Dressyrpasset Idag

Idag var hon ovanligt lugn i stallet när jag skulle göra iordning henne , men när jag skulle hämta henne hade jag på kedjegrimmskaften och ett spö ifall , de är inte i hagen hon krånglar utan när man tagit in henne i stallet då hon rusar ut fast hon har aldrig lyckats eftersom ja kan hålla emot , men innan de händer något / någon illa så tar jag de säkra före de osäkra. Men så fort hon tänkte börja slänga sig eller springa åt sidan så som hon brukar göra så petade jag henne med spöt på bringan (alltså så slog jag INTE utan bara så hon kände de och de behövdes inte så mycket) och de hjälpte så idag stod hon lungt och fint :D
Ridningen gick oxå jättebra hon var även där lugn och mjuk och fin , så glad blir man ! Red även med sporrar idag ;o jo javet brukar verkligen inte göra de men hade dom inte för att hon är seg för de är hon inte utan mer som en hjälp när jag red ner själv eftersom hon börjat trassla lite mer så förstärkte de sänkeln lite mer men imorgon ska jag inte ha dom ;) . Min lillasyster var även med och tog lite kort och filmade lite , bilderna är inte högsta kvalité eftersom vi är i ridhuset blir inte så bra där ;)







Jacob liten/stor

   

Lilla Jacob                                       Stora Jacob


Alltid lika söt eller vad tycker ni?


Min favoritplats

Istallet är det hos Azzi ♥
Hemma är det inne på mitt rum och sängen





Mina rädslor

Jag är inte dirket rädd för något så, men jag är faktiskt lite höjdrädd men i hoppning så är jag forfarande rädd men jag litar så pass mycket på hästen så jag klarar av det. Har typ aldrig sagt det til någon.




Det här får mig att gråta

Depplåtar såklart, om jag tänker på något ledsamt.
Jag älskar depplåtar för man börjar tänka på sånt som hänt och oftast gråter jag då.
Men jag tycker att det är bra att gråta ibland.
Sen när det går kasst i ridningen så börjar jag gråta.




Planering

Såhär kommer veckan se ut för mig och Azzi. Kan bli någon ändring.




Schema

Jag är sjukt sugen på att baka något, men inte idag blire inget. Kanske hinner imorgon och tar med ut till stallet?
Vi får se.
Idag har jag iallafall varit hemma, för jag jätte ont i halsen och knarkar halstableter. INTE BRA LINNÈA !
Malin skulle ju iallafall ta Azzi ändå.
Idag har jag pluggat glosor och övningar till engelska provet som vi har på onsdag. Och hoppas verkligen att det kommer gå bra. Tror även att vi får tillbaka HK provet imorgon. Ska iallafall gå imorgon till skolan annars får man ju inte åka till stallet, så hur jag än mår imorgon så åker jag till skolan och stallet.

Ska även lägga upp min planering för veckan (för Azzi och Mig)  :)




Köplistan (!)

Det som står högst uppe på köplistan nu, är bland annat ett schabrak av någon annan färg än blå och svart, En hjäm visst jag en rätt ny hjälm men om 3 år ska jag ha en ny, En vinterjacka så slipper jag rida jämt i mrk jackan varje dag nu i vinter, sen en kingsland väst sjukt snygga och sköna.





Diss till......??

                                                               

De som gör mejj så upprörd är fartdårar eller bilförare överhuvudtaget !! eftersom jag måste rida på vägen ganska mycket , så möter jag oxå ganska mycket bilar och då finns de dom snälla som kör sakta och långt ifrån mejj sen så kommer dessa idioter som kör som galningar förbi och dom kör hur nära somhelst ! visst även om hästen är trafiksäker så kan den bli rädd för så mycket annat runt omkring ! och lite rädd är man om hästen får syn på en tex en fågel och hoppar rakt ut mitt framför bilen , så dissar bilförare som inte tar hänsyn att hästen är en levande varelse och har sina egna instinkter . detta har även hänt mejj att dom kör så nära att min fot nästan nuddar bilen och sedan kör hur fort som helst ! så bilförare tänk på detta innan de händer något allvarligt man kan inte veta när hästen ska slänga sig ut mitt framför bilen förrens de redan har hänt !






Vi siktar mot toppen så långt vi kan nå !




Chokladbollaaaaaaar !

Kom precis hem och har ätit lite så ska försöka göra nåning roligt utav dagen !
ska även ut till stallet lite senare idag eller vid 5 typ ;) funderar på vad man ska hitta på idag , får nog bli ngt slag av ett dressyrpass faktiskt . ska kanske testa mitt nya pannband på henne och se om de passar som jag hoppas på ! 
ne skulle man kanske ta och baka några chokladbollar innan man åker , ja kanske de men bloggar innan jag far iväg , puussheeejj !




Hopp-pass

hejjsan , är nu hemma från stallet blev senare än vad ja hade trott men sånt är livet .
hoppade lite idag va typ 2 veckor sen nu vi gjorde de så tänkte de kunde vara roligt som omväxling . Vi hoppade serie med 3 hinder dom 2 första var de studs sen ett galoppsprång och en oxer ut ur serien , De gick riktigt bra faktiskt känns faktiskt mycket bättre nu jag vågar lita på henne mer så dressyren har faktiskt varit till stor hjälp den har även lärt mejj att vara mjuk och slappna av mer och låta hästen sköta sitt :) förrut har jag alltid velat lägga mejj i för mycket , men nu låter jag henne sköta hoppat och så och de blir ju nästan alltid perfekt !
vi hoppade inte så högt idag då syftet var att tilliten skulle komma tillbaka och att hon mer skulle lyssna på mejj , och att allt annat som man behöver träna på :) men vi hoppa 60,70 iaf (: Amanda filmade även när ja hoppa ska se om filmen blev bra så kan jag lägga upp de här !




Bloppis ?

Hade tänkt att städa mitt stallskåp IGEN, eftersom det ser förjävligt ut rent sagt.
Ska även ta kort på saker jag inte behöver och sen sälja.
Kanske till och med har en bloppis på bloggen om det finns något intresse ?

Ni bestämmer !




Det här får mig att må bättre

Om jag är ledsen så finns alltid mina vänner där och om det är dom som gjort något finns det ändå någon där ute som kan få mig att må bättre. Även hästarna får mig att må bättre.



Det här upprör mig

I ridningen är det när folk rider bakom än och rider precis in i röven på den hästen jag rider. Asså kan man inte bromsa så ska man inte rida heller. Och sen på tävlingar stör jag mig på att vissa inte tar något hänsyn. Kommer man i galopp på spåret har man ju företräde. Och så kanske man skriker "kommer på spåret" och så flyttar dom sig inte! Asså börja ta hänsyn till andra och bry dig inte bara om dig själv. Man ska vara trevlig mot andra.


markarbete/hoppning

mamma följde som sagt med ut till stallet idag.
Tog fram 3st kavalletibommar som låg på en volt, sen två hinder med ett galoppsprång i mellan.
Red fram på bommar i alla gångarter. Sen la jag upp ett hinder på 40/50 cm. Hoppade det några gånger, trav hoppade mest över det då jag ville att hon skulle lyssna. Sen  höjde jag upp båda hindrerna till kanske 60cm och hoppade i galopp. Azzi var väldigt pigg men lyssnade väldigt bra tycker jag. Sen skrittade vi ut lite och mamma tog några kort. I morgon tar Malin hand om Azzi och hon får vila då. På tisdag blire dressyr, onsdag ute/dressyr, torsdag ute, fredag dressyr, lördag dressyr eller ute, söndag vila.


Svar till Anonym

Anonym om Önskeinlägg !!:
Har lagt in eran blogg i listor så ni tjänar pengar på den?


Nej, det har vi inte. Då vi faktiskt inte vill tjäna pengar på bloggen än!



För mycket dressyr ? -nejdåå inte alls !

så får bli sista inlägget innan jag far till stallet :) åker upp till candela runt 4a så de inte blir försent , hade ju tänkt träna lite dressyr igen men har ju gjort de i 2 veckor ganska hårt  så bestämde mejj för att hon kan få ha lite kul oxå , så tar inte så jätteansträngande markarbete/hoppning pass istället :) ska även ta med kameran så de blir lite fler hoppbilder har ju inte så många sånna :D men ska upp och äta nu innan jag drar vi ses när ja kommer hem !

  
bjuder på denna idag :)


Alla uppe !

tog ett tag nu men nuså är dom uppe på väggen , nu har de inte varit så många tävlingar men nu till tävlingsäsongen så ska ja satsa riktigt mycket ! :D  så de blir lite fler som pryder min vägg !





Önskeinlägg !!

så nu får ni läsare vara med och bestämma va ni vill läsa , vill ni ha mer bildbomber eller vill ni att vi ska skriva något speciellt ?? :)


  

Träning på hög nivå

Har precis bråkat klart med datan så nu funkar den igen ;)
Idag vet jag faktiskt inte vad som händer har inte kommit så långt i min planering , ska nog ut till stallet lite senare sen och då blir de träning med henne som gäller ! ska träna på att de går att vara själv i stallet ibland men hon är inte riktigt med på noterna med de , så får se om jag hinner rida beror på hur lång tid de tar ;)


VBLOGG från GBGHS

Som ni kanske vet fotade jag och filmade lite när ja va på gbghs och här kommer äntligen filmen iaf , tog lite tid men fattade inte riktigt programmet , men hoppas ni gillar de ändå :) !

 

You are the reason that I get up on the morning

Red ner och mötte Linnéa idag och som hon sa red vi i en sommarhage där candela var mycket mer avslappnad än om hon är i ett ridhus .
Nu har vi äntligen särat på brummelisa och candela , men ibland är de inte så bra utan nu är candela ganska så stressad när ja tar in henne i stallet för att göra henne iordning för en ridtur och hon blir ganska lätt farlig då hon slänger sig mot boxdörrarna så man får vara vaksam på var man har henne för när hon tryckt sig mot dörren och man står i vägen så är de inte så lätt att få henne att flytta på sig . Och hon har även börjat fjanta sig när man rider iväg , så nu är de hårdhanskarna fram , för hon måste lyssna på mejj har ingen lust att bli nertrampad i stallet , men vet vad jag ska göra åt de ska börja med de imorgon ;)
själva ridningen gick jättebra då lyssnade hon på mejj och blev denna underbara häst som gör de värt att cykla ut till stallet varje dag ! tog lite bilder oxå men ni får ett smakprov så länge , så ska jag lägga upp dom andra bilderna så snart som möjligt !




Alltid varit här

Såg att linnéa skrivit i sitt inlägg om att ni kanske undrat om ja finns kvar , de gör ja faktiskt tycker jag skött uppdateringen bra , nu i helgen har de blivit lite sena inlägg de beror på att ja inte varit hemma så mycket just nu men ja bloggar iallafalll åsen bloggade ja ju imorses oxå några inlägg , så borta är  ja ju inte , men ibland är de tillåtet att vara social ;)

 

VBLOGG

Här kommer filmen med dagens outfit när jag och linnéa är ute och rider tog även lite bilder som kommer upp lite senare :)



markarbete/hoppning

Började titta på melodifestivalen, men ångrade mig snabbt och drog mig bort till mitt rum och min kära dator.
Tycker faktiskt inte att det är så himla kul med melodifestivalen.
Men iallafall red jag ut med Elin i dag. Red först i en sommarhage som var full av snö men det var väldigt bra underlag. Azzi har haft träningsverk nu ett tag, men det håller på att försvinna. Det kanske inte snys längre men det märker man när man rider, tycker jag. Hon är liksom inte sitt vanliga ja. Men är faktiskt väldigt nöjd över henne, hon börjar bli så himla fin i alla gångarter nu. Sen väl tillbaka i stallet fick jag skynda mig med att gör iordning Azzi eftersom alla andra 7hästar ville in. Hästarna skötte sig faktiskt väldigt bra, ingen som försökte "springa" iväg som dom flesta brukar. Mockade och gjorde foder det sista.
Imorgon ska jag rida markarbete och lite hoppning på låga hinder. Om det förstås finns ett ledig ridhus, sen är mamma också med. Så när jag har ridit klart drar vi ut i det fina vädret och mamma tar kort :)

Om ni undrar vart Elin tagit vägen, hon har ju inte bloggat så mycket nu ett tag. Jag vet faktiskt inte vart hon är. Ni får fråga henne själva.

 



Mina vänner

Vad ska jag skriva ?

Haha mina väner helt underbara och fantastiska !
Ingen har bättre vänner än jag (ibland)




Detta ångrar jag

Jag ångrar vädligt mycket som jag gjort, som jag egentligen inte skulle ha gjort.
Vill helst inte ta upp det här men det handlar om allvarliga saker (?) (!)




A good horse is never a bad colour

Nu ska jag snart äta, sen skjussar Stefan ut mig lite efter halv 1 till stallet.
Möter även Elin så rider vi tillsammans. Blir även kort och film sen på uppdateringen.
Jag ska också fixa och greja med bilderna från horseshow när jag hinner, eftersom jag måste plugga till mitt engelskaprov tills på onsdag -.- .
Sen sen med bra upptadering :)





Ridpasset från igår

hann ju inte blogga något när ja kom hem så gör de nu .

Skrittade ner till ridhuset och hon var hyfsad lugn med tanke på att hon stog i torsdas , men när vi kom till våran gärdesväg som går lite snabbare än den andra så ville hon verkligen inte gå , vet faktiskt inte varför den har vi alltid gått och hon brukar aldrig bry sig utan bara gå på men nånting var de , så hon började tjafsa lite och började stegra och bocka eftersom ja krävde att hon skulle gå fram innan hon vände om så att ja vinner över henne ! så lyckades få fram henne några meter sen gjorde jag halt och vände om sen ,så hon trodde de va meningen . Men tog den andra vägen och då gick de bättre , men hon har blivit rädd för alla bilar och spänner sig jättemycket när dom kommer , sen mötte vi en lastbil och då slängde hon sig bakåt , men sen när den åkt förbi lugna hon ner sig ;)
själva ridpasset var ja själv i hela stora ridhuset (skönt!) så red mycket volter och sidföringar , även här var hon spänd och gillade inte dörrarna av någon anledning , men hon blev hyfsad lugn mot slutet . så ska fortsätta med de idag :)




Jobba med alla muskler

Godmorgon , har precis ätit frukost och ska snart börja byta om . ska åka upp lite tidigare idag eftersom jag ska bort ikväll igen ;o men ska gå ner till ridhuset och fortsätta med dressyren och göra många sidföringar så hon får jobba med alla muskler och mycket skrittarbete ska de bli . Annars händer inte så mycket idag , kan även ta kort på min utrustning jag har när jag rider och berätta lite om den , om ni vill försås ??


outfit



outfit



Vi bits inte :)

Tänkte göra lite outfits/tävling/träning har ni något önskemål om vilken färg/färger eller kanske ett par stövlar som du bara måste ha med, kommentera då !
Vi bits inte :D


Lösgörande arbete

Lösgörande övningar är till för att värma upp muskulatur och leder, att göra dem avslappnade och att förbereda dem för arbete. Uppvärmningen är passagen mellan vila och arbete. Förbereda hästen både fysiskt och psykiskt i skritt under ca 10 - 20 minuter, så att risken för skador minimeras genom att hästen får använda alla sina stora muskelgrupper på ett kontrollerat och rytmiskt sätt. 
 
