kvälls-ute-ritt

Blev en sen dag från stallet idag , men vad gör de inte så mycket faktiskt (:
Idag red ja och matilda ut lite igen vi tog samma runda som vi gjorde i lördags fast denna gången kunde vi vägen lite bättre , hehe. Hästarna skötte sig oxå bra och de är skönt att de inte längre är så kallt ! . imorgon ska dom få vila eftersom dom ska vaccineras så de får bli ridskolehäst på lektionen så ska försöka tjata mejj till LM (:D) 
Har även fått reda på att de ska starta en ny hoppgrupp nu på torsdag för vi lite yngre elever de låter lockande att vara med på kan va bra att få lite extra hjälp ibland ,så nu gäller de att övertyga mamma och pappa men de ska nog inte bli så svårt (hihi) . 
ne nu ska jag ta och krypa ner under täcket och halvsova framför tvn , så bloggar mer imorrn !
Godnatt :)
 

Vinnaren av tävlingen :)

Namn: Sabina Shahbazi
Ålder: 14/15 år :)
Blogg: www.hasttokar.blogg.se :D
Födelsedag: 24 September-96
Smeknamn: Bina/Shabääz:)
Favoritmat: Hmm.. tror jag väljer makaroner ;)
Favoritfärg: Ljusblå och silver :)
Favoritårstid: Vår tror jag! Älskar övergången från det gråa kalla till det varma färgglada :)
Favorithögtid: Julafton :)
Favoritdjur: Häst!
Favoritsport: Ridsport!

När började du blogga?
I juni 2010 :)

Hur kom det sig att du började blogga?
Var bara ute på bdb och fb då och ville pröva något nytt :) Där man kunde variera sig lite mer ;) Så jag startade då alltså en blogg med min kompis Elsa Pearson :)

Vilka bloggar läser du dagligen?
www.kissies.se www.dressyrmupparna.se www.ponilovers.blogg.se och självklart den här ;)

Berätta lite om dig själv & din häst! Jag är helt galen och kan nästan uppfattas som lite irriterande ibland ;P Jag är extremt flumm och är helt hästgalen :D Min ponny är den mest personligaste jag någonsin träffat! Han är världens matvrak och är väldigt seg i ridningen.. Han har varit ridskole ponny i tidigare år (hmm.. fick han att låta som om han är 20+, han är 12) När han väl hoppar så hoppar han högt och fort! Jag älskar honom mer än allt annat ♥

Lite bilder på oss!











HJÄLP !

Drar till stallet nu en sväng och rider ute tror jag, beror på ridhusen om det finns något ledigt men det brukar det aldrig göra på måndagar -.- .
När jag kommer hem så har jag och elin lite nya saker att berätta för er!

Det är ju tävling på söndag ska hoppa 70,80 och på torsdag är det träning för Linda ska jag vara med på den?

Linda-Marie har träning på onsdag och hade velat varit med på den men kan tyvär inte då.

Snälla hjälp mig ska jag hoppa för Linda på torsdag? :)

ses!


haaallååå !

älskar min säng !

är skönt att vara hemma igen , dopet gick ändå bra tog inte så lång tid åsen så åt vi lite och efter maten fick ja leka lite med mina kusiner så vi blåste lite bubblor ;)
väl hemma så åkte pappa och köpte pizza :D (gott !) och nu har ja precis sett solsidan (y) och ska snart se wallander ;)
imorrn blir de att åka ut till stallet en sväng sen så har ja funderat starkt på att ta mejj ut till stallet på morgonen och vara med lucas , men aahh vi får se ;)


Keep Breathing

Håller på och fixxar mejj lite .

idag blir inte så mycket gjort har dop för Elias så de blir att sitta i kyrkan och sen umgås med alla släktingar och vara social med dom :)
Har även tänkt att ta mejj ner till ridskolan och säga ett sista hejdå till den mest underbaraste hästen som funnits :( ! känns ju sådär faktiskt .
ajaa the show must go on tyvärr .

får blogga mer när ja kommer hem sen !

  EnSistaDagMedDejjÄrGuldVärd♥



Vinnaren !

Nu är tävlingen avslutad och grattis till sabina som vann tävlingen du kommer även få en länkning till din blogg och en intervju som kommer upp här lite senare (:

    


www.hasttokar.blogg.se <--- klicka här för att komma till hennes blogg .


som i en skräckfilm

är hemma efter en skräckblandad ridtur med Matilda ! asså guuud vilka ideér vi kan komma på men de börja såhär,
vi bestämde oss för att rida ut men istället för att ta samma gamla väg ville vi testa ngt nytt så red ner till ridskolan och red på deras ridvägar i skogen och kan ju konstatera att de va typ bäcksvart och vi såg ingenting .
-Matilda är du säker på att du vet vägen ?
-jadå de tror jag iaf ,
red vidare på vägen och då visste vi exakt vart vi var sen kom vi fram till ngn ställe där de va helt öppet och stigen syntes inte vi bara -ööhh vilket håll ska vi ??
-ja tror vi ska hitåt
-ne vi ska hitåt och kolla där ett blågult band dom ska vi följa .
sen red vi vidare och jag fastna i en gran och va nära på att åka av men de va bara pannlampan som lossna och båda brast ut i as garv . se bara är de här verkligen en väg ;O aja vi fortsätter , tillsut hitta vi till rattugglan iaf då visste vi att de va rätt väg så då fortsatte vi på den vägen och kom fram men sen så tappa vi vägen och chansa lite på vart vi skulle gå men vi togrätt väg iaf ,sen kom massa läskiga hus så våga inte skritta så vi galoppera förbi dom , sedan efter ett tag  kom vi ut på stora vägen och tillslut va vi framme vid ridhuset :) , inte illa för 2 blonda tjejer som inte hade någon aning om vart vi red och de är ett mirakel att vi lever ! haha men kul vare :D

   bjuder på lite bilder från ritten oxå ;)


Tretorn Chaps Till Salu !

Det är storlek S och dem är alltså gråa. Dem är bara använda 2 gånger så absolut inte slitna.
Skulle kunna tänka mig priset runt 200 kr men man kan höra av sig så kan priset diskuteras.

om ni skulle vara intresserade mejlar ni till [email protected] eller kontaktar henne på bloggen
oliiviiagustavsson.blogg.se 


  <-----  


Linnea bloggar

Eftersom jag inte gör något och har nyss set en film på datan, så satte jag på tven och vad hittar jag där bland alla kanaler, Jo Shrek 2 ! :)
Asså älskar verkligen dom filmerna, jag har bara tur ibland.



Har även hand om ridskolestallet med Alice imorgon, så kan inte blogga något alls imorgon.


Kravlöst :)

så nu har ja bytt om och allt så ska bara äta något först så ska vi iväg och hämta matilda så ska vi ta och rida ut en sväng ! :D va ett tag sen man gjorde de kan behövas en liten kravlös dag så man kan koppla bort allt de andra ;)
men hörs mer sen närja är hemma så ska ja ta med kameran så får blir de lite update bland bilderna oxå :)
hejdåå så länge !

 Saknar min ponny ♥


Outfit


HISS

hissar dessa underbara klädesplagg alltså ridkläder ! de är de absolut skönaste man kan ha på sig (förutom mjukisar då ) men de är jättehärligt att få ta på sig ridkläderna när man ska  ut till stallet de ärbåde kjukt och stretchigt material och sitter som en smäck på kroppen ! Eller vad säger ni ?? håller ni inte med ?






T T F L

Har varit lite dålig på att blogga dom senaste dagarna men har kommit hem sent nästan alla kvällar och sen har jag också haft mycket i skolan.

Tisdag :
hoppning på schemat. Red med maritgalen och hon funkerade väldigt bra på det vid hoppningen. Hoppade typ 80cm kanske. Hon var pigg och hoppade underbart :)

Torsdag:
Red både jag och karro samtidigt barbacka på Azzi. Hon skötte sig jätte bra vi red ute i mörket i kanske 20 min och mest skritt men lite trav gud vad roligt vi hade.

Fredag :
Dressyrpass för Linda med årseleverna. Gick faktiskt rätt bra. Azzi fick även nya skor idag.

Lördag :
Skritt ute i 40 minuter.


Update

förlåtför den dåliga updaten här på sistone men har inte haft så mycket tid tyvärr , .

torsdag :skulle bara med till ridskolan för att rida dressyr men lyckades hamna i en hoppgrupp så ja fick en extra lektion där istället men de gick tyvärr inte så vidare bra men helt okej ändå :)

fredag : årselevs ridningen gick helt okej den med fick inte L-M eftersom hon varit lite krasslig så fick hon bara gå en lektion , men hade vienna istället men de gick bra de med mycket bättre blev de sen på slutet :)
jaa och idag ska ja ut till stallet senare sen vid 3 ungefär så ja ska försöka fundera ut hur vi ska rida men bloggar lite innan ja åker sen ;)



Outfit


Outfit


tiden rinner ut ...

Nu alla kära  bloggläsare är de sista chansen att skicka in era roliga bidrag till våran bloggtävling : DEN ROLIGASTE BILDEN 
skicka era bidrag till 
[email protected] 

vinnaren utses på fredag ! ---->
http://hastochponnyryttare.blogg.se/2011/january/bloggtavling.html  (länk till inlägget)


Gårdagens lektion

´Kom hem lite sent igår så blev inget inlägg , men skriver de nu istället .


hade ju hoppning på lektionen och de gick ganska bra förutom att hon var väldigt hyper och sket för de mesta i ryttaren på ryggen sen gnägga hon bara hela tiden men de gick över efter en stund , själva hoppningen skötte hon sig finfint och hoppa jättebra ! så de är ju positivt , sen kan man inte rå för att ngn jobbig människa står på läktaren och sparkar i väggen när man rider förbi !! (, :@ och de var ingen tillfällighet eftersom den gjorde de flera ggr) ajaa som tur så brydde sig inte candela sig så mycket ;) vi träna mest på svängar och lite så de kan ju vara lite behövligt så .
efter lektionen så bestämde jag och linnea att kolla om vi kan vara med på linda-maries träning så hoppas de går ! :)

när ja  väl skulle hem så började hon trippa på tårna och fjanta sig och gjorde några skutt i luften men efter halva vägen gick hon lungt och fint igen :) 
idag blir de inget stall för mej :/ tråkit när de är så fint väder menmen skolan måste ju oxå göras så ska fixxa uppsatsen så den blir klar till nästa vecka :D !




dfbdxxdbxf xfzng m,kjfgbc vcbnmhvcgdsadsdytui8

Bloggar mer ikväll :)
Hoppning idag :D


Linnéa :)

GymnasieAnsökan :))

markarbete idag får hoppas att det går bättre idag än vad de gjorde igår iallafall :) har nu äntligen blivit klar med min gymnasieansökan !!!! as skönt känns det nu är de bara hoppas på de bästa att man kommer in ! :)
de blev Samhäll-beteendeinriktning som  första val och Uddetorp som andra ;) så håll tummarna för mejj nu !
men nu måste ja skunda mejj så ja hinner upp och mocka innan barnlektionen börjar :)



..............

red ner till ridhuset idag men de gick ju inte rida för de kom huuuuuur många hästar som helst efter några minuter , åsen kunde varken jag eller candela koncentrera sig eftersom hon blev stressad av alla andra och jag kunde inte jobba ngt eftersom ja va tvungen att bromsa å hålla på så de sluta med att ja gick ut därifrån och upp till paddocken fast de gick inte bättre där hon lyssna ingenting idag så struntade i de och gick hem lika bra innan de blev ännu mer pannkaka av alltihop , får försöka ta tag i de imorrn och börja om från början när ja inte är lika sur/arg , .

