar jag hem och käkar kanske hinner blogga och sen ut igen till stallet eftersom jag har tvätt tid och sen ridlektion ikväll med Erika istället. Ska rida Jerry iallafall :)
Om vi hittar rätt färg så ska jag ta kort på stövlarna sen så får ni se hur dom blev :)



NYTT

Som ni ser har bloggen blivit om gjord.
Nya färger, ny textstil och massa mer. Kommer bli roligare att blogga också.
Vi vill tacka våran underbara snälla kompis som gör så otroligt fina designer åt oss.
Tror inte hon gör åt sådna hon inte känner, fråga henne själv :)

TACK CARRO



Svar Till Läsare

Svar : ja vaddå får ja inte göra de eller , eller har du kommit på den regeln själv då eller ??
Rid din egen häst istället om du har ngn , och om du tycker jag rider så jävla dåligt varför fortsätter du och läser våran blogg då ?? isf måste den också vara kass så fattar inte varför du fortsätter ?? 
Va är ditt problem !!!


Linnéa och Azzi 21/3







Döm mig inte för att jag ser tjock ut eller helt mobbad ut, det var jätte blåsigt ute och jacka blåser upp sig och då ser man tjock ut. Ponnyn var laddad och väldigt pigg så :D

LINNÉA

Svar Till Läsare !

paula om Bilder från tävlingen 20/3 :):
fy fan hästen går ju inte alls bra och hur fan sitter du ? och hur har du dina fula skit byxor då ? Är du en kärring eller ? LÄR DEJ RIDA !!!


kan ju börja med att säga T Ö N T !!!  asså hur orkar du så jäkla lågt om om ja inte sitter ordentligt eller om hästen inte går bra hur kunde ja då vinna med stor marginal mot dom andra ?? .
Och jag sitter som man ska , Rid bättre själv då om du är så himla stor och tuff , ja hade inte vunnit om ja inte kunnat rida ! Så     Ä G D !


Galopp

Precis duschat. Elin följde med ut och självklart när vi cyklade ut så hade motvind hela vägen så onödigt tycker jag faktiskt. Red ute på fältet och elin var min fotograf för idag. Kan säga att Azzi var på tårna idag, varje gång jag skulle fatta galopp så kom det ett eller flera bocksprång men i längningarna i traven var hon jätte fin, elin fick tillochmed en bild som blev jätte fin. Är faktiskt jätte nöjd över passet eftersom första gången på 4dar jag rider med sadel + galopperar på azzi. Tänkte redigerar bilderna lite och sen lägger jag upp precis alla. :)

LINNÉA (Våra namnsaker kommer ändras så jag skriver bara mitt namn nu)

A winner never loose and a looser never win

Nyss hemkommen från stallet , jag och linnéa cyklade ut och de blåste som bara den ! och självklart fick man motvind hem oxå !
Jag hängde på lite när linnéa red och vi hon red på fältet så fick ja vara hennes fotograf idag och de blev en hel del kort ! och eftersom hon hade låtit azzi stå pga av ryggont så va hon jättepigg och tyckte de va jätteroligt att vara ute igen och hon såg precis ut som vanligt ;)

när vi kom tillbaka fick jag veta att min häst var skadad :(( hon hade trillat i stallgången och slagit sig på ena bakbenet de såg inte så fint ut men som tur var de bara ytligt men ändå ! ja sprang med henne för att kolla om hon var halt men hon ville verkligen inte trava så de tydde ju på att hon hade ont , men hon ska stå i en vecka typ så ska ja sedan sätta igång henne lite smått allt eftersom . Typiskt att detta skulle hända ja som skulla vara med nu på söndag ! Men är glad att de inte hände igår kunde ju lika gärna hänt då . Så nu blir de att cykla ut varje dag och pyssla om henne :D !



Här är en utav bilderna som togs idag , resten laddar säkert LInnéa upp :)


BildbombER + Nyheter !

Kom precis ur duschen och ska snart åka ut till stallet med linnéa ! känns ganska värt att duscha innan men men sån är jag;) ni kan förvänta er en stoooor bildbomb för då ja tar med mejj kameran ut och ska fota lite , sen så kommer ännu en bildbomb på mejj och candela , sen om jag orkar så ska ni få er lite nyheter kan säga att de hänt ganska mycket jag inte tagit upp här ! men puuuss så länge !


Bilder från tävlingen 20/3 :)

sitter här och har lagt in bilderna från tävlingen igår , och en del blev ganska bra och en del sådär men mamma är fotografen så döm henne inte för hårt !



















Har lite videos oxå men dom kommer upp här så snart som möjligt ska bara redigera lite :)


DISS

Hööks får faktiskt min diss idag jag brukar annrs gilla vissa saker men just det här asså !

Det började med att jag fick ett nyhetsbrev från hööks och där står det att den är specialpris på grimma+benlidnor+grimskaft+täcke 199kr och fraktfritt också. Självklart går jag in på hooks.se och kollar det men där står det att man måste betala 249kr om man inte köper för över 200kr för då kan man köpa setet för 199kr. Asså är jag helt dum som fattar fel eller är det så här?



LINNÈA


Gör om?

Tror faktiskt att jag ska göra om mina gammla stövlar. Asså färga någon färg.
Men problemet är vilken färg? Självklart ska det ju passa mina outfits.

Grön?
Mörkblå?
Ljusblå?
eller ha kvar svart ?



LINNÈA


Linnéa Tävlar


http://avantiafritid.blogg.se/2011/march/bloggtavling-vinn-ett-equiline-schabrak-med.html#comment



Linnéa Tävlar


http://onceagaiiin.blogg.se/2011/march/tavling.html
http://onceagaiiin.blogg.se/2011/march/tavling.html





Linnéa Tävlar

 


 



http://lamiamichelle.blogg.se/2011/february/bloggtavling-kingsland-benlindor.html



Bildbomb kanske??

V I L L   N I   S E  EN   STOR   B I L D B O M B     F R Å N     P R O M E N A D E N     I G Å R ???



VÄRLDENS BÄSTA HÄST !

Dagen började katastrofalt verkligen ! först så väljer min mobil att inte ringa så ja vakna av en ren slump runt 7 och skulle va i stallet halv 8 , så fick slänga på mejj allt och göra mackor att ta med , sen va ja tvungen att ta ut pengar och massa annat , väl i stallet så blev ja riktigt nöjd över min fina häst , de va bara 3 knoppar som hade åkt ut ! puh!  sen helt plötsligt hade ja massa tid så gick runt lite , började rida fram runt kvart över 9 , och gjorde mycket skrittarbete och hon kändes jättefin och mjuk , hon var jättefin i formen och så ! väl när ja red så tyckte jag att de gick sådär en del vägar blev sådär men de va inte så farligt ;) och ja fick jättebra kritik denna gången och fick 62% och de resulterade till en 1:sta placering !! så är supernöjd över henne ! och de jag tyckte mycket om va domaren som kom fram till mejj och berömde mejj jättemycket sånt blir man ju bara glad över ! :D

LB:n blev inte fullt lika bra , både jag och hästen va trötta (+att ja inte åt ngn frukost) och de kändes bara jobbigt så va glad när programmet var över ! men blev godkänd med lite marginal iaf , men orkade verkligen inte hålla ihop henne så mycket som jag gjorde första gången . men ajaa allt kan inte gå bra man får tänka på att ja vann den första klassen istället !

ALLA BILDER FRÅN DAGEN KOMMER UPP IMORGON  , O M    NI    V I L L    S E    D O M ??






Nu ska jag säga som det är :(

Nu tror säkert många att jag ska säga att jag ska sluta blogga, men där har ni fel !
Jag har ju inte bloggat på ett tag för jag allt har liksom snurrat runt i huvudet på mig och jag har ingen anning om vad jag ska säga eller göra !
för det första så har azzi haft ont i ryggen och så jag har inte haft något att blogga om
för det andra så vet jag inte hur jag ska göra med allt i stallet,
 ska jag sluta som årselev?, ska jag forsätta?, ska jag sluta satsa på prince?, ska jag forsätta med prince?, jag jag sluta helt på ridskolan?, ska jag forsätta på ridskolan? m.m !
Ni tror säkert att det är ett lätt val men det är jätte jobbigt alltihop, sen har allt skitit sig med Prince!
Vet faktiskt inte om jag ska ta upp det här eller ni bestämmer !  Sen är det massa med Azzi också som jag måste tänka över!
En fråga med ett lätt svar ! (?)
asså vet seriöst inte längre hur jag ska göra, säga eller satsa på !
kan inte tänka klart.

Nu vet ni lite vad som hänt men har ännu inte skrivit allt !