Exempel :
- Serpentinbågar runt hinderstöd med ledande tygeltag.
- Åttvolt över bom på marken.
- Cavallettibommar, avstånd är ungefär ca 1,20 -1,40 m (häst) räknat från mitten på bommen.
- Cavallettibommar i solfjäder.
- Öppna
- Sluta
- Skänkelvikning (sidledesförflyttning)
- 20 eller 10 metersvolt som minskas till mitten och sedan ökas.
- Tempoväxling i skritt.


Själv så rider jag väldigt mycket lösgörande arbete. Även ute då jag mest brukar skritta, då gör jag lite skänkelvikning och tempoväxlingar. Tycker faktiskt att det fungerar väldigt bra och Azzi börjar gå mycket bättre i dressyren. När jag rider markarbete med bommar/cavalletibommar så är det viktigt för mig att hon verkligen lyfter på benen så att hon är med mig. Inte att hon bara kliver över.

Tycker faktiskt att alla ska testa detta !


Vinden från himlen är den som blåser mellan hästens öron

Vaknade nyss och är faktiskt inte så himla trött som jag trodde att jag skulle vara.
Idag händer inte så mycket förut att jag har insläppet vid halv3, och jag ska hinna rida,mocka och göra foder innan.
Fick lite tips från felicia vad hon tyckte att jag skulle blogga om, så Felicia förvänta dig att det kommer komma upp idag ! :)




KL♥

Just nu sitter jag i sängen med datan och myser med min älskade KL tröja♥
Väntar på att maten ska bli klar också, jag är jätte hungrig så!
Mamma kanske följer med mig ut och fotar imorgon, det beror på.
Ikväll ska jag sova tidigt eftersom vi kom hem sent och jag vaknade rätt tidigt också.
Sen ska jag väl också se på tv och så, kanske sätter på en bra film :)


Mitt favorit minne

Mitt favorit minne..... hmm.....

SJÖIS, måste det ju vara. 2009 midsommar. Träffade underbara personer som ALMA,PH,JULIA,BELLA,LOUISE.ELLIE,EBBA.
Vi hade så himla kul och kommer aldrig glömma BZZZ, haha och Alma som sjöng och grät så hela stugan var ledsna. Saknar allt och alla ♥




Outfit



Frågestund



Azzi 25 Februari

Testade benlidorna och schabraket på Azzi idag. Det passade perfekt och red även i mina nya stövlar. Gud vad sköna dom var, men måste rida/gå in dom lite också. Dom är lite stela ännu.
Red iallafall ute på slingan idag. Skrittade typ halva och trava halva. Var också nära på att ramla av, då Azzi hann se två rådjur innan mig. Så hon kastade sig åt sidan och började springa iväg. Tappade båda stigbyglarna och vi verkligen dra i henne, för att vi stopp på henne. Jag undrade självklart varför hon gjorde så, sen såg jag att det står två rådjur mitt framför näsan på mig! Gud vad läskigt det var. Sen sprang dom iväg och vi kunde forsätta.
Ska även försöka få med mig mamma ut imorgon så kanske hon kan fota lite när jag rider, så blire lite nya bilder.




Göteborg Horse Show 2011

Hade jätte kul verkligen. Åkte lite innan 9 och när vi kom fram var klockan nästan 11. Men vi hittade ingen parkeringsplats, efter 20min hittade vi en i ett hörn i ett parkeringshus. Sen gick vi mot Skandi. Det hade precis börjat när vi kom så vi missade inget. Sen när flyinge visade upp så gick jag och pappa och kollade inne på mässan. Vi skulle inte köpa något då, men självklart hittar pappa en kingslandtröja till mig !
Så vi köpte den och gick tillbaka, men då var det voltige uppvisning så vi gick lite på mässan igen tills hoppningen började. Letade och Letade på hela mässan efter ett par stövlar. Men inga ville jag ha. Sen gick vi till ett ställe för jag såg ett as snyggt schbrak där och vad ser jag där? Jo ett par Tretorn på rea! Vi letade upp min storlek och provade båda stövlarna dom passade jätte bra. Fjäskade lite så vi köpte dom. Sen så gick vi runt och kollade lite på andra saker. Sen började hoppningen så vi tittade på den. Sen när vi skulle köpa mat vilka står då brevid oss i en annan kö? Jo, Ingrid,Linn och Sofia. Sen gick vi tillbaka. Träffade även Nicolai, Viktor och Jakob från ponnyakuten. Sen när showen var slut gick vi till bilen och lämnade alla saker vi köpt i bilen, så vi slapp bära runt på det. Sen var det ju nästan 2timmar kvar tills kvällen började. Vi gick runt lite i stora Göteborg och gick även in på ica och köpte godis. Sen var det bara 40minuter kvar, så vi gick in på mässan och kollade runt på transporterna, eller inte jag pappa. Pappa hittade riktigt snygga och coola transporter. Sen köpte vi dricka och väntade på att dom skulle öppna så vi kunde gå in och se på hoppningen. När dom öppnade gick vi direkt till våra platser och kollade när dom byggde banan och gick banan. Sen när det precis hade börjat så kom Elin, Matilda, Karro och Frida. Tittade på halva hoppningen sen gick vi 5 på mässan och kollade runt. Sen skulle dom äta så då gick jag till pappa. Sen i en paus gick jag och pappa och köpte ett schabrak samt benlidor i svart. Dagen var lyckad. Det hände massa mer men berättade den korta verisonen.


Alla bilder är från google, då jag inte orkade ta kort på mina saker.
Hittade ingen bild på schabraket. Men ska ta kort på det någon dag.


Införskaffat från GBGHS

Köpte detta igår , fick bli de den här gången :)   Ett del utav dressyrtränset bara resten kvar !

va tycks hiss eller diss ?




Inskickat !

sådär änligen klar med ansökan ! känns riktigt bra så nu är de bara att hoppas på att dom hör av sig :) ! vilket jag hoppas för vill verkligen tjäna ihop lite pengar under denna sommar !
men ska grejja med filmerna nu och kanske fixa ihop en outfit , hörs snart !


Min favoritfödelsedag




Ångest !

sitter här och försöker skriva ett mejl till ett sommarjobb jag ska söka ! men de går inte vidare bra eftersom ja inte kommer på vad ja ska skriva för något !!!! jättesvårt ju , trodde aldrig att man skulle få sådan panik över detta ! aja får sitta här ett tag till och lista ut något bra :)
ha de så bra så länge !


Godemorgon

godmorgon alla läsare !
kom hem ganska sent igår typ vid tolv , så va ganska trött . De va jätteroligt där borta banan var hur fin som helst man hade lust att hämta en häst och hoppa den , underlaget va helt perfekt och hindren var jättefina ! tog lite kort men filma mest eftersom de var svårt att ta kort . jättefina hästar var de oxå . Dom lottade även ut ett 4:a årigt sto Fay hette hon om ja inte minns fel , och den var huur fin som helst jättefina gångarter och helt enkelt en superfin häst ! så man hade ju en ganska stor lust att köpa några lotter .
Vi gick lite på mässan oxå eller ganska mycket , hittade jättefina saker fanns hur mycket som helst ja ville köpa , men tyvärr fick ja inte de för måste spara allt till Australien, men fick med mejj ett superfint pannband hem ! ja va nära på att köpa ett urfint dressyrträns men hejda mejj , de får bli nästa gång då ska ja ha med mejj lite x-tra i fickan,
Innan vi åkte hem hann vi även se Rolf-Göran Bengtsson och Malin Bayard har även andra favoriter som jag såg :) hihi men laddar upp bilder och filmer efter frukosten !


Min första kyss.

Säger som Carro skrev på denna punkt.
Orkar knappt gör listan längre eftersom frågorna är helt knäppa.
Typ på dagis (?)


Bildbomd








Gummisnoddar,ridvantar...

hinner med ett sista inlägg nu innan jag åker ,. Händer inte så mycket nu mer än att ja är grymt taggad (förlåt för allt tjat)  , Min mamma gav mejj lite pengar och ngt gott att äta på vägen så snäll är hon :) Har precis fixat mejj klart och sitter å väntar på att dom ska komma , men de är ett tag kvar 20 minuter ungefär (;
hoppas de finns något bra att köpa där borta , får inte köpa så mycket egentligen för ska spara allt till Australien i sommar ! men ett par benlindor , gummisnoddar eller ridvantar är nog möljigt att man kommer hem med (a) Får spara lite mer till nästa år istället ((:




DISS

                                                   


Dissar detta lädertvål i sprayform , den är otroligt dålig och de känns inte som lädret blir rent . Jag som gillar Lädertvål som luddrar är detta en besvikelse den är bara vatten och när man sprayar blir de ofta kladdigt runt om den hålet där de kommer ut . Ne så jag tänker inte fortsätta köpa den. 

                      Produktbild 
Finns att köpa på Hööks där den kostar 55 kr


Outfits







Känns Bra :)

Just nu känns de riktigt bra , nationella svanska gick bra , åsen så har ja ju fått ledigt från skolan resten av dagen (skönt!) så nu har jag precis kommit hem och fixxat toast te och så slåt man på tv:n så kommer 2 av dom ''braiga'' programmen de börjar bra , och de kommer sluta ännu bättre för vid halv 4a kommer Frida,Karro & Matilda å hämtar mejj så bär de av till Göteborg ! kommer bli helt underbart :)

så idag får candela stå , ska kanske dit imorgon beror helt på .


Skiter i allt snart

Får ursäkta om mina uppdateringar kanske inte låter så intressanta eller om dom är ganska korta men ska försöka bättre mejj , men känner mejj varken glad eller amibitös allt håller på att skita sig , typiskt när de börjar gå bra går allt åt helvete ....

Helt ointressant för er att läsa men kända att ja va tvungen att skriva de .




Uteritt

Red ner till terränghindren med Matilda , och båda hästarna tyckte de va jätteskojj och va fulla med spring i benen ! vi skulle ta lite kort men då dog ju kameran precis lite surt ja , men några kort troja de blev.
Sen så fick ja reda på att även candela kan bocka när hon inte får som hon vill , annars brukar hon bara stegra ;) ajaa kul vare iaf . Och nu sitter man och taggar inför imorrn , min update kommer kanske inte vara på topp men bloggar massa om de på fredag ! Ska nog sova nu men hinner blogga innan ja åker imorgon :) Godnatt


Vad är kärlek?

För mig är kärlek mycket mer än en kille och en tjej som är kära/ihop. Man har ju även kärlek till djur, föräldrar, syskon och saker. Man är kärlek till mycket. Alla har lite kärlek till sina föräldrar och syskon fast man kan inte vågar säga något om det, men det är sant.




vilken är eran favorit ?

Vilken outfits är eran favorit ?









tjabba

hade skrivit värsta långa texten och så klickar jag på fel knappt så allt försvinner !
Blir sur på mig själv.
Orkar inte skriva allt men ska iallafall dra till stallet nu så bloggar inget förrens på fredag, men har gjort tidinställda till imorgon :)

LINNÈA

Några Foton

Äntligen har ja fått mina kort från när vi fota på alla hästar och årselever ! dom blev hyfstad bra men hästen är mycket finare ! haha






''Chill-dag''

Precis kommit hem och ska fixxa mej lite toast ! Är nästan beroende utav de ;o.
ska försöka m´ta mej ut till hästen innan de blir mörkt idag hade jag tänkt ska kolla ridhus scheman och kolla om något är ledigt men de brukar inte vara de tyvärr . men aja annars så tar ja en sväng runt terränghindren och rider där en stund , ska inte köra ngt intesivt pass eftersom hon har gått 2 hårda dressyrpass i  veckan redan så kan vara skönt för henne att få en ''chill'' dag . :)


DressyrTävlingen :)

Här kommer filmen på mejj och Lady Mary av söndagens dressyrtävling :) Döm mejj inte för hårt de var ju trots allt min & hästens första gång på en dressyrbana ;)




KLARTECKEN !

sådär ja nu är allt spikat och klart . Har fått klartecken både fråna skolan och mamma och pappa att ja får åka till gbghs !:D as glad är jag så åker på torsdag som linnéa sa , fast jag karro & matilda åker ner senare på eftermiddan istället för ja va tvungen att göra nationella i svenska . Men ska bli as kul , längtar verkligen och då åker kameran med så vänta er massa bilder !
och känner ja dessa 2 lite halvt galna människor rätt (karro&matilda) så lär kvällen bli helt galet bra ! :D
såklart ska vi möta upp Linnéa där nere oxå , kommer bli as bra :D !



Update om senaste dagarna

Hejjsan , blev inget bloggande för mejj igår får ursäkta för de men kom hem ganska sent så somna när ja la mejj i sängen ;) ´

Måndag : kom ut till stallet ganska sent så vid 6 gick jag ner till ridhuset och mötte upp matilda så gick vi båda ner till ridhuset och red där . Eftersom hon hade stått i helgen så var hon ganska pigg åsen var de en annan häst där som hon inte gillade , så då var hon ganska stressig och spänd så hela tiden gick åt eller mesta dels iaf gick åt att försöka lugna ner henne . Mot slutet så varva hon ner lite grann iaf :)

Tisdag: Trodde vi skulle ha hoppning idag men våran ridlärare var sjuk så vi hade vikarie så istället blev de dressy , vilket inte heller är så tokigt . Hon var betydligt mycket lugnare idag och fick ner stegen ganska bra så hon blev riktigt fin idag faktiskt ! vi gjorde lite skänkelvikningar och vi fick till dom flesta riktigt bra åsen arbeta vi mycket på volterna även fast hon var pigg så var hon lugn (:

imorgon blir de fortsatt dressyr , kanske  rider jag ner till terränghindren och rider på de fältet (vid ridskolan) om inte ridhuset är ledigt .






CCARL

Det är ingen skillnad alls !
Även om du tittar lite till höööger KALLE !
Mitt namn är CARL och det är ingen skillnad alls.
Det blev priceless för dig!



Lilla söta KALLE, juste ja han heter ju CARL !


Ja ni.

När vi kom fram till stallet nöter vi självklart Matilda mockade i en box. Vi började med att färga henne skor i guld och rosa! Blev faktiskt riktigt snyggt.
Sen så började vi göra iordning pollarna. Min outfits fick bli grön idag och Matildas blev rosa. "ridläraren" var sjukt så vi hade Erika istället. Azzi var väldigt pigg men lyssnade väldigt bra ändå. Vi tränade skänklevikningar som vanligt, och Azzi gick faktiskt riktigt bra vissa gånger. Azzi brukar tycka att det är väldigt jobbig så hon brukar stanna eller springa eller så bockar/stegrar hon. Söta ponnyn♥.
Imorgon händer inte jätte mycket dirket ska till stallet och rida lite och greja och fixa inför torsdagen för jag är ju inte hemma så Malin tar henne. Så ska skriva en lapp vad hon ska ha för mat. Ridningen fixar hon bättre själv.

Och jag är väldigt bra på att komma på smeknamn:
Malin H = Hamlet
Carro B = Blåbär
Karro L = Lingon
Matilida A = Apelsin
Sen kom karro på att jag ska kallas Advokado. Visste inte äns att det fanns något som hette så :D


Ett pinsamnt ögonblick

ett pinsamnt ögonblick, vet faktiskt inte vad jag ska berätta om.
Men kanske när jag ramlade av en lite ponny 5gånger samma lektion i skritt och trav och den ponnyn är inte äns svår riden eller något. Typ världens snällaste ponny.


snabbt

Har gjort alla läxor, och sitter och käka makaroner. Är lite stressad då karro kommer halv och jag har inte bytt om än. Så bloggar när jag kommer hem :D



TÄVLING

Vi är med i veckans blogg hos
http://eelinaandersson.webblogg.se/2011/february/veckans-blogg-1.html#comment
http://eelinaandersson.webblogg.se

Var med du med!