är ju även hoppning & förhoppningsvis har vi de stora ridhuset om vi har de lilla så lär ju inte alla få plats .


spännande !

har lyckats få ner en matbit i magen och sitter och väntar på att mamma ska komma hem så vi kan åka och hämta mitt paket ! de kan ni ju inte gissa va de är för ngt ????
sen ska ja ju givetvis till candela oxå blir rida ner till ridhuset och rida dressyr för imorrn är de ju hoppning :) blir nog att göra de ja avsltade med i lördas alltså skänkelvikningar och ställa och böja framförallt i höger eftersom de är de varvet hon inte riktigt gillar ;)
men nu måste ja byta om ! glöm inte att anmäla er till bloggtävlingen !




Mys

Sitter ännu med pyjamasen, ner krypet i ett täcke och datan i knät och kikar på tv. Har typ bara suttit vid datan, tv och jag har tillochmed hunnit plugga till No provet jag har imorgon. Åker ut till stallet sen och rider på min underbara ponny<3 Ska sedan sova hos pappa, så att man får sova lite iallafall. Imorgon blire antagligen hoppträning med alla konstiga och snälla männinskor! Får se hur det går denna gången då. Ska även hoppa clear round den 6/2 på Azzi eftersom Prince har varit lite smått halt så vill inte riskera att han blir mer halt så han får vila den här cr:en. Ska hoppa 70 o 80cm på ponnyn. Var jätte längesen vi hoppade nu men vi kör vi!

Kommer tyvärr inte blogga så jätte mycket idag/ikväll eftersom jag är hos pappa. Men imorgon är jag tillbaka :)


puss


:'(

Blir seriöst ledsen av sånt här!
Detta tycker jag är helt fel, hästarna vill ju inte, vad är det som är så svårt att fatta ?
Finns hemskare saker men vill inte ladda upp doim här.

http://www.youtube.com/watch?v=y-sj6bAx4c4

http://www.youtube.com/watch?v=N36fezTOsCA

http://www.youtube.com/watch?v=qIBlz2ifQNs

Fick bli länkar eftersom det inte ville ladda upp klippen.


Hej

är hemma idag för att min lillebror har feber och har skrikit hela natten så har inte sovit något. så då stannar jag hemma och pluggar till prov samt bloggar :D



-.-

Jag orkar inte
Kan inte
vet inte
Detta får vänta !



Varför kan aldrig mina drömmar bli sanna ? ♥




jobb & mera jobb

påhittig tycker jag att ja är ? !

Nu har jag och alice kommit riktigt långt med våran presentation om ridskolan lite behöver ju finslipas såklart men får vi bara klart powerpointen i veckan så är vi gott som klara ! (skööönt!)
cykla även till candela oxå men hann inte rida idag tyvärr så blev bara mockning och fixxa fodret (;


Svar till läsare !

Jennie  ([email protected]) om Godmorgon :):
Vad är det med Lucas?

svar : Han har fått någon skada i vänster bak så han har varit halt ett tag nu & han kommer aldrig bli frisk så dom ska ta bort honom men javet inte exakt när :( .


Godmorgon :)

Precis bytt om och tänkte börja cykla iväg till stallet snart , men en sak som ja inte gillar är att de snöar igen ;o
ajaa idag ska jag och alice försöka bli klara med våran presentation om ridskolan får vi se hur de går ;)
ska även pyssla om lucas lite extra igen för han åker närsomhelst nu :( .
men hinner inte blogga så mkt mer måste börja cykla iväg nu hejdå !

ps GLÖM INTE VÅRAN BLOGGTÄVLING !



insläppet

Som elin skrev igår så var det en väldigt rörig lektion, Azzi vann över mig några gånger men jag lyckades vinna mer och när vi slutade så hade jag precis vunnit över henne. Det blev några bocksprång och hon försökte till och med stegra en gån lilla gumman. Idag har jag insläppet, tänkte sedan titta lite på Gunilla Forseberg träning om jag hinner, ska ju även hinna rida en stund också. Är hemma hos pappa i helgen så det blir inte så bra uppdatering från mig då. Ikväll vet jag faktiskt inte vad som händer riktigt. Ska kanske även börja träna någon gång för Gunilla Forsebrg på prince, och sen även Linda-marie kanske fast med Azzi då :)
Men vi får se vad som händer och sker.



10:28

mamma drog upp mejj ur sängen alldeles nyss och sa att dom skulle bort så om ja skulle till stallet så ska ja va klar om en timma ! ajaa ja ill ju dit så de är bara attt skynda sig . funderar på att gå ner till ridhuset och rida lite där så man kan träna lite extra på saker och ting ;)
och eftersom ja inte har skjuts förrens ikväll ska ja cykla ner till anläggningen och kolla på Gunilla Forsbergs träning , synd att man inte kan va med själv men de ska ja försöka vara nästa gång !
men måste dra nu bloggar när ja kommer hem :)


dagens ridapass

ridningen gick hyfsat bra ändå , De är nu bestämt att ja ska ha L-M varje fredag nu ! åååhh man blir så glad de är tur att den hästen finns när de kört ihop sig med lucas och allt :/ .
Vi red mest på volt och träna på att flytta med vikten och skänkeln och massa sånna grejjer & hon lyssnade riktigt bra på mejj ändå ! :D men nackdelen var ju att vi var alldeles för många i ett litet ridhus så fick knappt plats att trava eftersom hon har så stoooora steg oxå ! men men de gick tillslut ;) anledningen till att vi var så många var att dom hade ingen ridlärare till en annan grupp så då slog dom ihop den med våran fast bara för ifag hoppas jag !
men extra glad blir man när ridlärarn säger att jag och hästen är som handen i handsken ! sånt är så roligt att höra :D






BloggTävlingen ?!?

Tycker ni som inte anmält er till våran bloggtävling ska göra de nu ! Eftersom de är sista veckan nu ! och vinnaren kommer få ett fint pris (:

direkt länk till inlägget ---->      http://hastochponnyryttare.blogg.se/2011/january/bloggtavling.html




Fredag

Äntligen fredag ! de betyder helg och bara ta de lungt ,
. och även årselevsridning som de är idag , vet inte exakt vad vi kommer att göra  har inte tänkt så mycket på de heller , de har vart lite rörigt så (: men hoppas vi gör ngt roligt så man slipper tänka på de dåliga , känner mejj oxå lite extra nyttig för mitt mellanmål består utav morot , the & knäckemacka har ju bestämt mejj att va nyttigare så (:
men nu måste ja byta om så ja hinner hejdå !


L♥ U♥ C♥ A♥ S !

Ställer mejj frågan varje gång innan ja somnar ''varför JUST du ? ''

de var ett årsen nu ja börja rida dejj ordentligt på lektioner fritiden och ja även ibland på din vilodag.
Vi hade stora mål som vi strävade efter att en dag kunna starta vår första lokal tillsammans ♥ Som vi så hårt hade tränat hela året , tävlingarna gick allt bättre och bättre . tyckte inte alls om dejj i början när du ryckte tyglarna ur min hand hela tiden och du inte ville MEN de va innan ja fick lära känna dejj bättre , efter alla dagar som gått börja ja gilla dejj mer och mer och nu vill jag aldrig skiljas från dejj ! Din personlighet de glada nyfikna lynnet du har, du ville alltid vara störst och bäst och gjorde verkligen allt för att ryttaren ska vara nöjd . Och älskade verkligen när någon pysslade om dejj .

Har nu fått ett helt underbart år med dejj , ett år där du tagit mejj till en nivå ja aldrig skulle kunnat nå men nån annan häst , du har lärt mej så mycket och även hjälpt mejj att få tillbaka mitt lilla självförtroende ja har .
Så Tack min kära Lucas '' Lucky Boy'' att ja fått lära känna en sådan underbar häst som du var och du kommer föralltid finnas hos mejj ! För mejj är du fortfarande MIN gulliga nyfikna godisgris ! Kommer aldrig glömma dejj !♥


''varför JUST du ? '' den frågan kommer jag aldrig få svar på .

  







Hej

Fin rubrik eller vad?

Åkte till stallet en snabbis och mockade samt gjorde foder, sen hem igen hade ingen som kunde köra annars.
Red lektion igår för en ny ridlärare Matilda. Asså inte direkt den bästa lektionen, mitt i allt öppnade något jävel dörren in till ridhuset och både jag och elin var precis där och vi bara "Asså!" och hon "Oj,förlåt trodde det inte det var någon här".
Asså blir jälvligt sur på sånt, hon knackade/plingade inte äns och inte kollade hon i "dörrhålet", Asså gud fan vad sur jag blev. Sen gick det typ skit, med Azzi var iallafall duktig och gjorde som jag sa.

Imorgon har vi "Vinterdag" och jag Lisa och Emma ska bowla.
Sen blire årselevridning på kvällen, sen åker jag till pappa och det blir inte så mycket uppdatering där ifrån!


16:53

blir lite kort nu , men ska snart dra mejj iväg till stallet en sväng . Ska rida ner till ridhuset lite och rida lite dressyr och träna på lite allt möjligt , de får ni se när ja kommer hem då bloggar ja mer , hejdå så länge (:


Beställt

Yeess äntligen är stövlarna beställda ! Nu hoppas ja på att dom kommer så snart som möjligt , men förhoppningsvis slutet av veckan början på nästa vecka :D


vilo/läxdag

Idag blir de inget stall för mejj , lite trist men måste ta tag i lite skolarbete har rätt många läxor och prov inplanerade så lika bra att få dom gjort (: får blogga mer sen när ja avklarat några läxor iaf (:


Semla till kvällsmat ? ;o

mmm semla till kvällsmat får man inte varje dag de gillas ! Satt riktigt bra efter dagens ridpass , som vi förövrigt hade markarbete på , de gick bra åså men va lite trångt så fick inte så mycket plats men hon skötte sig bra fast de har ju gått bättre om man säger så . Men bara att hoppas de går bättre nästa vecka och i veckan (: annars när vi skulle hem va ja nära på att få GÅ hem utan häst eftersom hon blev rädd för ländtäcket när vi skulle lägga på de + att de hände massa runt omkring henne så hon sprang rakt ut men som tur var höll ja tag i tyglarna i ett stadigt grepp så hon sprang runt mejj längre kom hon inte , gick in i lilla ridhuset igen och där lugna hon ner sig så ja kunde sitta upp igen och rida hem (:
Väl hemma tyckte hon de va skönt att få på sig ett fleecetäcke och få komma in i boxen och äta kvällsmat (:
ne nu måste ja skynda mejj in i duschen annars kommer ja nog aldrig upp imorrn !