På promenad

Bestämde mejj för att ta en promenad med henne idag , och hon va väldigt pigg ! matilda hängde med och tog lite kort men dom får ni se sen ;) , vi såg även några kossor som candela tyckte va väldigt facinerande så där stod vi och kolla lite , sen hoppa ja upp och red lite , kändes väldigt säkert att rida i grimma och grimskaft utan hjälm och barbacka ! haha men ajaa litar man på henne så gör man och de gick så bra ändå ! :)

sen cykla vi ner till de andra stallet och duscha LM och fixxade iordning henne och fixade utrustningen ! kan även säga att hon blev jättefin i de nya tränset hon fick ! , de tog väldigt lång tid att göra knopparna idag men vi fick lite hjälp om hur vi ska göra knopparna och de funka faktiskt ;) !
men nu ska ja försöka sova så ja är utvilad tills imorrn , vi hörs då och då blir de även en liten bildbomb om ni vill de ?? eftersom mamma är med och tar kort !




Solen skiner !

känslan av att äta knäckemackor och samtidigt sitta ute och njuta av solen är helt obeskrivligt underbart !!
Känns som om våren är påväg på riktigt nu , nu är de bara snön som ska försvinna :)

har annars precis städat klart rummet och de ser riktigt fint ut sen luktar hela rummet jättegott ! haha . Så fort golvet har torkat ska ja byta om och cykla iväg till stallet en sväng , har fortfarande inte bestämt va ja ska göra om de blir en promenad eller lugn barbacka tur , ajaa de får vi se vad jag känner för när ja kommer dit . Sen ska jag försöka ta lite nya vårbilder för känner att man behöver utöka bildförrådet lite :)




Älskar vädret !

Sådär nu har ja bestämt vad jag ska göra ! de får bli en långpromenad i skogen istället :) känner för att ut och gå lite så de blir lite chilldag för henne med , ska träna lite andra saker när vi är skogen med henne för att se om hon lyssnar x-akt vad jag kommer att göra får ni reda på när ja kommer hem ikväll sen, tar med kameran ifall de blir några bra fotochanser ;)

Ska ju även ner till de andra stallet och fixa iordning LM tills imorrn så hon bli ren och fin sen får vi se om hon håller sig ren ....
men måste städa rummet innan jag åker så bäst ja sätter fart med de  hejj så länge !




Godmorgon bloggläsare

Godmorgon , har inte orkat ta mejj upp ur sängen än , så lat som jag är . 
ligger och funderar på vad som ska hända idag , har inte bestämt om ja ska rida eller om ja ska gå en långpromenad med henne istället , för de tyckte jag va mycket mysigare :D
ajaa ska gå in och ta mejj lite frukost så får jag tänka lite på hur ja ska göra , beror på vad vädret tillåter oxå .



Svar till läsare

Thea M - theaa.webblogg.se om Rosa !:
Rosa passar henne perfekt! När jag hade Candela så blev det rätt mycket rosa på henne, haha ;)

svar: jaa ja tycker oxå de blir urgulligt på henne , :) aahh aaaww , eftersom rosa äe ''min'' färg så lär de bli mycket rosa nu oxå :)


Känns Bra :)

Ni får ursäkta om de blir lite sen bloggning men ibland händer de annat i livet ;)

Som jag sa förrut idag skulle vi rida dressyr och jag fick LM ! :D Eftersom tävlingen är på söndag så red jag på de vanliga bettetoch OOJJJ!!! vilken skillnad kändes verkligen inte som samma häst ! Hon bar sig själv mer och hängde inte så mycket , . Vi körde ''tätryttare'' de är som följa john fast man inte leker utan man ska göra massa olika dressyrövningar/grejjer samtidigt . Och volter och sen så massa halvhalter , LM brukar vara känd för sina jättesteg men idag så fick jag ihop henne mycket bättre och hon lyssnade bra på mejj ! de mesta idag stämde , känner verkligen att ja hittat en häst ja vill satsa mycket tid och energi på .
Och de känns lite bättre nu inför söndagen nu när ja fått ännu mer hjälp och vet hur jag ska göra , så nu är de bara att komma ihåg programmen men ja ska satsa mer på LB:1 och använda LC:1 som en ''uppvärmingsritt''.

imorgon ska jag dit på eftermiddagen/kvällen och duscha henne och fixxa allt annat som ska fixxas !




mer snö -.-

Usch för vädret ! blev värsta deprimerad när ja vakna imorse  massa snö utanför dörren :(
Ska iaf snart ut till stallet och rida LM (förhoppningsvis) Blir dressyr vet inte vad för slags dressyr vi ska rida men hoppas de är ngt vettigt man kan ta med sig till söndagen ! är förresten skjukt nervös inför helgen ! kommer säkert tabba mejj och göra bort mejj totalt . ajaa satsar på att komma över 50% iaf :D
ne nu ska jag äta klart och byta om mer update får ni ikväll !


ELIN TÄVLAR

Jag är med och tävlar hos http://www.sorbyryttarna.blogg.se om en rosa träning/tävlings-outfitt, var med du också ! Gå in på deras blogg för mer information om tävligen eller för att anmäla dig.





ELIN HISSAR !

                                         



Helskodda ridbyxor är bland de bästa javet när jag rider ! för några år sedan trodde ja inte de va någon skillnad på ''vanliga'' och helskodda, men så fel ja hade ! dom ger en otrolig komfort och är väldigt smidigt att rida i . Dom har bra passform och ''följer'' med kroppens konturer . Jag har även ett antal sådana ridbyxor och ångrar mejj inte alls att ja köpt dom !


Friskförklarad Underbart !

Älskar verkligen solen ! Hur skönt som helst att cykla idag (förutom motvinden) , Tog även tempen på henne idag och on hade 37,5 sköönt ! hennes feber hade gått ner och hon hade sina pigga och fräscha ögon igen ! Underbart !
Tog henne på en härlig promenad ute i ullervad och ja tror hon tyckte de va lite roligt att se lite annat än bara skog , för hon trampade på med energiska steg ! Efter vi hade varit ute fick hon gå in och äta lite kvällsmat , och imorgon ska´hon stå/vila och i helgen ska ja ta de väldigt lungt och ska nog gå ut och gå lite igen för måste medge att de va mycket härligare än att rida ! tycker jag iaf :D




Direkt till stallet

Så nu har ja precis kommit hem fast ska åka direkt igen men denna gången till stallet , de blir att gå en liten skogspromenad med henne idag alltså ingen ridning eftersom hon var så dålig igår så ska ja ta de lite lungt nu över helgen åså ;) ska även kolla om febern gått ner vilket ja hoppas även om hostan är bättre idag ! men vi hörs ikväll så ska ja försöka fixxa några foton idag oxå !

 bjuder på bilden :)


Fixa Passet

Kom nyss hem från en till skoldag, Kollade på film typ hela skoldagen Schindlers list hette den och handlar om andra världskriget och judarna, va rätt intressant men va väldigt svårt att hänga med ibland , och den va 3 timmar lång så va ibland ganska tråkig ;)
Efter jag ätit ska jag fixa mejj iordning för fotografering ! haha eller aahh ska åka och fixa passet till Australien å lite så , sen ska jag även cykla ut till Candela för att kolla om febern sitter kvar (hoppas inte !!! ) ,
men hörs innan jagåker till stallet ! 

                                                     


Rosa !

         Nå vad tycker ni är rosa något att köra på ??

´



Febrig Häst

Är rätt skönt att komma hem tidigt från stallet nån gång ibland oxå ;) ,
red ner till ridhuset idag och i stallet var hon lite stissig men lugna sig ganska så snabbt . väl när vi kommit en bit på vägen så börja hon hosta så enormt ! de slutade så ja fortsatte lite  sen börja hon igen och då fick hon upp en stor slemboll . Så då slutade hon hosta , så travade lite i ridhuset och jobbade lite försiktigt med henne , men skrittade typ hela tiden ändå , sen hosta hon igen och då lät ja henne gå på långa tyglar i skritt sen så skritta ja hemåt , ute blev hon lite bättre och kunde trava en bit igen , men hon kändes inte pigg så skrittade hem på långa tyglar väl i stallet så tog ja tempen på henne och då hade hon 38,7 , om ja inte minns helt fel ska väll en hästs temp ligga på 37-38?? Så hon fick sitt varma innetäcke och stå och vila i boxen med massa mat ! Får väll se hur hon är imorgon men de blir troligtvis inte någon ridning för min del utav om hon är lite pigg så får de bli en promenad i skogen istället :)



Linnéa Tävlar




Sommarbilder Del 2

här kommer lite fler av härliga sommarbilder & hästar , :


Vienna

Nicki

Nicki&Adam

Jerry&Pedro

Holiday

Nerica

Nicki

Jag&Pedro


Så den söta bilden får avsluta bildbomben , men vill ni se mer så har ja massa mer s säg bara till !


Fysik Nationella

Äntligen , har inte kunnat komma in på bloggen förrens nu , dom hade några tekniska problem trojag .
Men fick sluta 20 i ett idag så skönt känns de ! vi hade ingen teknik så vi flyttade fram engelska lektionen :D
Nationella i fysik hade vi idag oxå och den kan dom lika gärna ta och bränna upp ! Gick verkligen inte bra , de ja hade pluggat på kom inte med på provet så de va helt andra frågor . Vi ska även ha ett labb-prov men de är om 2 veckor typ , .
Har enorm träningsverk i mina armar från igår både från idrotten och ridningen , nu vet ja varför de är så viktigt att stretcha !