Köpa ?




Mycket snack,

Lite mycket snack nu om Göteborg Horse Show, men det beror på att vi längtar!
Bloggen kommer nästan stå helt tom under hela torsdagen. Ska göra lite tidinställda inlägg och så.
Men tycker iallafall att ni ska kika bloggen ändå.

Har fått en fråga på mailen, Och hon frågade varför vi inte hade "Veckans Blogg" i veckan. Och det för att vi inte riktigt har så stor lust nu med det. Men håll utkik det kommer andra veckor då det händer grejer.

Vi har ju även "Veckans Hoppryttare" så kolla in den, om ni har någon speciell ni vill ska bli "veckans hoppryttare" så kommentera gärna det.


Om ni ska till horse show, vilken dag ska ni dit och vart ska ni sitta ? :)


Göteborg

Hade tänkt hålla det hemligt att Elin skulle med till Göteborg. Men lilla Elin avslöjade allt!
Men det vi väntar på är att hon ska få ta ledigt från skolan och om "den snälla privatryttaren" kan fixa biljetter till heladagen :). Men det ska nog gå bra!
Även Matilda och Karro ska dit eftersom dom också fick fribiljetter. Dom ska åka tåg dit, och sen gå till skandi. Haha dom i stora Göteborg, det känns inte så bra. Men jag fick iallafall uppdraget att skriva ut en karta hur man kommer till skandi.

Idag red jag ute igen. Azzi var jävligt pigg och vi galopperade även lite på ett ställe inne i skogen. Sen forsatte vi trava till backen och jag tänkte att vi skulle trava uppför, men det tyckte inte Azzi. Hon satte av i skenade galopp uppför och hade inga tankar på att stanna. Men sen lungnade jag ner henne och så travade vi resten. Är ändå nöjd med passet.




Förhoppningsvis .....!

nu så hoppas jag verkligen att ja får ! de är nämligen såhär att en snäll privatryttare i stallet fråga mejj om jag ville ha en fribiljett till gbghs ! ja såklart jag ville , och mina föräldrar har redan sagt ja att jag får åka så isf ska jag åka upp med Linnéa så nu är de bara att fråga skolan som är kvar men jag hoppas att ja får ledigt !:D 



Gillas

slutade skolan en timma tidigare än vanligt ! as göött :) .
ska snart börja göra iordning lite mat får bli ngt enkelt som nudlar för orkar inte stå med något avancerat just nu , sen ikväll ska ja ut till Candela och rida henne får se vad man har att vänta sig därborta ;) hehe men har inte bestämt vart jag ska rida ännu antingen blir de i ridhuset fast då måste ja rida så sent eftersom de är lektioner :/ eller så ska jag rida vid terränghindren men då måste ja rida innan de blir mörkt helst , men aja vi får se vad de blir de får ni oxå veta ikväll. men i vilket fall så blir de dressyr (;
men nu måste jag börja med maten bloggar mer innan jag åker ;)

 


Veckans Blogg



Veckans blogg denna veckan blev . . . . .

FELICIA OCH IDA


Jaaa

Snart drar jag till GBGHS !
Längtar sönder mig snart. Vet ännu inte vad jag ska köpa men ska iallafall titta på ett par nya stövlar och ett tävlingset. Ingen anning vad det blir för något, men uppdateringen från min sida kommer inte vara på topppp!




HELGEN

Har inte bloggat på ett tag men jag har bara inte haft lust.
I fredags red vi två pass. Första passet hade vi dressyr och jag red Azzi. Vi tränade som vanligt på "tagen bakdel" och det gick faktiskt rätt bra. Red även med sporrar och hon funkar väldigt bra med det. Är faktiskt väldigt nöjd över passet. På kvällen skulle vi rida ett pass till, fast hoppning. Jag red lilla E-xtra. Eftersom hon är en liten "probelm" häst vid hoppning/markarbete. Hon brukar bocka över hinderna och kasta av ungarna. Då första sprången i trav bockade hon över hinderna men jag satt kvar ändå. Sen skulle vi komma i galopp och hon har lite jobbigt med galoppen så jag fick nästan rejsa, hon hoppade iallafall vanligt och jag hoppade faktiskt 30cm. Och jag är väldigt stolt över E-xtra. Linda tyckte att jag jobbade bra med henne. Medans dom andra hoppade lite högre passade jag på att träna galoppfattningar och speciellt i högervarvet eftersom honv har svårt med det. Och vi galopperade faktiskt ett helt varv! Är faktiskt nöjd över ridningen denna dagen.
I lördags släppte jag in alla privathästarna och sen medans Azzi åt upp sin lunch så red jag manne i 40minuter. Skrittade och gjorde lite framdelsvänding, skänkelvinkning och sånt. Han är faktiskt väldigt duktig den hästen. Sen red jag ut på Azzi. Gick faktiskt bra, men hon var lite trött och ville inte dirket lyssna på mina hjälper men sen lossnade det.
Idag hade jag stallet på morgonen så var där 7-11 ungefär. Mockade alla splitor/boxar utom 4st som Elin och Matilda mockade. Sen la jag in spån till några hästar och la in all mat och sen gick jag och kollade lite på tävlingen. Käkade även frukost samtidigt.


1 placerad :)

Så himla glad är ja över dagen idag ! va i stallet vid 7 ungefär och insåg att ja fick duscha om hästen den hade fått lite bajsfläckar på magen , men de va lätt att ta bort . började rida fram ganska tidigt så ja slapp stressa och utav ngn anledning så var hon lite tittigare än vanligt kan ju va för att de va så många andra hästar där ;) kan ju säga att ja va skitnervös för att glömma bort banan men den lyckades ja komma ihåg , men LM tyckte domarna va lite läskiga och ville inte riktigt gå fram till dom men under programmet så va de inga problem men hon blev lite spänd när hon trava förbi dom , men annars kändes allt bra och kritiken va inte heller så farlig , och trots allt de va ju första gången . men trorts hon va lite spänd så kamma vi hem 1a placeringen ändå ! :D så nu är ja vääldigt glad ! detta trodde ja faktiskt inte ! :) Underbara Häst ! ♥



Melodifestivalen

sitter och kollar på melodifestivalen och har hittat 2 favoriter the king & Eric Saade ! dom va riktigt bra fakttiskt denna vecka ! har ni några favoriter ?

  

Kolla va ja hitta !



hittade detta söta videoklipp på mejj och ponnyn jasmine för ett antal år sedan , de var en vanlig clear-round 60-60cm felfri båda rundorna :)

Dagens ridning

Ridpasset gick hyfsat bra iaf , tränade mycket på programmet och efter ett antal gånger så blev de riktigt bra , red henne på hackamore idag för att inte såret skulle spricka upp så istället smörjade ja de både för &efter ja ridit , nackdelen är att hon blir så stark och hänger sig ''fast''  i de , så vid övergångarna va lite svåra men de gick tillslut , och igångsättningarna var de inget fel på så förhoppningsvis går de bra imorgon :D
Duschade henne även och gjorde flätor i manen så de bara är att knoppa imorgon .  fixxade även all hennes utrustning så de känns helt okej nu tills imorrn (; så ikväll blir de sängen tidigt (:

  blev lite egopic's i spegeln :)


Min förebild

Min förbild i ridningen är faktikst Elin Riggmyr och Rolf-göran Bengtsson.
 Roffe för att han är jätte duktig i hoppningen och jag vill bli lika duktig som honom. Han är modig och kör liksom sitt rejs !




stallet

Bloggar lite snabbt nu.
Är hos pappa och vi halv tre ungefär drar jag ut till stallet och släpper in hästarna. Ska även rida Azzi och Manne. Azzi ska travas ute och Manne skritta.
Ska ju även göra ordning allt som foder och så.
imorogn ska jag vara i stallet från 7 till typ halv 10 (?).
Lycka till ELIN och MATILDA på eran dressyrtävling !

Skriver sen om passet i ridningen


startlista till söndag

LC:1 2008

1. Kristina Magnusson- Bellafonte

2. Elin Markusson- Quesan

3. Emma Anderberg- Lordee

4. Malin Henriksson- Rania

5. Ebba Frigren- Sally

6. Elin Riggmyr- Lady Mary   



ganska skönt att häst startar först , den första starten är halv 10 och jag startar vid 10,00 ungefär riktigt bra så slipper man stå och vänta hur länge som helst sen :D !


Ensam hemma

Sitter i soffan och äter frukost med tv:n en ganska bra start på morgonen :)

Vid ett ungefär blir de att bege sig ut till stallet för att göra LM ren och fin inför imorgon så ska försöka fläta hela manen så ja bara behöver knoppa imorgon , åsen ska ja duscha henne oxå så vi får bort fläckarna, de kan va nackdelen med vit häst ibland hehe :)
ska även rida henne lite fast inte så hårt bara rida igenom programmet några gånger och finslipa på lite saker !:)

 


Livet Är Skönt !

Kall cola , choklad , bra tv program och hela huset för sig själv kan de bli så mycket bättre ? nee faktiskt inte :D !
har förövrigt precis kommit hem från farmor där vi kolla på let's dance och åt varma mackor och drack te måste säga att de var en rolig kväll :)

ridningen gick rätt bra faktiskt vi red dressyr först och då hade jag LM , vi tränade mycket på volt och ''tagen bakdel'' och hon skötte sig riktigt bra hade även en dressyrsadel för att se om den funka så jag kan ha den på söndag och den var riktigt skön att sitta i så nu behöver den bara putsas lite ! och dressyrprogrammet sitter as bra så imorgon blir de att åka ner och rida igenom de med henne !

På hoppningen sen var de tänkt att jag skulle ha LM då oxå men eftersom alla skulle bli ridna så fick jag ha Flora istället men de gjorde inget , de va hur längesen som helst man red den ponnyn så de va riktigt roligt att rida den igen. vi hoppade lite oxrar och vattenmatta och en ''S'' serie de gick jättebra men hon ville inte riktigt lyssna och tog bettet ifrån mejj men sen så funkade de när ja visste va ja skulle göra när hon gjorde så, hon tyckte säkert de va as kul för hon la till några bocksprång både efter och före hindrena ! (haha) söt ponny är vad hon är.
men nu ska ja fortsätta kolla på programmet kanske bloggar lite innan jag somnar :) men så länge säger jag godnatt !

 

10 saker du inte visste om mig

  1. Jag har många gånger funderat på att ta självmord
  2. Jag tycker att jag rider jätte dåligt
  3. Har för hög press på mig själv, och blir sur när det inte går bra
  4. Är ibland väldigt bortskämd (många tycker det)
  5. Jag gillar knappt godis
  6. Har svårt för att bli kär
  7. Stör mig på andra när dom rider för nära eller rider helt fel
  8. har varit rädd för att hoppa
  9. Vill ha ordning på saker, men orkar inte städa
  10. Jag tänker ofta på rymden och vad som finns bakom.


Tidigt !

känner mejj ganska nöjd klockan är inte ens 10 och jag sitter redan ombytt med ridkläder på :o Blir en riktig morgontur med en mysig häst ute i skogen mina föräldrar ska till stockholm över helgen så är själv hemma så hade ingen skjuts senare men nej säger man inte över att få komma ut tidigt :) !
sen vid 2 ungefär ska jag försöka bege mejj till ridskolan för att rida dubbelpass (inte med candela) vid 3 ska vi vara klara med hästarna och rida till 4 ungefär om de är hoppning eller dressyr först vet jag inte än men skulle gissa på att vi hoppar först , de andra passet ska vi rida 18,00-19,00 ungefär och då är de dressyr jag ska ha LM nån gång utav passen men vilket vet jag inte hoppas nästan på dressyr passet eftersom de skulle hjälpa mycket till söndagen ;) men de får ni veta när jag kommer hem, sen ikväll får ni en sen update eftersom jag ska till farmor och äta efter stallet :) men de får ni stå ut med !

 

Elin Hissar

                                            

Hissar Ahlgrens bilar ikväll bara för att de är otroligt gott och finns alltid nära till hands när man är sugen på något gott på kvällen sen så finns dom i alla möjliga olika former och smaker ! men min favorit är den originella sorten :) vilken är eran favorit ?


      

Gamla Bilder

kollade nyss på våran ridskolans hemsida ( www.ridklubben.net ) och hittade lite terräng bilder fanns även några på candela , de är hennes ägare som rider henne och hon ser väldigt nöjd och glad ut , jag har även funderat mycket på om ja oxå ska testa på terräng momentet med henne och just nu har jag bestämt mejj sen länge att de får bli vårat ''nya'' mål så till vår/sommaren när terräng träningarna drar igång så ska vi vara med på dom , de är ju så grymt mycket roligare än vanlig banhoppning ! de tycker iaf jag :D slänger upp några av bilderna och visst har hon ändrats en aning ?








Hoppträning

Somt sagt var det hoppträning igår.
Gick rätt bra förutom att hon stannde en gång på vattenhindret och en gång på oxern. Men båda vägringar var mitt fel. Jag håller i henne för mycket och vill ha kontroll men Linda-Marie sa att jag skulle släppa henne och låta henne sköta allt och låta henne hoppa i hennes fart och då gick det jätte bra. Hoppade även en liten bana på slutet gick bra men rev ett hinder men det var för jag hade för mycket kontroll. Sen hoppade jag bara en oxer på kanske 1m (?). Det gick jätte bra faktiskt. Linda-marie sa att det såg väldigt bra ut men att jag måste våga lita mer på henne. Och i början av träningen litade jag inte jätte mycket på henne men i slutet litade jag mer på henne än vad i början.