Outfit


Markarbete ?

Asså ni läsare är helt underbara !


Ska till stallet och träna sen, tror det blir markarbete. Var längsen nu, jag hoppade och red marbarbete, så det ska bli roligt.
Det är clear round den 7? och isåfall ska jag va med på prince 2 gånger, men vi får se om jag tar Azzi också. Men vi får se.

Uppdateringen är lite halft kass, men vi försöker så gott vi kan så ni vet!
Glöm inte att vara med i våran tävling, fint pris till den som vinner + läkning :)

Näh, ska gå och hämta mitt fika som mormor kom med, och sen ska jag försöka göra en outfits också.


BLOGG*TÄVLING !

Nu har de blivit dags för bloggtävling igen den här gången har vi döpt den till ''Den roligaste bilden'' de kan va vilken bild som helst som du själv tagit bara den är rolig ! Ni skickar bilden till [email protected]  .  Reglerna är enkla :



1, kopiera bilden och lägg ut den på din blogg , har du ingen blogg lägg ut den på bdb
2, länka oss + att du länkar inlägget du lagt upp bilden på
3, kommentera med att ''ja är med'' + länken


tävlingen pågår tills den 31 Januari

(priset är ännu hemligt)




Kvällens-Hiss :)




Ikväll hissar vi de bästa när man har tråkigt : alltså SPOTIFY , himla bra när man är sugen på musik man kan söka på de mesta och lyssna på sina favoritlåtar utan att man själv behöver byta låt (: själv har ja haft spotify ett tag nu och har inte varit missnöjd med de . Eller vad säger ni ? tycker nu spotify är värd en hiss ?


Ni bestämmer ?

Jo tänkte eftersom vi har kvällens hiss undrar ja om ni skulle vilja ha kvällens diss oxå ?


Funderar. . .

Vad tycker ni nu har ni chansen att bestämma lite här !
Självklart kan ni kommentera ett eget förslag också vad vi ska göra för att bloggen sak bli bättre.


Ska vi börja skriva mer om utrustning?
Mer hiss och Diss ?
Mer bilder, videor ?
Börja med Veckans blogg?

Nu har ni chansen, så passa på !


Outfit



I'm Back At Home :)

sådär ja nu är ja hemma igen , de fick bli dressyr i hagen idag ändå för de va inget roligt väder att rida ut i , så bestämde mejj för hagen . Red lite barbacka oxå va ju ett himla tag sen ! så kände att de va dags haha :) Men hon var pigg och glad som vanligt lite streta hon emot i  början men de släppte mot slutet så då blev hon fin och de kändes bra (:
imorgon är de lektion igen om vi fortfarande går enligt schemat ska de vara markarbete men har egentligen ingen lust med de vet inte varför men aajaa vi får se imorrn vad de blir (:
nu blire kvällsmat för min del men ska försöka slänga in kvällens hiss innan ja somnar :D





Åh . . . .

Asså gud jag vill verkligen ha en egen häst, Jag sitter nästan jämt och kollar runt på massa fina hästiisar :)
Men mamma tycker är dyrt och pappa vet jag inte än, men liksom jag har ju azzi nu och det går ju tydligen bra och det är ju nästan lika dyrt att ha en egen, fattar inte grejen liksom ?

Malin tar iallafall Azzi idag. Skönt att vara ledig iallafall 1 dag. Men måste ändå plugga, har redan börjat men orkade inte mer så jag satte mig vid datan men måste göra mer sen :(


En så kallad snabbis o.O

får bli en liten kort update . Är på väg ut till Candela nu ska bara ta på mejj lite ridkläder , ska inte träna på något speciellt idag va vääääldigt längesen nu ja red ut har ju bara kört dressyr så blir nog uteritt idag om de inte är för halt . men bloggar mer när ja kommer hem då update'n ska bli bättre ! :)



MSN !

Så nu har ja fixxat en hotmail adress till oss på bloggen där NI läsare kan fråga oss vad ni vill eller om ni bara allmänt undrar över något ;)

så om ni vill fråga något addar ni denna adressen : [email protected] där kan ni får svar snabbt (:

  

Ponnyakuten

kolla nyss på ponnyakuten men de va ju bara avsnitten från förra året så nu är man ju taggad för dom nya ;) !
själv skulle de ju va hur kul som helst att medverka i de programmet man får ju enorma fördelar eller vad tycker ni ?  men de går ju lika bra att titta på de oxå (:

och imorgon drar vi igång våran blogg-tävling ''roligaste bilden'' så se till att anmäl er till den ! :D



Stallet, mitt andra hem <3

Hann aldrig blogga igår eftersom det blev väldigt sent.
Idag hade jag och Alice stallet. Var clara ungefär vid 11, så vi gick in i klubbstugan och kolla film, och käkade chokladbollar och bullar. Sen kom Elin då käkade vi sen skulle vi ju försöka ta in suppe med det gick inte så bra.
Azzi gick gå idag. Tränade inte på något speciellt direkt men mycket övegångar blev det. Det gick väldigt bra efter ett tag. Men iallafall nu har jag precis duschat och håller på att ladda hem lite filmer som jag kan se på :)

Tycker ni att vi ska börja ha någon intiktning på bloggen ?


 

Skitig Ponny !

Precis tagit mejj en dusch och bänkat mejj framför tvn i väntan på att maten ska bli klar :)
kom till stallet halv 12 ungefär och alice och linneá satt och kolla film i klubbstugan , men vi åt sen gick vi ut för att fånga Surprice men de gick ju som de gick hon fatta vad vi ville och vad kan man säga hästar har en egen vilja och hennes var att inte följa med in ;) Så jag tog in lilla Parant istället var tänkt att ja skulle rida samtidigt som linnéa men den lilla ponnyn hade andra behov än att röra på sig , han har ju haft lite problem med magen så tog in han i duschspiltan istället för hans svans och rumpa va inte den fräschaste . Men han tycktes tycka de var skönt att bli ren igen så nu är han en vit ponny igen istället för en brun :D Sen hann vi inte så mycket mer . Och för en gångs skull jobbade ja och alice lite inför presentationen så nu är de bara att börja skriva !
Ne nu ska ja springa in & kolla om maten är klar , bloggar mer när ja ätit ;)




10:03

Ska snart sätta mejj i bilen och åka ut till stallet för att få iordning på lite jobb inför kursen vi ska på i februari , måste komma nån vart med de vi har ju inte direkt varit så jätteaktiva . ska även ta med kameran och fota lite hästar i hagen då de är där man brukar få dom lite roligare bilderna .
i eftermniddag blir de även att gå på hockey :o aaahh faktiskt ska jag gå på de ganska otroligt har aldrig varit riktigt intresserad utav de men men ska dit med en kompis så ja är bara lite sällskap med henne hehe (:


Jag Hissar

     

ikväll hissar jag detta braiga pälsglans, satins sheen ! de är verkligen as bra och inte alls dyrt , finns att köpa i nästan vilken hästaffär som helst ;) har man en häst med tovig svans är detta en jättebra produkt , och att smuts inte biter så bra när man har den i .  ett stort plus är ju att förpackningen är stor och att den luktar gott !





Hemma :)

Kom precis hem och har precis ätit lite oxå , Hann bara se Azzi löshoppas eftersom mamma kom för att hon inte kunde hämta sen . Blev lite senare än vi hade trott eftersom vi var tvugna att vänta på dom som red i de andra ridhuset oxå ;) men de gick hyfsat okej men hon gillade inte riktigt vattenmattan kan man ju säga men efter några om och men kom hon över . Filma även allt som senare kommer upp här på bloggen (: men nu ska ja se king kong troja , puussheejj !


Y E SS

 blir en kortis nu mer hinner ja inte för tillfället :) men är på väg ut till stallet (brunnsberg) för att vara med Linnéa och malin och maria när dom löshoppar , tar med mejj kameran oxå så får vi hoppas de blir några bra bilder de är alltid ett plus ! :D


LÖShoppning :D

Kom hem precis.
Hade insläppet och efter att Eveline, Smulan, Raina, Murre och Lucy hade gått in så blev Azz och Baltazar helt knäppa men inte lilla söta Corton. Hämtde honom först av dom 3 sen, och han som brukar vara lite på och så gick jätte snällt brevid som en liten hund !

Maria kommer och hämtar mig vid 5 typ, så jag måste snart byta om till ridkläder (igen) och gå ut så kommer hon. Elin följer även med ut sen och tar kort när vi ska löshoppa hästisarna.
Så förbered er för massa bilder sen. Vet inte riktigt när jag kommer hem, men bliggar kanske då vi får se.

Imorgon har jag ju stallet med Alice. Tänkte även filma ridskolestallet och privatstallet och kanske klubbstugan samt ridhusen. Men vi får se vad vi hinner med, ska ju även rida på Azzi och Suprise också.
Ska rida dressyr på Azzi och Suprise ska jag skritta 20 minuter och trava 10minuter typ eftersom hon ska sättas igång lite lätt :)

Nej ska gå nu :)


seeeegt

har fortfarande pyjamas på mejj och har inte gått upp ur sängen än och bara segar framför tv:n just nu och klockan är ju typ halv 4a !!! haha vilket liv ja har känner jag men de snöar ute och de suger verkligen ! de ska ju vända nu att snön börjar smälta , jag tycker att snö ska komma på julafton och bara vara kvar till nyår sen kan den försvinna tycker jag (haha) llr vad tycker ni ?  ne nu måste ja försöka ta tag i mitt liv kanske ska ut å gå en sväng ändå :)


K V Ä LL E N S H I SS

  


Ikväll ska ja hissa en frukt eller aahh vindruvor speciellt dom kärnfria ! dom är nyttiga och så otroligt gott när man är sugen på något måste erkänna till och med bättre än godis ! man känner sig inte lika ''tjock'' efter om ni fattar vad ja menar?