Ska iaf åka ut till candela runt 3 och idag får de faktiskt bli ridhuset har ju inte varit där på ett tag nu , så känns att de behövs (; Vet inte exakt vad ja ska träna på beror på vilket humör hon är på idag !  :)




Godnatt

De blev inte som jag trodde , trodde vi hade hoppning men vi hade dressyr ! Då blev jag glad !

fast de kunde gått bättre vissa lägen blev hon riktigt bra men de gick inte arbeta henne ordentligt eller aahh red ju på hackamoret som hon blir så stark i och tyglarna gled man bara i , så ne fick verkligen inte stopp på henne . Sen har hon en dålig vana att hänga sig i bettet så de blev mycket halvhalter åsen om jag behövde skulle jag göra övergångar oxå Efter ett tag så lossnade de lite , men inte så konstigt att de gick kasst idag , ja hade för mycket annat att tänka på sen så har min dag varit allmänt dålig , sen är ja lite frustrerad över vårat nationella i fysik imorgon som kommer gå åt skogen verkligen så de blir att gå upp tidigt och läsa igenom häftet ytterligare en gång till ;) men nu ska ja sluta klaga och börja plugga men Godnatt så hörs vi imorgon !


Noblesse&LadyMary

Tisdag

Om idag,

ska snart göra mejj irodning och cykla ner till stallet för att ha barngruppen , yeess känner man ju. Har även lektion senare ikväll och då ska Candela stå , eftersom jag ska ha LM inför dressyren på söndag , men de känns lite onödigt för tror vi ska hoppa idag:/ men de är mest så ja får rida henne . Tror vi ska göra samma övning som förra gången med 3,4 hinder på medellinjen ;) ska även lägga upp del 2 av sommarbilderna innan ja far iväg!





Måndag

Om igår,
Red lite på ett gärde igår eftersom ridhusena var upptagna , men de gick inte så bra som jag hade hoppats på hon var väldigt pigg och ville ingenting , men aja de va bara fortsätta att kämpa vidare och tillslut så gav hon med sig och blev en fin häst igen. Tränade inte så mycket på något försökte bara få henne så lugn som möjligt , Matilda var med och skulle ta lite kort men de blev rätt så mörkt så korten är inte dom bästa men ska lägga upp lite utav bilderna här lite senare ;)

 

Linnea tävlar



Bilden är länk


Dagens planer.

När jag kommer till stallet ska jag först kolla så att Azzi inte har feber, varm, har ätit upp, och kolla ryggen. Om hon sedan ser okej ut och inte haltar ska jag linda alla ben, och sen skritta ut en långrunda. Tycker faktiskt att både hon och jag behöver det. Hon behöver det för hon har jobbat och lämpat så hårt, och jag behöver det för att slappna av och inte tänka på saker, sen behöver vi varandra ! ♥
Sen väl tillbaka ska jag borsta och greja med henne, mocka,foder och sånt. Sen måste jag även städa mitt skåp och sen även lägg att smutsigt i en påse och sen sedan tvätta det. Ska försöka videoblogga lite när vi rider ut, sen ska jag ta kort på mitt skåp före och efter bilder.

Svårt val, men det blir bäst så här ! ♥


Mina Idoler !

Även en sådan som jag har Idoler inom ridsporten , Här är några jag tycker är bra inom ''hoppvärlden''



Douglas Lindelöw

Måste först börja säga att ja tycker de är grymt roligt med killar i ridsporten, varför jag har börjat gilla Douglas så mycket kan jag inte riktigt säga . Men han är otroligt duktig på de han gör och hans teknik är bra , sen är han otroligt snygg oxå så de är ju ett +





John Withaker

Gammalt är bäst !

ja de stämmer ju han är ju bland dom bästa i världen , John är en väldig inspirationskälla för många skulle jag tro och även för mejj , Trots han är över 60 så håller han fortfarande på och är aktiv inom tävlingar och sporten . Här visar han att åldern bara är en siffra och vill man något riktigt mycket så varför sluta bara för att man börjar få lite grått hår . Han är en sådan person som jag verkligen ser upp till och själv vill jag bli lika bra ! :)
Gillar hans kolektioner mycket starkt och älskar sakerna han matchat ihop röd & marinblått!


Gårdagens bloggning

Tar igen de ja missa igår ,
men som sagt var de ju regional hopptävling så åkte dit runt 11 typ och kollade lite på vad dom skulle hoppa och vilka som hoppade , och de va stor variaton mellan häst och ryttare men alla var bra på sitt sätt ;) Man fick även en STOR!  lust att själv vara med och tävla de såg jätteroligt ut att hoppa dom hindren ! Kanske nästa år vi får se :)
Ska försöka anmäla oss till Linda-Maries träningar om de finns plats i Linnéa grupp , ska prata med henne på onsda toja .
Av någon anledning blev man plötsligt funktionär så stod lite på framhoppningen och på banan , men runt 4 halv 5 tiden va ja tvungen att cykla upp och hämta Candela, red som jag gjorde i förrgår med matilda vid terränhindren och på de fältet , hindren såg väldigt roliga ut att hoppa fast candela fjanten tyckte dom va lite läskiga i början sen gick hon förbi dom ;) Hon var väldigt pigg och hade bara spring i benen och tog ja försiktigt i tyglarna studsa hon bara upp och ner , så lät henne springa i sitt tempo fast jag arbetade som jag hade planerat med skänkelvikningar och ställning och formen , hon blev fin även i de tempot men efter ett tag insåg hon hur jobbigt de va att springa fort så då sakta hon ner till ett någorlunda lungt tempo :)
Idag blir de lite samma sak ska antaglign ner till ridhuset och rida lite så vi kan träna lite annat !




A good horse is never a bad colour

Det är ju reg tävling här hemma idag, men ska nog inte åka ut och kolla faktiskt får se.
Har iallafall insläppet vid halv 3 så. Idag ska jag iallafall städa mitt skåp, det behövs kan man säga. ska göra efter och före bilder så får ni se. Kanske även går ut och fotar lite på hästarna i hagen och kanske lite på tävlingen.
Elin kanske är snäll och fotar lite när jag rider sen. Men nu ska jag gå och byta om till ridkläder och sen åka iväg :)
Bloggar sen när jag kommer hem.

Svar till Mirjam

Mirjam om dåligt värre:
Det såg ändå bra ut! :) Var där med min nya polle och det var kallabalik, det var min häst som folk talade om att vara stissig och galen x)
Ska du va med i Mariestad om två veckor? :)


Sånt här blir man ändå glad av. När folk säger att det ser fint ut och dom tycker att man läste det bra ändå. Själv så såg jag inte dig men hästen. Jag kan säga att jag hörde lite skit om din nya häst, inte trevligt iallafall.
Ja det ska jag. Men tror att det blir istället för Azzi då. Men vet inte.



SommarBilder 2010 :)

Så nu kommer en liten bildbomb på våra kära hästar från förra sommaren , i sommar blir de ännu mer bilder !


shakira

Lucas

Lucas&Jag

Adam&Surprice

Jerry,Flora&Linnéa

Pedro&Jag

Parant&Jasmine

Nicki

Millie

Lucas&Adam


Så här har ni en liten del utav alla 400 bilder jag har sen sommaren , men del 2 kommer när jag kommer hem igen ! :D


Frukost

Godis före frukost känns inte så bra , Idag är de regional hopptävling i stallet och seg som jag är ligger kvar i sängen men ska skynda mejj att cykla upp dit snart ! Så mesta dels av dagen kommer jag tillbringa att kolla på tävlingen och sen ta massa kort som ja lägger ut här sen , . vid 3 ungefär så åker jag upp till Candela , ska inte jobba så mycket idag heller med henne lite utav de jag gjorde igår ungefär . Så ska jag även rida med matilda idag oxå så vi ska ta lite kort oxå när vi rider :) så de blir en stor bildbomb när jag kommer hem sen !
innan jag åker ska jag försöka lägga upp en bildbomb från sommaren som jag har lovat ett tag nu !


Tänkbara Outfit's

 










Så de är några outfit's jag tänkte ha har redan lite utav de rosa och de röda har jag , vill ha marinblått oxå men får vänta tills de finns på lager igen . Men vilka/vilket tycker ni är snyggast och som passar på Candela ???




;D;D;D;D;D;D;D;D;D




Faaan va bra !!

precis kommit hem och skyndade att sätta på tv:n för att se finalen och nu man bara YEEESSS!! den snyggaste/bästa vann ! Eric Saade helt grym är han !

Red ju även idag , och blev inte så ansträngande matilda hängde med så skritta vi slingan tillsammans (hon på noblesse) så red vi lite på en volt vi terränghindren , och hon va pigg men lyssnade bra och hon blev jättefin ! Och ngt jag har märkt de är min sits och allt den har blivit mycket bättre förrut har ja inte kunnat sitta ordentligt på henne men nu går de as bra ! så glad är jag :)

juste ja k´lovade er även lite outfit's som jag tänkte ha på candela bland anna´t på lite tävlingar (; så ska fixa de nu :)




YESSS !