1:a : Oxer
2:a : sockerbitar, vattenmatta, plank
3a:a : cavalleti (2st)
3b:a : samma som 3a
4:a : bom, plank
5:a : grind
6:a : sockerbitar, vattenmatta, plank
7:a : oxer men sockaerbitar under
8:a : Räcke med plank



OMG ;o !

jaa så känner jag just nu herregud va har jag gett mejj in på !
bestämde nämligen igår med matilda att vi skulle ställa upp i dressyrtävlingen som är nu på söndag ! har lite smått panik över de och man känner ju lite varför ! men ne har gett mejj *** på att jag ska klara de och själv har jag inte så höga krav eftersom de är första gången så ska rida Lätt C med Lady-Mary  så har haft en dag på mejj att försöka memorera programmet de är ju min svaga sida kan man ju säga , fast nu har de äntligen fastnat som tur är ! åsen ska ja ju rida igenom de hela med henne på lördag ordentligt :)
Ett lycka till kanske ?? :)




Hemma !

kom precis hem , har sovit hos linnea tills idag och hade även en heldag i stallet igår där vi skulle knoppa alla hästar och göra dom fina för fotografering. kan ju säga att mina knoppar blev hyfsat bra iaf med tanke på att ja inte kan knoppa ;o men skapliga blev dom.  Vi hade även årselevsridning fast ganska lätt ridning så de va inte så intensivt för dom  hade LM då och de kändes bra red även på hackamore eftersom hon har munsår vid mungipan.
red Candela sen på eftermiddan med matilda hon skulle ändå skritta manne lite så passade på att rida tillsammans , men eftersom dom grävde precis utanför så var hon ganska så okoncentrerad och va lite spänd men de lättade lite mot slutet sen som tur var:) red ungefär en halvtimme för sen fick jag lite småbråttom , ja skulle vara med när linnéa träna för linda-marie men hann precis :) !
de såg riktigt bra ut har även filmat allt ska även försöka lägga upp de här på bloggen inom denna vecka .
imorgon är de årselevsridning igen och så ska vi  rida dubbelpass en hoppning och en dressyr ska ha LM en utav gångerna hoppas ja kan få henne i dressyren . men nu ska jag duscha bloggar senare sen !

 parant & Lucas får stå för bilden :)


Prince, Azzi <3

Elin sov hos mig inatt. Kan ju säga att både jag och elin var sjukt trötta så vi käkade lite, åt popcorn och såg på film sen somnade vi. Vaknade vid 12, och käkade frukost sen kollade vi runt lite på olika bloggar och kollade även ridhus schemat.
När Elin hade åkt hem, åkte jag ut till stallet. Red ute idag eftersom det var hoppträning (rätt jobbigt) och sen så har det blivit så seriöst nu ett tag så jag tänkte att det skulle vara roligare att rida i snön. Red hela slingan mest skritt och lite trav. Azzi var jätte fin i både skritt och trav, men jag red ju som en kratta jag var så trött. Men Azzi var duktig !
Gick även in på kontoret och hämtde lite bilder från igår. Lägger ut dom här, men ni får inte mobba mig och Prince. Vi ser ut som vi gör och så trivs vi bäst också :D
(weebbilder så inte så bra kvalité)


ELIN, MATILDA, KARRO, ALICE, JAG, JOHANNA, EMMA  gruppbild



JAG OCH PRINCE, KARRO OCH CORINT, MATILDA OCH NOBLESSE, ELIN OCH LADY-MARY. hästbild¨



JAG OCH PRINCE,  häst/ryttare foto


Barndomsminne

Jag vet inte riktig vad jag ska skriva för barndomsminne.
Jag har inget dirket som är kul eller så.
Och vart går gränsen tills man inte är barn längre och vart börjar den?
Jag kanske fortfarade är barn?


Dag 7: ett ögonblick

Vad menar dom nu? :O


Knoppa

Kom hem för en stund sen. Min dag har sett ut typ så här
-Knoppa
-knoppa
-knoppa
-knoppa
-knoppa
-fota hästar
-fota hästar
-fota hästar
-Sitta på Prince
-Käka mat
-Rida E-xtra
-Prata med Linda
-Käka kladdkaka.
-Åka hem

Ungefär så. Har knoppat 6st(?) hästar sen tagit bilder på alla ridsolehästarna. Har även suttit på prince och blivit fotat. Vi passade även på att ta en gruppbild på alla årselever.

För en stund sen ringde L-M och sa att jag skulle rida 7-8 istället. Haha lite tur har man iallafall. elin följer med ändå och filmar. Förberedd er på massa bilder och videos sen. Elin ska ju sova hos mig och jag sak hjälpa henne att lära sig dressyrpogramet LC. Får se hur det går. Men näh nu ska jag kika runt på massa bloggar och sen käka något sen åker jag ut till stallet igen :)


Min bästa vän

Min bästa vän är såklart Elin.
Elin är ett år äldre än mig och fyller år samma dag som jag (9 Augusti).
Elin är en glad och go tjej som rider väldigt bra. Hon är inte rädd för något inom ridningen. Hon kan sitta upp på vilken häst som helst och sen rida den jätte bra. Ser faktiskt upp till henne lite :).
Jag är glad att hon ville blogga med mig. Vi bråkar aldrig och vi tycker oftast samma saker.




Dagens Ridning

som Linnéa sa hade vi markarbet/hoppning idag och de gick faktiskt ganska bra i början när vi red fram hästarna så var hon de fina lugna som hon var igår och lyssnade bra , sen så var ena dörren öppen och de kom lite andra hästar och en liten hingst som gnäggade väldigt annorlunda så candela flög bort från dörren och nästan skena iväg men de gick bra som tur var sen så kunde inte den jäkla lilla ponnyn vara tyst så de störde candela sig otroligt mycket på så hon var spänd och lite stressad och när jag skulle passera dörren (som då var stängd) i skritt så flög hon bort från dörren och vägra gå nära den ;o de har hon aldrig gjort förrut och igår så gick hon förbi den utan några problem , så detta förstörde en hel del så ja försökte vara på andra sidan av ridhuset så gott som de bara gick och då lugna hon ner sig tillslut . hoppningen gick riktigt fint och hon hoppade jättebra tanke på omständigheterna och när vi hoppa mot de hörnet hon inte ville gå förbi så brydde hon sig inte så mycket hon hade lite annat att tänka på vid de tillfället ;) sen så när vi stod och vänta på våran tur att hoppa banan så va de en liten ponny som sparkade oss 2 ggr helt utan förvarning så candela tog emot 2 smällar och jag blev sparkad på foten , på candela syntes inget och hon rörde sig som vanligt men jag har fortfarande ganska så ont i foten de lände jag när ja kom hem och tog av mejj stöveln :/ hoppas den är bättre tills imorrn för då är de heldag i stallet så ja får blogga hos linnéa sen eftersom jag ska sova hos henne :D men godnatt nu kära läsare :)


Ridpasset

Hade markarbete/hoppning.
Lektionen vbörjade bra och Azzi var jätte fin i både skritten och traven. Sen kom det in en hingst i andra ridhuset och då blev Azzi stressad/på tårna, så då förstördes allt! Azzi blev het och stark och inget stämde. Sen gick det bra hon hoppa och så. Sen när vi skulle rida en liten bana på typ 50cm max. Så på näst sista hindret ner på hörnet, så vägrade hon. Och då gjorde jag som maria hade sagt, att jag skulle skänkla och lätta i handen så hon kunde komma fram till hindret och nosa på det. Och så sa min "ridlärare" att jag skulle komma i galopp mot det igen och jag vet att hon kommer vägra igen, för hon brukar göra det. Men jag orkade inte tjafsa imot så jag kom i galopp mot hindret och Azzi vägra. Då blev jag lite arg och gjorde samma sak igen och sen la till rösten lite. och då sa min "ridlärare" att jag skulle komma i galopp men jag kom i trav och Azzi hoppa. Sen skulle jag ta det hindret igen fast i galopp och Azzi vägra (eftersom det var lite läskigt att hopp ner mot "trekanten" och mot dörren). Då la jag till rösten lite mer ändå och skänklade och så. Då sa min "ridlärare" att jag gjorde för många kommandon till Azzi. Då blev jag väldigt sur på henne och sa att Azzi inte är så himla lätt att rida och att hon kunde inte kunde göra det bättre och du sa hon visst jag kan väl hoppa upp. Men då red jag mot hindret igen och Azzi hoppade. Sen så gasade hon på som in i helvete förbi hörnet och jag fick knappt stopp på henne. Så jag ryckte tag i henne, men hon stannade inte, så jag gjorde rätt stora förhållningar och sen tillslut stannade hon. Då sa min "ridlärare" att om jag skulle rida så där kunde jag lika gärna gå ut. Jag hoppade av Azzi och gick ut. Jag gick bort till paddocken och grät hela tiden och sa att det inte var hennes fel att det blev som det blev och så kramde jag henne och jag grät ännu mer. Sen torkade jag tårarna och gick in i stallet. Där inne ståg Yvonne och borste på "evve". Hon undrade varför jag kom tidigt och undrade hur det gick på ridningen. Jag sa att det gick skit dåligt. Sen så prade vi om det och hon höll med mig och allt ! Så då mådde jag lite bättre sen kom Karro och då frågade jag om "ridläraren" hade sagt något om mig. Hon sa Kan du säga till henne att komma ner och prata om det? Och ja bara det kan hon ju drömma om, karro hade sagt till "ridläraren" att det är bäst om hon lämnar mig ifred idag eftersom jag var sur. Så ah. Jag har iallafall bestämmt mig för hur jag ska göra. Med det orkar jag inte berätta om idag, kanske en annan dag då jag har ork och lust.

JAG ÄLSKAR DIG AZZI


Outfit




Rolf-Göran Bengtsson


Rolf-Göran Bengtsson, född 2 juni 1962 i Lund, är en svensk ryttare bosatt i Breitenburg, Schleswig-Holstein i Tyskland. Bengtsson började som ung med ponnyridning och har där två SM-guld i fälttävlan (ponny-SM 1977 & 1979). Under OS i Aten 2004 tävlade han med hästen Mac Kinley. Han har jobbat som beridare hos Jan Tops och tävlade då mycket framgångsrikt på stoet Isovas Pialotta. Numer har han, tillsammans med Bo Kristoffersen, egen verksamhet i Tyskland.

Bengtsson tog 1996 sin första grand prix-seger, i Göteborg, på hästen Paradiso, och har efter det vunnit ytterligare tolv tävlingar.

2004 var ett blandat år för Bengtsson. Misslyckade tävlingar mixades med framgångar som GP-segern i Cannes och lagsilvret vid OS i Aten. Han hann även vara med om en hemsk olycka som höll honom borta från ridningen en kortare tid.

Bengtsson vann silvermedalj i den individuella hoppningen under Olympiska sommarspelen 2008 i Peking, Kina, med hästen Ninja la Silla. Detta var Sveriges första individuella medalj i hästhoppning sedan 1932.

Bengtsson har deltagit i OS tre gånger, 1996, 2004 och 2008.

  • 2008: 2:a OS (individuellt)
  • 2004: 8:a OS, 2:a OS (lag)
  • 2001: 3:a EM,
  • 1999: 6:a EM (lag)
  • 1996: 10:a OS (lag)
  • 1994: 7:a EM (lag)

Rolf-Göran Bengtsson är fyra på världsrankingen när nya hoppåret börjar.
Rolf–Göran Bengtsson ser slutet på sin karriär. OS i London blir med all sannolikhet hans sista chans att ta ett OS–guld.

OS 2016 känns väldigt, väldigt avlägset. Men jag får väl känna hur det känns när jag står på start i London – om jag nu kommer dit.

Den där sista kommentaren är så typisk Rolf–Göran Bengtsson. Lågmäld, försiktig och snudd på blyg.

Vi möts på framhoppningen, en synnerligen oglamourös garagelokal under Globen. Några ryttare skrittar av sina hästar, andra rider bara runt och snackar i mobiltelefon. En och annan ridsportkändis springer förbi och morsar på "Roffe". Jo, han kallas för "Roffe" av gamla kollegor och annat folk i "branschen". Där är han anonym och en i mängden. Men det syns att han har en naturlig auktoritet som alla hans framgångar gett.

– Det här är en miljö där jag trivs. Jag känner mig hemma här och jag åker fortfarande iväg med glädje nästan varje helg.



Alla har varit små någon gång.


Ebba, jag, Karro


Karro, Ebba, Jag


Karro, Alva, Jag


Clara, Alva, Bea


Hahha, hur vi såg ut när vi var små.




Clara, Alva, Bea

Gina Tricot

Dom har jätte snygga tröjor. 199kr endast!
Sjukt snygga att ha i stallet och rida i !
Finns i många olika färger och även lite mönster på framsidan.
Vår en stor hiss av mig :)






Ni frågar, vi svarar !

Evelina om Trevligt:
gud vad somrigt underbar din blogg är :D Älskar det gröna

Man blir alltid glad av fina kommentarer. Tack så mycket :)


Mina ridstövlar


(Jag vet att stövlarna inte är helt rena men det var innan jag putsade dom då.)
På första bilden ser ni båda stövlarna och den ena med silvertejp, då den stövel är sönder och om jag inte har silvertejp går den upp.
Andra bilden är knappen sönder.
Tredje bilden ser man att sömen är trasig, inget jag stör mig på men den är sönder.

Enligt mig var det dom bästa stövlarna innan dom gick sönder. Men nu är dom de sämsta!
Börjes skit säger jag bara. Rekomenderar dom inte eftersom dom går sönder efter ett tag, men om man bara vill ha ett par slit och släng stövlar så kan man köpa dom efter dom kostar typ 1500kr ungefär. Priset är ju bra, men jag rekomenderar dom ändå inte.
DAGEN DISS får den av mig.



Trevligt

Ja, nu har jag kollat massa klipp på youtube och fått mig några skratt. Nu vill jag verkliggen komma ut till stallet, men får vänta ett tag till då karro kommer halv6 och hämtar mig.
Hoppas faktiskt att det inte blir dressyr idag, vill ha markarbete som grunden inför imorogn. Men aja det blir la dressyr ändå. Slänger upp dagen outfit sen när jag kommer hem.
Är det något ni vill att vi ska blogga om eller kanske rent ut av sagt förbättre något eller ta bort något?
Säg till i så fall, vi bits inte :)

Ni får ha en forsatt trevlig dag.


Mina drömmar

Mina drömmar är väl att må bra och leva bra.
Sen har jag självklart drömmar inom ridningen också.
Jag skulle vilja hoppa och tävla i globen,skandi,falsterbo och sådna hästshower. Jag ska bli en framgångsrik hoppryttare/hopptränare.
Mitt närmasta mål nu är att tävla lokal med Prince och bli placerad och tävla lokal med Azzi och bli placerad.



Dressyrträns eller inte ?


Har länge velat köpa detta och ha som dressyrträns , har funderat lite på att satsa mycket mer på dressyren ;o kanske har blivit en dressyrnörd istället hehe, har på den sista tiden tyckt att de är roligare att rida dressyr,
men vad tycker ni kan man ha de som ett dressyrträns ?


HOPP'OUTFIT

 


uttråkad till max

sitter och väntar på att maten ska bli klar och att klockan ska gå lite fortare så man kommer ut till stallet nån gång ! min planering ser ungefär ut såhär idag :

äta
packa till imorgon
ta på mejj ridkläder och åka ut till stallet
ha min barnlektion
och sen själv rida lektion .
är lite spänd på vad de är vi ska göra idag eftersom ja var sjuk förra gången så har jag ingen aning ;o men aja de får bli en överraskning.
har även gjort en hopp,outfit som jag ska lägga upp här alldeles strax :)

Panik

Asså det är ju snart Horse Show och jag har ingen anning om vad jag ska köpa!
Lite panik har jag dessutom och jag ska även köpe en ny tävlingsoutfit men vet inte vilken färg
(har redan svart,blå). Och jag vill ha en utstickande färg och sim ska passa på en fux. Asså jag har Panik!
Snälla någon hjälp mig!
Sen ska jag köpa ett par nya ridstövlar eftersom mina är trasiga och jag vet inte vilka sen vill jag verkligen köpa en kingsland jacka men asså gud !  NÅGON HJÄLP MIG !

 

This or That





Vad skulle ni valt?
Själv skulle jag valt dom vanliga tretorn, GG, mörkblå väst, ljusblå kavaj, blå mössa, och jag gillar båda jackorna så skulle vilja helst ha båda :)


Veckans Blogg

För er som inte hittar veckans blogg anmälningen här får ni direkt länken.

http://hastochponnyryttare.blogg.se/2011/february/veckans-blogg-2.html


Ni frågar, jag svarar !