K V Ä LL E N S H I SS

  


Ikväll ska ja hissa en frukt eller aahh vindruvor speciellt dom kärnfria ! dom är nyttiga och så otroligt gott när man är sugen på något måste erkänna till och med bättre än godis ! man känner sig inte lika ''tjock'' efter om ni fattar vad ja menar?


Jumping All Around

haha ja mina rubriker kan ju va lite sådär ibland men ni får stå ut ;) hoppa iaf idag och såklart hade ja min lilla vita älskling L-M älskar den hästen ! (candela oxå såklart) Hoppa en bana på typ 6 hinder gick riktigt bra , nu hoppar hon inte som en ''älg'' utan som en häst så hon gör framsteg och de är ju alltid roligt :) hoppa runt 80 eftersom hon inte riktigt fått in tekniken ännu ,så nu galopperar hon över och tar inte i alls men de är sånt man får jobba på eller så kommer de med tiden (; ajaa är nöjd över våran insats idag får bara hoppas ja kan ha henne varje fredag framöver skulle verkligen vara jättekul/bra för har lite planer att kanske ta ngn dressyrtävling med henne någon gång när vi tränat lite , men återkommer med det ;)
På tisdag är de premiär för våran nya ridlärare , är väldigt tråkigt att våran som vi haft slutat men de ska bli spännande att se hur den nya är oxå ! :)
men puuss så länge nu :)

  (L-M) inte världens bästa bild men ändå :)




Hoppning på schemat :)

Nu har jag inte bloggat här på länge, så tänkte ta mig i kragen och göra iallafall ett inlägg.

Idag tänkte jag att jag skulle rida azzi på träningen, men tog Prince istället. Vi hoppade, och vi hoppade först en gång på varje "serie" och sen en bana, sen i slutet hoppade vi bara en "serie". Jag och Prince hoppade 107cm tror jag det var. Det kändes väldigt bra, men han var väldigt seg i början men sen blev han lite taggad och pigg.
Men jag tyckte det gick bra iallafall.


Imorgon har jag insläppet och sen hem en stund och sen ut till stallet igen. Jag, Malin och Maria ska löshoppa hästarna, tar antagligen med kameran så det blir lite bilder sen :D



Ni frågar, vi svarar !

Anonym om Tjenixen:
Hej! Ni får anmäla er enligt ridklubbens hemsida om idrottslyftet till den person som står där inför varje tillfälle. Det krävs licens på lägst lokalnivå det gör ni via tävlingsdagboken på www.ridsport.se. I dagsläget finns 18 platser varav 12 ponnyryttare för Gunilla. Även ridskolehästar ska få vara med med tillåtelse av chefen. Det är viktigt att meddela om ni vill vara med under våren i god tid. Det kommer bli fler aktiviteter som dressyr och fälttävlan och annat.


Svar: Ah, det vet vi. Men linda sa att hon skulle anmäla oss så vi blev lite besvikna, men vi ska anmäla oss till nästa träning :)
Och det är verkligen kul att detta går att anordna :D


Tjenixen

Hejjsan ! blev ingen ridning idag då  hon fick stå men va uppe och mockade och fixxade allt annat . cykla även ner till ridskolan och skulle prata med ''chefen'' om att jag och linnéa och matilda skulle få va med i Gunilla Forsbergs hoppträning men så blev inte fallet eftersom hon inte anmält oss och skit lite tråkigt men vi får försöka vara med på nästa :) imorrn är de årselevsridning igen ingen aning om vad vi ska hitta på då men de får ni veta imorrn (: sen har de inte hänt så mycket mer idag ne ska kika lite på tv nu innan ja somnar , har ja inte somnat så bloggar ja lite igen sen (:


snabbt, stallet

drar snart ut till stallet.
Men uppdaterar i kväll om det inte blir försent :)


Annorlunda








Annorlunda








cooolt

Jag gillar verkligen coola och anorlunda outfits, själv så har jag inte lyckas hittat någon som jag vill ha än, men ska försöka hitta något på mässan. Sen kommer den komma upp här, så får ni säga vad ni tycker!

Åkte bara och mockade och gjorde foder och sen hem igen, Azzi fick stå och ska antagligen gå imorgon men vi får se.

Ska iallafall gå och se på tv och mysa ner mig under täcket.


U P D A T E : )

Kollade precis på 16 and pregnad (stavning?) och kom fram till att hela barngrejjen får vänta ett tag till vore ju mysigt att gå ut å gå med sitt ''eget'' barn åså men har ju massa syskon som ja kan göra de med istället mitt yngsta är ju 2månader ungefär så de är ju en bebis iaf (:

annars har de inte hänt så mycket under dagen ganska trist om ja få säga't själv skulle egentligen ta tag i skolarbetet men har inte lyckats med några framsteg ännu , har ju redan 2 prov som är inbokade och en inlmn. uppgift som ska vara klart nästa vecka och ja har inte börjat än ;o  !!!  men ska fixxa biologiprovet ikväll så börjar ja med de andra imorrn .

just nu har ja verkligen inget att göra så kolla igenom nya HÖÖKS-katalogen och hitta just en as niice outfit som ja nog kan lägga upp här när ja är klar med den , inte världens snyggaste färg men den är ändå grymt snygg ! låter vettigt javet (haha) . 

som Linnéa nämnde så kommer uppdateringen inte vara på topp nu när skolan dragit igång men ska försöka hinna med så mycket ja kan !


Allmänt

Pallade verkligen inte skriva något igår, eftersom jag var allmänt sur och då skulle mitt inlägg bara blivit ett klagomål brev. Ah, men tänkte blogga lite nu istället.

Skolan har ju börjat och har faktiskt vårat första prov detta året om 2 veckor. Liksom redan, kan inte alla lärare fatta att vi inte vill ha prov så här tidigt. Bloggen kommer inte uppdateras så mycket nu under skoldagarna.
Ska faktiskt bli bättre på att göra outfits också, har jag bestämt.

Men iallafall ska till stallet typ vid halv7 och så kommer pappa och hämtar mig lite efter 7. Orkar inte vara där så länge när Azzi ändå ska stå idag. Men Malin kunde inte ta henne idag så då får jag dra mig dit, hade faktiskt helst vara hemma idag, men man får stå ut när man har häst.

Asså jag kan faktiskt inte fatta att det snart är GBGHS !
Ska försöka övertala pappa att betala vissa saker :O, haha nej men jag tänker faktiskt inte betala allt själv. Men ah.

Haha, gud vilket onödigt inlägg óch oseriöst men det blir så när jag inte har så mycket att skriva om och jag är väldigt trött . . . .


Kvällens Hiss !

      De ja hissar ikväll är när man kommer ut ur duschen och tar på sig mysiga raggsockar ! eller bara att ta på sig raggsockar på kvällen de är hur skönt som helst ! och sen värmer dom riktigt bra oxå :)



Dagens Ridning

Hade med Candela på lektionen idag som vanligt hade dressyr oxå och jobbade mycket volter och böjda spår i början gick de verkligen bra hon gick jättefint och mjukt med lugna steg ! :)  mot slutet blev både hon och jag trötta så då gick de inte lika bra längre men de såg inte förjävligt ut hon gick fortfarande på tygeln men orkade inte lika länge då (: men är nöjd över henne idag , imorgon blir de tyvärr inget stall för mejj -.- måste ta tag i skolarbetet lite har religion uppstats sen börjar nationella -.- de är härligt att vardagen är tillbaks haha ! :D

 (bilden tagen i våras när hon precis kommit till oss)


Du.... <3

Tjenixen alla !
Jag är jätte trött efter en lång skoldag enligt mig.
Uppdateringen kommer inte vara på top nu när skolan har börjat.
Men jag ska iallafall försöka.
Men måste verkligen skynda mig iväg till stallet snart, träning är det som gäller !

2011!
känner verkligen att detta kommer bli mitt år!
Ska verkligen satsa på ridningen och verkligen komma ut och tävla mycket.
Men vi får se om det blir så mycket på Azzi, men vi får se.
Hoppas verkligen ♥


Du !
Asså du finns jämt i mina tankar men vågar verkligen inte, eller jo jag vågar men vill inte tror jag eller jag kanske vill ! Asså livet är svårt ibland !




kvällens Hiss





hade tänkt att ha en ny kategori som ska heta kvällens hiss , va skulle ni bloggläsare säga om de ? vore de något intressant att läsa om ?


Dagens Ridpass

gick superbra idag ! red dressyr i hagen mest i skritt och trav eftersom de va så mycket snö så de var ju lite jobbigt för henne . Och de var ju alldeles fr halt att rida ut nånstans :( så fick bli hagen men de gick bra ändå ! hon gick jättefint och stegen är mycket lugnare , träna lite skänkelvikningar och lite sånna övningar gick bättre att flytta åt vänster än åt höger men de lossna lite mot slutet så då gick de bättre . Nu  får man bara hoppas att allt håller i sig tills imorrn gick ju sådär förra veckan va nog inte bådas dag kan man säga , så hoppas hon är lika fin imorrn ;) Och de är ju sista dagen för våran tränare oxå kankse inte har sagt de men hon ska ju sluta :( så då ska de va med ngn ny imorrn och kolla vad vi gör för ngt så de blir spännande att se !
kan ju lika gärna passa på att säga hur resten av dagen gick , speciellt när vi skulle säppa ut rackarna (haha) aahh som vanligt så har ju amandas ponny en egen åsikt om att ta de lugnt ut i stallet så ist när ja redan hade släppt ut candela , så fick amandas ponny ett spratt och sprang rakt ut så där höll vi på med henne i 20 minuter ungefär . höll upp ett rep så hon inte skulle springa ut på vägen men både mejj och repet sket hon fullständigt i utan sprang rakt över mejj så nu har man ett nytt blåmärke på andra sidan höften :( men fick ju tag på henne tillslut så tills imorrn ska ja klura ut ngt så hon inte kan springa ut sådär ;)
skulle ju även jobba med Alice till ULK kursen men de blev knappt ngn tid över så vi ska göra de på söndag istället då vi har mer tid ;)
ne nu blire godnatt så taggar vi för skolan imorrn ! yaaayy !


 slänger upp en bild på Brummelisa oxå (gick tyvärr inte att rotera den)








bråttom

sådär nu kan ja blogga lite igen. är ganska nöjd över hur rummet blev möblera om lite oxå snart ska ja bara måla om en vägg oxå så blire bra ;)  är precis på väg ut till stallet nu blir nog som vanligt att rida lite dressyr de behövs de oxå , sen ska jag skynda mejj ner till ridskolan för att möta upp Alice och försöka göra klart vår presentation om ridskolan innan vi åker iväg till ULK-kursen igen , skriver mer om de sen ne nu måste ja skynda mejj , förlåt om ja inte hinner mer nu ska föröska göra bättre uppdate ikväll !