JAG OCH CARRO SLIPPER DÖ !!!
ERIC SAADE VAANN !!!!!!!!! ♥♥♥



SNÄLLA UNDERBARA DU VINN, så slipper vi dö!

Sitter och snackar med Carro och vi kommer hänga oss om Danny vinner !
ERIC SKA VINNA så är det bara !




Ja....

Svårt val, men det blir nog bäst så ♥


Livet är hårt, för dom hårda !




så mycket bättre !

hejjsan, nyss hemkommen från kursen kan säga att denna gången blev de så mycket bättre ! Lite mer folk och några snygga innebandykillar tackar man ju inte nej till ;) haha vi fick även en riktigt snygg tröja oxå :)
snart så bär de av till candela ska ner och rida med matilda så ska hon skritta noblesse så är jag med som sällskap lite , hon stod igår så hon kommer antagligen vara huuuur pigg som helst men aja bara lite smått roligt , men måste nog dra nu om ja ska hinna hem till melodifestivals finalen ikväll ! :D

bloggar mer när ja kommer hem slänger upp lite outfits då oxå ;)


Fredags lektionen

I fredags re vi dressyrprogram och Linda o Matilda var domare och satte ut poäng.
Jag fick rida min lille Jerry ♥
Jag som verkligen inte kan något dressyrprogram eller kan rida/tävla dressyr så fick Matilda A läsa upp programet för mig. Känns faktiskt rätt bra ändå för att var mig !
Fick sen mitt protokoll och jag fick endast 6 o 7 som poäng. Fick sen reda på att det var bra :)
Nu vill både Linda och Matilda att jag ska vara med i ponnylaget i dressyr på jerry !
Jag vet inte riktigt, jag är ju en hoppmänniska. Men hoppningen är kass nu enligt mig (mina reultat) så jag kanske ska bli en dressyrryttare? Ne, skulle faktiskt inte tro de!




dåligt värre

Tänkte berätta hur det gick på tävlingen.
För att göra en låång historia till en kort så gick det skit dåligt !
Kommentera om ni vill veta mer, annars så glömmer jag bort denna dagen och tänker framåt !

 

TIDINSTÄLLT

Antagligen är jag påväg till Götene nu med en nöjdhäst som mumsar på sitt hö och mamma o pappa babblar.
Är faktiskt rätt taggad och känns som om Azzi också är det.
Mamma/pappa tar kort och filmar så laddar upp några här sen :)

Ha det bra !


LC:1 & LB:1

De blev som jag trodde på träningen idag att träna dressyrprogram ;) de va behövligt faktiskt eftersom de bara är en vecka kvar nu !!
Har inte ridit LM på ett tag eller sen i tisdas och idag red jag med vanliga bettet ,och de gick faktiskt bra hon mjuknade efter en stunds skrittarbete och blev riktigt fin ! Jag trodde att jag skulle rida den vanliga LC1:an eftersom alla andra gjort de och sen LB1:an men dom hade andra planer så red bara LB1:an men kom ihåg banan rätt bra faktiskt gjorde lite småfel bara fast de va bara att rida lite bättre vägar , men de va inte så stora fel .
Vi skulle bli poängbedömda för träningens skull men som sagt vågar ja inte lite på mina poäng eller procent eftersom våra ''domare'' inte hängde med vart jag red i programmet så hon skrev lite bara haha men aja de kändes sådär men de är saker som är lätt fixxat ;)

men vi hörs innan jag far till kursen imorgon godnatt !




yeess

hejjsan , hinner inte blogga så mycket men är iaf påväg ut till stallet , skulle tro att de är dressyr vilket jag hoppas på ! och då ska vi nog öva igenom lite dressyrprogram yeeesss !!

syns ikväll måste åka nu !


Min tävlings outfit




Tävling

Mamma skjussar ut mig lite innan fem, innan det ska jag ha hunnit packa klart till tävlingen det som jag ska ha på mig och så (ska till pappa ikväll) sen ska jag också byta om, äta och göra något tidinställt inlägg. Men det hinner jag. Idag ska vi rida dressyrpogram på lektionen -.-. Usch, azzi ska vila så jag ska rida ridskolehäst och antagligen Adam. Men jag bloggar på lördag mer om tävlingen om allt :)




Regnig skogsritt

Känns skönt att äntligen ligga nerstoppad under täcket nu :D eftersom mamma inte kunde skjutsa ut så fick jag cykla och ja trodde de slutat regna men ne de blev bara värre när ja väl cyklat iväg så var ganska så dyngblöt när ja väl kom fram . Red ut en ganska lång sväng i skogen eller ahh i ösregnet och hon kändes bra mjuk och fin väldigt pigg men de brukar hon vara i skogen fast hon lyssnade även på vad jag ville även om hon hade en x-tra motor ;) De blev mest trav och skritt väldigt lite galopp men kändes som om hon inte behövde öka så mycket mer . Sen efter 40 minuter så kom båda jag och hästen hem ännu mer blöta , så stoppa om henne i en mysig fleecetäcke , sen var de bara för mejj att cykla hem igen i ösregnet och motvind !

Ne nu ska jag snart sova , imorgon lägger jag upp lite outfit's som jag hade tänkt att ha på Candela så får vi se vad ni tycker om dom , Godnatt :)




Sköna typer !

Ser just på Sveriges värsta bilförare, och freddan är ju för skön!
Min idol, haha :D




Underbart !

Red barbacka ute idag i ca 30minuter.
Skrittade fram på slingan i 10minuter. Började korta upp tyglarna och började arbeta henne och hon gick jätte bra på tygeln. Hon har aldrig gott så bra i skritten. Började så småningom trava och det var helt perfet alltihopp !
Travade i 10 minuter och skrittade av på helt långa tyglar i 10minuter. Stretchade även sen.
Asså är sjukt nöjd över passet idag. Det var som att sväva på molnen traven var underbar och skritten var perfet.
Älskar min ponny ♥
Ska gå och dejta duschen bloggar mer sen !




Utomhus

Såg precis att de inte fanns ngt ridhuse förrens halv 8 ikväll och de känns lite sent att rida då , så de blir att cykla ut snart nu och rida en sväng i skogen får se om jag tar stocken har inte betsämt de riktigt än,
men ska byta om och dra snart så vi hörs ikväll !


Ute

Eftersom det inte finns något ridhus ledigt idag, blire att rida ute i regnet idag med.
Ska nog arbeta med galoppfattningar och övergångar.
Igår hann jag aldrig blogga riktigt, men vi mätte Azzi och hon var 144cm :)
Ridningen gick också bra, galopperade rätt mycket och azzi busade hon hade sig så var ju tvungen att få henne sluta men efter ett tag lunga hon ner sig.
Stretchar alltid Azzi nu efter varje ridpass.


Kan spela in en liten film någon dag hur jag stretchar om ni vill :)


Usch för regn !

Usch på vädret nu får de sluta tycker jag ! har regnat ett bra tag nu .
ska precis kolla ridhus schemat för har ingen lust att rida ute i detta väder , och då får de bli dressyr som gäller :) annars om jag måste rida ute får de bli att rida till stocken men är rädd för att de är för geggigt ute nu men annars blir de den vanliga vägen (;
Om inte annars kan man ju gå till paddocken oxå men aja vi får se , hursomhelst ska jag iaf cykla ut idag för gjorde ju inte de igår (känner mejj faktiskt lite lat ) sen måste man ju få bort lite kladdkaka man just stoppa i sig haha !
kan ju oxå medge att ja NÄSTAN kan LB:1 dressyrprogrammet de är bara lite i slutet jag blandar ihop de men snart sitter de har ju en vecka kvar att träna på !
men säger sen vart jag rider ska kolla när ridhusena är lediga , hejdåå så länge !




Stretching

Fick bli ridhuset idag  , och även lite dressyr hon har blivit så fin på sistone helt underbar är hon ! De gick helt okej faktiskt hon tyckte alla dörrar var monster eftersom de blåste ganska mycket oxå men red mest på mittvolten och de blev lite blandade dressyrövningar men ganska mycket böjt spår red även lite med ''tagen bakdel''
sen blev de ganska många i ridhuset så hon blev lite okoncentrerad men de gick ändå (;
passade även på att stretcha henne när vi kommit hem , de kände jag att de är något jag ska fortsätta att göra efter varje ridpass nu för hon var lite stel i musklerna och benen ;)
Imorgon får de nog bli att rida i skogen en sväng kanske rida och hoppa över stocken , men de får vi se vad som händer då ;)




Mitt paket

Igår kom ju mitt paket hem från Cheval. Tänkte visa lite halvtaskiga bilder men dom får duga för idag :)
Prövade det idag på pollen och det passade kanske att mössan var lite liten med det funkar.




TÄVLINGS OUTFIT




Trött man är då !