Carolina  om Outfit:
var det den outfiten du hade idag eller? :)
Vill du skicka in bild på dig och din häst, och komma upp på vår blogg?(kika in för att veta mer) Passa även på att anmäla dig till veckans blogg! :)

nej det var det inte, kanske vi får se. :)


Outfit




Övningar

Har lite olika hoppövningar man kan göra om man känner sig lite osäker på själva hoppningen , ja har även känt detta att ja inte riktigt litar på hästen eftersom jag själv är osäker och är ständigt rädd för att trilla av . men en övning som hjälper en att lita på hästen är att hoppa utan tyglar . javet de låter helt konstigt men man ställer upp 3 studshinder dom behöver inte vara höga 50 cm räcker sen så står man i lättsits och håller händerna rakt åt sidorna , detta gör att du helt enkelt inte kan styra hästen eller kontrollera den på ens eget sätt och man lämnar över jobbet åt hästen . de är ett väldigt bra sätt att träna tilliten til sin häst jag har även testat detta och de fungerar super för mejj och man känner sig alltid lite säkare när man ska hoppa !
 

Cheval

Måste bara hissa Cheval.
Asså synd att jag bor så långtifrån butiken som ligger i Kalmar.
Tur för dom har ju en webbshop som man kan handla i.
Dom har verkligen allt, som man vill ha. Biliga märkessaker och kvalité.
Måste verkligen hissa butiken!





rubriker gillas inte alltid

Precis käkat frukost.
Idag ska jag till stallet på kvällen och rida för Matilda, tror det är dressyr. Hoppas faktiskt det eftersom både jag och Azzi behöver köra dressyr nu. Men vi får se. Imorogn blire iallafall hoppträning.
Idag blire massa bloggning för både mig och Elin.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer nu men vänta er massa uppdaterning och outfits m.m



Elin Hissar !

Nu så ska jag hissa något riktigt bra ;) ska hissa HÄSTARNA ! dom är helt underbara djur och gör allt för att sin ryttare ska bli glad och deras personligheter är oxå helt underbara , vill alltid vara med och nyfikna är dom. man blir alltid glad när man kommer till stallet och alla nyfikna hästögon är riktade mot dörren och speciellt underbart är de när man kommer till stallet på morgonen och man hör massa gnäggningar man känner sig så välkommen ! så jag tycker våra älskade vänner är värda en hiss eller vad säger ni ?
 manne står för bilden :)


Veckans Blogg

Namn: Amanda Johansson
Ålder: 13 år
Blogg: http://mollke.blogg.se
Födelsedag: 16 december
Smeknamn: Manda, Manis
Favoritmat: Pizza
Favoritfärg: Rosa :D
Favoritårstid: Sommar
Favorithögtid: Julen
Favoritdjur: Hästar, såklart!
Favoritsport: Ridning


När började du blogga?
Min blogg jag har nu startade jag i december 2009, men har bloggat ett tag innan på en mängd olika.
Hur kom det säg att du började blogga?
Just då var det så många som bloggade, så man själv började och så har det liksom hängt kvar. Ler Uttryckssymbol
Vilka bloggar läser du dagligen?
Oj, en hel del. Men mer häst bloggar är eran, poniisystrarnaa.blogg.se, poniiiiryttare.blogg.se, lifeofdisa.blogg.se, mlidahlgren.blogg.se, ponilovers.blogg.se, ponnysanning.blogspot.com, enewe.blogg.se, warnmark.blogg.se och dressyrmupparna.se Ler Uttryckssymbol
Vad handlar din blogg om?
Min vardag i text och bilder ungefär, allt från skolan, shopping, tankar till ridning, hästar..
Vad tycker du att en bra blogg ska innehålla?
Bra och läsvärda inlägg, med en massa bilder. Annars blir det uttråkande.
Tycker du att din blogg är bra?
Haha, det vet jag inte. Ser mest min blogg som en dagbok, roligt att kolla tillbaka på och tänka på hur det såg ut för 1 år sen.
Berätta lite om dig själv & din häst!
Nettan är ett arabiskt fullblod född 1995, jag är medryttare på henne sedan maj 2009. Tillsammans har vi stött på både framgång och motgång, men vi tänker framåt. Vår första tävling var en dressyrtävling i augusti 2009. Sen dess har vi tävlat mest dressyr, nu i vår blir vår andra gång i division 2. Våra mål 2011 är att starta LA dressyr och komma runt felfritt på lokal hoppning. Ler Uttryckssymbol
Och så om det är något du själv vill tillägga:
Alla mina inlägg är inte super seriösa, ni märker nog vilka. Läs dem med en nypa salt! Blinkar Uttryckssymbol







Gårdagens Pass

Godmorgon , tyvärr så kom jag hem från stallet ganska så sent så somna när ja kom hem ganska direkt men bloggar nu istället.
var som sagt ute och red candela igår kom dit ganska sent typ vid halv 6 ungefär . ja red ner till ridhuset kvart över så tog gärdesvägen till ridhuset den går mycket fortare ! hon var helt underbar på ditvägen gick jättefint och var hur mjuk somhelst :D!! sen blev hon rädd för en cykel så söt är hon (: väl nere vid ridhuset så var de någon dressyrträning så red en stund i paddocken och även där var hon helt underbar att rida hon gick jättebra i höger och stadigt på tygeln , annars är de höger varvet hon hatar ! men de märktes inte (; sen mötte jag matilda hon skulle rida Rania så väntade på henne så red vi tillsammans i ridhuset sen och där gjorde jag lite skänkelvikningar och mycket sidföring och de där härliga underbara känslan hängde kvar hon var riktigt mjuk och lugn hennes steg var inte dessa stressiga hon kan ha ibland , ville inte sluta rida så härligt var de ! så nu hoppas jag att de håller i sig tills ikväll :) !
jag tror vi har markarbete men jag vill hellre rida dressyr troja ;o haha men nu ska jag äta frukost bloggar mer snart pusshejj så länge :)



Glee

Kom nyss hem från stallet.
Red ute idag och kunnde även galoppera lite. Azzi blev sjukt glad när vi skulle galoppera och bockade och hade sig sen blev hon helt plötsligt jätte pigg och var rädd för allt. Lilla söta ponnyn. Imorogn blire iallafall ett dressyrpass i ridhuset för tränare.
Bilder på mina stövlar kommer upp imorogn också.
Näh, nu ska jag se på glee och kanske käka något.
Hörs sen eller imorogn !





<3

Otroligt nu är vi på väg upp mot toppen !


15:48

Nu blir de nog antagligen sista inlägget innan jag åker ut till hästen :D skulle egentligen åkt så jag var där vid 3 men mamma kom hem lite senare än vad de va tänkt . och nu måste jag vänta till efter 4a eftersom jag ska ringa ett samtal angående sommarjobb ! hon satt i möte för tillfället ;) .
men som sagt jag ska rida dressyr idag känns som en bra idé eftersom vi ska ha dressyr på lektionen imorgon. men typ lite sidföringar och mycket ställa åt olika håll ska även försöka mejj på galoppombyten samtidigt hon är på tygeln , sist så tyckte hon de va lite jobbigt att jag krävde så mycket utav henne så ska göra ett nytt försök idag , och finns de inget ridhus blir de att rida i paddocken och kanske att jag rider på gräsplanen där borta :) ska frösöka ta lite bilder oxå när jag rider , men ni får ha de så bra så länge så bloggar jag mer när jag kommer hem :) !

Jag gillar min ponny <3







ss

Har ju lov hela veckan så då blire mycket bloggning hoppas jag!
Har nästan knappt någon ledig dag denna vecka, förutom idag och kanske i helgen.
Men det är kul ändå, man hittar ju iallafall på något.
Ska snart ner till stan med mamma sen vidare ut till stallet. Ska rida långaslingan idag, men blir ingen galopp. Har knappt galopperat på flera veckor förrutom på lektionerna eftersom vi nästan jämt får rida ute och det är väldigt halt så tar vi det lungt och travar väldigt mycket. Men hon behöver bli starkare i traven och lite i skritten.
Men näh nu kände jag att det blev ett onödigt inlägg :)


Barnvakt

kan vara riktigt chill att vara barnvakt ibland , lilebrorsan spelar tv-spel med sin kompis jag och den näst yngsta Rebecca har precis bakat kladdkaka och nu sover hon och jag sitter på golvet och slickar ur skålen med smet (a) de är väldigt ovanligt lungt och skönt :) kan ju konstatera att jag är en bra barnvakt trots allt ändå ! ne nu ska jag fortsätta slicka ur skålen , ibland får man faktiskt vara barn även fast man är gammal :) !


Rebecca får stå för bilden :)

Mina syskon

Har en lillebror som precis har börjat på dagis. Inte min riktigt bror bara halvbror. Samma mamma.



Vinter bilder

Här får ni ett smakprov från igår när jag och elin fotade lite.




Ridskolan

Vad säg om dessa underbara bommar med en grymt fin färg !
Vi kommer även få lite andra nya färger och lite roligare bommar men äns så länge är det hemligt ! :)






Brun-Svart-Vit Outfit

 

Linnéa Täävlar



http://hastryttaren.blogg.se/2011/february/bloggtavling-vinn-ett-par-metallic-boots-fr.html

Gör ett bra val och va med du också!


Godmorgon !

Godmorgon alla bloggläsare . vaknade ovanligt tidigt idag tanke på att man är ledig alltså vid 9 , men de är ju ganska bra så hinner man med det mesta under dagen :) 
dagens uppläggning är typ såhär : barnvakt åt mina syskon till ett ungefär , sen vid 3 bär de av till stallet och rida candela , de får nog bli att gå ner till ridhuset en sväng och köra lite där har tänkt att träna lite på framdelsvändningar och mycket sidföring med henne . sen någon gång under veckan ska jag försöka träna lite frihesdressyr med henne sist jag gjorde de gick de riktigt bra faktiskt så ska bli roligt att se om de funkar likabra denna gången :)

Linnéa Tävlar



http://warnmark.blogg.se/2011/february/bloggtavling-vinn-benlindor-fran-john-whitak.html#comment
Var med du också !







Svar till AMANDA

Om du nu ser det här eller om jag hinner kontakta dig på msn innan,
Men ska bara säg att logga in på msn en stoor överaskning väntar ! :D



Hiss

Måste hissa Göteborg Horse Show. För det är så himla bra varje år. Man kommer alltid hem med många påsar och ett gott humör. Showerna är väldigt br aoch imponerande.
Och för att det snart är !!
När ska ni dit ?




VBLOGG

här kommer filmen på när jag och Linnéa red ut efter vårat pass i ridhuset :)




Heldag

Som Elin skrev förrut, så hade vi stallet tillsammans idag. Och vi blev klara väldigt tidigt. Så vi passa på att ta lite kort och filma. Filmerna kommer vi självklart lägga ut här. Ska även forsätta filma lite på onsdag om vi hinner. Red ju även, hade tänkt att jag skulle rida väldigt seriöst dressyrpass men Azzi var på tårna så jag galopperade av henne lite. Kanske även kommer en film på det. Elin red ju LM och jag var bara tvungen att testa rida den. Asså gud vad underbar den var att rida, så otroligt mjuk och lyssnad på alla hjälperna perfekt. Vet inte om jag red henne så bra men Elin har iallafall hittat en sagohäst. Skrittade även ut lite på slingan och båda två var lite tittiga men dom skötte sig ändå väldigt bra.
På onsdag blire iallafall en heldag i stallet. Ska dit på morognen och fixa alla hästar samt ta kort på alla, kanske rida ridskolehäst(?). Sen åker jag hem och soover. Sen vid typ 7 drar jag ut igen och mötter Elin där med sin full laddade kamera. För jag ska hoppträna för Linda-Marie och Elin ska filma. Så då blire film. Sen slagar Elin oss mig.
Näh, nu ska jag göra en outfit och hissa en sak. Ska även redigera en film :D
Ambra får stå för Bilden.




Veckans blogg

 

För att vara med i Veckans blogg, kommenterar ni att ni är med.
Tävlingen avslutas som vanligt på söndag.



Veckans blogg

Veckans blogg blev . . . . .


AMANDA !
Grattis, var inte ledsna om ni inte vann. Glöm inte att anmäla er till veckans blogg igen!



Candela

Glömde skriva att jag även har varit hos candela idag skulle rida i ridhuset men de var ganska mycket folk där ;) så vi red i skogen istället . hon kändes väldigt arbetsam och mjuk idag lyssnade väldigt bra idag fanns även en pinne mitt ivägen så vi hoppa lite över de och de gick super red även över ett dike som de tog tvärstopp för hon tyckte de så jätteläskigt ut men sen så hoppa hon as stort över så gullig kan hon vara ibland ! Imorgon får de bli mera seriöst så ska skritta ner till ridhuset och rida lite dressyr där betydligt mycket lättare är de , så får hoppas att de inte är så mycket folk när vi är där :)



stalljour+ridning

Så nu har man kommit hem från de kyliga stallet :)
vi blev klara med stallet ovanligt tidigt idag redan vid 10 om man ska vara exakt faktiskt , riktigt skönt faktiskt :). eftersom vi blev klara i god tid hann vi även kolla på gunilla forsbergs träning och att filma stallet så ska bara lägga in dom filmerna så kommer ni även få se hur de ser ut där vi håller hus !
och kan även passa på att säga hur mycket jag älskar detta väder ! as gött äre synd bara att de är så kallt .
vi red oxå lite filmade även där , red LM och linnéa azzi de gick bra för oss båda jag red mes skänkelvikningar och massa böjd och ställa + sidföringare, hon var helt underbar idag fast väldigt pigg men de är bara bra ! Linnéa och jag bytte hästar innan vi red ut och de såg riktigt bra ut för dom oxå och jag , ja de gick hyfsat för mejj och azzi oxå ;) har lite bilder från dagen som kommer upp här snart och även alla filmer vi gjorde idag oxå ! :D

 

Mina föräldrar

Min mamma heter Sara och Pappa heter Niklas. Mina föräldrar är skilda men jag tycker inte det är konstigt eller så för dom skildes när jag var typ 4år gammal. Dom är inte ovänner på något sätt. Är hos pappa varanan helg. Pappa jobbar på SVEVIA och mamma jobbar på DAGIS. 

 Sara Grundström

Outfit




bottenskrap

kollade precis på melodifestivalen och kan bara säga en sak , den suuuger ! de är ju bara samma gamla artister och de är typ samma låtar hela tiden och melodi inte i min smak idag den som gick att lyssna på var brolle JR han var hyfsad ;) ne ska ladda upp inför imorgon genom att titta på film de lutar åt att ja ska kolla på Hidalgo en superbra hästfilm är vad de är !



Underbara Djur ♥

Tänkte berätta lite om vilka hästar jag har ridit och så under mina år som ryttare :

Zoe :

Zoe var en före detta galopphäst och även mina första medryttarehäst som jag red några gånger i veckan . hon var pigg och framåt hela tiden och man kan säga att hon hade nerverna utanpå kroppen , men annars väldigt trevlig att rida på och snäll i hanteringen och så ;) tyvärr red jag där en väldigt kort stund eftersom de skedde en olycka när ja var ute och red (inte själv) och vi skulle vända hem då började hon stegra tillslut föll jag av och hon sparka mejj i ryggen ,efter de så skicka hon tillbaka henne till sin riktigt ägare utan att jag visste något så de va tråkigt men ja har alltid ett minne utav henne på min rygg :) .