Hästar i mitt liv

Tänkte skriva lite om hästar som jag har tagit hand om, tänkte även göra ett annant nästan lika dant någon annan dag.  (texten hör till bilden som är över)


Gt wami kom til Denisé som sällskapshäst under ett tag. Hon var en föredetta travare, men drog inte in pengar så dom skolade om henne till ridhäst. Jag red henne under hela tiden då hon stog hos denisé. Men hon åktre sedan hem igen och då kom en ny ponny istället.

Dunder som var min först "häst" var ett russ på typ 4år. Han kom som sälskapshäst till min kompis och hon undrade om jag vill rida honom, självklart ville jag det. Jag och min kompis Denisé red och utvecklade honom en hel sommar, och det gick faktiskt bara framåt. När han kom till Denisé så kunde man rida honom och ha helt långa tyglar och han gick jätte lungt i skritt m någon gick brevid, annars vägrade han gå. När han sen åkte så kunde han gallopera, gå på tygeln, hoppa lite smått och till och han var helt underbar. Saknar verkligen tiden med honom. Han stog hos Denisé nästan ett helt år tror jag.


Furie som är denisé ponny, red jag en tid då både wami och dunder inte stog kvar. Furie hade då fått ett litet föl och då kunde dom inte ha kvar dunder. Men henne red jag lite då och då.


Sen när en kompis till mig skulle åka iväg 1 vecka till Sälen (tror jag det var), så fick jag ta hand om en av hennes ponnyer. Jag red då den här urgulliga shettisen Jenca, som tyckte att allt var jätte kul. Sen kom då ägaren tillbaka och jag red inte henne något mer. Visst jag följde med ut vissa dagar och red.


Sen så ringde en kompis till mig, och frågade om jag ville rida henne lilla svarta sto. Och självklart tackade jag ja! Så jag red Olivia i kanske 1 1/2 år och sen sålde dom henne. Har tyvär ingen bild.



Sen började jag rida ute hos Kristina Magnusson (stina). Där red jag många olika hästar men dom jag red mest var Sica (bilden över) och Micke (bilder under). Där red jag kanske 1 år. Och sen blev det väldigt mycket med skolan och så, så jag slutade. Men kom sen tillbaka några gånger under sommaren, då jag red Suprise, Skrutten, Juppe och Micke. Och lite andra hästar. Red även Hatten någon gång under vintern.



Sen började jag ju tävla och rida Prince på ridskolan väldigt mycket och nu har jag Azzi.




Bortskämd

Tänkte skriva lite hur min familj är med det här :)

Hoppryttare:

Rider aldrig dressyr och tycker att det är tråkigt - jag rider nästan alltid dressyr men tycker ändå det är tråkigt
Är märkes fixerade - jag själv tycker att det är snyggt med märken men tycker inte att man måste ha alla populära märekn.
Rider alltid hästen bakom lodplanet, när de väl rider hästen i form - min häst kanske inte går i den perfekta formen men jag är ändå nöjd över den.
Kan inte rida utan en massa hjälptyglar och speciella bett - Jag har inget av det.
Är oseriösa och flummiga - Vi hoppryttare är inte flummiga, vi har bara kul!
Kan inte sitta i en dressyrsadel och måste alltid ha korta läder - Vi kan visst sitta i en dressyrsadel och behöver inte ha korta läder.
Bryr sig bara om hinderhöjden - visst är det kul att hoppa högt, men det är inte nödvändigt.

Ponnymammor:
Blir galna när det inte går bra för deras barn -Min mamma är iallafall inte sån.
Står inne på framridningen och gapar - inte min mamma
Är alltid griniga - inte min mamma
Stammisar i sekretariatet - inte min mamma
Älskar att skryta om sina barn och ger blickar till de ryttare som rider bättre än det egna barnet - inte min mamma 

 Ponnypappor:
Kör, bär och betalar. - okej det stämmer faktiskt
Dagens problem är hur man ska parkera för att snabbast komma från tävlingsplatsen. - har aldrig upplevft pappa sån.
Tillbringar dagen i kafeterian. - Nej, han tittar och hjälper mig
Tycker att alla hästar är jättefina och blandar ihop sitt barns ponny med någon annans. - nej inte min pappa


Nu vet ni lite till om mig


städning

Håller på och storstädar lite i mitt rum -.- så hinner inte blogga nu , så bloggar mer sen när ja är klar :)


förlåt

förlåt om vissa inlägg kommer upp fler gånger men internetet och datorn lever sitt eget liv just nu ......


lite av dagen

kom hem för inte så längesen så blev en väldigt lååång dag i stallet idag vilket såklart uppskattas ! De va lite segt som vanligt när man går upp vid 6 ungefär man är inte riktigt vaken då men vakna ju till sen lite mer . och tack vare allt regn så är de ju typ rena skridskobanan utanför dörren höll på att ramla ja vet inte hur många gånger hehe . Red även lite på Lady Mary idag oxå de gick hur bra som helst och träna lite på skänkelvikningar och galoppbyten , hon gjorde jättefina byten till änster varv men höger var lite svårare . Så de får vi jobba mer på ska även fortsätta jobba med hennes jäääättestora gångarter så dom blir lite mindre men de går framåt iaf hon tycker de är lite jobbigt bara så ibland stretar hon emot . Efter vi släppt in alla hästar så passa ja även på att snygga till Lucas man och svans han fick även en  ordentlig borstning som han tyckte väldigt mycket om . Dom ska även åka in med honom på återbesök för att se om allting har gått framåt vilket ja hoppas att de gjort för vill verkligen inte att han ska åka !
US mötet gick oxå helt okej bestämde lite grejer inför sportlovet nu och de kommer bli roligt om de är många som änmäler sig ! :D

dsc04590 

lite av dagen

kom hem för inte så längesen så blev en väldigt lååång dag i stallet idag vilket såklart uppskattas ! De va lite segt som vanligt när man går upp vid 6 ungefär man är inte riktigt vaken då men vakna ju till sen lite mer . och tack vare allt regn så är de ju typ rena skridskobanan utanför dörren höll på att ramla ja vet inte hur många gånger hehe . Red även lite på Lady Mary idag oxå de gick hur bra som helst och träna lite på skänkelvikningar och galoppbyten , hon gjorde jättefina byten till änster varv men höger var lite svårare . Så de får vi jobba mer på ska även fortsätta jobba med hennes jäääättestora gångarter så dom blir lite mindre men de går framåt iaf hon tycker de är lite jobbigt bara så ibland stretar hon emot . Efter vi släppt in alla hästar så passa ja även på att snygga till Lucas man och svans han fick även en  ordentlig borstning som han tyckte väldigt mycket om . Dom ska även åka in med honom på återbesök för att se om allting har gått framåt vilket ja hoppas att de gjort för vill verkligen inte att han ska åka !
US mötet gick oxå helt okej bestämde lite grejer inför sportlovet nu och de kommer bli roligt om de är många som änmäler sig ! :D

dsc04590 


Vi svarar :

amandawilhelmsson om Diss:
jag tycker det är bättre att använda sporrar.
man trycker till hästen en gång, stället för att sitta och piska sönder röven på dem! ;)


svar : jodå de klart förstår vad du menar och visst kan hålla med dejj , men riktsr mejj mest till dom som aldrig testat rida utan kan ju gå sämre men kan oxå gå bättre , en del hästar lyssnar ju inte på sporrar heller ;) men har oxå använt sporrar så ja är inte helt oskyldig men de är bra att variera sig :) förlåt om du missförstod vad ja mena :)



Trött ?? aaahh !

borde egentligen sovit för länge sen men de går bara inte ! fast man är huuuur trött som helst men iallafall sitter ja här och lyssnar på lite musik och tittat på lite bloggar och fixxar med lite bilder ;) ne nu måste ja nog göra ett nytt försök till att sova får blogga när ja vaknar istället , man kanske skulle sätta på en film då brukar man somna tillslut ;)




Borta Bra Men Hemma Bäst !

så nu var man hemma igen är rätt skönt ändå borta bra men hemma bäst brukar man ju säga ;) iaf lät ja Candela stå idag de tyckte nog hon bara va skönt . imorgon blir de att va i stallet från 7 till 7 jaapp har ju både stalljour och US möte sen så lika bra att stanna kvar .  ne kanske lika bra att hoppa i säng nu som man kommer upp i någorlunda bra tid ändå :)

Under veckan här som kommer så ska vi försöka ha en liten bildtävling llr rättare sagt ''den roligaste bilden'' så håll utkik efter den !


Diss

känner för att lägga upp en diss idag ,
men de är just detta med sporrar visst de är ju helt okej att använda ibland men de är just de ibland , att en del använder de alldeles för mycket ! och  speciellt om hästen går fram bra för den riktiga skänkeln liksom . Genom att missbruka de för att man är för lat kan oxå göra att hästen tillslut blir skänkeldöv , och de vill man ju inte ha . Och visst förstår om dressyrryttare kan ha de och dom andra oxå ibland har oxå haft de en gång . Men vill bara säga att man inte ska ha de för mycket går ju lika bra utan , men de är vad ja tycker . Ni får ju debattera om ämnet ni oxå om ni känner för de !




kalas

vakna lite sent idag oxå , dålig vana nu dom sista dagarna tyvärr , men men . sitter och väntar på att klockan ska bli 3 så vi kan åka iväg på pappas farfars kalas , så vi kommer iväg ngn gång . Efter det ska ja föröska dra mejj till stallet funderar på om ja ska skritta en runda i skogen barbacka så honfår ta de lite lungt idag , aah har intebestämt mejj ännu ;) men måste fixxa mejj lite nu vi hörs !


As Glad !

Dagen har varit helt okej idag faktiskt cyklade ut till stallet vi 13,00 ungefär , va inte alls så svårt som ja trode kan ju bero på att dom hade skottat men hehe ajaa hursomhelst tog jag samma runda som igår men idag var hon mer avspänd och lyssnade mer på mejj istället för att stressa iväg så , så hon gick jättefint idag så är nöjd över henne ! vi red ganska länge och red lite andra vägar oxå men vissa dagar känner man att man inte vill gå av hästen så blev de idag , När vi kom tillbaka så fick vi skynda oss lite eftersom skulle vara i de andra stallet halv 5 och klockan var 4a men hann precis va hela 3minuter tidig faktiskt .
På lektionen så red vi dressyr(och jag hade Lady-Mary) ´med blandat gymnastik och ridning av ngt slag , ne men för att vi inte skulle frysa fick vi göra typ 8 kaptensvändningar aahh och massa mer jobbiga övningar . Och inte nog med de va vi tvugna att ha tyglarna i kors för att vimer skulle fokusera på ramen och inte var hästen hade sitt huvud hela tiden , den sista kvarten körde vi mer seriöst och fokuserade på vart hästen gick och de gick super verkligen !


ni frågar vi svarar

svar till Mirjam om långsiktig :):
Ja Uddetorp har juh en NV-profil och är inte bara naturbruk utan hästhållningen du läser om du väljer det. Fast långt att pendla från Mariestad till Skara kasnke :)


svar: jo de vet jag redan att de finns men tog inte upp de i inlägget ja ber om ursäkt om ni tog de på fel sett :)
jo de blir ju lite långt speciellt på vintern när de blir mörkt så snabbt oxå , skönare att ha cykelavstånd till allt då :)


Fooooder

Åker och köper foder till Azzi snart, kanske kommer hem med något mer? Det får vi se :)





Snälla


vinterbilden






rubriker gillas inte alltid

Mamma väckte mig vid 10 typ och sa att vi skulle ringa och beställa biljetter till GBGHS men det var jätte lång telefonkö så vi struntade idet så vi ska ringa ikväll igen.
Tänkte även göra ett lång inlägg med olika hästar som varit "min" i några år. Hoppas ni gillar det.
Kanske vi ska ha en lite mini tävling till? Eller vad tycker ni? Ni bestämmer !