ÅÅÅHHHH va tråkigt man har nudå vädret är piss sen är man ju as trött :o men ska sluta klaga nu och försöka göra något vettigt istället (;

Har suttit och gjort ganska många outfit's som jag hade tänkt att ha både på candela och LM men mest till Candela och har hittat en del som jag tror kan bli gulligt på henne , men dom kan ni få se imorgon eller redan ikväll !
Men hade tänkt lägga upp en bild på min tävlings outfit som jag oftast brukar ha på henne på tävling ;)

Och idag blir de ridning i ridhuset får se vad jag ska träna på de har jag inte riktigt bestämt på ännu men inget för avancerat för de orkar jag inte idag men de får ni se ikväll :) aja men ska lägga upp outfiten nu så puuss så länge !




Vart är solen !?

Usch vilket väder :/ bara blåst och regn , vart är solen !??
Ajaa , sitter och väntar på att mamma ska bli klar med maten , tror de blir pannbiff och potatis och sås . kan säga att hon är ovanligt seg idag . Senare idag ska jag ut till candela om jag cyklar eller åker bil vet jag inte än beror på om de fortsätter att regna , Hoppas att ridhusena är lediga för vill inte rida ute i detta väder ! ska gå in och kolla de nu annars händer inte så mycket börjar bli nervös inför dressyrtävlingen .

men bloggar mera snart puussheejj så länge !




Hinner

Hejjsan, hinner slänga in ett inlägg innan jag drar till skolan ,
aahh som sagt är precis påväg till skolan ska ta på mejj bara , när ja kommer hem blir de att plugga dressyrprogram åsen dra till candela ! men ha de så bra måste dra nu :)


 

Dressyrpass egentligen

Jaa idag då fick jag reda på att vi egentligen skulle ha markarbete men pratade lite med våran ridlärare och då sa hon att vi kunde skjuta på de och ta markarbetet nästa vecka , YEESS ! tänkte jag men  sen så kommer några andra i gruppen som inte vill rida de och de slutar med att de blev markarbete -.- !! Aja red mycket dressyr iaf när vi red fram och hon lyssnade bra till hjälperna fast nackdelen är att hon blir så STARK med hackamoret , men aja ska rida med bettet nästa vecka :)
Vi red serpentiner och över medellinjen stod små cavalettis som man skulle skutta över och vi fokuserade på att få hästen följsam och fram för skänklarna och sen att dom skulle byta galopp över varje hinder ibland så gick de bra och mot slutet gick de rent åt helvete ;o fast de roliga var att Lady Mary blev mycket bättre när jag inte hade någon kontroll hon bytte galopp bra och var hyfsat följsam , men hon galopperade som en tok och verkligen tyngde i hackamoret så de tog en stund innan jag fick stopp på henne ! Så söt kan hon vara ibland asså !

ne nu ska jag duscha och om jag orkar kolla igenom LB:1 programmet ;)
Godnatt så syns vi imorgon :)




Stallet

vet ni när jag kommer hem så ligger det en lapp från posten på bordet i hallen. Självklart kollar jag ifall det kan va något roligt, självklart var det något roligt. Nämligen mitt Schbrak som jag beställde i Söndags från Cheval, helt otroligt hur snabbt det kommer. Snabbt, billigt, bra !
Idag blir det dressyr träning på lektionen tror jag om det inte är markarbete. Får se när jag kommer till stallet.
har även tagit mig tid och bakat häxgodis ! Jätte goda blev dom så ska ta med till stallet och bjuda Elin och Karro även Alice om hon är där.
Är faktiskt på rätt bra humör ändå idag.
Ha det bra bloggar när jag kommer hem sen :)


LINNÈA

LM= Lady Mary

blir lite snabbt nu för ska snart cyka iväg till stallet ;) Ska försöka hinna att baka lite chokladbollar att ta med till stallet oxå !

idag så är de dressyr och då ska jag ha LM istället för Candela för att kunna slipa lite x-tra till dressyren och hopptävlingen ! Ska oxå träna lite på dressyrprogrammet ikväll när jag kommer hem så de verkligen sitter !!
men ha de så bra så länge så hörs vi !




Blåsigt Värre

FIck bli dressyrpass i ridhuset , Allt började med att ja tappa bort mina ridvantar och gissa  vart dom låg ?
under vulstret ;o ja fråga mejj inte hur dom kom dit för de vet jag inte själv haha. Efter de traumat red vi ner och Candela var ovanligt fjantig idag kan ju va med att hon är brunstig och så , Först hade vi hela lilla ridhuset för oss själva men de varade en stund bara sen kom de in 2 till ;)
Men annars så var hon jättemjuk och fin och gick superbra idag ! Inte alls sådär motstretig som hon var igår (skööönt!) De var bara ibland hon stanna och tjafsa för hon tyckte jag var jobbig¨åsen var de läskigt att gå vid dörrarna när de blåste så . Red i 40 minuter ungefär i både skritt,trav och galopp men de blev mest skritt och trav arbete med sidföringar på den öppna delen av volten och hon lyssnade bra på mina hjälper (; sen när jag bara hade höger galoppen kvar strömmade de in massa folk men tog den ena volten innan dom hunnit komma in och fortsatte att jobba henne som jag gjort tidigare men även om man kommer på spåret i galopp och även säger att man rider där så ska vissa envisas med att inte flytta på sig !! sånt gör mejj bara irriterad de är ju så att höger regeln gäller jämt ! och att snabbast gångart är på spåret men ibland går de tydligen inte in . men tillslut lyckades ja rida mejj fri och fortsatte men hon blev lite okoncentrerad för att de var så mycket folk men de gick bra ändå hon var fortfarande mjuk och lugn och fin :D sen så skrittade vi hem i mörkret !
Imorgon blir de ridlektion med Lady Mary ;)






Svar till läsare !!

AMELIE om planering för dom närmsta veckorna:
ska du tävla i mariestad på söndan?:)
för ni kom väl från mariestad?:P


svar : jaa de ska jag , de blir mariestad båda söndagarna fast ena är dressyrtävling och den andra är hopptävling ;)
Japp vi båda kommer från mariestad ;)


Nytt

På onsdag ska jag vara dutkig och ta kort på mina stallsaker, så som sadel, träns, schbrak (inte alla), hjälmar, väst och mera.
Skulle det vara kul att veta.
Sen ska jag även fixa lite bilder på alla privathästarna så ni vet vilka jag snackar om.




Dagens vill ha



Ett par riktigt snygga boots i en färg som självklart passar mina outfits.


Inge stall

Inge stall för mig idag så vet inte vad jag ska blogga om.
Lägger in en veckoplanering iallafall. Kanske inte syns så bra vad det står men aja.


planering för dom närmsta veckorna





Baka en liten kaka

Hallojjsan , har precis ätit och funderar på vad man ska hitta på nu , kanske baka en kladdkaka bara för att jag äger på de ? haha :) !

Ska cykla ut till candela vid 5 ungefär för att sedan gå ner till ridhuset vid 6 , Blir lite dressyrtime idag oxå känns bäst så bara för att hon var lite Het på gröten igår om man säge så . Men blir enkla övningar så som skänkelvikningar , framdelsvändningar ochlite de vi jobba på förra tisdagen (:

Har även gjort en planering för mejj och Lady Mary som jag lägger upp här alldeles strax , ska försöka göra en åt Candela oxå , men puuss så länge så ska jag baka något gott innan jag åker !

 


Vilken är snyggast ????

Fick lite lätt köp ångest när jag såg detta och man bara VILL ha !!! men isf vet inte riktigt vilken färg man ska ha och vilken candela passar i , men hon passar i dom flesta ;)

men hjälp mejj nu vilken är snyggast ???




Look Alike

                      

Är de en liten ''mini tobbe'' som är med i årets ponnyakuten ? Lika som bär är dom tycker ni inte de ??
vem vet han kanske oxå blir en tobbe som vuxen ;)



Tupplur på jobbet

Dagen har gått rätt så fort ändå , vi blev klara med stallet runt 10 ungefär ;o helt otroligt för drygt 2 år sedan tog de oss hela dagen att bara mocka alla 22 hästarnas boxar/spiltor ;) haha .
Eftersom vi hade så mycket tid över putsa vi lite , så fixxade iordning Lady Marys grejer så nu blänker dom massa ! Hann även med Ambras oxå .  Sen gick vi in och åt lite , tog mejj även en liten tupplur somnade när ja la mejj på stolen och sov i 45 minuter typ , haha de kan vara hårt ibland ;) .
Vi blev klara ganska tidigt va rätt skönt för då kunde ja åka upp till candela tidigare . Innan jag red iväg hjälpte jag amanda med brummelisa eftersom hon inte alls tyckte att hon lyssnade så red henne i 20 minuter ungefär och hon va lite motstretig i början men började lossna ganska bra sen , men de är mycket halvhalter som gäller på den damen ;) Amanda satt även upp igen och då gick de lite bättre (;
För mejj så var candela väldigt pigg och hon va oxå lite motstretig och bara stegra och inte ville men efter en stund vi hade tjafsat med varandra blev hon jättefin och va sitt mjuka jag igen fast med en större motor än vanligt ;) Hon var lite stel sen igår och hon hade lite träningsverk så red inte jättehårt och inte så länge kanske 20-30 minuter i skritt mest ;) men vi skrittade hem och nöjda ändå , va kan man säga bara roligt att dom kan ändra sig lite så man får något att jobba med även om de kan vara jobbigt ;)  hehe konsig mening blev de , men nu ska jag fixxa med bilder och sen lägga upp min och Lady Marys planering för dom kommande veckorna , Puuussheejj !!