Hampus:

En liten urgullig C-ponny på typ 20 år . de första jag såg var en ljusbrun tjock ponny med rufsig man i  hagen när jag provred honom var han jättesnäll och tyckte de var kul att röra på sig igen han hade stått i 2 år eftersom hans ägare vuxit ur honom ;) Jag fick lära mejj hur mycket som helst på honom som att aldrig ge sig och trilla man av så var de bara upp i sadeln igen har hur många härliga minnen med denna ponny ! och våra härliga uteritter var bäst ! dressyr var inte hans grej även om han kunde gå fint men de var i skogen man fick lära känna hans ponnysida ville inte stå still bara spring i benen , och jag körde alltid galoppen hem då han tyckte de va jättekul och tokgaloppera ! :D hoppade med honom och de gick jättebra och han tyckte de va jätteskojj och bockade jämt innan hindren och massa efter hindren så mysig var han ! tyvärr växte även jag ur honom och fick inse att ja inte kom mycket längre men han finns alltid kvar hos mejj och funderar på att åka och hälsa på honom någon dag :) !


Lucas-lucky boy :

Lucas som jág berättat om tidigare här ägdes ju av ridskolan men var min ansvarshäst och jag som red lite extra på honom . Hade tävlat honom sen ett år tillbaka och de gick bättre och bättre vi hade hoppat upp till 1,15m och han gjorde verkligen allt för sin ryttare och hoppade allt i vilket läge som helst han löste de galant jämt ! har många minnen med denna häst vi hoppade även terräng där blev han en helt annan häst ! mycket piggare och bockade gärna , fast de tyckte jag bara var roligt ! :D
han kollade jämt om jag hade godis med mejj och pussade/slickade mejj på kinden♥  han var verkligen speciell. vi hann tyvärr aldrig starta någon lokal tillsammans men jag är glad över att ja fått lära känna en sådan underbar häst och hoppas ja kommer få träffa honom igen ! ♥


Lady-Mary :

Heter den hästen jag rider på ridskolan och har henne som extra ansvar , vi har inte påbörjat så mycket än men har som mål att uppnå under året att kunna starta några tävlingar och att hon blir starkare i hoppningen och även sikta på någon dressyrtävling senare under året :) men hon är helt underbar att rida och gör de man säger till henne fast även hon kan bli på tårna och bli en annan häst ♥


Queens Candela :

som jag tror alla vet vem de är nu , de är iaf hästen jag rider nu ;) vi har gått igenom en hel del sen ja började rida henne som jag tror de var i september 2010 , vi har tävlat upp till 80 och hoppat 1,10 ungefär . tycker de alltid ska bli kul att åka och rida henne och man blir så glad . hon kan vara världens lugnaste filbunke till en nervig unghäst :) händer alltid något och hon är ryttaren varmt om hjärtat ! de är väldigt svårt att bli sur på henne eftersom hon är så söt (aa' . våra mål tillsammans är att kunna starta några lokaler under året och försöka komma med till terräng tävlingarna och även ska jag starta en och annan dressyrtävling med henne om de går som de ska kan den första redan bli nu i Mars ! vilket jag hoppas ! ♥



Hoppas ni gillade lässtunden , fråga om ni vill veta något mer ;)


dagens outfit

sådär duscha precis , och tänkte lägga upp min rid outfit jag hade idag :)


1, vanlig långärmad tröja
2, En rosa lite tjockare tröja (som jag gjort själv)
3,svarta helskodda ridbyxor från HÖÖKS
4,bruna/vita ridstrumpor från HÖÖKS
5,raggsockar från granngården
6,Vinter-Ridskor från HÖÖKS




Outfit



HISSAR !

Hissar en jättebra mjukgörande salva ( Equibona) jag har den själv och använder den ofta speciellt till hästens mun efter ett ridpass så den inte blir torr :) den förebygger torr och svampangripen hud d.v.s att den går att använda mot mugg ! den har fungerat riktigt bra och hästar med känslig hud kan oxå använda den så jag rekomenderar den varmt ! ett plus är ju att den luktar otroligt gott !

har även köpt den på granngården(119:-) men går att hitta i nästan vilken hästbutik som helst .




Underbara hästar ♥

Nu tänkte jag skriva lite om ett par underbara hästar som har funnits i mitt liv.




Jag börjar med Dunder.
Honom vet ni redan hur han kom in i mitt liv. Han var en sån underbar snäll söt ponny. Jag saknar verkligen tiden med honom. Nu står han på ridskola tror jag. Men tänk ändå, när han kom till denisé så ville han inte äns lyfta på en hov och var allmänt sur när man borstade och allt. Jag och denisé gav verkligen inte upp, vi var jätte ofta i hennes stall och tog hand om dom. Jag bodde nästan ute hos denisé en hel sommar. Första dagen jag skulle rida dunder så fick denisé mamma gå brevid så att han gick, så fort hon gick iväg eller stannade eller backade bakåt så stannade han. Så vi fick börja med att lära honom att han kunde gå själv utan någon som gick brevid. Sen efter ett par gånger så kunde hennes mamma gå bakom, framför, brevid. Han kunde till och med trava själv. Sen började vi lära honom att han kunde utan hennes mamma. Det gick jätte bra första gången och vi travde och skrittade och han gick på tygeln och vi red typ 40minuter ute. Sen började vi även galoppera på honom. Han ville inte fatta galopp när man satt ner först. Så vi fick stå upp i lätt sits och galoppera. Det gick bra sen började vi så småningom sitta ner och fatta galopp och det gick lika bra det. Sen funkade allt perfekt och självklart skulle vi lära honom hoppa också. Vi gick till paddocken och la ut några bommar och han skrittade, travvade och galopperade över alla utan att det var läskigt. Sen la vi upp ett hinder på 20cm och då blev det läskigt och vägrade sen red vi an igen och det blev det ett stort hopp typ 1m över bommen.


Micke.
Micke är ett före detta galopphäst, och det märktes verkligen när man red honom. Men han var jätte snäll.
Micke red jag nästan varje dag ute hos Stina. Vi hade våra framgångar och motgångar. Han är lika konstig i hoppningen och vägrar och så. Men en gång när vi skulle hoppa kanske fjärde gången jag hoppade honom. Så tyckte han det var jätte kul och hoppade som en gud. Han bockade och höll på. Vi hoppade kanske 90cm. Nu är han såld. Han har och kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.


Nella
Var den första hästen som jag red på ridskolan. En liten söt c-ponny. Nella var en ljusbrun häst som var lite tjurig i spiltan/boxen men på ridbanan den mest underbaraste. Hon lärde mig alla grunderna inom rindningen, och jag vill bara rida henne och ingen annan. Nu är Nella tyvär död :(

Charlie
Charlie red jag bara några gånger. Han var en av dom underbaraste c-ponny jag ridit. Han har en otrolig skön personlighet. Går rikitgt bra i dressyren men rätt ryttare och hoppar väldigt bra. Red bara charlie när ägaren inte ville eller kunde. Det blev inte så många gånger men ändå.


Prince
Prince står på ridskolan eftersom ägaren jobbar i Tyskland. Jag gillade verkligen inte honom ibörjan och tyckte han var allmänt konstig. Sen lärde jag känna honom och vi blev som bästa vänner. Jag tränar och tävlar honom väldigt mycket. Just nu är han halt och inte riktigt 100% så nu har jag inte ridit eller tävlat honom på ett tag men hoppas att vi kan tävla i Mars. Han kommer alltid ha en stoor plats i mitt hjärta♥

Manne
Manne står på ridskolan. Han är en stor mörkbrun häst. Som precis har börjat sättats igång efter en skada, men nu har han blivit rejält halt igen. Han är min dressyrpolle. Gillar verkligen att rida dressyr på honom. Dressyr blir liksom rolig när man sitter på den hästen.


Azzi
Azzi vet ni ju redan allt om så :)




Outfit



Kingsland Jacka - Finns på olika mässor
Hjälm - Cheval
Stigbyglar - Hööks
Ridstövlar - Cheval
Schabrak - Friserhagen



Ni frågar, jag svarar !


Emma om Fungerar ju ej :( :
varför har du slivertejp på stöveln, hörde inte det på filmen ? :)

Linnéa: Jag har det för min ridstövel är trasig och dragkedjan går upp hela tiden och sen är knappen sönder, Men ska köpa nya på GBGSH. Kan visa och ta kort på stöveln imorogn så får du/ni se hur den ser ut.
   

svar till läsare

Emma om Outfit:
skulle vara lite kul om man fick reda på vilka som gjort vilka outfits.
Sen så skulle det också vara rolig om du/ni kunde skriva vad man köper vissa saker. Om ni hissar något kan ni väl skriva vart man kan köpa dom och så :) ?
svar : Jaisst de kan i skriva , jag gjorde de på den sista nu men vi gör de i fortsättningen oxå ;) har arit dåliga med de men de kan vi ordna :)


Outfit

 


Tillbaka i Sadeln :)

så nu har jag kommit hem och fått i mejj en macka ;) jag cyklade hem oxå de va lika bra man ska passa på nu när de är fint väder ! nackdelen var att de va så mycket kallare nu än förrut .
men guuuud va skönt de var att få komma upp på hästryggen igen ! har inte suttit på en häst sen förra fredagen så känslan var helt obeskrivlig . tror faktiskt jag aldrig skulle klara av att aldrig mer få rida om man skulle skada sig hårt i en olycka ja hade nog fått smått panik .
men iaf idag då så red vi ut de hade ja inte gjort på länge insåg jag , men i tog vägen vid ridskolan eftersom den är lite roligare än dom andra och hästarna var riktigt pigga ! de blev mycket tra och lite galopp på dom ånga sträckorna åsen blev de lite hopp över små diken som kom lite här och där ! Detta ar efterlängtat , men nu ska jag lägga upp min ridoutfit och en annan som jag gjorde innan ja åkte :D

 en fail-bild men ja gillar den :)

Fungerar ju ej :(

Mobba mig inte för hur jag låter, men är försyld.

Eftersom blogg.se verkar har strul med att ladda upp videoklipp så får ni länken istället.
http://www.youtube.com/embed/ALSv8nmwK6g
http://www.youtube.com/embed/ALSv8nmwK6g
http://www.youtube.com/embed/ALSv8nmwK6g
http://www.youtube.com/embed/ALSv8nmwK6g


Outfit


ops.

Kom hem för ett tags sen. Ska snart gå och äta men tänkte skriva lite innan.
Red ut på "slingan" skrittade halva och travde halva, gick sen in och kollade om stora ridhuset var ledigt och det var det. Så gick in och arbetade lite på att hon skulle gå på tygeln i avsakningar, och det gick jätte bra så slutade med det och galopperade av henne lite, eftersom vi inte har galopperat jätte mycket nu när det inte har funnits något ridhus. Efter ett tag kom även min hopptränare Linda-Marie in och vi prade lite och så. Sen när jag skulle släpa ut henne så belv hon helt till sig och sprang runt med Raina efter sig och bockade. Söta ponny, sen lungade hon ner sig och kollade om Raina hade lämmat kvar något hö.
Näh, nu ska jag gå och käka men bloggar mer sen och det kommer även ett videoinlägg :O


ja ju va de så att de tog STOPP !

sådär hinner inte blogga så mycket mer nu men är iallafall påväg ut till stallet , trodde ja skulle få skjuts men så blev de inte så får cykla , så fick lite extra bråttom , men berättar mer om hur de gick sen och ska även slänga upp dagens ridoutfit och en annan outfit ja gjort pusssheejj så länge ! :D


Min första kärlek

Min första kärlek... hmm
I förskolan till ettan var vi ihop (var även ihop i tvån också) . Han hette ****** och vi har känt varndra sen vi var små bebisar och vi går ännu i samma klass. En skön typ !

 

Back On The Track

Precis ätit frukost och ska snart byta om till mina underbara nytvättade ridkläder ! de gillas starkt . har inte bestämt vad jag ska göra än men de blir något lungt nu i början ska inte anstränga mejj så mycket ;)
men ´ska försöka ta lite nya bilder nu oxå när jag rider ! 

 

Helt ändrade planer !

Ska käka frukost, byta om och sen drar jag mig till stallet.
Skriver när jag kommer hem :D



Ny-Putsat :)

nyputsade ridskor/stövlar gillas riktigt mycket ser väldigt mycket snyggare ut tycker jag och är väldigt nöjd över hur mina blev :) va tycker ni HISS eller DISS ?

     


Kom ihåg!

Kom ihåg att anmäla er till "Veckans Blogg" vi drar en vinnare på söndag på kvällen.
I
V
http://hastochponnyryttare.blogg.se/category/veckans-blogg.html


Outfit


varma mackor

så nu har jag ätit lite varma mackor blev de ! helt okej smaka dom faktiskt ;) de dåliga med när man precis ätit är att man blir så sötsugen ;o fast de kanske bara är jag som blir de (a)
ne kom på en as bra grejj ja ska göra ! putsa mina ridskor och stövlar de va ett tag sen man gjorde de lägger upp hur dom blev här snart :D

 


Stalleeet

När jag och Karro kom till stallet så gick vi in till klubbstugan direkt och där satt johanna helt själv. Sen komm även Matilda och sen ridläraren Linda. Linda pratade med oss om veckans som kommer och vad som kommer hända och så. Sen sa hon att vi inte skulle ha någon teori idag, och istället skulle vi bygga en lite bana. Så hon gav oss lappen och sen gick dom andra in på kontoret och fick reda på vilka hästar dom skulle ha medans jag gick ner och började bygga fram. På uppvärmingen var Azzi lite jobbig och ville inte alls, emn det släppte efter ett tag och gasade på som in i helvete. Sen skulle vi även hoppa en linje på slutet med tre hinder på typ 70cm. Första gången gick det jätte fort och hon gick på 3språng. Andra gången skulle jag göra en halt efter första hindret och sen göra en ny anridning. Då gick och mkt lungnare. Gjorde även likadant i andra varvet. Sen när Linda gick upp och fodrade ridskolehästarna så skulle vi bygga bort och då passade jag på att köra lite frihetsdressyr med Azzi. Gick jätte bra, skitt, halt, trav, sidan, backa, stanna. Allt funkade la även upp ett hinder på 30cm typ och hon hoppade tillochmed. Gulliga ponny<3

Fick även reda på att jag och Elin har stallet på söndag. Då ska vi ta kort och filma massa.



Längtar massa till sommaren nu !



Ussssch !

va längesen jag körde en diss så här kommer den ! den nya JW-hjälmen i läder ! asså herregud säger jag bara den är inte snygg någonstans tycker den ''vanliga'' JWhjälmen är mycket snyggare ! denna ser bara konstig ut och ett stooooort minus är att den är typ 2000 dyrare :o svårt val när man  ska välja hehe tycker annars att JW sakerna är snygga men denna har dom misslyckats med .
  


tjoolahopp

Im back home ! kan ju inte säga att vi blev helt klar med filmen men vi har kommit långt på den iaf ! vi starta ungefär 4a hemma hos en kompis och tog massa filmsnuttar på oss när vi gjorde olika drogsaker i slutet fick vi ta om ett antal gånger eftersom vi bara skratta berodde nog på att alla började bli trötta, men tillslut fick vi till de ! så tycker nu att våran lärare kan sätta ett VG som minimum . fast även de tog så lång tid som vi inte hade trott i början så hade vi grymt kul när vi gjorde den ! :D
och nu sitter man och väntar på att maten där inne ska bli klar så man kan ta kväll nån gång :) På söndag fick jag även reda på att jag och Linnéa har stallet så vi ska försöka ta lite bilder och eventuellt göra ett videoinlägg skulle nu gilla de ? :)

DSFSAFVAVAV

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Åker till stalet på årselevsridning sen och när jag kommer hem skriver jag om hur det gick att rida och självklart dagens outfit också.