Drar mig upp till stallet ikväll, det är ju årselevsridning vid halv 5 typ. Azzi får gå idag med. Det blir säkert dressyr, men det är bra träning för min lilla skit ponny :)

Näh nu måste jag verkligen ta tag i bloggen och blogga massa :)


(YY)

kom precis in till mitt rum och sitter nu och väntar på att elektriken ska komma så han kan fixxa mina tv kanaler så den går att titta som vanligt på å inte bara film ;) han skulle komma typ vid 8 så han är nu 2 timmar försenad . ajaa iaf så idag hade ja tänkt att vara duktig och cykla ut till stallet var ju ett tag sen man gjorde de nu ju ;) men de blir först upp till candela busen sen vidare ner till de andra stallet och ha lektion där ;) så får vi se vad vi ska göra, men nu måste ja skynda mejj och städa ser förjävligt ut härinne -.- puussheejj så länge !




tävlar !

vi är med och tävlar om att bli dagens blogg hos :   http://amandawilhelmsson.blogg.se/2011/january/tavling.html#comment 

 






långsiktig :)

ja vill blogga nu men har ingen aning om vad ja ska skriva för något ! aahh skriver de som först kommer upp .
kom just på att de är mindre en en vecka kvar tills skolan börja alltså inte alls okej :( och att det är denna termin antionella börja + att söka gymnasie !! asså P A N I K ! !  ne som tur vet ja vad ja ska gå för gymnasie har länge funderat på uddetorp men de är ju mest naturbruk där och vill hålla på med hästar men inte som ridlärare llr ridskolechef , så istället ska ja välja samhäll här på vadsbo blir lättast så , så hinner ja med allt här hemma åsen kan man ju välja specialidrott oxå de ska ja göra inrikting ridsport ;) och eftersom ja vill hålla på med hästar senare i livet men ändå vill ha ett roligt och spännande jobb , så har ja valt att satsa på ridande polis :o aahh har ju hela släkten llr på pappas sida som är poliser så kan va därför men de åter spännande ;) ska såklart ha egna hästar oxå llr iaf 1 häst men de får vänta tills efter gymnasietiden då ja har mer tid att satsa på den :) tycker att ja har planerat upp mitt liv ganska bra men till att börja med ska ja satsa stenhårt nu den sista terminen och häka mejj så mycket ja kan så ja kan förverkliga detta ! :d


Azzi ♥

Ja, tänkte berätta lite om hur det gick till när Azzi kom till mig !

Det hela började med att jag hade varit på samma ridläger i flera år och haft samma häst (Azzi). Men förra sommaren (2009) så ringde jag hem till mamma en dag på ridlägret. och frågade om vi kunde ställa oss i kö på att hyra Azzi. Och självklart gick mamma med på det.
Jag åkte hem från ridlägret och gick hemma och tänkte och tänkte och självklart undrade jag om jag skulle få hyra azzi 2010. Dagarna gick och det blev maj och jag var i stallet som vanligt, och jag fick ett sms från mamma, där det stog att jag skulle få hyra azzi, eftersom dom som hyrde henne innan ville inte ha henne ett år till. Jag blev självklart jätte glad. Sen den 28 Augusti åkte vi iväg till Sjöis och hämtade hem min lilla ponny.

Det var typ så det hände och nu står hon hemme i stallet och är glad :)

 
Jag ser allmänt konstig ut på bilden men kolla på ponnyn istället.


Ge mig sommar !


Asså nu när det blivit nytt år, så tänker jag bara på sommaren. Den börjar närma sig. Jag längtar sjukt mycket till sommaren !
Tänk att rida i t-shirt och inte behöva ha underställ på sig och man behöver inte ha termobrallor och allt är varmt och man badar med hästarna !
Förra sommaren var jag mest hos pollarna och tillbringade nästan inget med mina andra kompisar utanför stallet. Men jag hade jätte trevligt ändå. Jag har så mycket minnen, självklart massa från SJÖIS !
Men tyvär blire inget sjöis för mig i år, ska hyra Azzi igen antagligen.

Näh, nu ska jag sätta mig ner och skriva hur det gick till när jag fick hyra Azzi !


Yeess Äntligen !

nu har jag nästan sparat ihop till ridstövlarna jag vill ha ! saknas inte alls mycket bara 300 så nästa gång jag får barnbidraget så ska ja beställa dom ! verkligen älskar dom tycker dom är jättesnygga !

  




skratt-attack !

hallå nu är ja hemma igen och kan blogga som vanligt ! ja eftersom de inte funka så bra att parkoppla alla datorer hos linnea blev de inte så mycket bloggning som vi hade tänkt iaf , förlåt oss för de. vi gick och la oss typ 2 och somnade kanske 3 ja gick ju sådär att säga godnatt för man hitta alltid ngt nytt man var tvungen att säga haha, vi vakna typ runt elva och sen dess har vi inte gjort alls mycket kollade på tv lite sen började de en hyfstat intressant film (tyckte jag) oxå KING KONG hette den . den har man iförsejj redan sett ett antal gånger men ändå . sen åt vi lite lunch och som efterrätt smaka vi på linneas cheesecake som hon hade gjort och kan säga att den var riktigt god !
runt halv 5 tiden var ja tvungen att åka hem skulle ju ut till stallet oxå , så de blev att åka hem och byta om snabbt för att sedan åka igen . Red ut med Matilda en sväng och de va riktigt roligt må ja säga de lät ju typ såhär :
Elin:ååh en snöhög hästen stanna inte bara !
Matilda : elin de kommer en snöhög
Elin: HOPPA !
Båda: hahahahahaha såg den inte förrens de var försent :D



Elin: men vad djupt de blev helt plötsligt (snön alltså)
Matilda : ELIN!!!! du rider i ett dike !!
Elin: jahaa de förklarar ju saken ;)


haha asså guuud höll på att skratta ihjäl oss .  kan ju säga att candela är livrädd för snöhögar så de va därför ja sa att hon inte skulle stanna ;) ja såhär har min dag sett ut inte alls illa faktiskt ;)


This or that


Så underbart !





Gör lite-. . .. . . . .

Ska se på en film sen på tv, så bloggar bara i reklamerna om jag orkar.
Men iallafall, ska göra några tidinställda inlägg först :)
Så att det blir lite upptadering ändå


Om man ändå var rik !



snabbt, men det kommer mer.

Hemma från stallet nu. Red typ 30minuter idag, hon kändes lite seg som vabligt och ville inte arbeta något.

Ikväll ska jag ta tag i bloggen och försöka blogga massa :)


trööttt -.-

vaknade för ett tags sen, men vi orkar inte gå upp så ví ligger och drar oss lite.
Elin ser på tv och jag ska försöka blogga om något.
Drar till stallet ikväll, Azzi får stå idag faktiskt. Vet inte riktigt vad som händer idag, och när elin åker hem. Men först ska vi äta och käka min cheesecake. Undra om den är god, haha !

näh, nu ska jag se på tv, hörs sen !



nattinlägg

ja ni ser rubriken, men iallafall jag och elin sitter här hos mig i mörkret och ska blogga lite eller jag iallafall. Vi lyckades ju inte parkoppla datorerna. Vi har iallafall kollat på 2st filmer. Vamyrer suger och Madagscar 1.
Börjar bli lite trött faktiskt, men ah vi går la och lägger oss snart. Carro tycker att vi ska filma stallet där jag har Azzi och visa runt lite. Och jag har ju gjort ett innan men jag kan ju göra ett nytt nu eftersom det är lite anorlunda nu. Men det ska jag fixa. Ska även ta massa kort på ponnyn och lägga upp. Vi bloggar ju för eran skull, så ni får ju vara med och bestämma lite också.

Tänkte även börja göra outfits till andra igen och en ny kategori kommer att komma upp inom en tid. Men ni får vänta ett tag till.

Azzi gick faktiskt rätt bra, red i dressyrsadeln igår (5/1) på jätte länge. Men det kändes bra ändå. Azzi var lite jobbig först men sen släppte hon i höger och gick rätt bra, men inte där hon ska gå egentligen men det går bättre och bättre nu.

Bloggar när vi vaknar sen, det lär ju bli runt 1 kanske? men vi får se.

Ha det jätte bra!


tekniker ?? ne tror inte det !

tjooheejjj !! Sitter just nu hos linnea och försöker komma på något vi ska göra och vad vi ska blogga om! vi har kommit fram till några nya ideér so kommer presenteras här på bloggen :) Vi har även konstaterat att om man ska parkoppla 3 datorer såska man defenttivt anlita en tekniker ! vi    lyckades inte så bra med detsjälva :) ne vi hörs snart igen ska försöka välja en bra film nu och duka fram massa gott :D


Outfit


Svar till Felicia

Hej Felicia !
Ditt hemliga paket kommer komma i slutet av månaden antagligen, men det har varit mycket nu runt jul och nyår så därför har det dröjt lite. Men du måste skicka frakt till oss, innan du får paketet. Jag ska ta reda på vad frakten är. Men vi hoppas att du har lust att vänta lite till :)


:)

kom precis hem ifrån stallet , har nestämt att hela veckan och veckan som kommer, ska de bli stenhård llr ja mycket hårdare dressyrträning ! red även det idag och de gick bra hon var lugn och avslappnad fast hon tyckte de va lite jobbigt att arbeta i snön så blev mest skritt och trav så idag har hon jobbat på riktigt bra ;)
ne nu måste ja börja packa och duscha innan ja ska åka iväg till linnéa men ni får ha de så bra så länge så hörs vi ikväll ! tar med datan dit så blire dubbelbloggning ! :D


outfit


rubriker är svårt att komma på

har fortfarade inte laddat över några bilder till den här nya datan, och visst jag kan ju sitta vid den gammla men det är inte lika roligt. Men ska ta  mig i kragen och göra en outfit.

igår red jag azzi på lektionen, vi hade galoppfattningträning. Det gick faktiskt rätt bra, men hon blev taggad  och vill helst springa några gånger. På framridningen var hon helt okej, men vill inte riktigt släppa i höger.