Mumsiiiigt !

Ibland är de riktigt mysigt efter en lång och jobbigt arbetsdag/cykeldag att få komma hem och hitta en sådan här läckerbit . En semla !! haha gottesugen jag känner mejj . 
Ne bloggar om dagen senare för n ska jag fortsätta titta på ponnyakuten och mumsa på min sockerbomb :)) !!






GG

Tur att jag kikade in på Cheval nyss.
REA 30%.
Beställde hem ett GG schabrak med matchande luva till i brunt. Ville egentligen ha ett grått men fanns inte i lager i ponnystorlek, så det fick bli ett brunt.


Tillbaka

Tillbaka och är on faktiskt. Ska börja blogga på allvar igen.
Har precis klickat mig hem ett GG schbrak samt luva i Brunt från Cheval. Rea var det också, det passade ju bra :)

Igår red jag ut på en lång ritt i det härliga vädret. Azzi tyckte det var roligt och vi galopperade även på fältet som lite omväxling.  Sen skrittade vi en runda som jag aldrig ridit förrut men kom upp vi Fors iallafall. I dag hade jag morgonen så släppte ut alla privathästarna och lät Azzi vara inne och sen gick jag ner och longerade henne i 30 minuter. Gick jätte bra faktiskt. Imorgon tar Malin henne och rider henne i 40minuter :)

Bloggar mer snart!


Frukost såhär tidigt

Godmorgon ! klockan är ungefär 06,00 och här sitter man och försöker äta lite frukost innan jag cyklar iväg ;)

har stallet med karro idag så lär inte vara hemma på hela dagen , men kommer nog inte hem så sent eftersom jag måste hem innan ponnyakuten börjar :D:D haha ! Så då kommer ni få eran uppdatering . Ska även åka upp till candela efter stallet och rida henne , men idag får de nog bli att gå ner till ridhuset och rida lite där ;)
men ha de så gött utan mejj ett tag så syns vi ikväll !!



You Make Me Out Of Control

Red ute i skogen idag för att de va så fint väder idag ! Amanda hade hittat en ''ny'' väg i skogen som vi tog red lite på ett gärde där hon blev jättefin ochhon var väldigt mjuk , I början va hon lite uppspelt eftersom hon tycker de är så kul att komma ut i skogen ! men sen lugna hon ner sig ;)
Vi tog även lite kort oxå som jag hade tänkt att lägga upp här . Fanns även en nedfälld stock över vägen som vi tog chansen att hoppa över , Candela ville inte riktigt i början men de var mer mitt fel när ja blev lite mer bestämd hoppa hon som en klocka båda gångerna ! Ska även ta den rundan en annan gång för kan vara bra att träna lite själv så jag och hästen får upp vårat självförtroende när vi hoppar :). Men är nöjd över henne ändå .

cykla ner till ridhuset och kolla på när dom löshoppa men tog inga bilder eftersom ja hade fullt upp att '' jaga '' hästar lite blandade hästar , de var mest unghästar . Nästa gång dom ordnar något sådant hade jag tänkt att ta med candela dit och se om hon kan tycka de är lite roligt :)

Men nu får ni ha de så bra för ska kolla vidare på melodifestivalen så hörs vi imorgon ! (:




Bildbomb från sommaren 2010 ???

Tittade igenom alla sommarbilder på hästarna sen i somras , så fina allihopa och såglada såg dom ut att vara hade tänkt fixa en bildbomb när jag kommer hem med lite sommarbilder ! och även denna sommar kommer de massa mer bilder ! men ses när vi kommer hem !

ni kan få ett smakprov :




Ute på Promenad

Hejjsan , kom precis hem efter en lång och härlig promenad ute i vårsolen ! Känns som att våren är på väg , på vägarna är snön helt borta på typ ,. De va ett tag sen man kunde gå ut och gå kände jag och nu hade jag och min kompis tänkt att göra detta varje lördag ! Får försöka fixa kroppen till beach 2011 nu haha !

Ska snart ta och byta om och ta cykeln till stallet , ska sluta vara så lat nu och börja cykla varje dag som jag gjorde innan snön kom ;) Hade tänkt att gå ner till ridhuset men sen såg jag imorses hur fint vädret var så ändra mejj , så de blir en härlig uteritt istället ! :D Tror Candela uppskattar de mer faktiskt :)

fick även reda på att de är löshoppning i stallet ikväll så ska ner dit efteråt och ta mejj en titt , kommer säkert lite bilder ikväll oxå tar med mejj kameran ifall :)




Lika bra ;)

Tänkte att de var lika bra , för läste att linnéa inte skulle vara så aktiv i helgen eftersom hon är hos sin pappa ;) så bloggar åt henne lite . Men hon red adam idag och utav de jag så så såg de riktigt bra ur , han brukar vara lite stark och spänna underhalsen men hon har lyckats bra med honom och han gick fint och avslappnat .


Alahambra

Sådär nu var man hemma igen ;) känner mejj ganska nöjd över mejj själv , ja cyklade både till stallet och hem och de blev ju över en mil iaf :D
Ridpasset gick faktiskt rätt bra , Red Ambra eftersom Lady Mary redan gått ett pass ;) men iaf vi körde lite dressyr och ställde mycket och arbetade mycket på volter för att få dom lösgjorde eftersom en del hästar är rätt så stela , vi red även lite med tagen bakdel och tyckte jag skötte mejj bra och hon blev riktigt fin i slutet av passet så ja är nöjd och glad över henne .
Imorgon Ska jag upp till Candela om jag går ner till ridhuset eller rider ut i skogen har jag int bestämt än men ni får veta imorgon ;)
sen kommer även en planering upp här på bloggen om lite kommande veckor :D

 
dålig bild på Ambra men får duga :)


Jaaahaa.

Är lite off så jag kommer nog ha lite bloggpaus hela helgen och antagligen tills på måndag. Jag känner att jag inte riktigt hinner just nu och så.
Men elin kommer ju forsätta blogga här under hela helgen. Jag kommer tillbaka iallafall nästa vecka.
Kommer kanske inte vara lika aktiv längre men vi får se, det beror helt på !
Men ni får ha en jätte bra helg, för det ska jag ha!


Den här tjejen asså !

Måste bara få skrivaav mig lite då jag inte kan skriva allt på msn eller som kommentar på bloggen.

Helt otroligt hur fort hon har gått framåt i ridningen. Började på ridskola och sen nu har hon fått en egen häst som är jätte söt. Hon har utvecklas jätte fort på  kort tid, fått en jävligt snygg HOPPSITS som jag också vill ha! Är faktiskt lite avensjuk (stavning). Hon själv är en jätte trevlig person som jag började lära känna först genom bloggen sen började vi snacka på msn och nu kan vi berätta allt för varandra! När jag såg henne första gången i hennes blogg, blev jag fast för hennes bloggande, jag följer och längtar efter nya inlägg!
Jag inspereras av henne och får min ideér får hennes blogg och så. Hon gör även våra sjukt snygga desiger!
Hon har allt och kan allt verkligen. Och dessutom älskar jag henne hår !! :)
Även fast vi inte har träffas känns det som om hon finns i min närhet varje dag och det är faktiskt henne jag litar mest på då hon inte kan skvallra för någon på min skola och dessutom känner hon ingen i den här hålan Mariestad så det är bra för då kommer det inte ut något som jag inte vill. och jag skiter fullständigt i om hon sprider rykten på hennes skola för jag känner ingen där och dom vet liskom inte vem jag är så. Nu hoppas jag självklart att hon inte gör så men man vet ju aldrig!

Hoppas du får en jätte bra tid med din Nya egna häst ! ♥



Borta bra men hemma bäst !

Äntligen hemma !

ska snart ner och byta om till stallet , har inte bestämt mejj än om jag ska cykla ut känner mejj så lat om jag åker bil ;o ! Men aja om de inte blåser för mycket tar jag cykeln . Annars blir de dessyrpass ikväll fast inte på Candela för hinner inte rida ner henne på fredagar så har ridskolehäst och förhoppningsvis har jag Lady Mary , skulle vara ganska bra för ska ju tävla henne den 20 mars nu ;)
Och senare ikväll blir de tacos ochen bra film ska givetvis blogga oxå !
men har de bra så länge !




Skolarbete

Hejjsan , sitter just nu för tillfället i skolan , vi håller på med någon historia uppsats om medelkrigstiden . Fast är klar med den så passar på att sitta här en stund :)
Idag händer inte så mycket ska ner och rida ikväll , blir dressyr idag oxå troja , men måste dra innan hon får damp på mejj ! puussheejj :D !