Sjukt snyggt

Sjukt snyggt schbrak, ska lätt köpa ett om jag hittar det på mässan.
Snyggt med sverigeflaggan också :)



Ja, fast näh

När jag såg dom här så blev jag helt fast, synd bara att dom ser så plastiga ut hade varit snyggare i tex tyg.
Men är ändå väldigt coola med färgen.



Nja, inte dirket

Första gången jag såg den här i höökskatalogen blev jag full av skratt.
För det första hur tänker man?
För det andra ser det ut som en skurmopp :)
Den är säkert jätte bra men skulle aldrig köpa en själv.



Om mig

Jag heter då Linnéa som många kanske redan vet. Jag fyller snart 15år och mitt största intresse är hästar. Jag har ännu ingen egen men hyr en ponny. Jag går i 8:an på Mariaskolan. Stället suger eftersom jag egentligen går på högelid, men dom bygger om där så jag får gå på maria tills det är klart. Ska gå 9:an på högelid som tur är!
Jag har nästan inget intresse alls för mode och smink. Jag går helst i mjukisbraller och mjukitröja med gympaskor till. SMinkar mig knappt alls eftersom jag inte byr mig. Ni vet ju typ resten.
Slänger in en egopix också :O




Säg aldrig, för det kommer hända ändå

Aldrig mer bloggtorka hos mig. Gör som alla andra och gör denna listan kan ju även vara lite intressant.
Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Mina syskon
Dag 05 – Mina drömmar
Dag 06 – Min bästa vän
Dag 07 – Ett ögonblick
Dag 08 – Barndomsminne
Dag 09 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 10 – Min förebild
Dag 11 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 12 – Vad är kärlek?
Dag 13 – Min första kyss
Dag 14 – Mitt favoritminne
Dag 15 – Min favoritfödelsedag
Dag 16 – Detta ångrar jag
Dag 17 – Mina vänner
Dag 18 – Det här upprör mig
Dag 19 – Det här får mig att må bättre
Dag 20 – Det här får mig att gråta
Dag 21 – Mina rädslor
Dag 22 – Min favoritplats
Dag 23 – Det här saknar jag
Dag 24 – Mina ambitioner
Dag 25 – Ett sista ögonblick


No-film

Otroligt vad tid jag har kvar ! :o brukar alltid vara den som har bråttom på morgonen . fast idag har jag ju sovmorgon oxå :) !
har även hunnit duscha ätit frukost och fixxat mejj nu ska jag bara ta på mejj utekläderna sen cykla iväg i snöovädret ;).
men blir inget stall som jag hade tänkt idag eftersom jag och några kompisar ska fixxa våran No-film som vi har istället för prov så ska filma den efter skolan , ska bli kul och se hur den blir ;) . men bloggar när ja kommer hem sen igen och på lördag ska jag även ut till Candela igen !:D är över en vecka nu så ska bli skönt !
hörs mer sen puushejj :D


Svar till läsare !

Jennie  ([email protected]) om Svar på Tal !:
Är candela såld eller äger Sabina henne fortfarande?


svar : Sabina äger henne fortfarande , men hon står hos en liten tjej i ullervad och jag hjälper henne bara rida Candela ett antal gånger i veckan .


Elin Dissar

Idag går dissen tiiiillll ...... jag tror ni håller med mejj på denna ! den går till SNÖN !!! nu får den ta och ge sig vi ville ju ha bort den för länge sedan ochnu kommer de mer den är lite uttjatad nu ! så nu håller vi alla tummarna på att den försvinner väldigt snart ! ;)

 

Svar på Tal !

Har fått frågor mycket angående candela här på bloggen , om att ja inte rider henne och om jag slutat med hästar kan ju berätta lite kort hur de ligger till :

för de första så har ja inte varit i stallet sen i torsdags så har inte varit hos candela heller eftersom ja varit sjuk så de är därför ja inte skrivit om henne här . och kan ju meddela att ja inte slutat rida men tanken har slagit mejj många gånger sen dom avliva Lucas fast än har jag inte gjort de .
sen så för de andra (tillbaka till candela ) så har hon som har henne nu betett sig illa om hur man behandlar folk och så , hon är ju 2 år yngre än mejj så tror inte hon förstår varför med vissa saker , så nu får vi se vad som händer om hon hör av sig och ber om ursäkt , annars så kommer jag försöka hitta en annan jag kan rida och sen så ska jag satsta mer på LM :)
hoppas de var svar till några av era frågor ni får gärna ställa fler om något var oklart :)

  


Blä

Kom hem nyss. Har varit på en tråkig mini skoldag.
Vill verkligen till stallet och träffa min underbara ponny. Men ska iallafall dit imorogn, och vi behöver ett rejält dressyrpass nu. Har hoppat rätt mycket nu och visst tävlingarna har gått bra men jag måste ha lite mer kontrol eftersom hon springer och blir stark väldigt mycket. Ska be någon filma nästa gång så ni ser hur hon blir.


FÖRLÅT !

ja känner mej stolt att ja inte har öppnat datan förrens nu ;o ! så har kunnat vara utan den på hela dagen brukar ja inte kunnat annars , så därför fick min uppdatering lida lite så förlåt för de men ska försöka lägga upp lite nu på kvällen istället :)
Mår mycket bättre nu har bara lite hosta kvar men annars är de mesta borta så de blir skolan imorrn ! och kanske ridning på fredag ska bli as gött att komma upp på häst ryggen igen ! :D har inte ridit sen i fredas så en vecka har gått och den veckan har varit katastrofal man blir jätterastlös när man är hemma för länge :o !
fick även höra att vi hade nationella del 2 i svenska imorrn ( opps! ) man skulle skriva en uppsats men de ska nog förhoppningsvis gå bra vi hade visst 3 timmar på oss så (: ne ska nog börja plugga lite till de nu så de man är lite uppdaterad iaf men bloggar mer sen ha de så bra så länge ! 

   

Saknar ponnyn <3

Har inget att skriva om då jag inte har varit i stallet igår för jag var sjuk och inte idag heller för då har vi miniskoldag så hinner inte åka till stallet så kan inte skriva något om Azzi eller så. Får kanske bli någon outfits och så. är även ledig på fredag så då kommer jag blogga massa !


Angånende lite saker !

Många har frågat och frågat om Candela och om Elin inte rider henne längre.
Ett himmla tjat på det. Men vill bara säga att Elin får säga själv eftersom jag vet men vill vara snäll och inte säga något.
Kommer även att ta bort alla kommentarer om att Elin inte rider Candela!

Inga mer kommentarer om detta Tack!


Klasser i Hoppningen

KlassHöjdAntal hinder
D-ponnyerC-ponnyerB-ponnyerA-ponnyer
Lätt D 80cm 70cm 60cm 50cm 7-9
Lätt C 90cm 80cm 70cm 60cm 7-9
Lätt B 100cm 90cm 80cm 70cm 8-10
Lätt A 110cm 100cm 90cm 80cm 10-12
Msv B 120cm 110cm 100cm - 10-12
Msv A 130cm 120cm - - 11-13
Svår 135cm - - - 10-14


För er som inte vet vilken höjd ni ska hoppa när ni ska anmäla er och vill hoppa ex. 80cm i tävlingsklass så ska ni hoppa Lätt D klassen, o.s.v  (För d-ponny)
Tänkte det kunde vara lite kul för er som inte vet så kan ni bara kolla detta


Helena Lundbäck


Helena Birgitta Lundbäck
, född 15 mars 1976 i Norrköping, är en svensk ryttare. Lundbäck gick till final vid VM i Jerez 2002 och blev då historisk som den enda svensk som ridit VM-final. Hennes VM-häst Mynta har sedermera gått till avel, och Lundbäck rider nu bland andra Madick och Conan.

Helena har alltid ridit och har ärvt hästintresset från sin far Hasse som var landslagsryttare i hoppning och sin mamma Solveig som red i landslaget i dressyr. Hon växte upp på deras ridskola och studerade även ekonomi under gymnasietiden. Sedan några år tillbaka har Helena Lundbäck satsat på ridningen på heltid och har under de senaste åren tränat för den tyska landslagsryttare Ludger Beerbaum på hans anläggning i Tyskland.

Fyra av Lundbäcks hästar var ombord på Stena Nautica när färjan kolliderade med lastfartyget Joanna år 2004. Alla hästarna kunde dock räddas.

  • Var första svensk att ta sig till final i VM, i Jerez, Spanien år 2002
  • Innehar 8 guldmedaljer, 4 silvermedaljer och 6 bronsmedaljer i internationella tävlingar
  • Har vunnit Grand Prix-guld 2 gånger (Göteborg år 2000 och Buenos Aires 2002)
  • Erhöll en 7:e plats i OS 2008 i Hongkong tillsammans med svenska landslaget.
  • Topphästar:
    Mynta (född 1988), brunt svenskt halvblod e:Robin Z
    Miranda
    (född 1993), skimmelfärgat svenskt halvblod e:Roderik
    Monte Rose (född 1994), brunt svenskt halvblod e:Turban Rose
    Madick (född 1996), brunt svenskt halvblod e:Cortez
    Conan (född 1997), brunt svenskt halvblod e:Cortez
    Erbblume (född 1997), brunt Svenskt varmblod e:Castor 895
    So What 908 (född 1991), bruntSvenskt halvblod e: Irco Mena

    Nu är våran stjärna även med i Let's Dance !






    Elin Hissar !

      Har kollat lite på andra bloggar och så , och har noterat att de varit lite olika åsikter om denna ''outfit'' som HÖÖKS har kommit ut med och lite tråkigt är att ja ser att folk tycker mest negativt om detta . Själv tycker jag att de är snyggt och har funderat på att själv skaffa dessa delar . de är kul att dom vågar sticka ut lite och som har ju alltid haft roligare grejer till ponnies så varför ska inte hästar få vara lite söta oxå . ja va kan man säga ja gillar de andra inte gillar :) Så detta är en solklar HISS från min sida !!

    va tycker ni själva ? HISS eller DISS ?


    Snälla, hjälp mig !



    NYA

    Ska bara kolla ur det ser ut så :D




    Mina utländskaIdoler

    Nu tänkte jag skriva lite om mina idoler inom hästsporten, eftersom jag ändå inte har något annat för mig.

    Stefan Eder.
    En hoppryttare som har sin egna speciella stil. Han rätar upp sig nästan över hindrerna men är ändå följsamm. Jag ser upp till honom för han kör sitt rejs och är duktig på hoppning och han har kommit långt på det. Han är ju även lite söt också ! :)



    Sergio Alvarez Moya.
    7 Januari 1985 föddes denna underbara hoppryttare. År 2006 avgick han sitt sista år som ung ryttare och tävlade i VM samma år World Equestrian Games 2006 I juli 2010 lyckades med sin häst "Action Breaker," den tredje plats i Aachen Grand Prix (Grand Prix Rolex sponsring skäl), den viktigaste test av CHIO i Aachen .
    Sedan 2005 är han medlem i det spanska laget Nations Cup. Han är min största idol som kommer utifrån. Han är också lite söt :)



    Kevin Staut.
    Kevin Staut var född 15 november 1980 i Le Chesnay (Yvelines), inte långt från Versailles. Contrairement à la plupart des cavaliers de haut niveau, Kevin n'est pas issu du monde du cheval. Till skillnad från de flesta bästa åkare, Kevin kommer inte från hästvärlden. Är även en stor idol!

     





    Outfit Till Ryttaren

     


    Riktad till er läsare !

    tänkte fråga er om ni har några önskeinlägg om något som vi ska skriva om kan va lite vad som (: så önska på nu  !


    Allmänt

    Hallå :)
    precis ätit frukost och ska snart in i duschen oxå :D . Fick bli en hemmadag till eftersom ja inte är så frisk än men de funkar de oxå bara man har något att göra . Har ju Svenska Nationella just nu faktiskt men ska göra den när ja kommer tillbaka till skolan efter lovet .
    kan berätta lite om vad som händer under lovet för mejj .:


    Måndag: åka ut till dom efterlängtade hästarna !
    Tisdag : rida lektion
    Onsdag: Heldag på brunnsberg för att fota alla hästar
    Torsdag:inget bestämt så mer än att rida
    Fredag: Årselevsridning , så rider ja candela innan :)
     
    Mycket mer händer inte just nu men kommer säkert bli en del ändringar känner ja på mejj , men bloggen kommer ju såklart bli uppdaterad då (: juste ska nog försöka fixa in en dag både ja och linnéa kan så vi kan ta lite nya kort tillsammans :D

      Hittade en fin bild på ett par hästar från våran Italien-resa 2010 :)


    Hästhoppning

    Precis käkat kvällsmat och nu sitter jag och kollar hästhoppning och läser lite läxor i mellan åt. Tror jag ska gå och ta lite kladdkaka också.
    Red ialladall idag. Red ute i typ 30minuter. Travade och skrittade mest och red även lite på gräsfältet, och red lite skänkelvinkningar samt många halter. Gick faktiskt rätt bra. Hon har börjat lyssna mer på mig och mycket gladare på senaste tiden. Nu taggar vi inför nästa hoppträning för Linda-Marie.
    Näh, nu ska jag forsätta kika hoppning :)




    LINNÈA


    Elin Dissar !

    fick syn på denna bild av  tretorn advance som jag först helt ärligt trodde va en gummistövel ! själv anser jag att dessa är skitfula och skulle själv aldrig rida med dessa , vissa kanske tycker dom är snygga och sköna visst , men helt ärligt titta på dom ;o skulle ni själva ha på er sånna ?



       de ser faktiskt ut som en sko som vilken skoaffär kan sälja verkligen inget speciellt , och när man ser dom tänker man inte på tretorn i första taget .


    Svenska sjukhus

    Så nu har ja vaknat igen , somnade när ja kom hem från sjukhuset förrut så har inte varit så aktiv idagmen ska försöka bättra mejj .
    Kom hem från sjukhuset typ 1,halv 2 och vi var där halv 10 typ . så först när vi kom fick vi sitta och vänta i 2 timmar på att de skulle bli våran tur som de blev efter ett tag. När vi kom in i deras lilla rum så kolla dom febern och jag hade 38,6 som dom beskrev som väldigt hög , min lillebror hade likadant , sen kolla dom halsen dom trodde de va halsfluss först men dom skicka in ngt på analys llr va de nu heter så vi fick vänta ytterligare 1 timma ! och de visade sig att de inte va de utan ja hade bara feber och en vanlig ont i halsen ;) bra de men ändå efter all väntan tycker man att de borde vara ngt större fel på mejj (hehe) .
    aja sen så åkte vi hem å käka sen somna jag och nu sitter jag här. ska slänge upp en hiss&diss snart (:


      


    TIDINSTÄLLT

    När ni läser detta så är jag antagligen i stallet och mockar eller gör mat.
    Får se om jag rider idag eftersom jag inte är helt 100% frisk än. Men skriver sen om jag red eller inte.
    Blev även Veckans Blogg hos Carro och Carina! :)
    Glöm inte att anmäla er till veckans blogg hos oss!
    Lite nya saker kommer i veckan som jag och elin har grejat och snackat om ett bra tag nu så ni får se. Vissa saker är lite större och vissa lite mindre saker.
    Elin och Candela får stå för dagens bild idag :)
    Ha det Bra !