Idag skjussar pappa ut mig efter lunch typ vid 2 kanske, kommer hem typ 4. Men Elin ska sova hos mig idag så då blire massa uppdaterningar kanske även en liten video. Haha får se om vi vågar.


När jag åker till skandinavium i feburari så kommer elin ta bloggen själv men när jag kommer hem så blire massa uppdatering och bilder :)

nej nu ska jag göra outfit.


dagen

de blev dressyr idag och de gick hyfsat bra ändå , hon var ganska lugn idag och fick mer avslappnade gångarter ist för dom stressiga som hon kan ha ibland .

imorgon blir de att sova hos Linnéa och då blire massa mer bloggning ;)
Godnatt på er !



förlåt igen

Asså förlåt men jag pallar inte blogga idag. bloggar imorgon!

vill inte tänka på bloggen
bara göra något annat
inte bara sitta vid en data
men jag vill ändå inte svika alla ni som läser
men jag får väl göra det ändå
vi får hoppas att elin bloggar massa.

Imorgon slagar Elin här, då blire uppdatering ! :D




Ni frågar, vi svarar !

jessica andersson  () om nytt:
Fin blogg, hittade hit via bloglovin! Gillar din header, har du gjort den själv? Är du intresserad av ett länkbyte kanske? :)

Linnéa svarar : nej det har jag inte, ah visst kan vi länkbyta :)

Anonym om MovieeTimee !:
guuuuud vad du skumpar och hästen går ju rakt upp med huvudet ,lär dig ridaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!

Hästochponnyryttare svarar : Asså för det första varför bryr du dig? för det andra så är hästen inte så jävla lätt att rida! för det tredje så är det inte ngn dressyrtävling utan HOPPtävling om du inte fattat så är det inte meningen att hästen ska gå på tygeln när den hoppar ! och för de fjärde om ja inte kunnat rida så hade ja inte suttit på hästen .

nytt

Fått en ny data idag, så har inga bilder eller något kvar, men ska försöka skicka över dom någon dag. Så det blir bara gammal bilder nu ett tag.
Men iallafall mamma väckte mig och så åkte vi ner till stan och köpte en data åt mig åkte även och kollade på tapeter. Har ingen anning när karro kommer men vi ska iallafall till stallet. Ridskolan har ju dragit igång igen. Fast vet inte om jag ska ha Azzi eller inte. Vi får se!

Ska sätta mig och lära mig datan lite och ladda hem lite pogram igen så ni kan få lite outfits sen :)


sol,bad och snygga killaaaarrrr ! :')

nu är äntligen min Australien resa bokad !!!!! allt är klart biljetterna m.m ska bli så himla kul ¨så åker den 20 juni och kommer hem typ 11 juli så är borta 3 veckor typ . Ni som inte vet har ja en gammal kompis som fyttat dit för ett tag sen så vi träffas ju inte så ofta längre så vi bestämde att ja skulle komma till henne eftersom hon brukar komma hit ! den mest spännande delen är att ja ska flyga dit helt själv (får se hur det går) de är ja mest nervös för men de ska nog gå bra :)   sen när man väl kommit dit så är de massa sol och bad på stranden och förhoppningsvis finns de massa snygga killar oxå ! :') hihi
men såklart blir de hästar oxå hon har ju 2 llr 3 egna hästar  så de blir säkert massa utflykter till stranden med dom ! sen ska vi nog hinna med massa annat roligt ! :D längtar sjukt mycket nu när ja tänker på't !



tjooheeejj

Finns de något bättre att börjamorgonen med 2hyfsat bra serier ? haha jo de finns de en morgonridtur är såklart den bästa väckarklockan ;) men något som gör mejj mindre glad är att de börjat snöa igen , ja som troddde att den var på väg bort nu men hade visst fel (;
min dag ser iallafall ut såhär än så länge , just nu sitter jag och väntar på att mamma ska bli klar med maten så ska nog byta om och fixxa till mejj lite innan, efter maten måste ja städa mitt rum -.- sen runt halv 4a åker ja ut till stallet och gör iordning boxen + allt foder så slipper ja de ikväll ;) och halv 5 har ja min barngrupp (ja ridskolan har ju börjat igen) sen cyklar ja upp till candela och hämtar henne till min lektion halv 7 ikväll . Ganska bra dag ändå tycker jag , men hej så länge !

skratt förlänger livet

hahaha tror aldrig ja skrattat så mycket när ja kollat på film ! titta nyss på the hangover (somna inte denna gången) asså guuud va sköna dom är eller höll på och garva ihjäl mejj ! hahaha kan ju varmt rekommendera denna film när man inte har något att göra . Älskar han Alan som är med :D






Top 3 filmer


Linnéas Top 3 filmer.
1. Madagascar - Den är rolig och den är så min humor !
2. The last song - vet inte varför den är bra men den är underbar !
3. Stars truck - För att han är söt så blir den bra !

Elins Top 3 filmer.
1. Pearl Harbor- ojj hur ska man förklara den , finns många bra ord man kan säga , men dom som gillar spänning och romantiska scener ska kolla på den. och inte vara rädd att kanske fälla en tår ibland
2.17 again - ja bara älskar filmens humor asså ! de är de som gör hela filmen och att zac är oerhört snygg i den oxå ! hha <3
3. Alice i underlandet -den är inte som alla andra filmer lite udda , mer sience fiction lite overkligt men ändå grymt bra ! <3


MovieeTimee !

från i söndags 80 cm , säg gärna vad ni tycker ! :)







kan ju låta så ibland

ne känner att ja inte har några bilder alls typ llr har massa  som ja har tagit på oss (jag&Candela) men ändå man vill ju fräscha upp lite men har ni nåra önskemål om hur bilderna ska se ut ? kan va vad som helst ! :))




I'm stuck between two worlds

såg nu att ni kanske trodde ja slutat blogga men de har ja inte så ni får ursäkta min dåliga uppdate , men har inte haft ngt intressant att skriva om så har inte blivit utav ;) sen har ja vart borta å lite så och tävling har de vart aahh allt möjligt som ja vart tvungen att sköta om , men nu ska  ja försöka skärpa mejj ! så nu kommer massa uppdate från min sida !!




hissar ner flaggan ...

dissen idag är att vi datan inte hänger med när vi skriver :o egentligen hur kan vi skriva för snabbt för den , men aahh iaf min hänger inte med ibland när man skriver vilket är ganska irriterande , för då ser man ju inte vad man skrivit tills allt på en gång kommer upp . håller ni inte ,med ? visst är det rätt störande när detta inträffar ?


hissar upp flaggan

det ja hissar upp flaggan för (haha) är gammal musik sånt som man lyssnade på förrut , lät spellistan rulla och då kom dom låtarna man hade glömt bort att dom fanns typ ;) och ganska otroligt en del är faktiskt bra , och speciellt sånna där lugna låtar, kan ju medge att westlife är ganska bra  :D


Ni frågar, Vi Svarar ! :)

Postat av: felicia
till båda .

1. har ni allltid gillat hästar ?
2. hur/när börja ni rida+
3. skrivlite om era förra hästar och om hur dom var även nuvarande ! :D
URL:
http://classicalpony.blogg.se/

Linnéa Svarar :
1. Ja nästan iallafall
2. Har ridit i 9 år typ så ni får räkna ut det själva. Vet inte hur jag började rida
3. Har ju ingen egen än, men har haft rätt många på foder, Azzi som jag hyr nu är en underbar envis sto på 12 år.

Elin Svarar :
1. ne inte alltid har funderat på att börja fotboll oxå
2. ja började rida ungefär när ja va 5-6 år ungefär , och de va tack vare min farmor som fick mejj att börja rida när hon anmälde mejj till knatteridning , sen dess har ja fortsatt vilket ja är glad över
3. min förra ja red hampus hette han en liten C-ponny hur mysig som helst dock ganska gammal tyvärr , men han var en busig snabb och helt underbar att rida och älskade när man pyssla om han åsen älskade han att hitta på bus och bocka så fort han fick chansen !

Postat av: sara
Är det svårt att hinna med skolan, stallet och kompisar!? (;
Linnéa Svarar :
Ibland.
Elin Svarar :
aahh ibland kan de vara svårt att hinna med allt men med god planering så funkar det (;


Postat av: linn& mollie
hur högt har ni hoppat med ponny?
 URL: http://varanriddagbok.blogg.se/
Linnéa Svarar :
Det högsta jag hoppat med ponny är 115cm
Elin Svarar : oojj de va så längesen ja hoppa ponny nu men skulle tro att de är 80

Postat av: En som undrar !
1. Hur länge har ni kännt varandra ?
2. Vilka är eran favorit ras?
3. Vad tycker ni att det viktigaste är på en tävling?
4. Blir ni nervösa på tävlingar?
Linnéa Svarar :
1. Kanske 6år?
2. Svensk ridponny tror jag, dom har ett bra temprament.
3. Känslan efter tävlingen, om det gick bra eller dåligt.
4. Innan jag är i stallet är jag nervös, men när jag kommer dit så släpper det.
Elin Svarar :
1.de är många år nu flytta ju hit för ca 7,8 åsen så man kan säga sen dess llr typ 6 år (;
2.min är nog fortfarande arabiskt fullblod , men gillar många olika
3.att man inte stressar iväg med hästen och att det inte är för många på framhoppningen och funkitonärer ska ha en trevlig attityd
4. inte så mycket längre , men visst ibland så händer det att jag blir det

Postat av: Frågor :)
Hej, är en tjej som undrar vilket ridläger ni hellst väljer att åka till?
Är det inte jobbigt att låna/hyra ponny från ett ridläger och sen veta att den ska tillbaka dit sen igen, och får du göra vad du vill med Assi ?
Elin Svarar :hhmm skulle nog svara sjöis eftersom ja inte har varit där än och att ja hört det är ett väldigt bra ridläger
Linnéa Svarar :
Sjöis lätt !
Jo, det är jätte jobbigt ! Jag tänker ofta på vad som ska hända sen, men jag försöker att inte tänka på det. Ja, jag får göra nästan vad jag vill med Azzi.

Postat av: Therese
Hej, Therese här!
Undrar om du kmr hyra assi igen (:
Och hur många ggr du hyrt henne? (:
Och sen om du ska till sjöis igen, och isf vilket läger? :D
Kram!
Linnéa Svarar:
Ja, jag tror det :)
Första året
Nej, tyvär ska jag inte det :(

Postat av: Jennifer Hultman
Till Linnèa : vill du hyra assi igen sen ? :) <3
URL: http://ponniiiiryttare.blogg.se/
Linnéa Svarar :
Ja det är klart´jag vill.