Orange Outfit !




Fly with the wind and borrow the freedom

Red ut en sväng i skogen , va ju som sagt ett tag sen och jag tror candela tyckte de va jätteskojj ! vilket gör en själv så glad ;) testade ju även dom rosa benlindorna och dom passade rätt så bra faktiskt men dom va lite stora i fram men  de går ju att ordna ganska lätt ! .
Hon var även blivit mycket lugnare i stallet nu när man särar på dom och de gillas , så mitt jobb har börjat ge resultat ;D

Red mest i trav och skritt ute för hon hosta så förskräckligt , men de blev bättre sen när hon fick röra på sig lite . hon stod även igår så hon hade lite extra krut i sig !
sen så fick vi rida en bit på vägen och såklart kommer en stooor pickup med värsta lysena och kör som en idiot och den lät jättemycket !! som tur så reagerade inte candela så mycket på de men ändå sånt gör mejj så irriterad dom åker ju jätte nära en oxå , tyder på att bilister inte hyser någon respekt alls .
aja men ska fortsätta kolla på Sveriges värsta bilförare sen sova och tagga för franska prov , men slänger upp en outfit innan jag lägger mejj ;)

 

Ett sista ögonblick

Vad menar dom nu?

Gött att det äntligen var sista punkten :D



Rosa Benlindor :G !

Ser att klockan börjar bli lite mycket och att de är dags att ta på sig ridkläderna och åka till stallet . Lutar åt att de blir uteridning idag då alla ridhusen är bokade , men de gör inget är kul att komma ut lite oxå ! Hade även tänkt testa mina nya ROSA benlindor idag oxå , hoppas hon passar i dom ! men måste dra nu puussheejj !



Bråttom

Hinner egentligen inte blogga nu, måste ta på mig ridkläderna och fara till Karro och Stallet.
Men nu är jag iallafall anmäld till Tävlingen in Götene nästa lördag. Men hejjdå bloggar mer i kväll

LINNEA

Mina Stövlar

Har ett par horsehaed stövlar troja märket hette och kommer från HÖÖKS ;)
Är jättenöjd att jag köpte dom Är jättesköna att rida i och superbra passform . I början va de ju lite obekvämt men nu när man haft dom ett litet tag är dom perfekta ! Lädret är mjukt och smidigt och vaden är bra storlek på och även foten,  där den kan vara något stor men de är inte mycket då får man in ett par raggsockar nu på vintern :) Strass-stenarna på skaftet gör att dom blir extra snygga och dom fungerar både dressyr och hoppning .
Så detta köpet blev en HISS för mejj ! :D



Hemvägen Och Bilder !

Orkade inte blogga igår kom hem ganska sent , men kör nu istället ;)

Igår var vi som sagt på en ledarkurs med alla årselever i Norrkvarn de va väldigt kul faktiskt ! vi träffade även några från törebodas ryttarförening och jag undrar egentligen vad dom fick för första intryck utav oss ?? !! var nog inte så bra vi va ju väldigt trötta allihopa eftersom de var så sent så de blev lite som de blev ganska flummigt om man säger så ;) vi började med att säga lite saker om oss själva , och sedan blev vi indelade i grupper och skulle försöka klara av ett memory med ord och förklaringar . Våran grupp lyckades riktigt bra , sen fick vi en macka och sedan kolla vi på 2 korta filmer efter de så fick vi svara på lite frågor ;) nästa gång vi ska dit är nästa lördag och då kommer även folk från andra sporter :D

Hemvägen var ändå de bästa ! för de första trilla jag när jag skulle gå till bilen för att de var så halt , sen så satt vi och tog massa kort och lyssnade på Eric Saade (popular) och Danny - in the club ! haha lägger upp några kort här på bloggen ;)








Mina ambitioner

vet inte äns vad det betyder så :D


Hiss,Diss & en Outfit + Annat

Sitter vid den stora datan , skulle kolla om man inte kunde se inläggen på andra datorer och de kunde man inte ! ;/// dåligt men då är de blogg.se som har något problem trodde att de va datan de var fel på .
ska snart göra mejj iordning för att åka och hämta dom andra , sen ikväll hade jag tänkt blogga lite om vad som hände och så sen får vi hoppas jag kan ta lite kort oxå !
och om jag orkar så tänkte jag skriva lite om mina favoriter inom ''hoppvärlden'' och lite annat ska oxå försöka lägga upp en hiss och diss & sen har jag en outfit oxå , men ni får vänta tills jag kommer hem för min egna data är för tillfället död ;)
ses ikväll !




Blogg.se

sitter och mumsar lite på glass , jättegott är de ! testade att lägga i lite smarties och de blev lyckat åsen som topping med kolasås :D .
ne känner för att blogga mycket just nu faktiskt så de kommer antagligen komma upp några inlägg från min sida ! , ska bara göra så datan är på min sida först , och blogg.se har de hänt ngt med för ja kan inte se inläggen vi lägger upp ;// fast dom syns på bloggen ! konstigt får nog ta och starta om datan troja ;)
men känns som om de blev ett onödigt inlägg nu faktiskt men hoppas ni står ut !


Candela ♥



Fick en fråga om vi kunde skriva lite om hur hästarna vi rider hur dom är att rida , så tänkte göra de nu .

Candela som jag skriver mycket om här i bloggen blir 17 i år så hon är en gammal dam , men man ska inte stirra sig blind på åldern för hon känns verkligen inte så gammal utan istället tvärtom ! När man rider får man vara beredd på de mesta även om hon kan vara världens lugnaste kan hon förvandlas till den nerviga unghästen . Hon är alltid pigg i både dressyr och hoppning och vill alltid vara med och är nyfiken på allt som händer .
Hon lyssnar bra på en och gör de som hon kan för sin ryttare men alla kan ha sina sidor . hon är vääääldigt envis så de gäller att vara bestämd och inte feg. då hon kan hålla på och fjanta sig för de minsta lilla som hon gått förbi minst hundra gånger men just den 101:sta gången var de livsfarligt .
I ridningen är hon väldigt mjuk och lätt för skänklarna och när man jobbat henne en stund blir hon jättefin !
Jag har lärt mejj massa genom att rida henne på så väldigt kort tid och tycker om henne jättemycket , gillar att hon är så framåt och lyhörd och gillar att arbeta !

hoppas ni fått en liten inblick över hur hon är , är de något annat ni undrar över så är de bara att fråga !


Fuckin' Perfect

Sitter och lyssnar på skön musik i väntan på att mamma ska komma hem ;) , ska försöka fixxa mej lite mat fast vet inte vad än . ikväll sen när pappa kommit hem ska vi ta och hämta upp hela gänget (årseleverna) för att sedan åka till Lyrestad på någon ledarkurs där , ingen aning om vad de är för något men de blir nog bra.
Så idag blir de inget stall för mejj :/ lite trist med tanke på vädret som är hur fint som helst man vill bara ut i skogen !!
men iallafall så tar amanda hand om henne idag så åker jag dit imorgon istället ! och efter ett önskelinlägg Ska försöka lägga in ett inlägg och berätta om hur hästen är den jag rider och om mina stövlar ;)
puuss så länge !



Inhandlat idag





Va ju som sagt ´på granngården innan jag åkte till stallet , var ju bara tvungen att köpa hästgodis ! eftersom mitt var slut och har nästan alltid de med mejj (a) men köpt 2 påsar , och som vanligt vill jag exprimentera lite och välja smaker jag inte testat förrut så idag fick de bli Banan & Hallon halllon vet jag att dom gillar men banan smaken va ja lite tveksam över men de åt hon upp och tyckte de va jättegott ! :D men kolla runt lite i butiken och gissa vad jag hitta ?? !!
joo ett par rosa benlindor ! ja bara ååhh vill ha så dom slank oxå med hem ;) kunde inte bara motstå , så nu har jag lite utav min rosa outfit ! (:
men nu måste jag lägga mejj och sova så jag kommer upp när klockan ringer !
GODNATT !

Dagens Ridning

Duscha precis , hade nästan glömt hur de var att duscha på kvällen brukar göra de på morgonen istället (a)
men iaf nog om de ridpasset gick helt okej faktiskt hon har blivit mycket lugnare nu de tyckte även ridläraren ! :D och då måste de gått framåt iaf om de märks och vi har ju inte haft henne så länge ;) vi gjorde lite sidvärs -vägar och flyttade baken innanför och sedan framdelen och sen skulle vi få hästen att gå på 3 spår , aahh javet att de låter konstigt men man fattade vad man skulle göra tillslut. men fick till de hyfsat bra några gånger , nu vet ja lite mer vad jag kan träna på när jag rider själv !
Dom har även fått lite nya skor ! de gillas så nu är hovarna fina igen ska bara försöka få tag på en klippmaskin så vi kan klippa dom små busarna ! haha :)



Kurs (?)