    Min tävlings outfit 6/2


    Gott&Blandat

    som lite omväxling tänkte jag berätta lite om vem jag är och lite intressen och så .

    Som alla kanske vet så heter jag Elin och bor i den lilla staden Mariestad. men jag har inte alltid bott här, Jag har även bott i Lidköping en tid , och de var även där ja red första gången på en en knatteridning med bara små shettisar , de va jättekul så jag återkom dit varje vecka och jag kommer även ihåg  vad min favorithäst hette : Lina , hon var den piggaste och gladaste så de va alltid roligt att rida henne . Men efter något år så flytta vi tillbaka hit eftersom all släkt bor här . Och redan här ringde mamma och anmälde mejj till Mariestads-RK där jag har ridit i 8 år nu (2år i lidköping). men jag har även en syster som oxå rider sen har jag 4a syskon till så vi är en ganska stor familj kan vara positivt ibland.
    mina andra intressen är nog att va med alla härliga kompisar och shopping ja lite sådant .
    Mina mål med ridningen är att iår starta en lokal och långsiktigt att även kunna debutera i terrängen, de skulle vara roligt .
    när jag blir äldre vill jag bli ridande polis för att de händer alltid något i de yrket sen så slipper man sitta stil så mycket vilket inte är min grej riktigt . Sen så ska jag ha 2 hästar en skimmel och en kolsvart  stoet ska heta Vera och hingsten ska heta Las-Vegas :) ska även flytta till Australien efter ett tag där jag ska fortsätta polis/tävlinskarriären .
    Men Just nu satsar jag på att komma in på ett bra gymnasium och även gå ut den oxå.
    så nu har ni nog fått en liten inblick vem jag är och vad jag vill , men ni får gärna fråga om de är något ni undrar som jag inte tog med :)


    Hemma !

    sådär är äntligen hemma igen efter en lång helg. på kursen blev de mest massa prat om att vara en ledare eftersom de är de vi utbildar oss till . men de va ganska intensivt att sitta och lyssna typ 2 timmar på en som inte va så rolig att lyssna på menmen bara att stå ut hehe. I söndas blev även halsen och febern kom tillbaka lite så kunde inte prata så mycket och jag satt mest och sov , så idag blev de att vara hemma från skolan och plugga till nationella , ska senare idag åka in till sjukhuset för att kolla så de inte är halsfluss jag har vore inte så kul då :/.

    får även inte rida på hela veckan vilket är riktigt sugigt -.- fast å andra sidan vill jag bli helt frisk innan så ja kan göra bättre ifrån mejj när ja väl sitterpå hästen . Så istället har jag ''anlitat'' Matilda att rida Candela i veckan när jag inte är där .
    ska fräscha till mejj lite så kommer jag med lite hiss och diss sen har laddat upp med lite under helgen nu :D

        

    outfit


    Tävling

    Första klassen så var hon jätte pigg och framför allt taggad som in i sjutton ! Så det gick väldigt fort och lite okontrolerat, med felfritt.
    Andra rundan, så hoppade hon mycket bättre. Men hon drog mer mot hindrerna och sista hindret kom vi för nära så vi rev en bom men hon hoppade ändå. Är nöjd iallafall med henne :)

    Kom hem för en stunds sen och nu har jag bakat så "saken" står i ungnen. Undra vad jag bakar?

    Ska gå och ta ut "saken" ur ungnen och sen kommer jag tillbaka och bloggar mer.


    Veckans blogg

    Det ända du behöver göra för att vara med är att kommentera att du är med :)
    Vinnaren utses på söndag :)






    Tävling

    Nu drar tävlingen igång för idag. Hoppar 70 och 80cm på Azzi. hoppas det går bra, skriver när jag kommer hem sen.

    Ett lycka till kanske? :)


    Outfit


    Outfit


    Morgontrött

    Har gått upp ovanligt tidigt för att vara en lördag tycker jag , klockan ringde halv 7 men låg kvar en stund till. sen började ja packa iordning alla grejjer eftersom ja inte orka de igår (hehe) men de är inte så  mycket som ska med . sen så har nog febern avtagit lite känner mejj inte så varm och jag sitter inte och fryser hela tiden , så de hjälpte nog mycket att man fick sova . La mejj ganska tidigt typ halv 10 ,10 troja fast sen va de nån som ringde hela tiden men aaahh ja somna innan som tur var !
    annars så sitter jag här med en ordentlig frukost :
    THE och ett glas juice och en tallrik med START  youghurt och bananer :D
    men nu måste jag äta innan min skjuts kommer , men bloggar så fort jag är hemma igen ! hare så bra !

         

    Feber+Ridning

    så nu har jag kommit hem igen ! skööönt är de och as trött är man (hihihi) . känner att de va så idiotiskt att rida idag även fast de gick hyfsat bra , men kände av febern och halsontet så fort man började trava de va precis ja kunde hålla mejj kvar . aja man lär sig av sina misstag så om febern inte släppt tills måndag då jag egentligen ska ut till stallet så blir de att stanna hemma !
    men iallafall red Alahambra (Ambra) och de gick bra hon är som LM fast större och brun , men storleken på gångarterna är typ samma förutom skritten då ambra är lite segare . Men dom är lika mjuka i munnen och aahh typ samma form oxå (nästan iaf)  så jag är ganska nöjd över idag tanke på allt annat och att de var första gången jag red henne .
    men nu får ni ha de såbra ska försöka lägga fram allt jag ska ha med imorgon då ja åker till Vara för ULK-kursen , men vi hörs så fort ja kommer hem igen , ska försöka lägga upp min och hästens utrustning då och ngn hiss eller diss :D




    S L T P HELG !

    Ska byta om snart och dra till stallet. Men hinner blogga lite ändå.
    Åker sedan hem till pappa och kommer hem på söndag så jag har gjort lite tidisntällda inlägg så bloggen inte blir helt tomt, under tiden jag är hos pappa och Elin på kurs.
    Azzi ska stå idag, så får rida någon ridskolehäst, spelar ingen roll vem jag får men hoppas faktiskt lite på Prince. Haha konstigt :D.
    Min outfits kommer upp på söndag, och även min tävlingsoutfits kommer upp på söndag. Men ni får ha det jätte bra nu i helgen vi ses ! :)


    ja inte precis som jag ville

    sitter och fryser ****** av mejj ! kan ju bero på att ja har feber och smått halsont känns typ som man har rakblad i halsen ;o
    ajaa men måste till stallet idag ändå , får se om jag rider eller inte åste va lite pigg imorrn .
    eftersom jag och alice åker på kurs då så blir ingen uppdatering från mejj , men kommer hem på söndag igen så då blir de massa update !
    och såklart så ska ja blogga massa när ja kommer hem ikväll så ni får vänta tills då ! :D


    Stallet, mitt andra hem <3

    Stallet gick helt okej idag. Red två på Azzi idag igen men red bara rund halva ridhuset och tillbaka eftersom det blåste jätte mycket, men gick sedan 2 varv runt ridhusen så hon fick röra lite på sig iallafall. Mockade och Karro gjorde maten, sen när vi var klara gick vi och kollade på hoppträningen för Linda (ridskolechefen). Malin var med! Sjukt duktig, som är rädd för att hoppa men hoppar jätte bra och hon har bra hoppsits tycker jag. hoppas hon kommer över rädslan och börjar hoppa mer !
    Slutade egentligen skolan tjugo över 3 men eftersom vi käkade pizza med klassen under lunchen och so-lektionen och hade ingen bild(elevens val) så slutade jag direkt efter pizzan, riktigt skönt att sluta tidigt för en gångs skull. Imorogn är det äntligen fredag, och det betyder en lång men chill skoldag. Sen hem och byta om till stalletkläder och sen åka ut med Karro och då blire Årselevsridning/möte. Azzi ska vila både imorgon och på lördag, eftersom jag tror att hon lite träningsverk efter igår och det kändes lite idag när vi red så hon får stå och lördagen skulle hon ändå stå så du hinner jag ta kort på min utrustning och sen putsa eftersom det är tävling på söndag. Bara en enkel clear round. Hoppar bara på Azzi, Prince ska få vila lite nu inför nästa tävling så han blir helt frisk. Lägger även upp dagens outfits imorgon. Kommer nog inte blogga i helgen men kan göra något tidinställt inlägg så blire lite upptadering från min sida. Det är lite svårt att blogga när jag är hos pappa så, ni vet varför jag inte bloggar.
    Pappa brukar ha data och om han frågar ifall jag vill ha den så tackar jag faktiskt nej, helt otroligt eller hur? Men jag vill faktiskt ta det lungt och vila ut mig när jag är hos pappa, inte tänka på bloggen eller läxor eller något, bara va liksom. Om ni fattar?
    Nej det blev ett väldigt lång inlägg och väldigt ointressanta saker så, haha uppdaterar lite imorgon efter skolan :)



    M U U U M S !

    Tog precis ur kladdkakan ur ugnen och den blev precis som jag ville sådär lagom kladdig ! :D de är nog de ända jag äger på att baka haha !
    efters´man ätit en bit så ska jag byta om för att sedan dra ut till hästen för att fixxa iordning henne och hennes grejer för att sedan bege sig till lindas hoppträning . hoppas de går lite bättre idag än sist men jag har typ kommit på vad problemet ligger när vi hamnar i otakt . men mer berättar jag om hur de gick ikväll för nu ska jag njuta av min välförtjänta bit hihihi ;D

     ser den inte god ut ??


    Tänkte säga er att . . . . !

    Nu ni, ska ni få veta vad som kommer hända på bloggen.

    Vi kommer börja inrikta oss på att skriva om utrustning, outfits och Hoppning.
    Det kommer nya saker också som :
    Veckans Outfits
    Veckans Blogg  (kanske)
    Massa outfits
    Våran outfits till stallet (varje dag)
    Hiss och diss inom utrustning eller ridningen

    Låter detta som en bra idé, eller ska vi skita i allt?





    Träningen

    Träning igår gick bra. Azzi skötte sig väldigt bra. Ska även vara med om 2 veckor igen fast kl.8-9 istället för 7-8. Men det blir bra ändå. Hoppade först alla hinder några gånger och sen en bana. Banan var mest uppbyggd för kontroll och lynad. Azzi hoppade jätte bra, och stannade inte en ända gång, men hon sprang förbi en gång då det var mitt fel, men det tycker inte jag räknas riktigt. Kan rekomendera att testa dessa övningar hemma om ni ska träna på lynad och kontroll i hoppningen. 
    Se gärna banan och övningarna under !
    (Texten hör till bilden över)




    Azzi gick antigen för fort eller för långsamnt, men efter ett tag gick det bra, och blev rätt med galoppsprången i mellan. Första gången i ena varvet så hade jag ingen kontroll alls vid hindrerna och hon drog iväg och passade på att springa förbi det sista hindret, men sen när jag gjorde om det så gick det bättre. Så är nöjd iallafall.


    Azzi som bara har blivit löshoppad över vattenmatta innan så var det första gången för henne på mig på. Hon tänkte stanna men drev på lite till då, och då hoppade hon. Så är helt nöjd faktiskt :)


    Första gången på den här linjen, så blev det lite fel med galoppsprånget, så fick komma en gång till och då drev jag på lite och då gick det jätte bra och allt stämde !


    Skulle ha 3 galoppsrång mellan vattenmattan och räcket och det stämde, skulle sen ha 2 galoppsprång mellan räcket och oxern, Azzi kortar helldre på benen och det blev 3 språn istället, men fick komma en gång till så att det skulle stämma och då drev jag mer och då blev det 2 språng men hon fick hoppa av lite tidigare till oxern men det funkade bra ändå ! :)

    Azzi gick helt underbart på denna linjen och det rullade på i en bra takt kunde kanske ha gått lite fortare men L-M tyckte det var bra ändå, och det kändes jätte bra :)

    Hoppade bana sen. Gick väldigt bra, förut mot kombinationen (räcke och oxer) så vägrade hon byta galopp så vi hoppade i fel galopp, men allt stämde ändå. Hoppade dom mesta hindrerna på 80 eller 90cm. Hon bara flög över hindrerna som om hon hade haft VINGAR.

    Är jätte nöjd över min underbara ponny :') ♥



    Äntligen Klar !

    sådär ja nu är ja äntligen klar med denna hemska uppsats om den indiske hjälten mahatma gandhi ! haha ne men de känns riktigt gött så ska lämna in den till henne imorrn . Skrev dryg 2-3 A4 sidor så nu tycker ja förtj'änar att baka en kladdkaka ! haha :D
    men under tiden ja satt och fixxade läxan så kom ja ju på att vi har samhällsprov på fredag !!!!!!!!!! den hade ja ju heeelt glömt utav (a) hehe men den får vi studa på imorrn istället för glömde boken i skolan , smart javet :D


    Helt ändrade planer !

    Kunde egentligen inte vara med på träningen idag för Linda-Marie men nu helt plötsligt så kan jag. Ringde igår till henne och sa att jag ville vara med och hon tyckte det var kul. Så det blir träning för linda-Marie istället för imorgon för Linda A. Ska bli jätte roligt.
    Skriver mer om passet när jag kommer hem.

    Jag och Elin hann aldrig prata igår så vi ska snacka lite om nya saker om bloggen. När ni får veta, vet jag inte än!
    Men vänta ni, det kommer bli en stor förändring eller ?

    Gårdagens pass, gick inte dirket bra kan jag ju inte säga. Det mesta hängde ju på mig och Azzi gör ju bara som hon blir tillsägd att göra så ingen idé att bli sur på henne, hon gjorde sitt bästa. Jag försökte iallafall göra mitt bästa och jag har jätte ont i halsen och kan knappt prata så det kanske berrode lite på det också. Men är nöjd över Azzi iallafall men inte över mig !

     Arg ponny eller inte ? :D


    Great !

    Gött sluta halv ett idag och hade friluftsdag oxå ! as skönt är de , jag hade långpromenad först så gick till sandviken och tillbaks en ganska bra stärcka ändå , sen på eftermiddan så bowla jag med en kompis och så bra har de nog aldrig gått , fick 353 poäng och satte iaf 3 strike-ar riktigt stolt över mejj själv .
    Nu sitter ja och väntar på att mamma ska bli klar med maten men utan framgång hon sitter och läser tidning istället så får nog göra iordning den själv ,hehe (:
    måste kila ska försöka slänge upp lite hiss och diss ikväll .


    Ridpasset

    De gick ju helt okej idag faktiskt . Hade Manne i början va de lite jobbigt men sen så hitta ja ite hur ja skulle göra så i galoppen lossna han helt och sedan även i traven och skritten (; vi jobba mycket böjt spår och sidvägar skänkelvikningar och serpentinbågar åså (;
    han skötte sig bra , så jag är nöjd över dagen fast de ända negativa är att ja har as mycket värk i armarna eftersom han blir så stark och ibland lite tung , de går över tills imorrn hoppas jag !
    har även friluftsdag imorgon och även matteprov innan :( de gillas inte !
    men puss&kraam så hörs vi imorrn !

    15:56

    har precis ätit och ska egentligen göra lite matte innan jag drar ut till stallet men de går ju sådär (:
    blir dressyr idag på lektionen så långt vet jag iaf (:
    men sitter och lyssnar lite på musik och en låt som ja fastnat vid som är hyfstat bra iaf är Stamp on the ground med italo brothers gillar soundet typ , lyssna på den själv och säg sedan vad ni tycker om den :)



     


    RSS 2.0