Hoppas ni är nöjda med Svaren !

papparazziiiii

jo undra om ni skulle va intresserade av att ja la upp en film när ja och Candela hoppa i söndas ? :)


tjingeling

sitter framför datan nyduschad ! med en kopp the och goooda knäckemackor , ska ju försöka va nyttig detta år och absolut inget godis ! mitt nyårslöfte iaf ;)
íaf träna dressyr och ramen idag och att hon skulle svänga för skänklarna och mindre hjälp av tygeln d.v.s att ja inte alls svängde med handen , de gick hyfsat bra hon lyssnade bra och i slutet svängde hon typ självmant så fort ja nudda lite med skänkeln . är ju ganska bra att dom fungerar om vi nu nån gång ska starta en liten dressyrtävling llr till ''hopp'' KM:et till våren då de oxå blir omhoppning och skit med hehe ;) ska bli intressant hur de går då ;) men nu ska ja göra ett nytt försök att kolla på BAKSMÄLLAN utan att somna !! haha

massa skittttttt.. . . . .

Fimlen slutade för ett tags sen, men jag har suttit och funderat över vad jag ska blogga om. Det är sjukt svårt att driva en blogg när man inte kommer på vad man ska blogga om!
Tittar lite på olika sidor, har hittat massa saker jag vill ha nu !

Tänkte svara på frågestuden ikväll eller imorgon, det beror på ELIN !
Asså vad fan har den ungen tagit vägen, hon har inte bloggat på flera dagar känns det som. Ni kanske undrar om hon har slutat, men det tror jag inte! Detär lite jobbigt att skriva själv men jag tycker att jag skött det rätt bra med massa uppdatering.

 


Film.

Ska sätta på en film, skriver när den är slut :)'



vilken är din favorit?




Gammla + Nya Outfits



 

Vilken är eran favorit av dom här outfitsen ?


Start Of Something New

Rubriken har inget med texten att göra !

Ska var hos Karro klockan 12, och då åker vi ut till stallet och ger oss på att tolka igen !
Det kommer nog gå bättre idag. Vet inte när jag kommer hem, men jag gör lite tidinställda inlägg åt er.

 

Bjuder på en egopix också.


Prince

Ni kanske undrar vem Prince egentligen är. För er som inte vet vem det är så här berättar jag lite om honom.

Prince är brun valack på kanske 14 år. Ingen anning om hur gammal han är. Men han står på ridskolan som lektionshäst. Men ridskolan äger inte honom, utan det är en tjej som läser någonstans och då kunde hon inte ta med honom. Prince beter sig som om han var en lite bebis, han puffar på en hela tiden och "nickar" på huvudet hela tiden (nästan) men har typ något fel i hjärnan. Men jag gillar honom ändå. Prince är en snäll häst som gillar att hoppa. Och det gör han bra men väldigt stort, det är få som får honom att hoppa nära hindrerna. Men bara man står upp i lätt sits och håller sig i så hänger man med över hindrerna och ramlar inte av. I början hatade jag Prince, jag gillade verkligen inte honom, jag tyckte helt enkel att han var störd. Men sen tyckte min ridlärare att jag skulle sluta tävla Jerrý och börja tävla storhäst. Och det hållde jag med om. Min ridlärare tyckte att jag skulle tävla och rida Prince. Jag belv helt paff och ville först inte det, men sen när jag hade ridit honom och tävlat några gånger så började gilla honom mer och mer! Började tävla honom mer och mer, och högre och högre. Och nu gillar jag honom jätte mycket. Vårat mål är nu Lokal tävling i sommar.

Så nu fick ni veta lite om Prince :)
Min lille Prince <3





Smakprov

Ni kan få ett smakprov från tolkningen, eftersom jag inte fått alla bilder än :)




Ni MÅSTE kolla detta !! :D

Asså detta är så himla roligt på vissa ställen kolla !!





YES !!!

Haha, värsta lycklig nu !

Pappa - Ah, det är Niklas
Jag - Hej pappa !
Pappa - Hej
Jag - Kan vi åka till Göteborg Horse Show ?
Pappa - När är det?
Jag - 24-27 Februari.
Pappa - Det är klart vi kan !
Jag - Ah vad bra.

och sen pratade vi lite om det och så.
Sen sa han att jag skulle kolla med mamma när vi skulle åka och vad det kostade och allt sånt !



Detta ska köpas . . .

Nästa gång, eller snart ska jag köpa detta.




Göteborg Horse Show

Ska ni till GBGSH ?
Tyvär ska jag nog inte dit i år :(, vill dit jätte gärna men mamma tycker att jag ska fråga pappa. Men jag har inte träffat honom än. Jag har ingen annan att åka med, och jag gör typ allt för att åka dit i år. Jag tycker att livet inte är värt att leva annars ! Jag lovar det är sant !!!





Vem är jag ?

Tänkte skriva några punkter om mig som ni inte kanske visste :)


Jag hatar dressyr.
Jag älskar att flyga över hinder !
Jag är beroende av mobilen och datan.
Jag tycker själv att jag rider dåligt.
Jag har hög press på mig själv
Jag säger ofta vad jag tycker och tänker.
Jag tycker det är kul att blogga när folk kommenterar.
Jag har sagt flera gånger att jag ska börja ett liv, men aldrig gjort det :O
Jag tycker ofta att livet inte är värt att leva.
Jag har ofta viljat sluta rida.

Ja, det är dom jag kom på nu.


snabb

Nyårshoppet idag, hoppade ingen klass bara 80x2. Känndes inte så bra, men fick två clear round rosetter.

Kom hem vid typ halv 4? och nu sitter jag här och har det tråkigt. Ikväll ska jag ta tag i bloggen och blogga massa.

Ha det bra


tävlingen

kan ju börja med att Candelas riktiga ägare kom å titta på oss idag , som tur var skötte sig candela bra ändå så de va ju tur iaf ;) och även tävlingen idag gick bra inga stopp llr något hon hoppa så fint så ;) och som tur var ägaren nöjd hon oxå ,. men vi blev inte helt felfria tyvärr , hon slarva lite vid ett honder så då rev hon med frambenen men aja de hade varit värre om hon stannat hon försökte göra så gott hon kunde utav situationen ändå . så nu ska vi försöka träna upp inför KM:et till våren så ska vi allt visa dom att vi oxå kan även våra motgångar ibland ! :)



Tävling

Det är Nyårshoppet imorgon, och självklart ska jag vara med. Fast inte på Azzi, hon får stå, så ska tävla på Prince. Hoppar bara 80x2. Det kanske kommer lite bilder från de, men vi får se !

Lucas och jag för ett tags sen !


Diss


Tretorn 2011. Det ser ut som om dom har varit mest inriktat på foten och skaftet har dom bara tagit något jätte enkelt. Tycker dom är sjukt fula !


Hiss


Ridtäcke från Glengordon 
GlenGordons skrittäcke,huva och schabrak. Otroligt snyggt och vad jag har hört är det bra kvalité på GG.

 


Nyårslöften


Jag vet att det står Nyråslöften, så ni behöver inte säga det.

Har ni några nyårslöften i år?
Skriv gärna vad i en kommentar isåfall :)


upp med tuppen

nu är ja hemma igen från stallet , och har gjort iordning förberedelserna tills imorgon nu får vi bara hoppas att candela har sina bra dagar imorrn så hon inte vaknar upp på fel sida. för min del blir det att sova tidigt för att man ska upp med tuppen typ ;) men just nu har jag gjort mejj en stor skål med nyttiga frukter och till de ska ja välja en bra film att titta på ;D


Önskeinlägg ?

Nu har ni chansen att säga vad vi ska blogga om, och vad ni vill att vi ska ändra på och så !
Vi tål kritik !


Svar till Caroline

Sluta nu !
Du är inte tjock, du är smal och du behöver inte gå ner minst 5 kg !
Du ser bra ut som du är nu tycker jag, inte för tjock eller för smal, liksom lagom. Du är mer åt den smala hållet än mot det tjocka hållet !


tvånollettett

Ja, då var det ett nytt år och nya chanser att få sina drömmar sanna !
Jag har ingen nyårslöfte eller något, har aldrig haft det så.

Hade stallet, så kom dit vid 7 och då hade redan frida, matilda och maria fodrat, så då började jag och karro mocka. Sen var vi typ klara med allt vi 8 halv 9 och hästarna ute och så. Tävling började med banbygge vid 9 så följde med ner och började bygga banan, gick även banan inte jätte svår, men vissa svängar var lite svåra. Tog in Azzi vid 10 kanske? Började borsta hela henne, sen började jag fläta hela hennes man (en Ardennerfläta) och ett horn i pannan, Hornet sprejades sen guldigt, och mannen i rosa samt svansen. Sen började jag sadla och klippte sönder ett lakan och hade det som ett ländtäcke/skrittäcke. Tog på mig mina saker och tränsade och gick ner och började skritta. Tävlade 70cm och i samma lag som Amanda och Elin. Vi var Ernhörningar, haha ! Men iallafall sen på banan när vi skulle hoppa, så gick det jätte bra. Jag hade en jätte bra känsla och Maria sa också att det såg bra ut. Hon var inte jätte stark och det gick lagom fort och hon drog inte till hinderna som hon brukar göra. Fick iallafall en rosett. Sen åkte jag hem typ vid 3 kanske? Duschade och sen gick jag och la mig och sov en stund. Halv 6 väckte mamma mig och då var jag tvungen att fixa mig. Vid halv 7 hämtade vid Karro och då åkte vi till Sjöstorp. Vi hade väldigt kul !

Kom hem vid halv 3 kanske idag. Nej nu ska jag snart ta på mig mina kära ridkläder och dra mig ut till stallet och rida lite.

2011 !

ja nu var de 2010 förbi ! åren går bara fortare och fortare varje gång tycker jag ;) kan ju va positivt på ett sätt men just nu så får de gärna vara som det är haha :) ajaa min nyår firades med massa roligt sällskap så 2011 är nu välkommet !

imorgon är de ju tävling igen de har ju gått lite bättre nu men ska inte säga för mycket kan ju gå utför hur snabbt som helst . ska hoppa dpm höjderna som inte gick så bra sist så får vi hoppas de går bättre nu då ;)
ne nu har ja sovit lite för länge igen har inte gått upp än och klockan är 10 över 3 redan! så dags att ta sig upp och byta om till underbara ridkläder och bege sig till en mysig häst som väntar på att få komma ut och sträcka på benen ! pussheejj så länge hörs mer när ja kommer hem !


RSS 2.0