När jag kom till stallet, så fick jag reda på att vi hade kurs i Lyrestad imorogn. Och jag bara vaaa ?
Inget jag visste kan jag ju säga. Men jag åker buss med Matilda till stallet dirket efter stallet, där mockar/fodrar/longerar/äter/byter om det ska jag hinna med på typ 1timme (?) Men hinner nog. Sen hämtar Elin oss med den stoora bilen och kör ut alla Årselever till kursen. Kursen slutar typ halv 9 (?) tror jag, då åker jag hem, duschar och sover. Bloggar inget då om jag inte orkar få se vad klockan blir, eftersom jag har bestämmt mig för att sova tidigt vissa dagar. Kanske även tar lite kort på vägen dit och hem.
Men först ska jag orka en lång dag i skolan, men hoppas verkligen jag orkar eftersom jag måste på kursen.
I Helgen åker jag till pappa och jag ska fråga om han kan köra mig till en Pay and Jump i Götene. Måste ju kolla så han kan och sen fixa transporten. Ska faktiskt testa hopp en 90cm bana med pollen. Får se om hon orkar det. För er som tror att hon lätt gör det så vet jag faktiskt inte, hon hoppar jätte bra på träningar men på tävling blir hon lite spänd och vill inte hoppa lika bra. Men vi jobbar på. Ska iallafall testa 1 gång. Näh kände att det blev ett onödigt långt inlägg nu.
Ha det jätte bra, så kanske vi hörsd imorgon annars är jag Back on track på torsdag.


Cheval

Nu kommer Cheval få in JW saker, nu ska vi se om Linnéa har pengar...... :D
Näh, men ni som är intresserad som kommer det komma upp i weebshopen inom en tid
Håll utkik !

http://cheval.shop.textalk.se/sv/
http://cheval.shop.textalk.se/sv/

http://cheval.shop.textalk.se/sv/

http://cheval.shop.textalk.se/sv/
http://cheval.shop.textalk.se/sv/
http://cheval.shop.textalk.se/sv/
http://cheval.shop.textalk.se/sv/


Lite snabbt

har precis ätit och svarat på alla frågorna från frågestunden , så roligt att se att så många frågor alltid lika roligt att svara på dom !

ska snart ut till stallet åker vid tio i fyra ungefär så ska först till granngården ( ni får veta ikväll vad jag ska köpa) sen vidare till min barngrupp. mamma hänger med idag oxå och kollar så hoppas de går bra tror vi ska ha dressyr idag oxå . men under tiden jag väntar på att vi ska åka mumsar jag en dammsugare så länge ! :D




Azzi <3

Gick hem från skolan idag, mådde inte alls bra.
Kom hem och titta på tv.
Bakade nyss häxgodiss. Måste ut till stallet idag, men ingen ridning för mig. Ska titta på dom andra och ta hand om Azzi. Kanske även promenerar henne eller longerar henne. Vi får se vad jag orkar. Just nu ser jag på top model, haha har precis pluggat till engelska prrovet vi har imorgon. Ni får ha det bra så bloggar jag när jag kommer hem.



Det här saknar jag

Jag saknar väldigt mycket faktiskt.
sjöis, kompisar, tex.




SVAR TILL FRÅGESTUNDEN

Postat av: Klara
Började precis läsa eran blogg så vet inte jätte mycket men.
Kan ni berätta lite om er själva i ett inlägg och om era hästar?
Vad har ni för stövlar?
Gillar ni märket Kingsland?
Linnéa svar : Självklart vi berätta och skriva om oss och våra hästar.
Jag har ett par från börjes och ett par svarta tretorn.
Ja gillar verkligen Kingsland då jag tycker att dom har massa fina saker.

Elin svar: jaa , de kan vi ordna . Mina stävlar är från hööks , kan lägga upp dom här så kan du få se. jaa de märket står högt upp ! men jag är nog mer för märket John Withaker men båda märkena har jättefina saker.

Postat av: lisa
Vad har ni för storlek på schbrak?
Varför startade ni en blogg?
Är ni på väg upp mot toppen inom bloggvärlden?
 Linnéa svar: Jag har ponny på 1, cob dom andra om jag inte har ett eller två i storlek full.
 Ja, vi startade en blogg för att kunna skriva av oss lite och det är kul att titta tillbaka vad vi har gjort och ur alla ridpass har varit.
JA, vem vet ? :)

Elin svar: Eftersom jag rider häst väldigt ofta så har jag storlek FULL men en del saker kan hon ha COB .vi ville ha nånstans att skriva våra tankar och hur de går för oss med ridningen , sen är de jätteroligt att så många gillar de vi skriver , så man har liksom fastnat i de ., Jaa vi försöker vårt bästa !

Postat av: felicia
hur mycket kosta din tretorn ? :D<3
vilken affär ? :D<3
Linnéa svar: Kommer faktiskt inte ihåg vad dom kostade men det var 30% rea. Köpte dom på mässan i göteborg.

Postat av: Bea
Kan ni inte skriva och tipsa lite om olika övningar, det skulle vara kul :) ?
Hur gammla är ni?
vad har era hästar för storlek på täcken?
Hur långa är ni?
Linnéa svar: Ja det kan vi göra.
15 snart.
135
165 ?

 Elin svar:Jaa de ska vi ordna vill ni ha dressyrövningar eller hoppövningar ?
Jag blir nu 16.
de är lite olika hon kan ha rätt många olika storlekar men vanligast är 135-155 .
ojj de va ett tag sen man mätte sig men skulle gissa på 175 ;)

Postat av: Emma
Tjänar ni pengar på bloggen?
 Båda: Nej, vi vill inte tjäna pengar på bloggen än, men inom en framtid kanske.

Postat av: Gabriella
Hur många schabrak har ni ?
Brukar ni studera andras ridning på tävlingar?
Är ni bortskämda?
Linnéa svar: Inga anning typ 15st kanske?
Ja, för att kolla hur dom rider banan och så.
Jag är lite bortskämd tycker jag.

Elin svar: haha , helt ärligt har jag inte räknat men de är en del .
jaa de brukar jag , för att se hur dom löser olika problem , för att se om dom kunde gjort annorlunda , de kan vara riktigt intressant och man lär sig en del av andra bättre ryttare !
vet inte hur jag ska svara , men när man tänker efter får jag en hel del så ja , ja kan nog säga att ja är lite bortskämd.
 
Postat av: Anonym
Knoppad eller utsläppt man ?
(På era hästar, dom ni rider)
Linnéa svar: Då Azzi har lång man passar hon inte i knoppar, Prince passar väldigt bra i knoppar faktiskt.

Elin svar: har faktiskt inte testat knoppad man på candela ;o men hoppar jag blir de utsläppt och dressyr knoppar , och på Lady-Mary tycker jag hon är finast i knoppad man;)

Postat av:
Tycker ni att det är svårt att linda ben?
Har ni något favoritmärke?
Linnéa svar: Nej, det tycker jag inte.
Kingsland, tretorn, GG

Elin svar: ne inte nu när man lärt sig.
har egentligen jättemånga favorit märken men dom jag gillar mest är : John Withaker , kingsland & charles owen och även de niro stövlarna och tretorn , har massa mer oxå !

Postat av:
Hur många hjälmar har du Linnéa?
Har sett på videofilmerna och bilder att du inte alltid har samma hjälm, vad beror det på?
Vilka märken har ni på era hjälmar, rekomenderar ni dom?
Linnéa svar: Just nu har jag 2st eftersom jag gav bort den gamla till ridskolan. Sen brukar jag få låna Karros hjälm eftersom hon sina saker i mitt skåp. Sen har jag den ena med svart och brun med ränder den kliar men det är väldigt skön på vintern när det är kallt ute. Sen har jag min andra hjälm som jag nästan alltid använder, den är skönast och sitter bäst. Det finns igentligen inte andledning till varför jag rider i olika, tycker man ska variera lite.
Mina egna hjälmar är lamicell och en vanlig som jag inte vet vad det är för hjälm. Rekomenderar faktiskt båda två. Varm hjälm som kliar och en skön kall hjälm.

Elin svar : Just nu har jag en vanlig ventelations hjälm kommer inte ihåg märket men jag sparar till en JW-hälm eller en Charles Owen ;)

Postat av:
plattar båda ni håret varje dag, även om ni bara ska till stallet?
Linnéa svar: Jag plattar alltid håret. det är liksom en vana, jag vill helst inte visa mig i lockigt. Men väl istallet brukar håret bli lite lockigt ändå men jag börjar oftast alltid med platt hår.

Elin svar: till skolan blir de att jag gör de om jag inte sätter upp de , men brukar inte göra de så ofta längre ;) ne om  jag bara ska till stallet som under helg och lov så brukar jag inte göra de , har nästan alltid uppsatt hår när jag är i stallet ;)


Blev rätt många frågor ändå denna gången. Hoppas ni fick det rätta svaret.


Tävlingsoutfit

Till nästa tävling har jag lite svårt med vilken färg jag ska köra på.
Snälla hjälp mig nu. Lägger upp några olika exempel, kommentera bara vilket nummer nu tycker :)








Själv tycker jag den svart vit outfiten då jag gillar det schbraket mest.


RSS 2.0